10.7.2013

Varaudu vitsauksiin!

Mustialan ruusu kukoistaa tälläisenä sateettomana kesänä.
Useampi kaveri on kertonut blogin oudosta katoamisesta. Kannattaa tehdä varmuuskopio blogista omalle kovalevylle. Netissä on paljon ohjeita, yksi tuore löytyy täältä.
Varmuuskopio sisältää siis kaiken senhetkisen blogin sisällön (kuvista linkit). Oman varmuuskopioni koko on vähän yli 23 MB, postauksia 570.
Varmuuskopio ei kuitenkaan tallenna blogin ulkoasua, joka on hyvä tallentaa erikseen. Tuolta samalta sivulta löytyy linkki ohjeeseen.
Jos ei ole varmuuskopiota kannattaa ottaa yhteyttä Bloggerin tukeen.

Olen viime aikoina saanut yllättävän paljon roskapostikommentteja. Tiedättehän, niitä englanninkielisiä, joissa ylistetään kirjoittamaasi artikkelia erittäin mielenkiintoiseksi jne. Ne sisältävät yleensä linkin jollekin sivulle. Blogger on osannut ohjata ne kaikki roskapostiin. Jostain syystä myös omat vastakommenttini menivät yhdessä vaiheessa roskapostiksi, mistä sitten poimin ne takaisin. Eli kannattaa joskus käydä kurkkaamassa roskapostilaatikkokin.

Oltiin illalla Neron kanssa rantaretkellä. Poimin vähän mustikoita ja kirottua, kotiin tultua löysin paidan alta ensimmäisen hirvikärpäsen. Nekin ovat aikaisessa. Koskaan aiemmin en ole näillä kotikulmilla tavannut hirvikärpästä. Tuolla kauempana metsässä niitä sen sijaan ropisee anorakille syksyn sienisaalistuksessa.

Nero oli vähän vetämättömän oloinen, se kävi halkopinon päälle lepäilemään kun poimin mustikoita. Yleensä se touhuaa kovasti omissa puuhissaan retkillämme. Ruokakaan ei oikein maittanut, ehkä helle oli vienyt mehut prinssistä. Yöllä ruoat olivat kyllä kadonneet kupista ja kissa on vetäytynyt jonnekin sateensuojaan torkuille.

Sade on tähän mennessä ollut aika onnetonta, toivoisin kunnon kastelua.

Leppoisia kesäpäviä kaikille!

52 kommenttia:

 1. Ihana kuva Nerosta, kissat osaavat tuo lepäämisen taidon <3
  Mulla on varmuuskopio ulkoasusta, mutta muuten blogista ei ole, kääk. Eikä tietystikään edes kuvia tallella, vaikka olen jo yhden vuodatus-blogin katoamisen kokenut. Voihan nenä. Täytynee toimia.
  Samaa roskapostia tulee myös mulle, mutta hienosti bloggeri ne osaa plokata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat rentoutumisen mestareita. Varmuuskopion tekeminen on helppoa kuin heinänteko, kannattaa tehdä silloin tällöin, ettei käy kuten Vuodatuksessa. Blogin kuvat ovat tallessa Picasassa. Olen erittäin tyytyväinen tuohon bloggerin roskapostisuotimeen.

   Poista
 2. Minullakaan ei ole varmuuskopiota! Oma kone on niin tukossa, ettei sinne mahtuisikaan. Pitäisi vissiin hankkia ulkoinen kovalevy. Roskapostia tuli yhtenä päivänä (silloin kun bloggasin puluasennosta) erityisen paljon, roskapostiin päätyivät bloggerin toimesta kaikki. Toivottavasti Nerolla oli vain jokin ohimenevä homma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaisi ehkä hankkia ulkoinen kovalevy tai vaikka muistitikku, alle kahdella kympillä saa jo 32 GB:n muistitikun, johon mahtuu paljon tavaraa. Kuvistakin olisi hyvä olla varmuuskopio, olisi harmillista jos kaikki Helmin kuvat katoaisivat bittiavaruuteen :)
   Toivotaan, että Nero virkistyy, eläinlääkärikäynnistä on jo viikko, eli lääkkeiden ei pitäisi enää uuvuttaa.

   Poista
 3. Kiitos vinkeistä!
  Se oli hätkähdyttävä hetki, kun koko blogi katosi taivaan tuuliin -onneksi se myös palautui.

  Prinssistä on ihanat kuvat! Toivottavasti vain helle aiheutti vetämättömyyden.
  Meillä on tullut kaatamlla vettä; kasvit ovat varmasti vinksin vonksin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, varmasti vetää veteläksi jos kaikki on kadonnut. Onneksi ongelma oli väliaikainen ja bloggerin tuestakin saa varmaan apua jos noin käy.
   Sateet karttavat meitä, toivoisin kunnon kaatosadetta, että maat kastuisivat kunnolla.
   Toivottavasti prinssi virkistyy kun tulee vähän viileämpää.

   Poista
 4. Kiitos vinkistä , pitää pistää toimeksi ;D

  Minä joka koluan metsissä kaiket päivät , en ole eläissäni nähnyt ainoatakaan hirvikärpästä . Kop , kop .
  Sisareni toi joskus muinoin hirvikärpäsen purkissa näytille , vaan en nähnyt silloinkaan ,- oli mystisesti hävinnyt sieltä

  Toivottavasti en joudukkaan vastakkain niiden kanssa , yäk !

  Toivotaan että Nero tuosta virkistäytyy kun sade saapuu sinnekkin , täällä on satanut koko päivän ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut! Sinun kannattaisi lotota jos olet säästynyt hirvikärpäsiltä :) Se taitaa olla aikamoinen ihme. Aina vain odotellaan kunnon sadetta, pieniä kuuroja on ropsinut.

   Poista
 5. Kiitos ohjeista, minulla on käytössä Soneran varmuuskopionti tuolla taustalla ja muistitikut. Ja maksettua lisätilaa Picasan kansioissa.
  Noita roskapostikommentteja on tullut viime aikoina muutama, juuri samanlaisia mistä mainitsit. Poistan ne heti..
  Ihanat kuvat, on tuo Nero kyllä upea kissa, ja Mustialan ruusu kaunis. Meillä on sade vähän sitä koetellut.
  Mukavaa kesäpäivää vaikka hieman satelee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa varautua. Minulla on jatkuva automaattinen varmuuskopiointi koneen kovalevystä, olisi kamalaa jos työt katoaisivat kesken kaiken. Joskus sieltä on ollut hyvä poimia jokin vahingossa roskiin heitetty tai vahingoittunut tiedosto.
   Nero on komea mies ja hyvä malli kun sille päälle sattuu. Edelleen sateen toivossa :)

   Poista
 6. Kiitos vinkistä,voi tuota Neroa:)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkeistä. Täyteneekin tutkailla sitä varmuuskopioasiaa ennenkuin on ehkä myöhäistä.

  Ja samanlaisia roskaposteja olen minäkin saanut. Paras oli, kun joku espanjalainen ylisti blogiani ja halusi, että ryhtyisin esittelemään heidän vaatemallistoaan. Tulipahan ainakin päivän naurut :). Ei huonommin muotiblogiksi sopivaa taida mistään löytyä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi vara kuin vahinko.
   Nuo kommentit ovat spameja, joita satelee ihan sattumanvaraisesti ja joskus ne saavat hymyn huulille kun kommentti ei osu lainkaan sisältöön. Ei ole koskaan liian myöhäistä aloittaa muotibloggaajan uraa :)

   Poista
 8. Kaunis kuva profiilikuva Nerosta. Ai tuollasta koko blogin katoamistakin voi sattua, kääk. Kiitos linkeistä, pitänee tutustua. Oli aika masentavaa kun Vuodatus vei kuvat taivaan tuuliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika harvoin blogi kai katoaa, mutta nyt olen kuullut monesta paikasta kauhun kiljahduksia kun blogi on hups vain, äkkiä haihtunut. Jos joku hakkeroi tilisi, hän voi myös poistaa blogin. Kuvat säilyvät Picasassa, toivoakseni. Vuodatuksen tapaus oli tosi onneton.

   Poista
 9. Hurmaava kuva väsähtäneestä Nerosta ♥ Ei voi olla totta, että hirvikärpäsiä on jo nyt! Minä inhoan niitä sydämestäni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onkin vietetty sylipäivää, Nero tuli sateensuojaan sisälle, mutta hän ei halua nukkua yksin vaan pitäisi olla syli siihen puuhaan. Kun hiippailin koneelle, tuli kissa hakemaan minut takaisin lepotuoliin ja taas torkuttiin :) Hirvikärpäset saisi puolestani kokonaan kadota maan päältä.

   Poista
 10. Hyvä, kiitos kun muistutit tuosta kopioinnista! Mietin juuri, että pitäisi ottaa myös ehkä printit ihan vaan omaksi huviksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koska blogi on monelle vähän kuin päiväkirja, olisi tosi ikävää jos se katoaisi. Printtejäkin olisi kiva lueskella jos katastrofi tapahtuu. On aikani painettu päiväkirja tallella :)

   Poista
 11. Minäkin olen ollut hämilläni roskapostin suhteen.
  Kiusallisia.
  Pitää perehtyä tuohon kopiointiin. Minulla on yksi vanha blogikin, jonka haluaisin talteen, mutta en tiedä, mitä sen kanssa tehdä.
  No, eihän nämä maata mullista, mutta olisi kiva osata ja halllita.
  Kiitos vinkistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Roskaposteista ei kannata välittää, ne on paras jättää huomiotta ja kylmästi poistaa. Eikä missään nimessä kannata klikata linkkejä, koskaan ei voi tietää minne ne vievät.

   Poista
 12. Mä olen myös ihmetellyt niitä viestejä, onneksi ei ole paljon ollut.

  Ja mikä on tuo sateen kuvatus? Koko päiväksi luvattiin ilmaista kastelua, mutta aika ankeaksi on tuo sateen määrä jäänyt. Mä kastelen tällä hetkellä töissä päivät pitkät, niin en jaksaisi kotona letkuun tarttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen koko bloggausaikanani saanut tosi vähän noita roskapostiviestejä, viime aikoina liikenne on vilkastunut.
   Melkoinen pettymys minullekin tuo sade, ei nyt ihan kastelukannuun joudu tänään tarttumaan, mutta ei tuosta mitään hyötyä ollut. Taisi kaikki sateet tulla viime kesänä :)

   Poista
 13. Ihana kuva Nerosta. Mullekin tuli roskapostia ja kun katsoin liikenteen lähteitä, oli lähteenä jokin pornosivu. Joo-o. No, ne hävisivät, kun käytimme koneen Gigantissa huollossa ja puhdistuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerin neuvo on, ettei koskaan kannata klikata noita linkkejä, ei voi tietää mihin ne johtavat. Myöskään oman hallintasivun outoja liikenteenlähteitä ei kannata klikata, siitä ne vain lisääntyvät. Blogataan vaan, eikä välitetä moisista.

   Poista
 14. Harvoin roskapostia, apua tuo pelottavaa jos kaikki häviää..
  Täällä on satanut koko viime yön aivan hurjasti, äsken ulkona ja maa ihan märkää ja lätäköitäkin tullut. Hienot kuvat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pelko on turhaa ja aika harvoin kai voi blogi kokonaan hävitä ilman, että sen voi palauttaa.

   Meillä sade laiskottelee edelleen.

   Poista
 15. Ihania kuvia!

  Minulle on tullut paljon roskapostia, jonka sitten manuaalisesti poistan. Teettää töitä.

  Bloggerissa on nyt selvästi jotain ongelmia menossa...R. ottaa minulta aika-ajoin kaiken ulkoiselle kovalevylle.

  Meillä on satanut kaatamalla ja kiitän siitä. Toivon, että saat sadetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bloggerissa puuhataan varmaankin taas jotakin uudistusta, toivottavasti siitä ei aiheudu käyttäjille haittaa vaan hyötyä.
   Varmuuskopionti on viisasta.
   Tänään on saatu kyllä sadetta, mutta enemmänkin olisi voinut tulla, jotta maa kastuisi kunnolla. Pellot näyttävät kärsiviltä.

   Poista
 16. Meillä oltiin aivan puhki edellisten helteitten jälkeen, nukuttiin viime viikolla pari päivää ja koottiin voimia. Toivotaan että Nerokin piristyisi. Meillä tuli sade vasta illalla, huomiseksi luvassa taas aurinkoisempaa.
  Kiitos suojauslinkeistä, nämä uhat ovat pelottavia. Ja ne hirvikärpäset inhokkeja, niihin ei mikään "ohvi" tai "stoppi" auta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat ovat viisaita, ei helteellä pidä huhkia. Nero lepäili satella jonkin aikaa sisällä, mutta siirtyi ulos aurinkotuoliin, sillä on iso aurinkovarjo kattona. Luulen, että prinssi uurastaa öisin niin ahkerasti, että päivisin on veto poissa.
   Epäreilua, että hirvikärpäset tulivat jo nyt, monet ovat niille allergisia, minusta ne ovat vain inhottavia.

   Poista
 17. Samaa ylistävää roskapostia tuppaa tännekin, yks pääsi taas läpi postaukseen asti, mutta poistelen nekin samantien.
  Olis aikanaan mummun huusholli pitänyt ottaa edes itselleni talteen, huomasin vasta jälkeenpäin ettei joitakin kuvia ollut enää omissa kansioissakaan. Mutta eipä maailma siihen kaadu, kuvia tulee ja kuvia menee. Elämä jatkuu :)

  Molemmat Neron kuvat on upeita!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Voihan blogin sulkea, mutta jättää silti eloon ja estää lukijat. Jos vaikka haluaisi käydä joskus kurkkaamassa. Netissä ei voi välttyä roskalta, se on vain siivottava pois.

   Poista
 18. Itseltäni ei Blogger ole osannut poistaa noita ikäviä viestejä. Poistan ne itse, jos ja kun huomaan.
  Kuvat kyllä varmuuskopioin, mutta itse blogia en ole...ainakaan vielä.
  Sadetta olen myös odotellut, pientä tihkua hetken aikaa tuli.

  Ihanat kuvat sinulla Nerosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että bloggeria voi opettaa merkitsemällä roskapostit roskapostiksi ohjauspanelin kommenttiosastossa. Minullakin on kuvat erikseen tallessa, nyt olen tehnyt blogistakin varmuuskopion, mutta sehän pitäisi uusia aina uusien postausten myötä. Tosin se on nopeaa ja helppoa, kunhan vain muistaa sen tehdä.
   Taivas on lupaavan harmaa, jospa yöllä sataisi.

   Poista
 19. Voisi olla ihan hyvä varmuuskopioida mutta toisaalta en laita itselle tärkeitä kuvia nettiin. Roskapostilta on tullut onneksi vältyttyä. Nero se on taas edukseen kuvissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä miten muut toimivat, mutta minulle jää kaikki kuvat omalle kovalevylle vaikka julkaisen ne blogissa. Säästän suuremmat versiot, blogikuvat pienennän nettiin sopiviksi. Nerohan on aina edukseen :)

   Poista
 20. Hieno tuo toiseksi alimmainen kuva kissasta. Mulla ei ole mitään kopiota blogista, mutta olen ajatellut, että jos se katoaa, niin sitten saan hyvän syyn lopettaa blogin pidon tai aloittaa uuden alusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sittenhän sinulla ei ole huolen häivää :) Ainahan voi aloittaa uuden.

   Poista
 21. Ihania kuvia Nerosta, ihan paras malli!

  Tiedätkös, minulla on ollut viime aikoina myös näitä roskapostiongelmia. Niitä on joskus aiemmin tullut silloin tällöin ja Blogger on osannut suodattaa ne automaattisesti roskaposteiksi, mutta nyt tuntuu olevan meneillään joku roskapostihyökkäys, sillä pari niistä oli päässyt tänään jopa Bloggerin suodattimen läpi. Otin nyt tilapäisesti käyttöön kommenttien hyväksynnän ennen niiden julkaisua, vaikka se teettääkin itselleni enemmän työtä, mutta en halua, että joku sattuisi klikkailemaan vaikka vahingossa niitä roskapostikommenttien linkkejä. Mieluiten siis teen itse vähän extratyötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on erinomainen malli, mutta ei aina halukas yhteistyöhön :) Minustakin tuntuu, että on menossa jokin suurempi hyökkäys, tosin minulle niitä on tullut vain muutamia, mutta enemmän kuin yleensä. Jos niitä alkaa tulemaan enemmän eivätkä jää roskapostiin, niin taidan tehdä kuten sinä, en halua, että kukaan päätyy kyseenalaisille sivuille täältä.

   Poista
 22. Hyvä vinkki tuo varmuuskopion ottaminen! Ne kun pitäisi ottaa aina, mutta ottamatta jää;) Mukavaa heinäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Paljon jää jäljelle jos muistaa ottaa varmuuskopion edes silloin tällöin. Tai päättää vaikka ottaa varmuuskopion viikottain.

   Poista
 23. Kiitos vinkistä ja linkeistä. Ihme kyllä osasin tehdä varmuuskopiot blogista ja ulkoasusta. Kuvat minulla on muutenkin tallella alkuperäisinä, teen niistä vain pienennökset nettiin. Jos jotain tapahtuisi, en kyllä tiedä, miten lataisin blogin noista varmuuskopioista, mutta ehkä se onnistuisi, kun onnistui varmuuskopiointikin. Minä onneton olen joskus mennyt klikkailemaan noita roskaviestien linkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmuuskopioon tallentui tähänastinen blogi kommentteineen kaikkineen, mutta kopioita pitäisi ottaa säännöllisesti. Ohjeen lopussa kerrottiin miten palauttaa blogi varmuuskopiosta: exportin sijaan valitaan import ja ladataan koneen kovalevyllä oleva kopio. Eli yhtä helppoa kuin kopion tekeminen. Roskapostien linkit ja liikenteenlähdelinkitkin kannattaa jättää huomiotta :)

   Poista
 24. Älä nyt sitä sadetta toivo, kun loma alkoi : D
  Kiitos kopiointivinkistä. Olisihan se ikävää, jos monen vuoden harrastus katoaisi. Toivottavasti kisu on terve ja retkeilee jatkossakin : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoin vain eilistä sadetta, en minäkään sadekautta halua :) Nyt on taas poutasää. Nerolle maistuu taas ruoka ja tuolla se vetelee sikeitä aurinkotuolissaan, jotta jaksaa taas tehdä töitä yön viileydessä.

   Poista
 25. Nero on niin komea <3

  Kiitos vinkeistä, otin oman blogini talteen heti. Ja noita roskaposteja tulee mullekin aina välillä ikään kuin ryöppynä ja ne lakkaavat sitten taas pitkäksikin aikaa. Outoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerossa riittää raameja :)
   Toivottavasti sitä ei tarvita, mutta se on hyvä olla olemassa. Se kannattaa myös päivittää säännöllisesti.

   Poista

Kiitos kommentista