8.7.2013

Kesätyö

Otin kevyen kesätyön, lupasin testata riipputuolia. Kunnollinen riippumatto on ollut haaveissani jo pitkään. Yksi täysin kelvoton tekele sai minut varovaiseksi, enkä ole uskaltanut hankkia uutta, pitäisi saada testata käytännössä.
Suhtauduin riipputuoliin vähän varauksella, saisinko kiinnitettyä sen kunnolla, voiko siinä rentoutua vai onko se kiikkerä, ahdas?
Sopivan varjoinen paikka löytyi lehmuksen siimeksestä. Kiinnittäminen oksanhaaraan kävi minulta helposti, kiinnitystarpeet tulivat tuolin mukana. Tarpeisiin kuuluu myös erittäin tukeva koukku, jonka voi ruuvata rakenteeseen ja ripustaa tuolin siihen.
Mäkin haluun tälläisen!
Tuolivalintani oli säänkestävä ja jättikokoinen Domingo, koska se tulee viettämään kesän ulkona. Tuoli on kyllä helppo irrottaakin lukkokoukusta ja viedä suojaan sateelta.
Riipputuoli on osoittautunut täydellisen ihanaksi kesäpesäksi. Se on niin suuri, että pystyn oikaisemaan itseni sen sylissä ja vaikka vaipumaan uneen. Kangas tukee kehoa täydellisesti, jokainen asento tuntuu hyvältä ja miellyttävä painottomuuden tunne rentouttaa. Ainoa huono puoli on se, että kun kirjan kanssa köllähdän tuonne, rentoudun niin, että usein nukahdan. Helteelläkään ei hiosta kun selän alla on vain ohut kangas.
Jokainen täällä tuolia kokeillut on ihastunut siihen, tässä ystävättereni tyylinäyte. Minusta tuntuu, että tämä saattaakin olla parempi valinta kuin haikailemani riippumatto. Ja koska arinkotuoli on aina varattu, on minulla nyt oma paikka kesähaaveiluun. Nero kyllä tulee syliin kun köllöttelen tuolla (vähän epäluuloisena aluksi), mutta itsekseen se ei riipputuoliin hakeudu.

Herätä kun ruoka on valmista.
Miehinen näkökulma asiaan.

Olen jo miettinyt, miten saan tuolin viritettyä talveksi sisälle.
La Siestalla, joka näitä  tuoleja myy, näytti olevan myös kätevä teline, johon tuolin voisi ripustaa.
Putiikista löytyy paljon kauniita ja mukavia riippumatoja ja -tuoleja, minua alkoi kiinnostaa retkimatto, kevyt, helposti kiinnitettävä riippumatto saattaisi olla oivallinen vaelluksilla.

Näitä ja monia muita herkkuja löytyy täältä.
Suosittelen lämpimästi, rentouttavin löhöilypaikka ikinä.

Bienvenido a Autuas olo, Kique Ruiz!
Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin, Miss Marple!
Kaikille leppoisaa heinäkuun viikkoa!

42 kommenttia:

 1. Kaunis tuoli! Näyttäisi myös varsin mukavalta oleskella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolissa tulee tunne kuin olisi äidin kantopussissa, ihanan rauhoittavaa ja rentouttavaa :) Nyt Nero on saanut yksinoikeuden aurinkotuoliin.

   Poista
 2. Meillä on sekä tuolimallinen (Stockan omaa mallistoa) vaahteran alla että riippumatto (Nannesta hankittu) omenapuiden välissä ja molemmista pidetään kovasta. Tämä voisikin olla mukava välimuoto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan ihastunut riipputuoliin, miten en ole aiemmin keksinyt hankkia tälläistä. Kunnollinen riippumattokin olisi varmasti mukava, nuo ovat niin kauniitakin, väripilkkuja puutarhassa.

   Poista
 3. Minunkin riipputuolini on täydellinen. Siinä on todella mukava istua, ja vietänkin siinä muutaman lepohetken joka päivä - en tosin nukahda, sillä noin kahden minuutin kuluttua muistan tai huomaan asian, joka täytyy tehdä ja sitten taas mennään. Mutta tuollaiset pienet pysähdykset ovat välttämättömiä ruumiille ja sielulle.
  En aluksi muistanut laittaa tuota tuolin mukana tullutta ripustusmekanismia, sillä olin jo unohtanut sen olemassaolon - ai mikä dementia? - ja ihan mukava tuoli oli myös pelkällä tavallisella köydellä ripustettuna. Mutta kyllä tuo jousto-osa lisää mukavuutta entisestään, tosin nyt tuoli on hurjan alhaalla. Toisaalta, kun puun oksakin hieman antaa periksi, sekin jo riittäisi joustoksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olisi uskonut, että nämä tuolit ovat näin mukavia. Minun on liian usein vaikea asettua paikalleni kun kaikki paikat huutavat toimenpiteitä, you know :) Mutta tuonne tuolitelttaan unohtuu helposti haaveilemaan. Minä tykkään, että tuoli on aika alhaalla, on helppo mennä ja poistua. Puun varjossa on aivan täydellinen paikka, meillä on näetsen ollut helteitä :)

   Poista
 4. Näyttääkin siltä, että siinä on hyvä olla kaikin puolin. Suoraa istumista olen kaikin tavoin alkanut karttaa, sillä tämä koneella istuminen on myrkkyä selälle.

  Kaunista alkanutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa tuolissa lienee parasta juuri se, ettei ole istumisen tunnetta vaan ihana painottomuuden illuusio. Istun työni ääressä ihan liikaa, joten vaihtoehtoinen löhöily on erityisen tervetullutta.

   Poista
 5. Sijaiskotikin kaipaisi päivitystä riippumatto-osastolle, tuo riipputuoli näyttää erittäin houkuttelevalta. Ei meilläkään kissa yksinään riippumattoon mene, siellä pitää jo jonkun olla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen riipputuolia, tälläinen suuri käy minulle melkein riippumatostakin. Viileänä iltana käperryin tuonne ja vetäisin tuolin helman peitoksi jalkojen päälle, olo oli kuin salaisessa pesässä. Jos ei luontevia riippumaton kiinnityspuita, on riippumatolle helpompi löytää paikka. Mukana tuli myös tukeva koukku, jonka voi kiinnittää johonkin rakenteeseen. Riippumatto tai tuoli taitavat olla liian kiikkeriä alustoja kissalle jos siellä ei ole ihminen painona :)

   Poista
 6. Tälläisenä kesänä täydelinen kesäpesä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, juuri kaivoin muutaman tunnin ylö norjanangervoa, nyt kellahdan kylmän juoman kera pesääni.

   Poista
 7. Onpa ihanat nauravaiset kuvat.
  Oma kesäpesäni roikkuu katoksen alla.
  Se on ihana torkkupaikka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoksen alla voi torkuskella vaikka sateella. Lehmuskin antaa vähän suojaa, niin etteivät pienet sateet haittaa. Tämä on pihan suosituin paikka.

   Poista
 8. Ihana riipputuoli,tuossa on mukava istuskella:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se vaan niin täydellisen mukava :)

   Poista
 9. Lehmuksen tuoksussa saat pesätellä.
  Ei taida olla turvallisen oloinen Nerolle, tosin onhan kissoille omiakin riippukeinujs, mutta aika tanakkaa sorttia.
  Onko sulla puutarhassa harjaneilikoits ? Jos on , ovatko siementäneet hyvin ja tullut uutta kasvua ? Ostin alkukesästä muutamia taimia ja tänään oikein laatikko kaupalla, kun puutarhamyymälä sulkee ovensa ja ihan melkein ilmaiseksi myivät. Ihania värejä ;tummaa punaista, vähän vaaleampaa ja puhtaan punaista ja valkoista. Tulit mieleeni niistä väreistä nimittäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero vähän epäilee liikkuvaa pesää, mutta sylissä on turvallista :) Näin viime kesänä kissojen riippumaton, taisin postatakin siitä.
   On minulla harjaneilikoita, ne ovat siementäneet kiitettävästi ja olen levitellyt niitä moneen paikkaan. Niissä on ihania värejä ja kukka on niin kaunis ja kestävä. Täytyypä laittaa jossain vaiheessa kuvia. Siemeniä voi myös kerätä talteen ja kylvää sopiviin paikkoihin.

   Poista
 10. Kyllä tuolla kelpais pienet tirsat ottaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on vähän kuin kehto, mukavassa asennossa uni tulee nopeasti :)

   Poista
 11. Sulla on nyt just sellanen kesätyö, jonka itsekin olisin halunnut, mutta ei oo vielä kukaan pestannut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no, tää on just sellainen kesätyö, jota viitsii lomallakin tehdä. Kesän jälkeen ammattitaitoni on varmaan hioutunut huippuunsa :)

   Poista
 12. täällä ois halpa sijainen tarjolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pannaan mieleen, jos alkaa testaaminen kyllästyttää :)

   Poista
 13. Mukavan pesän löysit! Multa puuttuu vielä lököttelypaikka puutarhasta. Keinut eivät sovi, sillä tulee huono olo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riipputuoli ei oikeastaan keinu, se pysyy aika hyvin paikoillaan. Itsekään en varmaan kestäisi heiluvaa laitetta. Kun olen seurannut touhujasi niin uskon, että tarvitsisit lököttelypaikan ensi tilassa :)

   Poista
 14. Suloinen riipputuoli. Siihen on kyllä helppo nukahtaa.Kuvasi ovat niin kauniita ja tunnelma välittyy niistä tänne koneen toiselle puolelle.Ihanaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riipputuoli on ollut kesän paras huvi, lempeän kesän kehto.

   Poista
 15. Riippumatto tai -tuoli on täydellinen kesäkapistus! Mäkin haluan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihan täydellinen kesäkaluste! Hanki ihmeessä.

   Poista
 16. Mulla on myös testissä tuo iahnsama riipputuoli ja tykkään kovasti. Ensin vierstin väritystä ja kummastelin miksi olin sen valinnut, mutta hyvinhän se meille sopii. Joten voin myös suositella. Mukavia ja rentoja hetkiä lisää sinne Autuaaseen Oloon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minusta väri sopii oikein hyvin vihreyden keskelle. Valittavana on kyllä paljon herkullisia ja neutraalejakin värejä. Valinnanvaikeus voi iskeä :)

   Poista
 17. Kiitos vastauksesta ! Kukka on todella kaunis. Jännä miten maku muuttuu..en aiemmin ole edes kiinnittänyt huomiota kyseiseen kukkaan.
  Laita vaan kuvia.
  Mukavaa viikonjatkoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä ja kiitos! Olen jakanut aika paljon harjaneilikkaa ystäville, se on herättää aina ihastusta.

   Poista
 18. Tuon tuolin testaaminen kesätyönä on varmasti yhtä leppoisaa kuin ehkä olisi voinut olla työ pyöriäistarkkailijana. Sellainen työtehtävä kiinnitti huomioni muutamia vuosia sitten, kun uuteen tehtävään haettiin työntekijää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesätyö sujuu minulta hyvin, on luontaista lahjakkuutta :) Pyöriäistarkkailu voisi olla ihan kivaa hommaa, varsinkin jos oikeasti näkisi Itämeren delfiinejä.

   Poista
 19. Vastaukset
  1. Kesähitti on antanut paljon rentoja hetkiä :)

   Poista
 20. Mahtava tuoli ja linkki, saattaa olla että ensi kesäksi tuolta tuleekin hankittua jotakin! Varhaisin ja melkeinpä ainoa muistoni riippumatoista on 90-luvulta, jolloin vanha matto petti altani ja tipahdin aikamoisella ryminällä maahan. Pitäisi varmaan uskaltaa uudestaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vähän samanlaisia kokemuksia menneisyydestä :) Olen ollut vähän ristipaineissa, riipppumatto houkuttaa, mutta laatu epäilyttää. Nyt kun olen testannut tätä voin sanoa, että on hyvä ja vaikuttaa kestävältä. Materiaali on ihanan pehmoista puuvillaa. Uskaltaisin ostaa tuolta toisenkin tuotteen.

   Poista
 21. Ah, riippumatto! Olisipa meilläkin tilaa tuolle!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä enemmän testaan, sitä ihastuneempi olen uuteen lepopaikkaani. Tuolimalli ei vie paljon tilaa :)

   Poista

Kiitos kommentista