5.3.2012

Moldovat

Nyt riittää lunta. Pudotin lumet kuistin katolta ja talon katolta tuli lasti samaan kasaan.
Keittiön ikkunasta ei paljon maisemia ihailla. Jos sataisi kolme-neljä metriä lunta kerralla, kuten viime kuussa Moldovassa niin näkymä olisi vielä ankeampi. Ulkona paistaa aurinko, mutta keittiössä on hämärää, lumikasa ahdistaa minua. Sitä pitää alkaa siirrellä, ettei se sula sisään.

11 kommenttia:

 1. Lunta on tosiaan paljon tänä talvena. Se satoi muuten tänne aika myöhään. Siitä ne sulaa kevään mittaan. Kuukauden päästä ollaan jo pitkällä:)

  VastaaPoista
 2. Lapio heilumaan vaan... Samalla autat ja nopeutat kevään tuloa:)

  VastaaPoista
 3. L i i s a , mellä on mittauksieni mukaan jo enemmän lunta kuin viime vuonna. Mutta onneksi on kokemusta siitä, että se tosiaan sulaa pois :)

  M y r s k y , lumi on niin tiivistynyttä, että pitää laittaa hakku heilumaan : ) Tuon lumikasan takana, vasemmalla on muuten ovi, onneksi ei kuitenkaan ainoa ulko-ovi.

  VastaaPoista
 4. Aivan samanlaiset näkymät oli myös täällä, ja kun keittö jää kuistin kulmaan ei se ihan itsestään ja nopiaan sieltä poistu.. Pistolapiolla oli tiivis lumivuori pieninä paloina siirrettävä jottei ala seinä kastumaan. No ihmisen on hyvä hikoilla muuallakin kuin saunassa, ja toivoen oli viimoiset lumen siirrot tälle talvelle.

  Upeat nuo sinun lumikenkäsi, hienoa käsityötä, kävin niitä ihastelemassa jo toistamiseen..

  Hienot on kelit sekä kenkäilyyn että huhkimiseen :)

  VastaaPoista
 5. Onpa siellä lunta. Eilen ajelimme Etelä-Suomesta pohjoista kohti, Pohjanmaalla pelloilla näkyi jo mustaa kynnösmaata. Lakeuksilla tuuli on kasannut lumet metsän reunoille, pellot ovat kohta paljaina.

  VastaaPoista
 6. Lumikasa ikkunan ulkopuolella on kyllä aika järkyttävä. On siinä lapioimista, jos sitä pitää alkaa siirrellä.

  VastaaPoista
 7. Voi ei, mä eka katsoin että miten sitä voi ola noin paljon ennekuin luin että pudotettua. Huoh. Lunta on tänä talvena tullut hurjasti pienellä aikaa.

  VastaaPoista
 8. Jo on kasaa kerrakseen ikkunan alla!
  Ihan veranta sinulla! Kelpaa siellä kahvitella!

  VastaaPoista
 9. H a n n a , helpottavaa kuulla, että muillakin on samoja ongelmia. Pistolapiolla tuon tiiviin kasan kimppuun oli käytävä. Kelit ovat kyllä mitä parhaat!

  c a i j s a , minusta tuntuu, että täällä päin kaikki lumi on kasaantunut minun pihaani. Mutta ei sitä enää kovin kauan tarvitse katsella.

  P a u l a , kyllä siinä hukimista riittää, kaikkea ei jaksa kerralla, mutta vähän rakoa seinään kuitenkin.

  e l ä m ä n i m a t k a t , heh onneksi ei ole tullut tuollaisia kasoja taivaalta. Jumissa oltaisiin. On mukavaa, että talvella on lunta mutta jossain menee raja.

  P i a , hikisen lumensiirtourakan jälkeen oli mukavaa istua aurinkoisella kuistilla teekupin kanssa. Paimentolaismatot tuoleissa lämmittävät mukavasti.

  VastaaPoista
 10. Hieno kattaus pöydällä ja ihastuin melkoisesti kuistiisi!! Olit osannut kyllä tosi nätiksi tehdä kuistinkin!! Ennen vanhaan nämä kuistit olivat vain läpikulkupaikkoja ja tänään ne ovat yksi huone! Ihana oli.

  VastaaPoista
 11. v i l u k i s s i , Kiva kun tykkäsit kuistista. Talvella kuisti on vähän läpikulkutila, siellä on jättimäinen arkku polttopuiden säilytystä varten. Mutta keväällä, kesällä ja syksyllä kuisti on talon tärkein ja eniten käytetty huone.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista