24.4.2012

Elonmerkkejä

Miten ihania päiviä, aurinko paistoi täydeltä terältä ja lämpö helli. Kävimme Neron kanssa tervehtimässä joutsenpariskuntaa, joka oli päiväunilla jään reunalla.


Aurinko oli herättänyt myös sinivuokot. Kaulushaikaran outo kumina kuului järveltä, sepelkyyhkyt kujersivat ja västäräkkikin kävi tervehtimässä. Matkalla pelotimme makuusijoiltaan kaksi peuraa ja jonkin kanalinnun. Voi tätä elämän ihanuutta!
Pari kaunista päivää ja heti unohtuvat talven koettelemukset.

Nero tarkasteli joko voisi aloittaa kalastuskauden.

Kissa on hyvä retkikumppani, se löytää aina kaikenlaista,
mikä minulta saattaa jäädä huomaamatta.

Tällä kertaa se sanoi, että katsos piika, liito-oravain toiletti.

Lämpimästi tervetuloa lukijaksi Kanelia ja kaardemummaa! Kaunista viikkoa kaikille!

22 kommenttia:

 1. Prinssin kanssa metsäretkellä, ihanaa. Vesi oli ilmeisesti vielä liian kylmää kalastuskauden aloitukselle?

  VastaaPoista
 2. K a r t a n o n r o u v a E l i s e , kiitos ja mukavaa viikko sinne kartanoon!

  M y r s k y , ei taida vielä kala liikkua rantavesissä, kunhan jäät lähtevät. Neron kanssa on kiva retkeillä, se tietää kaiken paljon ennen minua, esimerkiksi tuolla makaa peuroja, tuolla on jänis ..... Neron mielestä minä olen varmaan ihan kauhea, rymistelevä retkikumppani. Mutta on kätevää, että mukana on joku, joka kantaa märkien paikkojen yli :)

  VastaaPoista
 3. On sulla tosiaan kiva retkikumppani, kelpaa luonnon ihmeitä ihastella.

  VastaaPoista
 4. p i r k k o , on tosiaan hienoa kun metsäretkillä on kokenut opas mukana :)

  VastaaPoista
 5. Niin se muuttuu, jäinen hyinen maa. Sinivuokkoja, ei kyllä valkovuokkojakaan, näy näillä leveysasteillä. Olisipas se kivaa, kun näkyisi. Vielä en ole pongannut elskenlehteä, joka on aina se ykkönen, mutta en kyllä ole liikuskellutkaan ojien läheisyydessä. Valkovuokko on täällä rauhoitettu.

  VastaaPoista
 6. T a i n a , ihanaa kun elämä alkaa taas vilkastua näillä rannoilla talven jälkeen. Tervetuloa lukijaksi!

  v i l u k i s s i , en tiennytkään, että valkovuokko on siellä rauhoitettu laji. Täällä on niitä ensi kuussa maa valkoisena. Tänään on satanut vettä ja lumi sulaa ihan silmissä. Ei niin, että jäisin sitä kaipaamaan. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 7. Vau!!! Tosi upee toi joutsenkuva!!

  VastaaPoista
 8. A n n i , kiitos! Tuttu joutsenpariskunta tulee tänne joka kevät.

  VastaaPoista
 9. Hah! Olipa hyvä, että Nero näytti tuon toiletin. Opettavainen prinssi!

  VastaaPoista
 10. N a u k u l a n M a m m a , prinssi on hyvä opettaja monella elämäntaidon alalla.

  VastaaPoista
 11. Liito-orava on hyvä juttu. Niitä on meidänkin mökillä Kettulassa. Silti sinne meinaa yksi maanomistaja perustaa kivilouhimon ja viis veisaa oravista!! Aikaisemmista tassujäljistä, oliskohan se ilves...tulevat lähelle asutuksiakin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilveksen jäljet tunnistan kyllä, ne ovat kissamaiset. Nuo ovat joko ison koiran tai suden. Jälkikuviota en näe kun löysin vain tuon yhden tassunpainalluksen. Minulla oli yksi aiempi liito-orava-postaus: http://autuasolo.blogspot.com/2011/08/liito-orava-keittiossa.html Ilmoitin liito-orava havaintoni ympäristökeskukseen ja he lisäsivät sen tietokantaan. Täälläkin on hakattu paljon metsiä, joissa kaikki paikalliset tietävät asuneen liito-oravia. Olen iloinen että ne ovat kotiutuneet tuonne autiolle niemelle, toivottavasti siellä saa metsä olla rauhassa. Eikös kivilouhimoilla pidä olla ympäristöluvat.

   Poista
  2. Joo, ja se on nyt saanut ympäristöluvan, mikäs siinä kun äijä itse istuu puheenjohtajana...tehtiin nyt kalliilla rahalla valitukset lakimiehen kautta että katsotaan mitä tapahtuu.

   Poista
  3. Toivottavasti kaikki käy parhain päin liito-oravien kannalta ja teidänkin. Eikö jääviyskysymys ole otettava huomioon.

   Poista
 12. Hienoa liikkua metsässä kun on pätevä ja silmiä avaava opas mukana. Ehkä sinäkin olet samalla oppaana Nerolle. Siis että vastavuoroisesti opastatte toisianne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on hyvä opas ja hän varmasti arvostaa sitä, että kanssani on turvallista liikkua, kaikki pelkäävät minua, kettukin.

   Poista
  2. Kissat ymmärtävät oikein hyvin sen, milloin selusta on turvattu.

   Poista
  3. Varmasti ja luulen, ettei Nero itsekseen halua lähteä noin kauas. Nuorempana se kyllä kierteli kaukanakin, mutta siperia on opettanut :)

   Poista
 13. Olimme pari päivää Pirkanmaalla ja siellä saimme katsella ikkunasta järvelle, jossa uiskenteli ja lepäili suuri joukko joutsenia. Aurinko paistoi, sula vesi oli tyyntä ja rauhalliset joutsenet valkoisina sinisessä. Tuli mieleen jopa paratiisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain paratiisillista ja juhlavaa noissa suurissa valkoisissa linnuissa on. Olen iloinen, että ne ovat täällä.

   Poista

Kiitos kommentista