24.2.2012

Menopeli

Olen perinyt hienot lumikengät. Nyt kun lumi ei enää ole ihan pehmeää näillä voi lähteä hangille.

Kulkimet ovat hyvin vanhat ja paljon käytetyt, mutta ne ovat täysin kunnossa. Verkko-osa on punottu suonista, erittäin lujaa tekoa. Tehty Mainessa, USA:ssa, Norwayn kaupungissa. Mielenkiintoinen kirjoitusvirhe: Firman nimi on Snowcraft Inc.

Painavammat kuin nykyiset pienet muoviset lumikengät, jotka ovat varmasti kätevämmät.
Näillä on juhlavaa tarpoa.

Kanadalainen lumikenkäklubi on lähtenyt retkelle samanlaisilla välineillä.
Mukavaa ulkoiluviikonloppua kaikille!

13 kommenttia:

 1. Wau, mitkä aarteet olet perinyt, onko ihan suvussa kulkeneet?

  VastaaPoista
 2. Siis aivan mahtavat menopelit! Kyllä noilla kelpaa lumikenkäillä. (Minulta löytyy vain kröhm, ne sellaiset muoviset...)
  Auringonpaistetta ei kuitenkaan ole lumikenkähangille luvassa, mutta emmeköhän ole tyytyväisiä pikkupakkasiin. Ja viikonloppuun:)

  VastaaPoista
 3. L i i s a , nämä ovat sukukalleus. Isäni käytti näitä metsästyksessä. Lumikengillä pääsi kulkemaan myös vesijättömaalla sorsastusaikaan. Minä metsästän ainoastaan kameralla, mutta kyllä nämä siinäkin ovat kätevät.

  M y r s k y , meillä hanget alkoivat sulaa ja lumi muuttui painavaksi. Jos vielä saisi pikkupakkasen niin hangella liikkuminen olisi mahtavaa. Ne muoviset ovat varmasti kätevämmät kuin nämä näyttävät antiikkivempeleet.

  VastaaPoista
 4. Loistavat koneet! Ja kanadalaisten retkellä näkyy olleen aika monenlaista tyyliä tarpoa - mulle kävisi varmaan samoin kuin noille etualalla köllötteleville.

  Olin eilen monen (7, siis ihanaa, ja ihan yksin matkassa!) kirpputorin kierroksella. Jotain tarttui matkaan, mutta sinun löytöihisi verrattuna ihan möllejä löytöjä. Onko sulla joku erikoiskirppis, mistä aarteesi löydät vai erikoisen hyvä silmä niihin puuhiin? Eikä meidän lähikaupunkien (kävin kahdessa) kirppisten hinnatkaan niin hirveän kepeitä ole - siis ainakaan noihin sun mainitsemiisi hintoihin verrattuna.

  Tuija

  VastaaPoista
 5. Jo on vehkeet! Kateeksi (taas) käy, noi olisi komeat seinällä kuin seinällä, kävelystä nyt niin tiedä mutta seinälle, esille, näkyville!!

  VastaaPoista
 6. Hienot kulkuneuvot. Jos hanki alkaa kantaa, tehän voitte sitten yhdessä Neron kanssa lähteä vaikka metsästämään - kameralla.

  VastaaPoista
 7. T u i j a , kun olen liikkeellä niin koluan kirppareita, milloin missäkin. Mitään erikoiskirpparia en osaa mainita, tämä puuha kun on niin sattumankauppaa. Hintahaitari on suuri, mutta lunastan omakseni vain edullisia tuotteita :) Useinhan sitä ei löydy mitään, mutta kun on pitkään harrastanut, niin kai siinä silmä kehittyy. Usein hyväntekeväisyyskirpparit ovat halvempia kuin itsepalvelukirpparit ja suosin niitä muistakin syistä.

  v i l u k i s s i , tietysti seinälle! Menopelejä säilytetään kuistin seinällä silloin kun ne eivät ole käytössä. Siinä ämmänlänkien vieressä :)

  P a u l a , aivan heti kun hanki kantaa kissan painon niin lähdemme metsälle. Ilmojen lauhduttua Nero on viihtynyt pitempään ulkona, mutta lumiesteet rajoittavat vielä kulkua.

  VastaaPoista
 8. No onpas menopelit ! Ja tosi hyvin näyttävät säilyneen... kuinkakohan vanhat ne ovat...
  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
 9. s a r i w , en tiedä tarkalleen kuinka vanhat nämä ovat, mutta voisiva olla tuolta 20-40-luvulta. Minulla ei ole käsitystä mistä isäni ne aikoinaan hankki. Oikein mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 10. Aivan upeat menopelit, joita harvoin näkee ja vielä täysin käyttökunnossa! Mukavia lumessatarpomispäiviä!

  Hyvää viikonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 11. P u u m u l i n S a r i , tulikin oikein hyvät tarpomiskelit viikonlopuksi. Mukavaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
 12. On varmaan juhlavaa tarpoa noin hienoilla kengillä. Tarpomisessa on varmaan jokin oma tekniikkansa, ei kai ihan vauhdilla pääse eteenpäin, mutta se ei liene tarpeenkaan.

  VastaaPoista
 13. c a i j s a , näillä tarpoessa kuulee historian havinaa. Juoksemisesta näiden kanssa ei tule mitään, mutta ei minulla yleensä ole minnekään kiire kun lähden lumikenkäilemään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista