26.2.2012

Maatuskat

Pidän vanhoista maatuskanukeista. Uudet ovat mielestäni jotenkin räikeitä, vähän kuin ylimeikattuja. Osa kokoelmastani seisoo hyllyllä keittiössä klik

Aion laiskotella koko viikonlopun. Sain ison projektin valmiiksi ja nyt otan rennosti hetken aikaa. Jospa ehtisi vaikka käydä kirpparilla ja aloitella kevätsiivouksia.

Syksyllä maljakkoon poimimani jättimaksaruohot klik alkoivat tehdä pieniä alkuja. Sain vähän multaterapiaa kun istutin ne ruukkuihin. Keväämmällä ne pääsevät kukkapenkkiin.

12 kommenttia:

 1. Vanhassa vara parempi. Vanhalla tavaralla on arvonsa ja omat tarinansa. Vanhoissa tavaroissa on enemmän asennetta kuin uusissa.

  Jos aloittelet siivousta, niin älä sentään huristele imurilla ettei Neron lepopäivän rauha katoa;)

  VastaaPoista
 2. Cherille ja Nerolle hyvää ja rentouttavaa tätä päivää ja hetkeä! Kissat osaavat elää tässä ja nyt, ihmisellekin se tekee hyvää aina silloin tällöin.

  VastaaPoista
 3. M y r s k y , totta puhut, jotkut noista nukeista ovat olleet minulla lapsesta asti. Niihin on säilötty muistoja.

  Nerolla on kevättä rinnassa ja se viihtyy jo pitempään ulkona. Otin imurin esille, mutta kauhistus, se oli kuollut talven aikana. Ei pihahdustakaan, on lähdettävä imuriostoksille.

  VastaaPoista
 4. P a u l a , kiitos! Juuri tuota olen oppinut Nerolta, rentoutumista ja hetkessä elämistä. Jos me ihmiset osaisimme sen paremmin, olisimme paljon onnellisempia.

  VastaaPoista
 5. Kaunis Maatuskakokoelma sinulla. Mua on niin harmittanut, että lapsuuteni maatuskat ovat johonkin kadonneet...

  VastaaPoista
 6. e l ä m ä n i m a t k a t , täytyy rehennellä, että tässä on vain osa kokoelmaani. Lapsuuden tavaroita on säilynyt, koska vanhempani asuivat kuolemaansa asti kotitalossa, jossa oli paljon säilytystilaa.

  VastaaPoista
 7. Jaahas, leväytäppä sitten koko kokoelmasi esille, niin saat minut vihreäksi. Mahtaisikoos mun vanhempien talon uumenissa olla mun maatuskoja....

  VastaaPoista
 8. e l ä m ä n i m a t k a t , jonain päivä kaadan sinut ällikällä ja laitan kaikki maatuskat jonoon : ) Ehkäpä kotitalosi uumenista löytyy vielä yllätysaarteita.

  VastaaPoista
 9. Ihanat maatuskat.Meilläkin keräiltiin niitä, ne ovat nyt siskoni ikkunalla, oikein hieno kokoelma. Minä keräilin kukkopillejä ja tyttäremme posliinikissoja. Keräily siirtyi kai geeneissä. Olisipa kiva nähdä koko maatuskakokoelmasi.

  VastaaPoista
 10. c a i j s a , nyt tulee ihan paineita koota maatuskat perhepotrettiin. Kyllä keräily on varmaan osittain geneettistä. Minulla ei taida olla mitään selkeää kohdetta, vaikka sanonkin näitä kokoelmiksi. Tai ehkä selkein keräilykohteeni on luut ja sulat. Tapasin kerran Tukhomassa tytön, joka keräsi esineitä, joita koira on pureskellut :)

  VastaaPoista
 11. Ihastelin niin noita upeita kasvitaulujasi... tosi hienoja !
  Hauskasti aseteltu kokonaisuus tuossa keittiön seinällä, maatuskoineen kaikkineen : )

  VastaaPoista
 12. s a r i w , kasvitaulut ovat luultavasti melkoisen vanhoja, ne on painettu fraktuuralla ja ovat saksankielisiä. Olen ostanut ne joskus kirpputorilta Suomessa. Ehkä ne ovat joskus olleet opetuskäytössä täällä. Tauluissa esitellään erilaisia kukintoja, lehtimuotoja ja moniterälehtisien kukkien muotoja.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista