22.4.2012

Mitään maahanpantavaa?

Runsaasti potentiaalisia kasveja on varastoituna pieniin pusseihin, purkkeihin, rasioihin... Posti toi alkukeväästä paksun kirjeen, joka sisälsi monia mielenkiintoisia siemeniä. Osa on jo kylvetty ja itänytkin. En tiedä miten apinanleipäpuu viihtyy näillä leveysasteilla, mutta onhan sillekin annettava mahdollisuus:) Kiitos Suvi! Itsekin olen postitellut siemeniä, mikään posti ei ilahduta puutarhuria niin kuin siemenkirje.

Vielä pari laatikollista kaikkea hyvää ja kaunista. Jos ja kun taimia tulee liikaa, on niille onneksi tarjolla hyviä koteja.
Kun ulkona kevät käy painia talven kanssa on siemenpussien rapistelu hyvää terapiaa puutarhakuumepotilaalle.

16 kommenttia:

 1. Upeita aarrekätköjä jännittävissä laatikoissaan! Siemenkirjeet ilahduttaisivat minuakin. Tämä aamu lupailee jo hyvää, aurinko paistaa ja eiliset lumet ovat poissa. Kurkut meinaan kätkeä tänään multiin.

  VastaaPoista
 2. Onpa sinulla puuhaa tiedossa. On jännittävää odotella taimien itämistä ja kasvamista. Minulla tulppaanipuu ja pulloharjapensas odottavat vielä kylvämistä.

  VastaaPoista
 3. Voi ihanaa:) Siis tosi ihanaa,että sulla on vielä enemmän siemeniä kuin mulla!mua on vähä hävettänyt välillä,kun oon silmäillyt omia peltisiä piskettilaatikoitani ja niiden sisältämiä kymmeniä siemenpussukoita.Meitä aarrenyssyköiden vaalijoita taitaa olla paljon.Yx kaveri sanoi,että hänen pitää piilottaa siemenostokset mieheltään,kun niistä tulisi sanomista:)
  Apinanleipäpuulle tulee ehdottomasti antaa mahdollisuus!Minäkin yritän antaa mahdollisuuden lumikellopuulle,talventuoksupensaalle ym ym:)

  VastaaPoista
 4. M a r i a , aamukahvit ulkona, ah tätä onnea. Siemen on ihme, kylvin pienen pieniä viherkaalin siemeniä ja mietin, miten kummassa se suuri kasvi voi olla pakattuna näin pieneen tilaan :) Viime yönä minäkin kätkin kurkunsiemenet multaan. Aurinkoista sunnuntaita!

  c a i j s a , sinulla on aika eksoottisia kavatettavia. Tulppaanipuun olen nähnyt Madeiralla se olisi kyllä ihana. Pulloharjoillekin on aina käyttöä :)

  T i i n a , olen tälläinen hamsteri :) ja meitä on paljon muitakin. Syksyisin löytää usein lähes ilmaisia siemeniä poistomyynneistä. Lisäksi harrastan keräily ja vaihtotaloutta. Toissa keväänä päätin, ettei yhtään siemenpussia saa jäädä kylvämättä, nyt näitä on taas siunaantunut näin paljon. Kaikkea kannattaa kokeilla ja nähdä kasvun ihme.

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen aloittanut, ihan vain muutama pussi on hankittuna. Tai ainakin yritän, sillä mikään ei niin varmaa kuin epävarmuus -että nouseeko sieltä maasta mitään vai ei. Olen skeptinen luonne, mutta aion yrittää.

  VastaaPoista
 6. Kyllä kalpenee meikaläisen siemenvalikoima ja surullisesti on säilöttykin vain kirjekuoreen ja laatikonpohjille. Sulla on niin kauniit nuo rasiat:)

  VastaaPoista
 7. M y r s k y , epävarmuus on puutarhanhoidon oleellisimpia aspekteja ja se on hyväksyttävä. Varoitan kuitenkin: kun aloittaa tämän puuhan se voi viedä mennessään. Kasvun ihmeen haluaa nähdä yhä uudestaan vaikka takana olisi kuinka monta epäonnistumista.

  p i r k k o , näitä on tosiaan kertynyt, itsekin ihan pelästyin. Tuossa alimmassa keksilaatikossa on itse keräämiäni siemeniä. Olen lisäksi lajitellut vielä yhteen rasiaan esikasvatusta tarvitsevat siemenet. Pakko pitää kaikki yhdessä koossa, muuten keväällä jotkut siemenet unohtuvat.

  VastaaPoista
 8. Upeaa!
  siempussien lähettäminen on hurjan mukavaa! minä olen myös semmoinen viherpeukalo.. odotan jo innoissani miten viime keväänä alulle laitetut pionit, ruusut ja siemenestä kyveltyt kukat jakselevat tänä keväänä! puutarhan hoito on upeaa. ja sinulla on kauniisti nuo siement järjestelty! :) :)
  toivotaan että apinanleipäpuu viihtyisi! ehkä pari semmoista siementä voisi kasvattaa pikkupuuksi ja talvehdituttaa sitten kellarissa..

  VastaaPoista
 9. a k i s s f r o m t h e p a s t , tämä odottelu on aika ihanaa. Minullakin moni rakas nukkuu vielä lumen alla, mutta tänään saa lumi kyytiä. Apinanleipäpuu voisi ehkä menestyä sisällä jos sille hankkisi talveksi tekoauringon. Sitten täytyisi tietysti hankkia vielä apina seuraksi : ) katsotaan itävätkö siemenet.
  Ensi kevääksi voisi suunnitella jonkinlaisen siementenlähettelyringin, laitan idean hautumaan.

  VastaaPoista
 10. Tuttu kuume. Minäkin hypistelen noita pusseja iltakaudet. Olen kylvänyt jo paljon mutta paljon on kylvämättäkin.

  VastaaPoista
 11. Ystäviltä saadut siemenet ja taimet on ihania, pienessä mahdottoman hyvin pakatussa pipanassa koko tulevan kesän kauneus:) Laitoin itsekin multiin yli oman tarpeen jotta on mitä viedä tuliaisiksi, eikä jää saajalle krääsänä nurkkiin pyörimään..

  VastaaPoista
 12. P a u l a , sinulla on jo hienot viljelmät. Täälläkin alkaa olla jo jotakin koulutettavaa. Kuume vain kohoaa :)

  h a n n a , niin juuri, saaduista kasveista muistan aina keneltä se on tullut. Taimituliainen on ihan paras.

  VastaaPoista
 13. siemenrinki kuulostaa hauskalle tuumalle :)
  olen ajatellut jo pitkään että perinnesiemeniä yms voisi vallan mainiosti lähetellä... ideasi on muheva kuin kevätmulta =)

  VastaaPoista
 14. a k i s s f r o m t h e p a s t , kehitellään tätä ja viimeistään ensi keväänä toimeksi. Keräilen siemeniä syksyllä. Suosin perinteisiä kasveja ja ne ovat usein helppohoitoisimpia.

  VastaaPoista
 15. Minä luulin etten sairastu tähän kuumeeseen, en tänä keväänä. Mutta oireet on jo alkaneet ja kotoa löytyy jo toistakymmentä siemenpussia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin keväällä tältä epidemialta on vaikea välttyä kenenkään, jolla on pienikin läntti maata käytettävissä. Ihanaa kun pääsee jo vähän kunnostamaan kasvimaata ja kukkapenkkejä, työterapia alentaa hieman kuumetta.

   Poista

Kiitos kommentista