12.4.2012

Kurpitsakokoelma

Syksyllä poimitut koristekurpitsat ovat edellen upean näköisiä. Ne kuivuivat ikikoristeiksi, olen koonnut ne suureen lasimaljaan keittiöön. Ostin siemeniä pari vuotta sitten poistomyynnistä kymmenellä sentillä ja nyt huomasin, että niitä on vieläkin pussillinen jäljellä. Kurpitsat olivat koristeellisia kasvimaalla,
kylvän siemenet ihan kohta, ehkä ne vielä itävät.

10 kommenttia:

 1. Kymmenen senttiä on tuottanut paljon hedelmää. Loistavan sijoituksen olet tehnyt. Taasen kerran.

  VastaaPoista
 2. M y r s k y , tosiaan, aivan loistava sijoitus. Varsinkin jos siemenistä tulee vieläkin satoa.

  VastaaPoista
 3. No, voi rähmä, en oo tiennytkään että koristekurpitsoja voi ite kasvattaa. Onko nuo ihan syötäviä ennen kuivatusta vai? Näin sitä kaikkea ei tiedä tähän ikään mennessäkään...

  VastaaPoista
 4. L i i s a , jos kurpitsat olisivat syötäviä niitä ei näkyisi kuvassa :) Mutta kasvi on kovin koristeellinen, kukkineen ja erilaisine kurpitsoineen. Ensi vuonna laitan sen kiipeilemään kasvimaan aitaan, siis jos siemenet itävät.

  VastaaPoista
 5. Mie kans kasvatin yks vuosi, mutta saalis oli aika niukka ;) yritän tänä vuonna uudelleen !

  VastaaPoista
 6. K o i v u k u j a n R i i k k a , kaipaavat varmaankin esikasvatusta. Kylvin viime vuonna koko pussillisen ja taimia tuli ihan liikaa, ne valloittivat koko kasvimaan. Siksi tätä saalista tuli näin paljon. Osa kurpitsoista pilaantui.

  VastaaPoista
 7. Ihana kuva, kurpitsoissa on mahtavat värit!

  VastaaPoista
 8. S a i l a , yllättävän hyvin värit ovat säilyneet. Varmaankin ne ajan myötä haalistuvat. Jotkut kurpitsat ovat muuttuneet höyhenenkevyiksi, sisus on kuivunut kokoon.

  VastaaPoista
 9. Kurpitsat on kivoja kasvimaan väripilkkuja!
  Itse kasvatan vain niitä mahdollisimman isoja :)
  Voisin kyllä kokeilakin tänä vuonna myös noita pikkuriikkisiä.
  Oletko kuivannut niitä ilmavassa paikassa ensalkuun?

  VastaaPoista
 10. M a t o n k u d e , yritin etsiä netistä kuivausohjeita viime syksynä. Kaikkeen ei kannata luottaa, siellä neuvottiin mm. tekemään neulalla reikiä kurpitsoihin. Sen verran ymmärrän, että niin ei saa tehdä, bakteerit pääsevät kurpitsoihin ja ne mätänevät. Kuivattelin näitä alkuun kuistilla ilmavasti. Näitä on ollut jos jonkinlaisessa asetelmassa sisätiloissa, siinä ne sitten lopullisesti kuivuivat. Osa kyllä pilaantui, mutta suurin osa kuivui oikein kauniisti.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista