24.7.2013

Pettymyksiä ja iloja

Tänään piti olla aurinkoista ja lämmintä koko maassa, niin luvattiin eilen valtakunnallisessa radiossa. Ulkona on tuulista ja harmaata, eikä tuuli totisesti tunnu tulevan Saharan suunnasta.
Illalla pitäisi samppanjapullon poksahtaa aurinkoisessa puutarhassa ja pöytien notkua herkuista.
Tuntuu siltä, että sade on todennäköisempi kuin auringonpaiste. Moon pettyny.

Kerrottujen pioniunikkojen sijaan niitylleni nousee vain yksinkertaisia unikoita. Missä vika, moon niin pettyny.
No, hyvä että jotakin nousee.

Mutta kasvimaalla kukoistaa. "Kukkia on vaikka lähtisit torille myymään", tuumasi naapurin vanhaisäntä kun kävi tuomassa perunasäkin ja sipuleita. Eli satoa ropisee laariin jo naapurinkin puutarhasta, voisiko paremmin olla? Tuolla takana maa-artisokat rehottavat ja latva-artisokkakin on kehittänyt lupaavan nupun.

Ruusukvitteni kypsyttää hedelmiään.

Keskilavassa kesäkurpitsa Rondini, jonka taimet sain ystävältäni tekee ensimmäistä hedelmää. Tavallista vihreää kesäkurpitsaa on nautittu jo runsaasti. Lisäksi tuossa kasvaa salaatteja, kehäkukkia, ruiskaunokkia ja joka paikkaan tunkeva kurkkuyrtti. Hyasinttipavun varren, sen yhden ainoan itäneen, katkaisin vahingossa, saa nähdä mihin se ennättää.

Kasvimaan vartijalla on ollut kiireitä. Pari vuorokautta on mennyt niin, ettei Neroa ole näkynyt kuin joskus aamuyön hetkinä ruokakupilla. Näin käy usein täydenkuun öinä, kissoilla on silloin omat kiireensä. Tänä aamuna kuitenkin heräsin prinssin vierestä ja nyt uni maittaa kissalle aurinkotuolissa.

Mukavaa viikkoa kaikille!
Helteitä odotellessa.

57 kommenttia:

 1. Tuo yläkuva on fantastinen!! Eli kaunis yksinkertaisenakin;)Lupaava sato:)
  Kasvimaan vartija niin suloinen:)
  Täällä, Pirkanmaalla on tänään kaunis ja mukavan lämmin päivä, toivottavasti sielläkin!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Unikkoniitty on kyllä kaunis yksinkertaisenakin, mieleni oli vain muodostanut siitä erilaisen kuvan. Taidan olla maan ainoassa kolkassa, missä on tänäänkin koleaa.

   Poista
 2. Uuuh näitä unikkojen värejä!!!

  Ei muuta kuin skumpat mukaan ja tänne suuntaan - meillä (ainakin melkein) paistaa, lämmöstä en tiedä, mutta valkoiset hepenet tuli aamulla päälle vetäistyä :)

  Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Unikoiden värimaailma on kyllä viehättävä. Meillä vallitsee koleus, mutta otimme käyttöön suunnitelman B, tänään lähdetään retkelle ja huomenna helteessä kumotaan samppanja. Ja jos ei hellettä tule niin haastan Ilmatieteenlaitoksen edesvastuuseen katteettomien lupausten antamisesta.

   Poista
 3. Mun kasvimaan "sadosta" ei voi taaskaan puhua ääneen. Pitäisi kyllä jo uskoa ettei mun kannata edes yrittää. Meloonit ja kurpitsat kasvaa ku viimestä päivää, mutta kukkia ei tule ja jos tulee, ne on poikia. Että siihen malliin taas... ja loput on kaikenkarvaiset ötökkäiset kupanneet. Niin ja mulla eivät unikot edes itäneet.... oon niin pettyny miekin.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ötökät ovat täälläkin vieneet osan saaliista. Moniongelmainen paksoi haudattiin kompostiin jo ajat sitten, mutta paikalla kasvaa nyt mangoldi. Kaalikoitten kanssa on sota edelleen käynnissä, kaalikoit ovat voitolla:) Minullakin tuli aluksi kesäkurpitsoihin pelkkiä hedekukintoja, mutta viimein tytötkin heräsivät. Puutarhurin on aina oltava valmis pettymyksiin.

   Poista
  2. Se on kyllä totta, mutta nyt olen vaan niin kyllästynyt tähän turhaan työhön. Ja juu, tiedän että keväällä se on jo unohtunut taas. ;)

   Poista
  3. Tunnustan, että kjoskus ottaa päähän kun joku hävittää hetkessä sen, mitä on rakkaudella vaalinut. Oli se sitten ötökät, peurat, jänikset tai myyrät. Mutta kuten sanoit, keväällä se on unohdettu.

   Poista
 4. Cheri, sun unikot ovat niiiin ihania!

  Takuulla tulee aurinkoa, sillä olen lähdössä viikonlopuksi meren rannalle: Säätiedotus ja äiti lupasivat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päätimme, että jos aurinko ei näyttäydy kello kahteen mennessä niin samppanja saa jäähtyä huomiseen asti. Kaikki ei aina mene suunnitelmien mukaan, mutta kyllä ne helteet vielä tulevat ja kesä jatkuu piiiiiitkään. Mukavaa viikonloppua meren äärellä!

   Poista
 5. Niin on upean värinen unikko, joten ehkä se vähän lohduttaa, kun ei tullut kerrottua sellaista.
  Eipä ole täälläkään näkynyt sen enempää aurinkoa kuin hellettäkään tänään. Ei se nyt ihan harmita, mutta olisihan aurinko ollut mukavampi.
  Nyt on kissat olleet kuuhulluja vähän siellä sun täällä. Meidän Juuso kylläkin viettää aina yönsä sisällä, joten enpä tiedä, mitä se on nukkuessani touhunnut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloitsen kyllä unikoista vaikka ovatkin yksinkertaisia, ihmettelen vain mistä moinen johtuu. Päivät ja säät on otettava sellaisina kuin ne tulevat, harmittelu on ihan turhaa.
   Olen jo tottunut tuohon kissan outoon käytökseen täydenkuun aikaan, etten enää hermoile ja ihmettele mitä on tapahtunut. Ehkä Juusollakin on omat puuhansa kuutamoöinä :)

   Poista
 6. Kyllä on niin ihanan vehreä ja kukikas tuo sinun puutarhasi, että se kyllä vie huomion kolealta keliltä ja kesäsateelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyykin mennä kasvimaalle poksauttelemaan sampanjat :)

   Poista
 7. Mukavia juhlia säästä huolimatta ja saattaahan se vielä tästä kirkastua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ehkä illalla jo paistaa aurinko :)

   Poista
 8. Ei nyt aurinko paista, ei. Mutta ainakaan ei sada eikä myrskyä. Odotellaan josko se kohta taas kurkistelisi.
  Yksinkertainen on myös kaunista. Unikkojen väri on todella onnistunut.
  Unikkojuhliako meinaatte pitää kuohuvan keskellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äsken vähän touhusin pihalla ja huomasin, että on siellä ainakin aika lämmin, tuulikin on tyyntynyt.
   Nämä ovat tälläiset "ilman mitään erityistä syytä" -juhlat :) Voimmehan me skoolalata vaikka unikoille :)

   Poista
 9. Kauniita unikoita,mukavaa juhla iltaa.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ritva. Aurinko ei ole tänään näyttäytynyt, mutta ilma on lämmennyt mukaviin lukemiin.

   Poista
 10. Unikkosi vie tajun ;) ihan pelkällä kauneudellaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmankos minua on tänään vähän huipannut :)

   Poista
 11. Mulla oli ainakin sata kaunista lausetta ja kehua ihanasta puutarhastasi, mutta sitte tuo musta prinssi raukeine silmineen tuli ja sotki koko systeemin....moon rakastunu :D

  Btw, täällä paistaa ainakin osan aikaa ja lämmintä on!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raukeasilmäinen prinssi on vienyt monta sydäntä :)
   Täälläkin lämpenee lupaavasti, mutta harmaalta, niin harmaalta näyttää.

   Poista
 12. Ai! Vaikea uskoa. Täällä on ollut pilvetöntä koko päivän ja kuivuus jatkuu, ihan hirmuinen tässä porotuksessa. Ja kun nyt on tämä käsi rikki niin etten saa nostettua kastelukaivosta vettä, pumpulla nousevaa juomavettä kun ei uskalla käytää, kun siinäkin kaivossa on vesi hälyttävän alhaalla, niin lirissä ollaan! Aurinkoisuus on ihan kiva, mutta kasvini kuolevat.
  Lähetän tämän sään sinulle jos pystyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ok, vaihdetaan! Lähetän sinne viileämpää ja jos onnistun niin sadetta myös. Nyt olisivat lisäkädet tarpeen Saaripalstalla. Vedenpuute puutarhassa on kaamea juttu. Muistan kesät kun kaivot kuivuivat ja kastelu oli sadeveden varassa. En ymmärrä miten oikein selvisin, silloin satoi todella harvoin. On luksusta kun porakaivossa riittää vettä.

   Poista
 13. Varmaan ihanaa herätä tuommoisen prinssin vierestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se aina tuntuu mukavalta, vaikka prinssi herättääkin aamuyöstä: Anna vielä toinen annos, on ollut rankka päivä :)

   Poista
 14. Joo tämä säätila on nyt ihan suurta huijausta, tänään piti tosiaan olla aurinkoista ja lämmintä! No tuuli sentään on vähän laantunut. Ehkä huomenna olisi sitten hyvä ilma?

  Kauniit ovat unikkosi joka tapauksessa. Ja hyviä juhlia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansa saatiin hyvälle tuulelle lupaamalla kaikille kaunista säätä. Ja pah, ei nyt varsinaisesti kylmäkään ole, mutta synkän oloista. Juhlat jatkuvat huomenna, toivottavasti sää suosii.

   Poista
 15. Etelälä-Pirkanmaalla vasta nyt alkaa aurinko paistamaan -koko päivä sitä ollaankin odotettu.

  Unikko on ainakin upean värinen. Meillä japaninruusukvittenit eivät koskaan ehdi kypsyä. Poksauttakaa shamppanja ja viettäkää mukava ilta säästä huolimatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis Etelä-Pirkanmaalla ;)

   Poista
  2. Saa nähdä ehtivätkö kvittenit kypsyä, hyvin hitaasti ne ovat kasvaneet. Sato on niin pieni, ettei siitä hilloakaan kannata tehdä, mutta ehkä pieni maistiainen. Nämä ovat pensaan ensimmäiset hedelmät. Toivottavasti aurinko ehtii meille huomenna.

   Poista
 16. "Moon pettyny." Yhdyn sanoihisi. Meilläkään ei paista, sitä kovasti odotin. Tämä johtuu kuulemma siitä että "Etelä- ja Kaakkois-Suomen yllä on viipynyt pilvilautta, joka yllätti meteorologit sitkeydellään." Ja pöh. Jospas huomenna sitten huomenna paistaisi.

  Meillä kissa oli poissa koko viime yön, saattoiko johtua tuosta täysikuusta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitkeä pilvilautta tosiaan, reunaa ei näy :(
   Myrskyllä oli varmaan kuutamokeikka :)

   Poista
 17. Niin paljon kaunista... Mulla ei elossa juuri mitään kukkia, kun paahtava helle pilasi kaiken. No, kyllä se aurinko vielä meitä muistaa :) Mukavaa viikkoa sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi itku, helteestä mekin kärsimme pitkään ja kastelukannun kanssa on juostu ennätyspitkä matka. Nyt olen saanut levätä niistä hommista ja jaksaisin taas ottaa aurinkoa ja kantaa vettä :)

   Poista
 18. Eilen iltapäivällä yht äkkiä säätila muuttui kolean tuulusesta helteiseksi...ihan silmän räpäyksessä...oli vähän ihmeellistä. Tuli vähän hikikin kun aamulla lähdin liikenteeseen paksu huivi kaulassa ja pitkähihaiset puserot ja farkut päällä.
  Mää ihmettelen samaa unikoista...piti ihan tarkistaa pussista että piti olla kerrottuja.
  Mutta on ne kauniita silti ja edelleenkin liilat krerotut vain nuppuilevat.
  Nyt varmaan on jo helle sielläkin ja kuohuva voi virrata !
  Nero <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen unikoiden määrästä ja siitä, että ne yleensäkään kukkivat. Tänään vieraani kanssa kierroksella huomasin, että olis siellä muutama hieman kerrottukin unikko.
   Helteet ovat kiertäneet meidät ja 18 asteen lämpötila ei ole paras mahdollinen ulkojuhlasää.
   Nero on tänään ollut poikkeuksellisen vieraskorea.

   Poista
 19. No voihan harmi etenkin tuota säätä! Mutta onneksi jokaisella pilvellä on hopeareunus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästähän ei voi muuttua kuin paremmaksi :)

   Poista
 20. Jospa huomenna saataisiin sitä luvattua aurinkoa.
  Unikkosi on kauniin värinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon totisesti aurinkoa huomiseksi, sitkeä pilvilautta ei ole vieläkään väistynyt. Tänä yönä lienee turha tähyillä komeaa kuuta.

   Poista
 21. kyllä täällä vain paistanu koko päivän ja eiköhän mulla ollut iltavuoro :(
  hienon näköinen ruusukvitteni, onko se ihan syötävää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusukvitteni on syötävä ja runsaasti C-vitamiinia sisältävä. En ole kyllä koskaan vielä maistanut. Marjoista voisi tehdä vaikka hilloa, tosin oma satoni on kovin pieni. Kypsyttyään myöhään syksyllä marja muuttuu keltaiseksi. Toivotaan runsaasti aurinkoisia päiviä vielä loppukesästä.

   Poista
 22. Mun eka pioniunikko oli avautunut mökillä tänään, kun sinne ennätin. Senkin piti olla kerrottu, mutta näyttää sellaiselta välimuodolta, puolikerrotulta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puolikerrottu on hyvä sana kuvaamaan minunkin muutamaa kerrottua. Osa kylvämistäni siemenistä oli omaa satoa ja ne ovat ehkä taantuneet. Oikein tummien siemenet ostin uusina, mutta eivät nekään vastaa pussin kyjessä ollutta kuvaa. Mistähän moinen yksikertaisuus johtuu?

   Poista
 23. Vaikkei unikkosi ole kerrottu, on se muuten ihana. Täälläkin oli tänään koko päivän pilvistä vaikka hellettä oli luvattu. Toivottavasti saat jo huomenna ei kun tänään (nythän on kello jo yli puolenyön!) iloisesti yllättyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloista yllätystä odotellaan edelleen. Ilma on lämpimämpi, mutta aurinkoa ei näy. Apua, juuri kun kirjoitin tämän vilahti aurinko, eli toivoa on. Yöllä näin kuitenkin kuun paisteen, käviköhän pilvilautta yönaikana jossakin ja palasi takaisin :)

   Poista
 24. Kerrottuja tummia unikoita näkyvissä ; ihania !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän kerrottuja täälläkin, on ne kauniita!

   Poista
 25. Ihanan värisiä unikoita, vaikka eivät olekaan kerrottuja. Minullakin oli lilat unikot isolla nupulla, kun viimeksi kävin mökillä, tänään menen katsomaan ovatko jo auenneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa piti kasvaa sekalainen värikirjo, mutta unikot ovat valinneet värinsä hyvin tyylikkäästi. Toivottavasti iloiset kukat tervehtivät sinua.

   Poista
 26. Samaa mieltä, aivan ihania nuo unikkosi! Pihallasi kasvaa vaikka ja mitä, sepäs se kivaa onkin kun saa lähiruokaa pihalta ja silmänruokaa myös!
  Nyt varmasti jo teilläkin on lämpöiset ilmat, ihanaa kaunista loppuviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on jo hyvin kaikenlaista syötävää kasvimaalla. Ja lempeät ilmat saapuivat lopulta tännekin, ihanaa kun voi oleilla pihalla iltamyöhään. Kiitos toivotuksista!

   Poista
 27. Tuuli puhaltaa nyt kolean sään edellään pois ja tuo pihamaallesi kaunista säätä korkkien poksauttelulle.

  Kaunis pihasi ja puutarhasi todellakin.
  Ihanaa vierailla siellä näin kuvien välityksellä useinkin :)

  Kiitos, että kirjoitat blogiasi. Täällä on ihana vierailla, vaikka jälkijunassakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle ja kiva kuulla, että viihdyit vierailullasi. Tänne voi tulla milloin vain, blogi on avoinna 24/7 :)
   Eilen illalla suloisen sään vallitessa poksahti samppanja, lyhdyt ja kynttilät valaisivat pihaa ja yöllä saimme ihailla vielä järven ylle nousevaa kuuta. Taianomainen, lämmin ja jo melko pimeä yö.

   Poista

Kiitos kommentista