28.4.2012

Let the sunshine in!

Monen mielestä krookukset ovat varmaan jo niin käsitelty, mutta minä jaksan vielä. Kun ensimmäiset  krookukset ovat jo kuihtuneet, toisaalla osa on täydessä terässä. Aurinko on saanut kukat hehkumaan, ne loistavat syli avoinna toivottaen pörriäiset tervetulleeksi. Kova kuhina kukissa käykin, nokkos- ja neitoperhosetkin nautiskelevat krookusten antimia.

Alkukeväästä odotin jännityksellä nousevatko nämä ollenkaan, sillä syksyllä katonrakentajat joutuivat ajamaan niiden yli autolla ja nosturin tassut tiivistivät maata. Mutta reippaasti kukat nousivat, autonrenkaiden jättämistä uristakin.

Iloitsen pörriäisistä, ne ovat puutarhurin tärkeitä pikku apulaisia. Jossain päin maailmaa mehiläiset ja kimalaiset on hävitetty tyystin ympäristömyrkyillä ja niiden korvaamattomuus on havaittu kun ihmiset yrittävät itse pölyttää hedelmätarhoja. Taudit ovat tuhonneet kantoja myös Suomessa, mutta meilläpäin on onneksi paljon näitä ahertajia. Raita kukkii pihan reunalla ja tarjoaa runsaasti täydennystä mesikupuihin.

Myös ylipuutarhuri on kiinnostunut pörriäisten touhuista.

Illalla poltimme roskia, myrskyt ovat pudottaneet paljon oksia puista. Peuralauma laidunsi pellolla, mukana oli muutamia vasojakin. Hämärän laskeutuessa istuskeltiin kansituolissa nautiskellen mustaherukkalikööriä ja kuunnellen lintujen konserttia.

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Irene! En päässyt profiilikuvasi kautta blogiisi, mutta laita joskus kommenttia niin siitä varmaan pääsen eteenpäin.
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!

22 kommenttia:

 1. Ihania krookuksia.. Eihän niitä voi nähdä koskaan liikaa :)

  Mukavaa lauantaita sinulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ei niitä voi ihastella liikaa. Aurinkoista lauantaita, Ninni!

   Poista
 2. Krookuksia jaksaa katsella, meillä ovat avautuneet värijärjestyksessä ja kaikki on ihasteltava ja kuvattava erikseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että muutkin jaksavat vielä ihastella näitä kevään airuita. Tuntuu, että ne ovat nauttineet ansaitsemastaan huomiosta, kohta ne vain katoavat pois noustakseen taas keväällä.

   Poista
 3. Aah, ei näitä voi koskaan olla liikaa =D
  Tuo kuva krookuksista ja ylipuutarhurista on aivan mahtava kuva!!
  Siinä on oikein tilanteen jännitys mukana.

  Mukavaa viikonvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, ei näitä voi olla liikaa. Ja ihan pakko kuvata moneen kertaan, ne muttuvat valon ja vuorokauden ajan mukaan. Nero on oppinut, ettei kannata kiusata pörriäisiä, tarkkailla vain.

   Poista
 4. Kukkaloiston ihastelemiseen ei kylläänny ikinä!!
  Kevät herättää ajatuksiin aina niin vahvasti uuden kasvun ihmeen. Talven jäljiltä ruskettuneesta maasta nousee toinen toistaan suloisempia kaunottaria iloksemme. Kukoistavat, kunnes on aika kuihtua. Ja taas seuraavana keväänä uusi kasvu. Olen kosketettu tuon kaiken edessä. Niin kaunista.

  Ihastelen myös tuota maatuskarivistöä sivupalkissasi. Minulla on lapsuudesta ololut samanlainen ja se on monien muuttojen myötä hävinnyt.....kukaan ei muista mihin tai kenelle. Haluaisin uuden tilalle.

  Voi hyvin! Kevätiloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin pian talven jälkeen kukkaloisto tuntuu ihmeeltä. Onneksi sitä on luvassa lisää kesän mittaan, eikä siihen silti koskaan kyllästy. Minulla on pieni maatuskakokoelma, näitä löytyy joskus kirpputoreilta. Pidän näistä vanhemmista maatuskoista, nykyiset ovat minun makuuni liian koristeellisia.

   Poista
 5. Ihanaat kuvat!! Tällaiset vois tehdä vaikka tapetiksi seinään!!
  Hiirenkorvaterveisin,
  Suvi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi, näistä voisi tehdä talvitapetin valamaan uskoa synkimpinä hetkinä. Teillä jo hiirenkorvat näkyvät, meillä vasta valkovuokot puhkesivat kukkaan.

   Poista
 6. Loistavia kuvia, aivan uskomattomat värit! Ja se erittäin komea ylipuutarhurikin on päässyt kuviin mukaan.

  Viikonloppuja teillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Krookusten värimaailma on huikea oransseine emineeen. Ylipuutarhuri tietty mukana puuhassa. Teille voi toivottaa vaikka Myrskyisää viikonloppua!

   Poista
 7. Niin kauniit kuvat ja ihanat värit krookuksissa. Krookuksia ei koskaan ole liikaa. Tänä aamuna menin taas puutarhakierroksella tarkistamaan krookusten ja sinivuokkojen tilannetta, ainakin kymmenestä oli kukkavarret katkenneet, sinivuokon kukat kadonneet kokonaan. Syytän fasaaneita, niitä elelee tässä lähipiirissä PALJON.

  VastaaPoista
 8. Kiitos caijsa, aurinko saa krookusten värit hehkumaan eksoottisina. Meillä usein jänöjussi pistelee krookuksia jo ennen kukintaa, mutta tänä keväänä ne ovat saaneet olla rauhassa. Fasaaneja meillä ei onneksi ole näkynyt, ehkä kissalla on osuutta asiaan.

  VastaaPoista
 9. Meillä syö peurat kaikki; krookukset, tulppaanit, orvokit, kalusivat omena- ja kirsikkapuun oksiakin taas. Olin istuttanut kevään väripilkuksi vanhaan kottikärryyn erilaisia yrttejä ja kukkia: kaikki orvokit syöty =( . Näin täällä Göteborgissa, kun peurat on niin kesyjä. Hyppäävät aidankin yli oven viereen herkuttelemaan...seuraavaksi alkaa taistelu murhaajaetanoita vastaan - ensimmäiset on jo heränneet talvihorroksestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui kauhistus! Meillä peurat ovat onneksi arkoja ja matalahko aita pitää ne pois kasvimaalta. Mutta kyllä joskus on tulppaanit kahmaistu välipalaksi ja yrttimaalla varhain nouseva tarhasuolaheinä maistuu niille myös. Mutta olen valmis luovuttamaan kohtuulliset kymmenykset niille. Tappajaetanat eivät ole vielä meille rantautuneet, mutta on niitä monessa paikassa Suomessakin.

   Poista
 10. Hyvä että jaksat käsitellä krookuksia. Minä - ja huomaan että muutkin - jaksavat katsella niitä ja lukea niistä!
  Kiva Ylipuutarhuri on ihanasti paikalla. Taannoinen kuva Kalastajasta oli tosi hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kirsti! Ilokseni huomasin, että krookukset kiinnostavat edelleen ja muutkin jaksavat niitä ihastella. Ylipuutarhuri on iloinen kun saadaan touhuta yhdessä pihalla.

   Poista
 11. Minäkin olen tänään kuvannut krookuksia ja muitakin kevään ensimmäisiä.

  Ylipuutarhurikuva on tosi hieno. Minä kun ensin ajattelin, että oi, noin kiinnostunut kissakin voi olla krookuksista, mutta totta tosiaan, pörriäset kissaa kiinnostavat, kuten kukat kiinnostavat pörriäisiä.
  Nero on varmaan nuoruudenpäivinään saanut muutaman polttavan piston kun on oppinut vain tarkkailemaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on selvästi saanut kokea ettei pörriäisten kanssa kannata leikkiä, hyvin hän osaa varoa niitä. Tosin joskus Nero nappaa lentävän hyönteisen ilmasta ihan noin harjoituksen vuoksi. Kasveista prinssiä kiinnostaa keväisin vain oma minttupuska.

   Poista
 12. Samaa mieltä olen minäkin muiden kommentoijien kanssa:Krookukset on äärimmäisen kauniita ja kiinnostavia!Montakohan kertaa mä kävin tänään ihailemassa omiani tuolla pitkin pihaa...ja kuvasin...mä näin tänään kevään ekan kimalaisen,se hyöri juurikin krookusten parissa:) muuta evästä ei meidän piha niille vielä tarjoa,raitakaan ei vielä kuki.Oli tosi pöyristyttävää lukea viikolla,että jossain päin Ruotsia suunnitellaan hyttysten massamyrkyttämistä!?Mitähän muuta siinä sivussa myrkyttyy...
  ihana kuva kisustasi pörriäisiä bongailemassa:)mukavaa alkavaa viikkoa teille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minuakin arveluttaa tuo uutinen helikopteriruiskutuksista. Ihminen voi olla varsin ajattelematon. Kyllä siinä vahingoittuu paljon muutakin. Ilman pörriäisiä olemme pahassa pulassa. Iloitaan kuitenkin krookusten loistosta ja kevään etenemisestä. Mukavaa viikkoa sinullekin!

   Poista

Kiitos kommentista