14.4.2012

Teetä Greta Garbon kanssa

Kirpparilla huomiotani kiinnitti vanha teepurkki, koska aikoinaan perin samanlaisen isältäni. Isän purkki oli täynnä ruuveja ja se katosi erään remonttireiskan mukaan. Tiedustelin kirpparin sedältä purkin hintaa ja hän halusi antaa sen kaupantekijäisiksi, olenhan kanta-asiakas.

Purkin sisältö se vasta olikin mielenkiintoinen, kokonainen tähtikaarti hienoissa muovikehyksissä. Kuvat ovat postimerkin kokoisia. En muista koskaan nähneeni tälläisiä, ovatko nämä jollekin tuttuja? Voisi kuvitella, että ne ovat keräilykuvia purkkapakkauksista tms.

Mukana oli myös pieni mustaihoinen, invalidisoitunut nukke.

Ja vielä parsinlankaa, nappeja, nupeja ja pienen pieni nukke.
Aivan mahtava aarre! Tykkään tälläisistä yllätyksellisistä romulaatikoista. Kuten nämäkin klik

Lisäys: purkista löytyi lisäksi paperilappu, johon on lyijykynällä kirjoitettu: Tohtori Herstberg, Kapteeninkatu 11.
Luultavasti oikea nimi on Herzberg.

Tervetuloa lukijaksi Kartanonrouva!
Ja oikein mukavaa keväistä viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Tuo pieni vaalea nukke voisi olla kuttaperkka-nukke?
  ja eikös nuo "filmitähdet" ole tosiaan purkkakuvia?

  Muutapa en osaa sanoa, mutta valloittava löytö! heti pitääkin suurentaa onko siellä omiakin filmitähti suosikkeja joukossa :)
  upee löytö!!

  VastaaPoista
 2. Minullakin on tuollainen teepurkki! Sen sisältö ei kyllä ole noin hurmaava :) Varsinaisen löydön olet tehnyt!

  VastaaPoista
 3. Olipa hauska purnukka, täynnä aarteita. Näistä sinä kyllä keksit vielä jotain kivaa. Noin pieniä purkkakeräilykuvia en ole koskaan nähnyt. 60-luvun purkkapakkauksien kuvat olivat vähän isompia.

  VastaaPoista
 4. a k i s s f r o m t h e p a s t , kuttaperkkaa tuo taitaa olla. En ole koskaan nähnyt tälläisia purkkakuvia, mutta niitä ne mahtavat olla.

  N a u k u l a n M a m m a , olen nähnyt tuollaisia purkkeja kirppareilla, mutta hinta on mielestäni ollut aika kova. Nyt löytyi tosi edullisesti ja vielä hurmaava sisältö lisäksi.

  c a j s a , tutkiskelin kuvia vähän tarkemmin ja huomasin, että Greta Garbon lisäksi mukana on kaksi ei niin kansainvälistä ruotsalaistähteä: Edward Persson ja Inga Landgré, eli kuvat taitavat olla Ruotsista kotoisin. Ajoittaisin nämä 50-luvun alkupuolelle.

  VastaaPoista
 5. Ihana purkin sisältö. Tuon minäkin olisin ottanut riemusta kiljuen. Minua viehättää erikoisesti tuo pieni rampa musta vauveli, voi reppanaa. Vaan hienoa teenjuontiseuraakin sait , oikein filmitähtiä =) Vanhoja niitten täytyy olla, koska minä en muista lapsuudestani tuommoisia. Ainoastaan niitä kahvipusseissa olleita autonkuvia :)

  VastaaPoista
 6. S u d e , tälläiset ovat ihania kirppisyllätyksiä. Eivät arvokkaita, mutta tuovat paljon iloa. Olen antanut kodin useammallekin rammalle nukkelapselle. Hienoa ja hilpeää seuraa teehetkiin :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos tervetulotoivotuksesta! Sinulle on sitten kaunis blogi :) Jään mielenkiinnolla odottamaan tuleviakin postauksia!

  VastaaPoista
 8. K a r t a n o n r o u v a E l i s e , kiitos. Mukavaa saada oikein kartanonrouva mukaan tiimiin :)

  VastaaPoista
 9. Ihana löytö. Minunkin kokoelmastani löytyy tuommoinen purkki. Sisältö se vasta huimaava onkin. Minullakin käväisi mielessä että tuskin kotimaisia ovat. Pitää kertoa että eilen tein minäkin löydön nimeltään nappiloora:D

  VastaaPoista
 10. M y r s k y , luulrn myös, että jossain olisi tälläisiä vilahtanut jos olisivat kotimaisia. Nappiloorat ovat ihania!

  VastaaPoista
 11. Minäkin tykkään tuollaisista nappi- ja muista pelti- ja pahviloorista ja purkeista. Tosin myin pari vuotta sitten osan omista peltipurkeistani ja -askeistani. Ilmeisesti monet muutkin tykkäävät niistä, kun ne tekivät hyvin kauppansa. Tuollaisia pieniä kehyksiä en muista koskaan nähneeni. 1960-luvulla keräsin purukumeista Beatlesien kuvia, sain kokoon työden sarjan.

  VastaaPoista
 12. P a u l a , minulla on The Monkey's keräilykuvia ja joitakin Beatlesiakin. Jommasta kummasta kokoelmasta muodostui takapuolesta bändijuliste kun koko sarja oli koossa. Muistan myös Tietokilpa Jenkki -sarjan, jota veljeni keräsi. Ja vielä oli joitain eläinkeräilykuviakin.

  VastaaPoista
 13. Sitä on ihan kuin pikku lapsi kun löytää tuollaisen aarrepurkin ja saa tutkiskella mitä sieltä löytyy :)

  VastaaPoista
 14. K o i v u k u j a n R i i k k a , juuri niin, ihanan lapsellista iloa!

  VastaaPoista
 15. Ihana aarrepurkki. Tuollaiset jännittävät purkit on parasta;)

  VastaaPoista
 16. H y v ä M i e l i , vaatimattomasta aarteesta hyvä mieli!

  VastaaPoista
 17. Mielenkiintoista!
  Vanhassa kotonani oli tuollainen teepurkki. Taitaa olla vieläkin.
  Tuo sukkaparsinlanka on myös perin tuttu.
  Filmitähden kuvat kehyksineen eivät ole tuttuja.
  Kiva kun esittelit löydöksesi!

  VastaaPoista
 18. K i r s t i , purkki on varmaan monille tuttu, Pauligin teetä. Samoin tuo pikkutavara, aivan kuin äitini ompelulippaasta. Filkkarit taitavat olla ruotsalaisia, koska eivät tunnu olevan kenellekään tuttuja.

  VastaaPoista
 19. ai ai ai..mitä kuvia. Melkein tunnen kehykset sormienpäissäni. En ole nähnyt aikaisemmin tuollaisia kehyksiä enkä noin pieniä valokuviakaan. Ihana löytö!

  Jokin muistikuva meinasi aueta, kun näin kehyksen mutta katosi samantien, kun luin, että kehys on pieni, jos jotain tulee mieleeni, palajan kertomaan

  VastaaPoista
 20. v i l u k i s s i , nämä ovat tosi pieniä. Kehyksen korkeus on neljä senttiä ja kuvan korkeus vain 2,5 senttiä. Muovikehyksessä on takana pieni tukijalka, jonka avulla kuva pysyy pystyssä. Kehyksiä on ainakin kolmea eri mallia ja eri värejä. Varmaan täytyy tehdä tälle tähtikaartille oma vitriini :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista