2.7.2013

Rankka päivä

Käytiin eläinlääkärissä. En tiedä kummalle lääkärireissut ovat rasittavampia, kotiin päästyämme olemme molemmat uupuneita. Tuntui, ettei antamani loishäätö tehonnut, Nero sai köhimiskohtauksia, joten suuntasimme tohtorin puheille. Tilannetta ei helpottanut se, että viime käyntimme jälkeen vastaanotto oli muuttanut ja uusi lääkärikin oli puikoissa.
Meitä molempia jännitti, mutta Nero sai hyvää hoitoa ja järeämmän loishäädön.
Tänä vuonna punkkejakin tuntuu olevan tavallista runsaammin liikkeellä, punkkiliuoksesta huolimatta olen poiminut Nerosta kaksi punkkia ja omalta iholtanikin olen löytänyt yhden, joka ei onneksi ollut ehtinyt kiinnittyä. Koskaan aiemmin täällä asuessani en ole saanut punkkeja vaikka rymyän metsissä ja pöpelikössä.
Nero luikahti piiloon nukkumaan ja minäkin taidan köllähtää riipputuoliini kirjan kanssa.

Olen poiminut jo muutaman litran mustikoita, yritän ehtiä ennen kuin rastaat syövät kaiken. Vaikka luulin, ettei puunkaatoepisodin jälkeen voi toivoa mustikoita lähimetsiköstä, löytyi niitä kuitenkin ensihätään ihan tarpeeksi. Ei kuitenkaan entisajan saaliita. Viime kesänä pakastin 30 litraa ja kun vasta sulatin pakastimen, löytyi sieltä vielä sitäkin saalista vaikka olen syönyt talven aikana marjoja lähes joka aamu.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin, Saara!
Rentoa kesäilyä kaikille!

52 kommenttia:

 1. Hyvä, että nyt on Nerolla lääkitys kohdillaan : )

  Siitä huomaa, että mustikat ovat kypsyneet kun lintujen jätökset ovat saaneet väriä.

  Mukavaa heinäkuun alkua teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lintujen jätökset ovat hyvä signaali, silloin kannattaa lähteä mustikkametsään :)

   Poista
 2. Joskus vaan täytyy vierailla myös eläinlääkärissä! Onneksi siellä kuitenkin harvemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on eläinlääkäreitä! Nero on tottunut vanhaan lääkäriinsä ja nyt oli paikkakin uusi, kyllä siinä pientä jännittää.

   Poista
 3. Vai olet sinä metsissä rymyäjä ;-) Hyvä ettei punkkeja ole sitten paljoa kumminkaan tullut. Laitoin juuri äsken uuden satsin litkua Ransun niskaan ja pipettiä avatessani sainkin siitä annoksen myös peukaloni juureen. Ehkä se vaikuttaa nyt sitten minuunkin, hyvä olisi!
  Hieno juttu että eläinlääkärireissu meni niinkin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, minä olen kova saalistamaan metsissä :) Nyt pitää olla tarkkana punkkien kanssa. Nerokin saa uuden satsin punkkiliuosta kunhan on vähän aikaa kulunut näistä myrkyistä. Lääke janottaa ja Nero näyttää käyvän useasti portailla juomakupillaan. Toivon, ettei tarvitse vähään aikaan lähteä uudelle lääkärireissulle, kissa stressaantuu niistä.

   Poista
 4. Nerolle paranemista!
  On komeita mustikoita, täällä ei olleet vielä oikein kypsiä kun kävin katsomassa.
  Punkit on inhottavai, nyt eri ole Himmun nenussa ainakaan vielä ollut yhtään. Toivottavasti litku pitää ne pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli! Kun puita kaadettiin kypsyivät mustikat aurinkoisessa rinteessä nopeasti. Kauempana metsässä ne ovat vielä ihan raakoja. Toivottavasti Himmu säästyy punkeilta ne voivat olla vaarallisia niin eläimille kuin ihmisillekin.

   Poista
 5. No kyllä se on just noin,lääkärireissut eläinten (ja myös lapsien) kanssa on sille "seuralaiselle" ainakin melkein yhtä kovia paikkoja kuin sille itse potilaallekin:)

  Hyvä kun on nyt rohdot kohdillaan,sitten vaan rentoa oleilua jotta toivutte koettelemuksesta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuralainen jännittää jo etukäteen vaikka yrittää vaikuttaa coolilta, ettei potilas saa vihiä suunnitelmista :) Nyt toivutaan retkestä ja toivon mukaan kesän vietto jatkuu entistä riemukkaimmissa merkeissä.

   Poista
 6. Voi teitä <3 Mutta hyvä että Nero sai apua, se on tärkeintä. Kuule onpa herkulliset kuvat taas sinulla. Slurps!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu turvalliselta kun on apua saatavilla. Nyt on nautittu metsän antimia suut mustina :) Suunnitelmissa on mustikkapiirakka heti tästä pävästä toivuttua.

   Poista
 7. YÖks punkeille. Onneksi lääkärireissu meni kuitenkin hyvin. Ihanan näköisiä mustikoita, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kaipaisi punkkeja vaikka ne kuolisivat sukupuuttoon. Ystäväni on saanut borrelioosin punkinpuremasta, suhtaudun noihin pieniin verenimijöihin vakavasti. Mustikka-aika alkoi tänä vuonna aikaisin.

   Poista
 8. Hui punkkeja! Tänä päivänä niitä tapaa sielläkin, missä ei ennen ole ollut.
  Toivottavasti nyt pysyvät poissa.

  Maukkaita hetkiä mustikkapiirakan parissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkit saisivat kadota, ne ovat pilanneet monen terveyden. Punkkitaudit tarttuvat myös eläimiin.

   Kesän ensimmäinen mustikkapiirakka on aina juhlahetki :)

   Poista
 9. Se on stressin paikka molemmille, niin ihmiselle kuin elämillekin se eläinlääkärissä käynti. Toivottavasti rohto tepsii. Myrskylle laitettiin kerran loishäätö piikkinä, varmaan saitte samaa troppia. Meilläkin on suunnitelmissa toinen kierros punkkihäätöä. Nyt saatte luvan huilata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressiä lisää kummallinen syyllisyyden tunne, ihan kuin pettäisi kissan kun nappaa sen päiväunilta eläinlääkäriin. Onneksi Nero on anteeksiantavaista lajia. Toivottavasti troppi nyt tehoaa ja Nero saa viettää loisvapaata kesää. Punkkiliuosta lisätään parin viikon kuluttua. Aiempina kesinä yksi punkkihäätö on riittänyt, eläinlääkärin mukaan tänä vuonna on punkkien supervuosi. Nyt me huilataan, otettiin molemmat pienet torkut.

   Poista
 10. Jestas miten mustikoita onkin jo löytynyt. Pitänee vissiin itsekin käydä katsahtamassa. Eläinlääkärireissut ovat totisesti kurjia, mutta onneksi Nero sai hyvää hoitoa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoisilla paikoilla mustikat ovat jo kypsiä. Kannattaa käydä tarkastamassa, aikainen lintu madon löytää ja rastas mustikat :) Eläinlääkärikäynnit ovat kurjia, mutta välttämättömiä lemmikin hyvinvoinnin kannalta.

   Poista
 11. Harmillisia nuo punkit,eipä nuo läkäsissä käyti ole mukavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punkit ovat varsinainen riesa. Onneksi taas selvittiin kunnialla lääkäristä. Ehkä asia on jo huomenna unohdettu :)

   Poista
 12. Voi Neroa, ihan ehdin jo säikähtää! Toivottavasti loishäätö tepsii pian <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ei mitään vakavampaa. Toivottavasti Nero voi pian paremmin ja voimme palata normaaliin elämään.

   Poista
 13. Ohoh, nyt jo mustikkoja. Meilläpäin on vasta pieniä raakileita.
  Lääkärireissut ovat aina väsyttäviä. Huomenna taas kivempi päivä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko kypsensi rinteen mustikat ennätysvauhtia. Huomenna kaikki on toivon mukaan unohdettu.

   Poista
 14. Kissat aistivat lääkärille lähdön jo paljon ennen kuin pitää kaveri siirtää boxiin.
  Ei ole kivaa lääkärissäkäynti vaan hyväksi se oli Nerolle ja kyllä hän sen itsekin varmaan tietää.
  Mums mustikoita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän :) yritän olla mahdollisimman normaali, että lähtö onnistuu eikä prinssi livahda jonnekin piiloon. Kissan parhaaksi tässä toimitaan, helpottunut olo varmasti auttaa asiaa. Nyt voi herkutella mansikoista ja mustikoista yhtäaikaa.

   Poista
 15. Voi, että mustikoita. Mukava, että Nero voi hyvin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella varhain mustikat kypsyivät. En ole vielä nähnyt Neroa lääkärireissun jälkeen, mutta eiköhän se kohta ole toipunut järkytyksestä.

   Poista
 16. Punkit ovat inhottavia, meilläpäin niitä on aika paljon ja ilman liuosta koirat olisivat niitä täynnä.:/ Hieno mustikkasaalis!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirat ovat paljon parempia punkkimagneetteja kuin kissat. Olen ollut auttamassa punkkeja pois naapurin koirasta, niitä oli kymmeniä. Nyt isäntä on suostunut laittamaan punkkiliuosta. Mustikat ovat meidän omia supermarjojamme.

   Poista
 17. Mukavaa toipumista koitoksesta niin Cherille kuin Nerollekin. Eläinlääkärillä käynti on rankkaa, mutta onneksi tämänkertainen oli "rutiinikäynti" eikä mitään sairautta Nerolla tarvitse epäillä. Minä vain ihmettelen, miten pienen punkin kissan turkista voi löytää, yritän aina ulkoilun jälkeen tarkastaa, ettei vain olisi punkkia, mutten ole löytänyt. Ruskalle ei voi antaa mitään torjunta-aineitakaan, kun se on kantavana. Niinpä sisäaresti onkin turvallisinta, mutta mielelläni suon Ruskalle ulkoiluakin, kun se on niin suuri nautinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nerolla on tapana tulla poistattamaan punkit. Ne tarttuvat yleensä kaulan alueelle ja kissa ojentelee kaulaansa, että ota pois tuo viheliäinen verenimijä. Ruska varmaan säästyy punkeilta jos ei liiku pitkässä ruohossa tai puskissa. Meilläkin voi pihalla liikkua turvallisesti, mutta Nero painelee heinikossa saalistamassa ja siellä punkit iskevät.

   Poista
 18. Hih, näin juuri toissayönä unta, että meidän kisumurulla oli matoja, joten kiiruhdin antamaan heti aamulla matolääkkeen, jota en ollut muistanut vielä tänä kesänä antaa kertaakaan. Punkkeja tuntui meilläpäinkin heti alkukesästä olevan paljon, joten laitoin kissalle Frontline compia, sen jälkeen ei yhtään punkkia ole ollut. Luulin, ettei noista punkkikarkotteista olisi mihinkään, mutta ihmeen hyvin on auttanut.

  Nerolle hyviä vointeja ja ulkoilureissuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Varsinainen ennusuni, hienosti osaa alitajunta muistuttaa. Meillä on yleensä punkkiliuos tehonnut hyvin vaikka olen laittanut sitä vain kerran kesässä. Tänä keväänä alkoi punkkihäätö tavallista aikaisemmin ja nyt se täytynee uusia.

   Poista
 19. Muistan oman kisun kohdalta ne lääkärikäynnit, varsinkin sen jälkeen, kun kisullani todettiin diabetes, käyntejä oli lukuisia. Se ei koskaan ollut kovin mukavaa. Nerolle ja sinulle pikaista toipumista ja punkit saisi hävitä olemattomiin, en tykkää niistä yhtään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, eläinlääkärimatkat ovat stressaavia, mutta samalla myös helpottavia, eläin saa asiantuntevaa apua. Punkeista olen samaa mieltä.

   Poista
 20. Meilläpäin ei punkkeja ole kait lainkaan, ainakaan en ole koskaan tavannut. Mutta matolääkettä pitäis kyllä kolmikolle tarjoilla, kiitosta vaan muistutuksesta. Ihanat mustikat sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole onnellinen, ettei teillä ole punkkeja. Ne eivät viihdy sivistyksen parissa vaan tarvitsevat villiä ja vapaata luontoa tai hoitamattoman pihan :)
   Mustikat ovat kesän parhaita herkkuja.

   Poista
 21. Matolääke on tärkeä ulkona liikkuville lemmikeille, josta tulikin mieleeni, että olen unohtanut antaa "juhannusherkun" Tuulisille Pojille. Kummasti tosiaan väsyttää ellireissun jälkeen. Johtuu varmaan jännityksestä.

  Lepoa ja hyvää mieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Säännöllinen matolääkitys on tärkeää, laitan aina kalenteriin muistutuksen. Nero ilmestyi vasta tänä aamuna piilostaan ruokakupille, nälkä olikin kova. Aamu kuluikin sylitellessä ja kehrätessä, vointi on siis parempi ja reissu anteeksi annettu. Nyt voimme rentoutua.

   Poista
 22. Eilen löysin Juusosta tämän kesän ensimmäisen punkin, mutta sekään ei ollut vielä kunnolla kiinnittynyt, joten lähti helposti pois. Pitääkin muistaa laittaa uusi satsi "punkkilinimenttiä". Eläinlääkärikäynnit eivät ole niitä helpoimpia, mutta luulenpa, että Nero selviytyy käynnin "henkisistäkin" rasituksista.

  VastaaPoista
 23. Onneksi Juuso on säästynyt punkeilta. Nero on edelleen kauhean väsynyt, onneksi ruoka kuitenkin maittaa. Luulen, että henkiset kärsimykset ovat muisto vain sillä vietimme aamupäivän sylikkäin pihalla lukien ja kehräten.

  VastaaPoista
 24. Punkit ovat inhottavia ja pelottavia! Niitä on ollut tänä kesänä sekä Onnilla että Vertillä, mutta toivottavasti niitä ei enää tulisi. Mustikat ovat herkkua, nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko teidän pojilla punkkiliuos ja silti tulee punkkeja? Alan pelätä, että punkit ovat tulleet immuuniksi punkkisuojalle. Mustikka herkut ovat nyt jokapäiväisiä.

   Poista
  2. Ei ole punkkiliuosta eikä edes punkkipantaa tällä hetkellä! Onni on muuten tyttö, mutta kun sitä omistajanvaihdoshetkellä väitettiin pojaksi ja Onni-nimi oli sille jo annettu, niin Onniksi se jäi, vaikka ensimmäisellä eläinlääkärireissulla tytöksi muuttuikin eläinlääkärin niin kerrottua :)

   Poista
  3. Sellainen sukupuolenvaihdos :) Onni sopii nimeksi niin tytölle kuin pojalle :)

   Poista
 25. Hyvä, että Nero sai apua. Lääkärireissut ovat raskaita. Niitten jälkeen uni maistuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on joa aika hyvin toivuttu, oltiin juuri rantaretkellä. Minä poimin mustikoita, Nero jäi vielä kyttäyskeikalle :)

   Poista
 26. Ensimmäinen vuosi kun meidän koiralta on löytynyt punkkeja liuoksesta huolimatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vähän pelottavaa kun eivät liuoksetkaan enää tehoa. Vaikka punkkeja on paljonkin, niin pitäisi punkkisuojan auttaa. Täytyykin kysellä tuttavapiirin koiranomistajilta kokemuksia.

   Poista

Kiitos kommentista