31.3.2012

Avara luonto

Joutsenet tulivat jo runsas viikko sitten, mutta muita muuttajia vielä odotellaan. Opiskelimme lintuja kirjasta, Nero aivan uupui; onko lajeja tosiaan noin paljon.

Jo lapsena Nero oli hyvin kiinnostunut luonnon ihmeistä ja erityisesti linnuista. Bongausinnostus on iän myötä kasvanut ja talvellakin hän jaksaa istuskella aitanparvessa tinttejä, närhiä, tikkoja, harakoita ja muita talvilintuja katselemassa.

Lintuinnostus sai pikku kissan kiipeämään jopa parimetrisen vaatenaulakon päälle emännän sulkahatun houkuttelemana.

Pian pääsemme kevätretkille rantoja kiertelemään ja lintuja bongailemaan. Järvellä alkaa hurja metakka kun kesäasukkaat alkavat järjestellä pesäasioitaan.

Lämpimästi tervetuloa lukijoiksi Villiviini, Lezzie, Tarja T, Heidi 26, Hanne, Heidi, Hyvä Mieli ja Nina, aivan ihana joukko!

Kaikille vierailijoille toivotan oikein leppoisaa alkavaa huhtikuuta! Väitetään, että se on kuukausista julmin, mutten ole samaa mieltä vaan otan keväisen kuukauden ilolla vastaan.

23 kommenttia:

 1. Lintubongari vauhdissa. Ja väsähtäneenäkin. Joskus oikein karehtii kissan tyyliä nukahtaa ja loikoilla venytellen koska haluaa ja missä haluaa. Se on sitä itsellistä eloa se! Onnea tunnustuksista, olet ne ansainnut.

  VastaaPoista
 2. v i l u k i s s i , usein kadehdin kissan rentoutta. Sillä erikoinen kyky olla täysin rento ja valpas yhtä aikaa, siihen kun pystyisi. Kiitos onnitteluista, iloitsen tunnustuksista ja olen vähän hämillänikin.

  VastaaPoista
 3. Siellä asuu kunnon lintubongari. Meillä katselevat vain sillä silmällä, että miltähän tuokin maistuis =) Minä näin toissapäivänä kiurun, mutta saas nähdä miten sille käy, kun on noita yöpakkasia luvattu niin kovasti. Toivottavasti älyää palata vielä etelämmäksi.

  VastaaPoista
 4. En tiedä ajatteleeko Nero gourmet-asioita lintuja katsellessaan. Hyvin harvoin olen nähnyt sen saalistavan niitä. Koulutukseen on kuulunut: hiirestä ja myyrästä sekä myös järveltä tuodusta kalansaaliista saa kehuja, lintuja ei noteerata lainkaan. Tästä syystä lintusaaliita ei ainakaan tuoda kotiin. Voi kevään airutta kiurua, toivottavasti sille käy hyvin ja pakkaset menevät pian ohi.

  VastaaPoista
 5. Innokas lintubongari siella onkin. Jutteleeko Nero linnuille? Meillä on tavallista käkättää ikkunan läpi lintuja katsoessa, mutta telkkarista eivät nykyiset kissat mitään ohjelmia katsele.
  Onnittelut taas uusista tunnustuksista!

  VastaaPoista
 6. Voi Nero, melkoinen lintubongari musta prinssisi onkin! Mutta onneksi(?) tyytynee vain katselemaan ja ihmettelemään niitä. Taitavat nuo siivekkäät kuitenkin olevan muutamaa astetta haastavampia saaliseläimiä kuin maassa liikkuvat.

  VastaaPoista
 7. e l ä m ä n i m a t k a t , Nero on niin pro lintubongari, että hän on ihan hiljaa ja liikkumatta lintuja tiiraillessa. Telkkarissa luonnon äänet, varsinkin lintujen äänet saavat Neron huomion kiinnittymään. Joskus se yrittää tavoitella ruudussa näkyvää lintua ja kun tipu lentää pois kuvasta katselee Nero ihmeissään, että minne se meni. Kiitos onnitteluista!

  M y r s k y , lintujen on kuitenkin syytä varoa! Kun Nero tuli meille, pelkäsin, että linnut kaikkoavat, mutta niin ei onneksi käynyt. Myyrät sen sijaan vähenivät, niitä en kaipaa.

  VastaaPoista
 8. Hauska Nero! Toivotaan Nerolle antoisia tutkimusmatkoja ja hyviä kalansaaliita. Leppoisaa ja lämmintä huhtikuuta teille molemmille.

  VastaaPoista
 9. c a i j s a , Nero odottaa kovasti lumen lähtöä. Ja minä sitä leppoisaa ja lämmintä huhtikuuta. Mekin toivotamme sinulle loistavaa ja lempeää huhtikuuta!

  VastaaPoista
 10. sinulla on tosi makee sulkahattu :) hienoa! että mä olen iloinen että löysin sun blogin! täällä on niin likeinen meno kun mistä itse pidän :)

  VastaaPoista
 11. a k i s s f r o m t h e p a s t, kiva kuulla että viihdyt meillä. Toivottavasti meno pysyy likeisenä ja kotikutoisena jatkossakin. Toivotan sinulle kevättä rintaan!

  VastaaPoista
 12. Vaikuttaa hyvinkin valloittavalta persoonalta tuo Nero =D

  VastaaPoista
 13. M a t o n k u d e , minusta aivan mahtava tyyppi, mutta olen kai vähän jäävi arvioimaan :)

  VastaaPoista
 14. Jo pienestä pitäen on siellä näköjään harjoitettu linnuntunnistamistaitoja :)

  VastaaPoista
 15. N a u k u l a n M a m m a , näin on, kiinnostus herännyt jo lapsena ja aina vain lisääntynyt. Harjoitus tekee mestarin :)

  VastaaPoista
 16. Ihanat kuvat Nerosta!!
  Kissan tarvii mielestäni olla jotenkin älykäs,että se tajuaa katsoa TV:stä kuvaa.Meidän Jaffa ei ole siitä terävimmästä päästä (jos en minäkään) eikä koskaan huomaa mitään televisiosta, vaikka kuinka liikkuis.
  On todella ihanaa että valo on alkanut voittaa!

  VastaaPoista
 17. K i r s t i , ei Nerokaan ihan mitä vain katsele. Enemmänkin sen huomiota kiinnittävät tv:stä tulevat äänet, varsinkin luontoäänet. Sitten se alkaa katsella mitä siellä oikein tapahtuu. Myös jalkapallo kiinnostaa joskus, pieniä miehiä juoksee ees taas :). Myös Internetistä Nero seuraa maailman tapahtumia. Nero on älykäs, mutta luulen että kaikki kissat ovat. Enää lyhyt matka kesään, voiton puolella ollaan!

  VastaaPoista
 18. Toden totta, ei tyhjästä ole temmattu blogisi nimi kun katselee kissojasi!! NIIN autuaalta näyttää olotila heillä!

  Hyvää pääsiäsviikon alkua!

  VastaaPoista
 19. P i a , kissat ne tietävät autuuden salaisuuden. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  VastaaPoista
 20. Vai huhtikuuko julmin.. ei minustakaan, sehän on melkein kaikkein ihanin, vielä ihanampi on toukokuu (ja ehkä kesäkuu). Ihana Nero, pyöreät seikkailusilmät kiiluen saalistaa suurta sulkahattua <3

  VastaaPoista
 21. S a i l a , olen aina kummastellut "huhtikuu on kuukausista julmin" -höpinää, sehän on ihanin, talvi on voitettu. Miten tuo pieni pentu hoksasikin nuo sulat tuolla korkeuksissa, mutta metsästäjä on metsästäjä.

  VastaaPoista
 22. A i k a t h e r i n e , luonnontieteen opiskelut on suoritettu kiitettävästi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista