21.8.2011

Mustaa luuta

Gillies Turlen kirjassa, The Art of the Maasai, kuvataan heimon upeita luusta tehtyjä rituaaliesineitä. Kaunismuotoisia luita käytetään sellaisenaan tai muokataan kaivertamalla uusia muotoja. Luuesineet mustataan käyttämällä ihraa ja nokea. Mittavan luukokoelman omistajana oli ihan pakko kokeilla tekniikkaa. Tässä mustattu lampaankallon osa, sulista tuli olennolle sarvet.

Kuva kirjasta: Gillies Turle: The Art of Maasai
4 kommenttia:

 1. Aivan sanattomana täällä...mitä ihmettä...sulla on siis lampaankallokin ja paljon luita. Hyvänen aika. Mielenkintoista! Erittäin mielenkiintoista. Sulla on taatusti mitä ihanin koti...katseltavaa ja ihailtavaa, hämmästeltävää löytyy varmaan joka nurkasta!!

  VastaaPoista
 2. vilukissi, katson saavutukseksi sen, että sain sinut sanattomaksi ; ). Kodin ihanuudesta en tiedä, kauneus on katsojan silmässä. Mutta luultavasti hieman erilainen kuin useimmat. Täytyy joskus kuvata enemmän nurkkia :)

  VastaaPoista
 3. Pidän erilaisista kodeista ja asunnoista...en itsekään asu aivan perustyypillisesti...onnistun usein hämmentämään vierailijaa, joka yrittää ymmärtää, että onko nätti nurkkaus vaiko erilainen vaiko...toki asuntoni on aivan tavallinen mutta yksityiskohdissa erilainen. Löysin vimpaksi vanhat luistimenpohjat kirpparilta. Olen tosi laiska kuvaamaan. Mutta sulla on todella paljon enemmän mielenkiintoisia yks.kohtia kuin mulla!

  VastaaPoista
 4. vilukissi, usein minäkin huomaan kotini erilaisuuden vieraiden silmien kautta. Itse tottuu omiin nurkkiinsa niin että pitää niitä tavallisina. Olen aina kerännyt kaikenlaista, vähän outoakin rompetta, johtuu varmaan näkövinkkelistä asioihin. Ja kai koti kertoo jotakin asukistaan. Sinulla on ainakin hienoja valaisimia! Olen tehnyt jo raastinrautalyhdyn, johon sain idean sinulta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista