2.4.2012

Periksi ei anneta

Siis talvelle. Uutta lunta on paksu kerros maisemassa, mutta olen asettenut täysin kevään puolelle. Sisällä kukkii jo täyttä päätä.

Kuten nämä perlargoniat.

Tulilatva, joka on kestävistä kestävin. Aikoinaan en ollenkaan pitänyt tulilatvoista, ne olivat mielestäni jäykkiksiä.
Viimevuotinen kukki melkein joulusta jouluun.

Tulppaanit ovat myös sinnikkäitä kevään puolesta taistelijoita.

Vanha uskollinen kliivia ei petä, se kukkii vaikka hoito on vaatimatonta tai ehkä juuri siksi.
Kuvissa ei ole läheskään koko pataljoona vaan reservissä on vielä sipulikukat.

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi aiai!

19 kommenttia:

 1. Ihana blogi! Minulla on myös pelargonioita kasvussa mutta ei vielä tuossa vaiheessa, samoin kliivia läytyy mutta ei nyt kuki.mIhanaa viikon alkua. Osallistun arvontaan.

  VastaaPoista
 2. Ei anneta periksi ei,ihan selvä kevään merkkihän ainakin nuo pelakuut ovat...Ihana kukkaloisto sinulla siellä ja tuo sinun patsaasi on ihan uskomattoman kaunis:)Keväistä alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Häntä pystyyn vaikka kuinka sitä lunta tulisi! Kyllä se kevätkin vielä saapuu.

  VastaaPoista
 4. L e z z i e , kiitos! Kukista on niin paljon iloa. Laitan nimesi arvontalistaan, mukavaa pääsiäisviikkoa!

  K i r s i , milikin jo kääntynyt kevääseen, päätin tehdä lumityölakon. Vain välttämättömimmät lumet siirretään syrjään, muun saa hoitaa luonto itse. Agnes on oikea kaunotar. Mukavaa pääsiäisviikkoa!

  M y r s k y , lohdullista on se, ettei jääkausi voi alkaa näin nopeasti. Kevät tulee vääjäämättä!

  VastaaPoista
 5. Juu, ei anneta periksi ; )
  Sinulla kukkii jo hienosti pelakuut. Minä kun leikkasin ne aiemmin keväällä oikein kunnolla, niin nyt vasta muutamassa näkyy pieni nupun alku. Onneksi kun kevät etenee, niin kukinta runsastuu : )
  Tosi komea kliivia, vau.

  VastaaPoista
 6. s a r i w , nyt kun lumi peitti maan kukat lohduttavat ja usko kevääseen pysyy vahvana. Kliiviassa on tulossa vilä monta kukkavanaa, eli se ilahduttaa pitkään. Kasvi on tosi vanha ja tarvitsee tänä kesänä varmaankin jakamista ja mullan vaihtoa. Mutta uskomattomasti se jaksaa aina kukkia. Se on kesätkin sisällä, vein sen kerran ulos eikä se tykännyt yhtään, lehdet ruskistuivat vaikka sillä olikin melko varjoinen paikka.

  VastaaPoista
 7. Säätiedotuksessa uhkailtiin niin paljon "erittäin huonolla" ajokelillä, että lähdin ajelemaan suurinpiirtein kypärä päässä, eväskontti täytettynä ja jäänaskalit kaulalla. Mutta Turun moottoritiellä, Kehä II:lla ja Länsiväylällä oli mitä mainioin ajokeli. En tosin ollut ihan aamuruuhkan aikaan liikkeellä.
  Kukkatiedotus: Sisällä ylikukkii helmihyasintteja ja varastossa pikkunarsisseja; vein ne sinne pakkasia pakoon (kun silläkin uhkasivat). Pöydällä kuivakukkii ruusuja. En siis ole mikään kukkapeukalo, mutta nautin kun joku viheroksa vihdoin suostuu kukkimaan.
  Papy

  VastaaPoista
 8. P a p y , onneksi ajokeli oli noin päin yllätyksellinen. Kyllä kukat tuovat paljon iloa, vaikka olisi kuinka vaatimaton rehu, se antaa toivoa kesästä ja talven taittumisesta. Vaikka tuo maisema yrittää muuta väittää. Pääsiäistä kohti!

  VastaaPoista
 9. Kivoja kuvia ja ihania kukkijoita! - Ehkä kevät tulee joskus, uskotaan ainakin.

  VastaaPoista
 10. v i l l i v i i n i , kiitos kommentista. Uskon vakaasti ja olen melko varma, että kevät tulee ihan pian :)

  VastaaPoista
 11. sinulla kukkii ja olet selkeästi viherpeukalo, hieno madonna patsas ja upeat kukat :)
  sisäinen säätila on keväässä! :D

  VastaaPoista
 12. Minäkin huomasin ekat kukkanuput, tosin vasta pienenpienet, tähtipelargonissani! Mahtavaa. Kesäkausi alkaa :-)

  VastaaPoista
 13. Uusi lumi vanhan surma. Tarkoitan,e ttä uuden lumen surma, ettei muita kauhukuvia nyt. Täälläkin sateli lunta mutta sulailee paraikaa poiskin ja koski pauhaa ikkunan edessä valtoimenaan. Kesää se tekee.

  VastaaPoista
 14. a k i s s f r o m t h e p a s t , onneksi kukat kukkivat peukalostani huolimatta :) Figuuri on Pyhä Agnes, hän on puutarhureiden, siveyden, pariskuntien, raiskauksen uhrien ja neitsyiden suojeluspyhimys. Tärkeintä onkin sisäinen säätila!

  S a i l a , kesäähän se pukkaa ei voi mitään, satakoon lunta kuinka paljon tahansa :)

  VastaaPoista
 15. v i l u k i s s i , kyllä se niin on, että tuolla tämänpäiväisellä lumimäärällä on surmaava vaikutus. Siis vanhaan lumeen. Pauhaava kevätkoski on ihana kevätkuva!

  VastaaPoista
 16. I m S p i e g e l , herzlichen Dank für deine Kommentare! Willkommen als Mitglied dieser Site!

  VastaaPoista
 17. Upeita kukkia. Palargoniakin jo täydessä kukassa. Ja tuo kliivia. Minäkin olen juuri viime päivinä ihaillut kukkivaa kliivia maalaistalossa, jossa vietämme tätä pääsiäisviikkoa. Minä en ole vieläkään päässyt tulilatvojen makuun.

  VastaaPoista
 18. P a u l a , kukat tuovat iloa tänne hankien keskelle. Kliivia taitaa olla hyvin vanha huonekasvi, ainakin se on kovin vaatimaton hoidon suhteen. Mukavaa pääsiäisviikkoa sinulle sinne maalle ja terveisiä Ruskalle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista