7.8.2011

Teknologian hurmaa

Uuden tietokoneen myötä tunnen olevani teknologian huipulla. Macintosh tietysti. Taitava ja rauhallinen Marko pystytti uuden työaseman ja teki loistavaa työtä, mutta silti olen hikoillut uusien systeemien kanssa. Onneksi sateisena viikonloppuna on aikaa rustata asetuksia.
Samaan aikaan toisaalla syreenikiitäjän toukka karsii norjanangervoa. Näitä on koko joukko angervon kimpussa, mutta syreeneistä en niitä löytänyt. Toukilla on kokoa 6-8 cm.
Syreenikiitäjä (Sphinx ligustri) on musta- ja vaaleanpunaraitainen kiitäjäperhoslaji. Se on kookkain Suomessa vakituisesti esiintyvä perhonen ja aikuisen yksilön siipiväli saattaa olla jopa 12 cm. Kerran olen tavannut sellaisen, ne liikkuvat öisin ja lepäävät päivisin piilossa suojavärinsä turvin.


6 kommenttia:

 1. Onpa hienot kuvat toukasta !
  Onneksi norjanangervo kestää tuon lehtien karsimisen ; )
  Onnea uudesta koneestasi !

  VastaaPoista
 2. sariw, toukka on hyvä malli, ei paljon hötkyile. Hyvä, ettei tarvitse olla huolissaan angervosta. Uusi kone on kyllä ihana, nyt kun kaikki toimii :) Kasvien kastelukin tuli taivaalta!

  VastaaPoista
 3. Kaunis toukka! Mackia on kauheasti kehuttu...ja varmaan niin onkin. Ihastuin sun ikkunatankosysteemiin!!!

  VastaaPoista
 4. vilukissi, toukat ovat minustakin upean näköisiä ja on jotenkin mystistä, että näistä pikkumakkaroista tulee koteloitumisen jälkeen upeita perhosia. Minulla on aina ollut Mac ja olen ollut tyytyväinen, vaikka kai se on vähän mihin tottuu. Pääasia, että toimii.

  VastaaPoista
 5. Olen nähnyt saman toukan ja tarkistin luontokirjasta, millainen siitä tulee isona. En saanut yhtä hyvää kuvaa, kuin sinä olet saanut. Aika vaikuttava toukka!

  VastaaPoista
 6. Päivi, olen samaa mieltä, vaikuttava olento. Melkein kuin ulkoavaruudesta tullut pieni vihreä vieras.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista