26.4.2012

Kiintymyksen kohteeni heräsi

Lumi suli viimein jouluruusuni päältä, se on kukkinut jo lumen alla. Joulukuussa kasvissa näkyi nuppuja, kuten raportoin täällä  klik. Paksu lumipeite on painanut sen kyyryyn, mutta ehkä aurinko saa sen suoristamaan selkänsä ja paljastamaan ihanat kasvonsa. Kaunokaisen suonissa taitaa virrata pakkasnestettä. Olen niin odottanut tätä näkyä. Snif.

Monta kukkaa on odotettavissa.
Ennen puutarhaan istuttamista se näytti tältä klik

Kasvi on myrkyllinen, ei ehkä ole vaaraa, että joku käy syömässä sen.

Vähän myöhemmin se oli jo nostanut katseensa kohti aurinkoa.

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Taina!

Lisäys: Jouluruusun kasvatus tuntuu kiinnostavan monia, sain itse hyvät ohjeet Sarilta

27 kommenttia:

 1. Upea jouluruusu! Olen aina kuvutellut, että se on huonekasvi, mutta se näyttää selviävän talvesta ulkona. Mahtaisikohan selvitä täällä nelosvyöhykkeellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusua myydään ruukkukasvina, mutta se pärjää hyvin ulkona. Tämän istutin viime keväänä kun se oli ensin palvellut ruukkukasvina. En ole varma, mutta luulisin, että se pärjää nelosvyöhykkeelläkin, voihan sitä hieman suojata talveksi. Sarilla on paljon neuvoja jouluruusun kasvatuksesta http://sarinpuutarhat.blogspot.com/, hän varmaan osaisi antaa varmemman vastauksen.

   Poista
  2. Tiina tuolla alempana kertoo, että menestyvät hyvin V-vyöhykkeelläkin.

   Poista
 2. Oi mikä ihana näky. Ja miten se ensin on ihan lytistynyt ja sitten alkanut suoristautua ja nostanut kukkansakin kohti aurinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen niin odottanut tätä näkyä! Miten sitä kiintyykin johonkin kasviin niin, että talvellakin miettii miten se mahtaa pärjätä. Jouluruusuni on tuottanut minulle paljon iloa.

   Poista
 3. Varsin sitkeää tekoa siis tuo ruusunen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruususen herääminen :) ihailtavaa sitkeyttä todellakin.

   Poista
 4. Ihana, ihana, ihana. Messuilla katselin noita ja halusin ostaa mutta kun en jaksanut kantaa. Täytyy myös tutustua millaisen paikan hän haluaa. Tahdon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen joskus ennenkin istuttanut jouluruusun ulos, mutta se ei noussut keväällä. Kannattaa tosiaan miettiä ensin hänelle sopiva paikka, jotta voi ihailla tätä hurmaavaa näkyä keväisin.

   Poista
 5. Jouluruusu ihmetyttää minua aina!!
  Keväinen kiiruhtaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ihmeellistä, että se kukkii jo paksun lumikerroksen alla, kiire sillä taitaa tosiaan olla. Mikä elämänvoima!

   Poista
 6. Siis aivan ihana jouluruusu, niin kauniin värinen, mullakin selvisi vaaleanpunainen talven yli ja nyt työntää oikein paksuja nuppuja, eilen oli yksi jo auki. On se vaan mukavaa, kun tämä ihana kasvi rantaui myös suomeen, ei siitä minulla ainakaan ollut vielä muutama vuosi sitten kauheesti tietoa, enkä edes tajunnut, että sen voi tosiaan laittaa puutarhaan kukkimaan, on se vaan niin kestävä.
  Mukavaa viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten voikin jokin kasvi tuoda näin paljon iloa, paitsi, että se on kaunis on ihailtavaa miten se pärjää. On tosiaan hienoa, että tämä rantautui meidänkin iloksemme ja siitä lienee paljolti kiittäminen myös blogimaailmaa.

   Poista
 7. Mahtavaa! Minäkin kuvailin jouluruusuja eilen. Se on merkillinen, miten tosiaan joku voi kehittää täydet kukat lumipeitteen alla? Olet varmasti oikeassa pakkasnesteen suhteen :-)
  Niin kaunis, siis ihanan monta kukkaa! Aah. Minun jouluruusuaki kylläkin joku syö, mutta onneksi vähän vain. Joka talvi on joku napsinut vihreitä lehtiä niin, että pitkä lehtivarsi jää tapiksi. Mutta onneksi ei ihan kaikkia lehtiä kumminkaan. Ekat jouluruusut mitä istutin joku kaivoi ylös maasta! Taisivat olla uutta kiintoisaa ruokalajia saaren peurakannalle, joka on muutenkin harvinaisen moniruokaista. Hrmh. Neron tyyppinen peurankaatajakissa olisi tervetullut tännekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, kelpaa siis jollekin mutusteltavaksi. Täällä on kaikki kevätkukat vaarassa, peura käy popsimassa tulppaaneja ruukustakin. Ensimmäninen ajatukseni jouluruusun paljastuttua oli laittaa se häkkiin, ettei vain kukaan.... Mutta sitten muistin, että se on hyvin myrkyllinen. Täytynee laittaa Nero vartioimaan sitä, mutta melkeinpä hän onkin vuorotta pihatöissä.

   Poista
 8. Enpäs ollut tätäkään aikaisemmin missään nähnyt ja nyt sinä kerrot, että alkoi kukkimaan lumesta noin vaan...voi että tätä elämän ihanuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihanaa, jouluruusu oli siis tuon näköinen kun lumi viimein suli, eli se on tehnyt ensimmäisen kukkansa ja monta nuppua lumen alla. Ei sitä suotta ihailla.

   Poista
 9. Niin kauniita kuvia, että minunkin alkoi tehdä mieli jouluruusua, jota en ennestään tuntenutkaan :)
  Katselin noita aikaisempia Neron kuvia. On sulla vaan viisas eräretki-opas. Hyvä että laitoit sen kuvan oravan wc:täkin. Nyt minäkin osaan tunnistaa sen, hihihi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sude! Kannattaa kokeilla jouluruusua, siinä on ihan oma viehätyksensä. Toivoisin, että jonain kesäisenä yönä Nero näyttää minulle, että tuolla liitää orava. En ole nimittäin nähnyt elävää liito-oravaa.

   Poista
 10. Ihana<3 Jouluruusut on niin sykähdyttäviä,kauniita ja uskomattoman kestäviä.mulla on neljä erilaista jouluruusua täällä V-vyöhykkeellä.Osan oon suojannut talvensuojaturpeella,osaa en,hyvin pärjäävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa kuulla, että menestyvät noin hyvin sielläkin. Tässä tuli nyt vastaus caijsallekin. On kuin puutarhassa olisi joku eksoottinen vieras, sen talvenkestävyys on hämmentävää. Ihania ne tosiaan ovat, niitä voisi laittaa enemmänkin kevättä ilahduttamaan.

   Poista
 11. Huokaus kuinka kaunis. Kyllä minäkin tuollaista kovasti odottaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän väliä päivän mittaan pitää käydä katsomassa mitä sille kuuluu :)

   Poista
 12. Todella kaunis! En ole koskaan kasvattanut jouluruusuja, joten pitäisi kai kokeilla, kun ovat tuollaisia ihanuuksia!

  Mukavaa viikonloppua!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jouluruusua, sen kasvattaminen on tuonut paljon iloa. Vaikuttaa vähän siltä, että laji alkaa yleistya Suomessa :) Aurinkoista viikonloppua!

   Poista
 13. Onpas kerrassaan mahtavan värinen!! Pitääkin käydä katsastamassa nuo Sarin ohjeet, kun itselläni on vielä pari jouluruusua purkissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet saanut jouluruusut säilymään purkissa, kohtahan ne voi laittaa jo maahan. Luotetaan Sariin :)

   Poista

Kiitos kommentista