27.10.2011

Maistuisiko kuppi kahvia?

Katto valmistui ja nautimme rakennusmiesten kanssa kahvit tapauksen kunniaksi.

Vieraskupit ja kahvit keittiön hyllyssä. Patenttikorkkipullossa on raakakahvia, pullon kahvineen olen löytänyt kirpputorilta. Itseasiassa kaikki tavarat ovat kirpputoreilta. Hyllyn olen itse rakentanut roskista löytämästäni purkulaudasta ja vanerinpalasta. Alimman hyllyn oikeassa reunassa on Anna Olsonin Keittokirja yksinkertaista ruuanlaittoa varten kodissa ja koulussa, ynnä lyhyitä ohjeita talouden hoidosta. Vuodelta 1900, viides täydellisesti korjattu painos. Kirja ansaitsee oman postauksensa, se on aivan mahtavaa luettavaa ja ensimmäinen kotitalouden oppikirja Suomessa (1892).

Rouvat nauttimassa kahvia joskus kauan sitten.

2 kommenttia:

  1. Mahtava "kahvipaketti" seinällä! Minullakin on Lomonosovin kahvikuppeja. Löysin niitä monta vuotta sitten Imatralta kesäteatterin yhteyteen järjestetyltä kirppikseltä. Ja sokerikon, kermakon ja kahvikannun Viipurin torilta. En ole kovin tietävä ja lahjakas muotoilun alalla mutta olen huomannut, että kahvikupin muodolla on väliä. Se on vain joku fiilis, että onpa ihanan mallinen kuppi.
    Papy

    VastaaPoista
  2. Papy, olen samaa mieltä, kahvikupilla on väliä. Meillä on erilaiset kupit vuodenaikojen mukaan. Kun ystäväni tulee kahville, saattaa kuulua: Ahaa, talvikupit on jo otettu käyttöön.
    Pidän kupeista, jotka ovat niin ohutta ja hienoa posliinia, että niistä kuultaa valo läpi.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista