22.10.2011

Memento mori

Muista kuolevasi. Kuoleman ajatteleminen on ajankohtaista kun se kulkee lähistöllä ja on jätettävä hyvästejä. Kun joku läheltä kuolee, huomaa kirkkaammin olevansa itse elossa ja myös tämän olemisen haurauden. Kuolemansa muistaminen tuo laatua elämään; jos oivaltaa elämän pysymättömyyden on todennäköisempää, että käyttää aikansa viisaasti, hyödyllisellä ja merkityksellisellä tavalla. Aikani lyhenee joka hetki.

Hopeisessa, italialaisessa votiivisydämessä olevat kirjaimet GR, Grazia Ricevuta (Per Grazia Ricevuta) = vastaanotettu armo.


2 kommenttia:

  1. Vaikuttava kokoelma, vaikuttava kuva ja vaikuttava teksti. Kuolemaa on tosiaan hyvä ajatella niin, että on sinut sen kanssa (tai oikeastaan siis itsensä kanssa) koska kaikki sen lopulta kohtaavat. Onneksi emme tiedä koska. Ja siihen asti eletään, täysillä mutkuttelematta!

    VastaaPoista
  2. e l ä m ä n i m a t k a t , kuolema liittyy elämään heti syntymässä. Mutkuttelematta on hyvä termi, kun ikää kertyy käy kaiken pysymättömyys yhä selvemmäksi. Takertumattomuus lisää myös laatua elämään.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista