1.3.2012

Pelimies

Nero ei leiki. On aivan turhaa tuoda esille liikkumattomia leluja. Olen tullut siihen tulokseen, että kissaa kiinnostaa vain pelaaminen. Se haluaa vaania, harjoitella tarkkuutta ja hyökkäysnopeutta. Yksinkertaiset innovaatiot toimivat parhaiten. Pajunvitsan päähän sidottu matonkuteenpätkä on tämänhetkinen suosikki, se voi mennä maton tai tyynyn alle piiloon. Toinen haastava peli on valoläikän jahtaaminen, se saadaan aikaiseksi sähkövalossa silmälasien avulla. Hyvänä kolmosena tulee tuhti paperinaru.

Tikkaat on siirretty ikkunan viereen, kiipeily on mukavaa ja samalla voi katsella mitä ulkona tapahtuu.

Olen oppinut jonkin verran kissaa niinä vuosina kun olen elellyt Neron kanssa. Vaikka on kuinka kiire tietokoneen ääressä niin käskyjä ja pyyntöjä satelee. Kurnutusmainen ääni tarkoittaa tule pelaamaan kanssani. Kevyt, mutta terävä miau tarkoittaa; päiväunien aika, tule sohvalle nukuttamaan minua. Kesytysoperaatioon kuului sohvalla kellistely joka päivä ja kissa pitää kiinni saavutetuista eduista. Kun Nero on nukahtanut syvään uneen voin rauhassa palata takaisin työn pariin. Terävä ja vähän kuuluvampi miau tarkoittaa; tule avaamaan ovi, minulla on asiaa ulos. Puheen lisäksi on suuri kirjo elekieltä, jota olen oppinut tulkitsemaan.
Vastaavasti Nero on oppinut suomea; oota, oota, kalaa, mennään, tule, pist viis (ylävitonen) ja merkittävä rykäisy tarkoittaa; tuota ei saa tehdä (tehoaa aina).

16 kommenttia:

 1. Vai on sinulla pelimies kotona:D Komea poika Nero onkin. Meilläkin on turha tyrkyttää liikkumattomia leluja. Elämässä pitää olla vähän actionia!
  Se on niin hienoa kommunikoida kissan kanssa. Paitsi aamuyöstä kun itse haluaisi nukkua...

  VastaaPoista
 2. M y r s k y , pelimiehiä hyvinkin. Meillä kommunikaatio pelaa melko hyvin, Nero myös kunnioittaa untani, jos hän yöllä herättää minut on kyseessä jokin hätä. Keväällä ja syksyllä aamuherätykset tosin ovat melko varhain, sillä Nero lähtee aikaisin töihin. Kun on kyllin lämmintä hän kulkee omia aikojaan sisään ja ulos.

  VastaaPoista
 3. Oi ihana Nero. Huomasitko kauniit vihertävät enkelipallot ekassa kuvassa? Neron suojelijat <3.

  VastaaPoista
 4. T u i j a R, sinulla on tarkat silmät enkeleille. En tiennyt, että niitä kutsutaan myös enkelipalloiksi, mutta Nero varmasti tietää ja näkee ne. Nerolla on kyllä ollut ahkeria suojelijoita, henki on pelastunut täpärästi muutamankin kerran.

  VastaaPoista
 5. Alimmassa kuvassa Marian vieressä Nero on itsekin hieman veistoksellinen - mutta liikkeiltään elastisempi. Eikä taida kuvia kumarrella. Hauska huomio noista vihreistä palloista. Kun omalla koirallani on ollut terveydessä ongelmia, on minua lohduttanut Ison Kirjan lupaus: "Ihmistä ja eläintä sinä autat."
  Papy

  VastaaPoista
 6. P a p y , Nero on veistoksellinen ja aina elegantti, mitä tahansa hän tekeekin. On suuri esteettinen ilo seurailla kissan touhuja. Suojelijat ovat onneksi paikalla ja sinullekin suurkiitos monista rukouksista Neron ja itsenikin puolesta.

  VastaaPoista
 7. Minunkin piti oikein palata katsomaan enkelipalloja, en huomannut niitä heti. Olipas ihana nimi. Uskon, että Nero osaa puhua kanssasi! Minulla oli kerran luppakorvakani, joka luki ajatuksisani ja osasi puhua tyttäreni kanssa! Se on täysin totta! Sitä niin kuin tavallaan "kasvaa yhteen", heh. Ihanat tikapuut, tikkaat!!

  VastaaPoista
 8. v i l u k i s s i , kyllä sitä oppii ymmärtämään toisiaan kun aina ollaan yhdessä ja on kova halu kommunikointiin. Minullakin on ollut kani, joka osasi myös hyvin kommunikoida vaikkei paljon puhunutkaan. Kun Nero sai myrkkyä se osasi ajoissa sanoa, että jotain on pahasti vialla ja kissa sai ajoissa hoitoa. Naapurustossa kuoli kissoja kun ei heti hoksattu, että kissan asia on tosi huonosti. Tikkaat ovat kirpparilöytö ja toiset vähän matalammat olen onkinut roskalavalta.

  VastaaPoista
 9. Hih, hauskaa kielipeliä teillä!

  VastaaPoista
 10. e l ä m ä n i k i s s a t , kieliopinnot jatkuvat, puolin ja toisin :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 11. Nero on ihan nimensä mukainen.

  VastaaPoista
 12. M y r s k y - m ä y r i s , nimi onkin annettu ominaisuuksien mukaan. Sekä musta (ital. nero) että nerokas : )

  VastaaPoista
 13. Nerolle terveisiä! Ja emännälle myös! Miten sanotaan kissojen kielellä: Pääset asioille, mutta tule takaisin ennen puolta yhdeksää että äiti ehtii töihin?

  VastaaPoista
 14. T a r j a , kiitos terveisistä. Hih, jos pystyisinkin kääntämään tuon lauseen kissaksi niin ei se taitaisi auttaa asiaa. Kissat kun tekevät mitä lystäävät. Suosittelen, että heti ilmojen lämmettyä järjestät Miurulle oman kulkureitin, jotta se voi tulla ja mennä mielensä mukaan. Näin meillä on asia ratkaistu. Nero oli samanlainen nuorempana, mutta kun on tullut ikää ja viisautta lisää niin aikataulutkin ovat paremmin hanskassa.

  VastaaPoista
 15. Vai on Nero pelimies. Rupesin heti miettimään, mites meillä. Ruska ei taida olla pelinainen, kun leikkii pitkiä aikoja liikkumattomilla leluilla. Tosin hän panee niihin liikettä. Pitkää villaista pirtanauhaa kantaa ja vetää suussaan ympäri huushollia, milloin ruokakupille, milloin meidän sänkyyn. Pieniä hiiriä hän heittelee ja aina saa ne ajettua ulottumattomiin pakastimen alle. Tai ehkä hän onkin pelinainen, pelaa jääkiekkoa niillä hiirillä. Pakastimen alla on maali tai ainakin hiiripiilo. Kun otan pitkän kepin saadakseni hiiret piilostaan, Ruska on revetä liitoksistaan. Minäkin olen hiukan oppinut kissaa. Ja Ruska hiukan suomea. Ruskalle terävä "No!" tarkoittaa "ei saa".

  VastaaPoista
 16. P a u l a , pelimies mikä pelimies. Kyllä Nerokin joskus heittelee pingispalloja ja leikkihiiriä, mutta se on lähinnä sellaista leikkiinkutsua minulle. Nuorempana Neroa kiinnosti leikki, mutta nyt hän vain pelaa ja siihen tarvitaan pelikaveri. Sama juttu meillä, pallot ja hiiret löytyvät sohvan tai piirongin alta ulottumattomista. Sinun kissahistoriallasi puhut varmaan jo sujuvasti kissaa. Suuri hyöty on ollut siitä, että kissa ymmärtää puheesta mitä ei saa tehdä, meillä ei ole revittyjä sohvia tms. Rykäisyn olen oppinut koirankasvatuksesta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista