11.4.2011

Kesälook

Virkattu pitsiunelma odottaa hellepäiviä. Tämä kirpparilöytö on jo jonkin aikaa roikkunut makuuhuoneessa muistuttamassa, että linjat on pidettävä. Kun näissä vetimissä  nauttii teetä ja leivoksia puutarhan varjoissa siirtyy suoraan Tsehov-tunnelmiin.

2 kommenttia:

  1. Kävin eilen puutarhamessuilla. Siellä oli pari valkoista paviljonkia, joihin olisi voinut kattaa sen teen ja leivokset ja istahtaa yllä olevassa asussa niitä nauttimaan.
    Hain messuilta virikettä takapihan yhteen nurkkaukseen. Löysin siltajäljitelmän tai oikeastaan nurmetetun kaaren, jota lähden ehkä jalostamaan omalle pihalle sopivaksi. Minulla on jo kivestä tehdyt portaat, jotka eivät johda mihinkään. Nyt tulee ehkä "kaarisilta", jota pitkin ei voisi kulkea mutta jonka kupeeseen voisi istahtaa lukemaan Aale Tynnin runoa: "Sillä kaikilla ihmisillä on niin ikävää päällä maan,/ ja kaarisillalle tulevat he ahdistuksessaan. / Tee silta ylitse syvyyden, tee, kaarisilta tee, / joka kunniaani loistaa ja valoa säteilee."
    Papy

    VastaaPoista
  2. Hei Papy, muistelen että aasialaiset uskovat että kun ylittää kaarisillan huolet ja kaikki paha jää taakse. Siksi kai japanilaisissa puutarhoissa on usein kaarisiltoja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista