28.2.2012

Palkitsemista

Sain työprojektini valmiiksi kunnialla ja palkitsin itseäni. Kirpparilla oli myynnissä todella edullisia kukkia. Valitsin valkoisen atsalean. Ihan kuin ei valkoista olisi jo tarpeeksi ympärillä.

Agnes ja karitsa ilahtuivat myös.

Toin kellarista sisään yhden narsissiruukun, joka on täynnä nuppuja. Pelkkä uuden kasvun vihreyskin piristää mieltä kevättä odotellessa.

Herttalehteä kannattelemaan löysin kirpparilta viidelläkymmenellä sentillä noin komean nuorukaisen. Vähän romanttinen minun makuuni, mutta taitaa olla kevättä rinnassa.

Takana pilkistää oliivipuu, joka taisi selvitä hengissä tästäkin talvesta, siinä on kukkanuppuja.

Kun jouluruusun kukat alkoivat nuokkua leikkasin ne maljakkoon. Ne virkistyivät ja  ovat todella kestäviä leikokukkina, nämä ovat oleet vedessä jo viikkoja. Saa nähdä sinnitteleekö jouluruusu hengissä siihen asti, että se pääsisi puutarhaan kasvamaan.

13 kommenttia:

 1. Sitkeitä yksilöitä jotkut kukat. Sain isältäni joulukukan, (en tiedä mikä se on) sen lehdille oli jopa kiillettäkin liimattu(?) ja kukka kukkii edelleen.
  Olen vaikuttunut, koska mikään viherpeukalo en ole. Ehkäpä keittiössäni on suotuisat kasvuolosuhteet sille yksilölle.

  VastaaPoista
 2. Vihreä ja valkoinen on raikas pariskunta. Pidän siitä kovasti sisustuksessa. Samoin keltaisesta.
  Oma sitkein kukkani on työhuoneen aralia, jonka juureen ja lehtien lomaan olen pujottanut kuivuneita ruusun nuppuja. Ruusupuu!
  Ikkunan takana on villiä valkoista, joka liikkuu tuulen puhuttelemana ylös-alas, sivulle, alas-ylös. Bussipysäkillä kolaa työntelevä kaupungin työmies ei kyllä ollut yhtä ilahtunut lumisesta tanssista.
  Papy

  VastaaPoista
 3. M y r s k y , kukista on paljon iloa. Minulla oli edellisjouluna vaaleanpunainen tulilatva ja se kukoisti kesään asti. Kun vein sen ulos se alkoi kukkia uudelleen, tällä kertaa joulunpunaisin kukin. Olisiko sinunkin kasvisi tulilatva?

  P a p y , lumi on kyllä nyt menettänyt viehätyksensä minunkin silmissäni. Eilen ähelsin lumet pois kuistin katolta. Siellä oli metri tiukkaan pakkautunutta lunta, kohtalokasta jos se olisi ehtinyt kostua. Tuntuu, että joka paikkaa kolottaa, mutta lumitöitä on tiedossa lisää. Ikkunasta näkyy vain tiheää valkoista lumisadetta. Nyt olisi aurinko kova sana!

  VastaaPoista
 4. Sinullakin on ilmeiseti tunnit tulleet täyteen kuten kaupungin työmiehellä. Tai ainakin mitta. Kysyin että omalla ajallako heidän pitäisi kolata ja aurata. Sanoi etteivät tee kohta ollenkaan. Jos sinä menet lakkoon, voit pyytää Neron lakkovahdiksi. Ja jos lunta tulee vielä lisää, ryhdy rikkuriksi.
  Papy

  VastaaPoista
 5. P a p y , täytyy vain asennoitua uudestaan. Lakkoilu ei auta, siitä kärsin vain minä. Eilen kyllä katolla ajattelin, että olisi hyvä jos Nero pystyisi lumitöihin, sillä kun on kyky pudota aina jaloilleen. Prinssi istuu aitanparvessa katselemassa pyryä, johon yhtyy tuulen katoilta tuiskuttama lumi. Lunta on meillä nyt jo enemmän kuin viime talvena ja se on paljon. Onneksi ei tarvitse lähteä liikenteeseen.

  VastaaPoista
 6. Varmaan erittäin tyhmä kysymys...mutta olivatko narsissit koko talven tähän saakka mullassa ja piilossa kellarissa? Kastelematta?

  VastaaPoista
 7. v i l u k i s s i , narsissiruukku oli kesän ulkona ja syksyllä vein sen kellariin. Maakellarissa on kosteaa, joten ei ole tarvinnut kastella. Yleensä kuitenkin on tarkistettava että kellarissa talvehtivat kasvit eivät kuivu. Jotkut suosittelevat lumipallojen laittamista mullan pinnalle, niistä tulee tarpeeksi kosteutta. Kun hain ruukun kellarista oli sipuleissa jo vihreät alut. Siellä on vielä lisää narsisseja, helmililjoja ja tulppaaneita ruukuissa. Kova kasvunkuhina käynnissä.

  VastaaPoista
 8. Kaunis blogi sinulla, ihania yksityiskohtia ja asetelmia! Löysin tänne puutarhablogin kommenttikentästä ja jään lukijaksi. :)

  VastaaPoista
 9. K u j e , lämpimästi tervetuloa lukijaksi, mukavaa jos viihdyt täällä.

  VastaaPoista
 10. Sinä teet ihmeellisiä kirpparilöytöjä. Tosin kyllä joskus löydän jotain. Valkoiset kukat ovat minusta kauniita, mutta niitä on minun kamerallani (kaikilla tähänastisilla kameroillani) vaikea kuvata, samoin kuin mustia kissoja.

  VastaaPoista
 11. P a u l a , kirpparit ovat onnenkauppaa, joskus löytyy jotakin joskus ei. Siihen niiden viehätys taitaa perustuakin. Jos en löydä mitään olen onnellinen, että rahat säästyivät, jos taas jotain kivaa lähtee mukaan olen siitä onnellinen. Hyvin käy aina. Valkoiset kukat ovat usein vain reikiä ja mustat kissat vain varjoja, kamerat ovat kinkkisiä. Käsittelen kuvani kameran jälkeen, sillä voi vähän auttaa asiaa.

  VastaaPoista
 12. tuo on kaunis tuo kerubin kannettelam muratti :)

  VastaaPoista
 13. a k i s s f r o m t h e p a s t , kerubi oli ihan heräteostos, mutta jokin siinä viehätti. Kiva että tykkäät.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista