10.4.2012

Pajunkissa

Tuo yksi pajunkissa on vähän oudon näköinen.
Olimme viikonloppuna Neron kanssa pitkällä rantaretkellä. Kissa oli niin riemuissaan päästyään viimein liikkumaan laajemmalle, että hän kiipesi vähän väliä puuhun. Joskus hirvittää kun prinssi keikkuu kymmenessä metrissä, mutta onneksi kiipeilyä on hajoiteltu lapsesta asti. Jos alastulossa on vaikeuksia niin Nero katsoo kysyvästi ja odottaa kannustusta ja neuvoja. Minä neuvon: takaperin, takaperin... hyvä, hyvä... ja kissa kiipeää alas reippaasti kuin orava.

Kyllä hän osaa tietysti tulla alas ilman neuvojakin, mutta tämä on tälläinen meidän peli. Kun Nero pääsee maankamaralle hän tulee häntä pystyssä saamaan kehuja kiipeilysuorituksesta.
Uskon, että kiipeäminen on tarpeellinen taito, sillä aika usein kissa pakenee puuhun esimerkiksi koiraa tai kettua. Joskus prinssin tassut tuoksuvat kovasti pihkalle yöjuoksulta paltessa.

Добро пожаловать читатель к сайту 
Александр Раздорский! 

22 kommenttia:

 1. Meillä kasvaa samanlaisia pajuja. Se on varmaan joku uusi suomalainen laji :)
  Kyllähän kissoille pitää jutella. Meillä on aina muutama kissa mukana koiraa ulkoiluttamassa ja minä annan niille koko ajan kovasti liikenneopetusta. Siitä huolimatta pakkaavat juoksentelemaan keskellä tietä :)

  VastaaPoista
 2. S u d e , hauska kuulla, että muillakin on tälläisiä pajunkissoja. Kovasti me jutellaankin retkillämme, jos kissa häipyy näköpiiristä, niin Nero kyllä huomaa, että etsin sitä katseellani ja kohta kuuluu: mau, täällä olen!

  VastaaPoista
 3. Upea musta pajunkissa! Mitä lienee Musta Prinssisi tehnyt ja missä öisin käynytkään? Ne ovat asioita mitkä pidetään salattuina meitä ihmisiltä.

  VastaaPoista
 4. Suloinen pajunkissa :)
  Ja osoittaahan tuo juttelu selvää eläinrakkautta.

  VastaaPoista
 5. M y r s k y , harvinainen musta pajunkissa. Noista retkistä ei avauduta henkilökunnalle ja olen jo lakannut kyselemästä. Kiittelen vain, että kiva kun tulit kotiin.

  M a t o n k u d e , vähän tuollainen pääsiäiskissa. Rakkautta meidän välillämme kyllä on ja onneksi kissakin on edes vähän ihmisrakas ja juttelee takaisin :)

  VastaaPoista
 6. Musta kiipeilyprinssi näyttää olevan niin innoissaan, että häntäkin on ihan pörröllään, niin kuin oravalla, varsinkin tuossa ekassa kuvassa.

  VastaaPoista
 7. P a u l a , hyvä huomio. Kun lähdetään pois kotipihasta Neroa kai vähän pelottaa, täällä kun liikkuu kaikenlaisia petoja. Prissi pörhistää häntänsä ja turkkinsa näyttääkseen suuremmalta ja vaarallisemmalta.

  VastaaPoista
 8. Olet aika massiivisen pajunkissan löytänyt kamerallasi... :-)

  Mukavaa alkanutta viikkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
 9. Ketterä pääsiäiskissa Nero. Kyllä Nero hyvät neuvot ja kannustukset ymmärtää.

  VastaaPoista
 10. P u u m u l i , kromosomipajunkissa! Mukavaa ja keväistä viikkoa sinullekin!

  c a i j s a , ketterä on, onneksi myös alastulo sujuu isommitta ongelmitta, metsään kun on vaikea saada palokuntaa hakemaan kissaa puusta.

  VastaaPoista
 11. Kyllä onkin rohkea prinssi, ja myös nero :)

  VastaaPoista
 12. N a u k u l a n M a m m a , prinssi rohkea! Joskus henkilökuntaa hämmentää kun hän on nero ja muut tuntevat itsensä yksinkertaisiksi :)

  VastaaPoista
 13. Minusta tänä vuonna pajunkissat olivat erityisen pullukoita, jonain vuonna ne on sellaisia ihan lituskoita.
  Voi miten suloinen kissa ja mukava kiipeilyteline hänellä.

  Aurinkoista viikon jatkoa sinulle.

  VastaaPoista
 14. T u i j a , olen huomannut saman vaihtelun pajunkissojen kunnossa. Johtunee säistä ja pääsiäisen ajankohdasta, miten pääsevät lihomaan. Tuo musta on aika pulskassa kunnossa talven jälkeen.

  VastaaPoista
 15. Kiitos vielä niistä lintusista. Ne on tosi ihania ja mieluisia (ja laitettu turvalliseen paikkaan =) ). Hyvin olit pakannut, sillä kaikki tuli ehjinä :)

  VastaaPoista
 16. S u d e , kävinkin jo kurkkaamassa miten ihanaan hiirenkorvakoivuun lintuset ovat päässeet. Ilahduttaa, että ne lensivät niin oikeaan osoitteeseen ja helpottavaa kuulla, että pääsivät ehjänä perille.

  VastaaPoista
 17. Kaunis kiitos ihanasta yökynttiläjalasta.Se on mahtava.
  paketti tuli kotiin asti.
  Keväistä viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 18. M a i j a , kiva kuulla, että paketti tuli perille, Pääsiäisen vuoksi sain sen postiin vasta eilen. Ihanaa keväistä viikkoa sinullekin.

  VastaaPoista
 19. Nero on Nero. Puusta näkee hyvin jos olisi vaikka jotain mielenkiintoista napattavaa. Nälkä ei tosin ole, mutta muuten vain tekisi mieli leikkiä, tuumii Nero

  VastaaPoista
 20. A i k a t h e r i n e , totta maar, Nero on nero. Tervetuloa Autuas oloon!

  VastaaPoista
 21. Monasti kissanomistaja kuulemma soittaa paloasemalle ja palomiehet käyvät noutamassa puuhun päässeen kissan alas. Ja eivät kuulemma viitsi sanoa kissanomistajalle, että koskahan hän on viimeksi nähnyt kuolleen kissan puussa? Ei niin koskaan, varmaankaan. Kissat ovat mielestäni erittäin älykkäitä eläimiä ja hyvin itsellisiäkin, uskalla verrata nyt kissaa koiriin, joku koiranomistaja kuitenkin sitten alkaisi väittämään vastaan...olisin maininnut kumpi on älykkäämpi...heh

  VastaaPoista
 22. v i l u k i s s i , juu harvemmin on kai nähty kuolleita kissoja puussa : ) Olen ollut aiemmin koiraihminen, enkä oikein noteerannut kissoja. Nyt on kuitenkin sanottava, että kissa on mielestäni älykkäämpi kuin koira ja tämä perustuu siihen miten nopeasti kissa oppii uuden tempun. Siinä missä koiralla menee päiviä, kissa hoksaa asiat kymmenessä minuutissa, ongelma on motivointi. Koira on niin helppo saada yrittämään, mutta kissa tekee jos sitä sattuu huvittamaan. Mutta molemmat eläimet ovat ihania seuralaisia vaikkakin erilaisia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista