17.11.2013

Elämää aidanseipäänä

Pieni kimppu omista kuksta muistuttaa kesästä.
Aivan kamala viikko takana. Monenkertaiset deadlinet vaativat työskentelemään pyöreitä päiviä, lyhyinä unen hetkinä huomasin aivojeni järjestelevän työhöni liittyviä miljoonia yksityiskohtia ja tarkastavan olinko muistanut kaiken. Viikkoon en ole poistunut kotoani, enkä käynyt ulkona kuin satunnaisesti hakemassa polttopuita ja joskus yöllä katselemassa hetken tähtitaivasta samalla kun huutelen Neroa kotiin.

Lisämausteena kaaokseen katkaisi sonera elämänlankani, enkä päässyt internetiin vaan olin totaalisen jumissa. Onneksi vika saatiin pian korjattua, mutta onnea ei kestänyt kauan, sillä sähköpostipalvelun tarjoaja kaatui. Ongelma kesti koko superkiireisen päivän, onneksi internet oli avoinna ja keksin toisia tapoja siirtää dataa.

Leimallista nykyajalle on oletus, että olemme koko ajan tavoitettavissa. Niin ihanaa kuin sähköinen tiedonsiirto onkin ja mahdollistaa autuaan elämän maaseudulla, on se myös pelottavan haavoittuvainen ja vaativa. Miten joskus oli aikaa lähetellä matriaaleja levykkeellä postinkantajan välityksellä.
Olikin ihanaa saada pitkästä aikaa pitkä kirje ystävältä vanhanaikaisesti maapostissa kirjelaatikkoon. Se tuntuu jotenkin merkityksellisemmältä kuin sähköpostiviestittely.

Nero on heltynyt. Oli mukava nähdä kun se palasi kotiin hyvällä tuulella, naureskeli ja viskeli lelujaan pitkästä aikaa. Kehrääminen sylissä ei ollut loppuakseen. Stressi on lauennut. Näin eilen suuren korppiparven kiertelevän hakkuuaukion yllä, onkohan siellä jokin raato. Usein keskustellaan siitä onko eläimillä tunteita, jokainen eläinten kanssa elelevä tietää vastauksen. Vaikka kuinka väitetään, että se on vain ihmisen tunteiden projisointia niin olen eri mieltä. Vähän sama kuin ystäväni kertoi tutkimusaiheesta näkevätkö eläimet unia. Jokainen, joka elää kissan, koiran tai muun lemmikin kanssa tietää vastauksen.

Leppoisaa sunnuntaita kaikille, toivottavasti Eino-myrsky ei saa pahoja tuhoja aikaan.

52 kommenttia:

 1. Harmillisia vastoinkäymiset ja kiireet. Myrskykin on kurja! Maaseudulla usein asiat ja ennenkaikkea niiden vaikutukset kertaantuvat ja vain nokkeluudella yleensä pääsee niistä yli. :)
  Mukava kuulla, että Nerolla asiat taas kunnossa. Meidän tuvan kissat taas hyppii pöydille ja jopa PISSII sinne, suutuspäissään. Huoh, kuin ikiteinejä!
  Ja vielä ei olisi tunteita, ajatuksia tai unia noilla moisilla. Tulkoot meidän pankolle kummastelemaan asiaa, ketkä niin rohkenee väittää. ;)
  Iloista tulevaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Maaseudulla on omat haasteensa, myrskyt saattavat kaataa puita tielle, niin, että jää jumiin tai sähköt katoavat päiviksi, kuten kävi pari vuotta sitten. Toisaalta on monenlaisia keinoja, kuten puulämmitys ja puuhella, jotka pelastavat sähköttömän tilanteen. Eläintenkään kaikki päivät eivät ole samanlaisia, ne osaavat kyllä ilmaista tunteitaan.

   Poista
 2. Joskus vastoinkäymiset tulee yhteen putkeen kaikki.
  Ei kivaa.
  Mut onneksi ihku Nero on rauhoittunut ja olen samaa mieltä, on heillä tunteet ja unia näkkeevät kyllä.
  Jospa Nero tietää jotakin mitä ihminen ei, siellä on joku raato.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Silloin kun tekee työtä kilpaa ajan kanssa ei haluaisi yhtään lisävaikeuksia teknisten ongelmien kanssa. Nerolla on ympäristöstä varmasti parempi käsitys kuin minulla.

   Poista
 3. Kauniita....mutta tuo kuva Nerosta on kyllä upein koskaan näkemäni kissakuva, aivan mahtava. Teetä suurkuva seinälle ;) Samaa mieltä eläisten tunteista ja unista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisinkin tapetoida seinät Neron kuvilla :) Kaikki eläinten kanssa eläneet lienevät samaa mieltä niiden tunne-elämästä ja miksi kissan tassut vipeltäisivät niin kovasti ja kurkusta nousisi kumea murina sen nukkuessa, jos ei unennäön vuoksi. Refleksejä :)

   Poista
 4. Oijoi, otan osaa stressiin, tiedän tunteen. On kamalaa, jos ei unessakaan saa taukoa!
  Sun kuvat on aina niin ihania :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi nämä kiireet ovat lyhyitä periodeja, säälin ihmisiä, jotka joutuvat jatkuvasti työskentelemään paineen alla, se vie nopeasti terveyden. Kohta on aikaa palautua ruuhka-ajasta ja olen totisesti onnekas, että minulla on työtä.

   Poista
 5. Onneksi viikko on jo takana. Kun on 24/7 työasioissa kiinni koko keho menee jumiin. Nyt Nero hoitaa mammaa ja saa kehon ja mielen rentoutumaan <3 Suloinen onnellinen Nero.
  Aikamoinen puhuri on , mutta aurinko paistaa ihanasti. Tänään piti laittaa kukkasipuleita maahan, mutta niitäpä ei nyt olekaan yhtään varastossa. Huomenna pitää piipahtaa ainakin Multasormessa kun Onnipojan kanssa tullaan antamasta verinäyte ( rutiini tsekkaus missä verensokerit ovat ja sitten tsekataan kilpirauhasarvoja yms...onhan herra jo kohta 12 v). Onni tietää että aina paluumatkalla mamman pitää saada mielihyvää ; jotain kasveihin liittyvää.
  Mukavaa sunnuntaita Einosta huolimatta !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keho menee jumiin ja mielikin väsyy. Neron kanssa vietettiin eilen pitkiä sylihetkiä ja nukuttiinkin pitkästä aikaa yö yhdessä. Kesäisin Nero nukkuu aina vuoteessani, talvisin se vain käy nukuttamassa minua niin kauan kuin luen sängyssä, sitten se hipsii omalle paikalleen saliin, uunin kupeeseen. Minulla on kasa sipuleita odottamassa, pitäisi vain saada ne maahan. Ensi viikolla on jo vähän pakkasta tiedossa, mutta sitten taas lauhtuu, joten ei kiirettä. Pidämme peukkuja Onnin lääkärireissulle. Sen jälkeen pitää saada palkinto, sekä Onnin, että mamman :)

   Poista
 6. Ihanat tunnelmakuvat ja Nero on kyllä kissojen kuningas ainakin ulkonäöltään.
  Jostain luin että kissat näkevät aaveita ja osaavat ennustaa...
  Toivottavasti yhteydet sinulla pelaavat jatkossa moitteetomasti, ja myrsytuhoilta vältyt. Täällä riehuu nyt ja varmasti puita ainakin menee nurin paljon.
  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero on komea poika, se tuntuu nyt olevan oikein hyvässä kunnossa ja paksu talviturkki kiiltää niin, että silmiä häikäisee :) Täällä tuulee myös kovasti, mutta taitaa olla jo vähän laantumaan päin. Metsään en kuitenkaan uskalla lähteä.

   Poista
 7. Tottakai eläimet näkevät unia, kuka uskaltaa muuta väittää. Jospa hieman rauhallisempää ensi viikko ja eteenpäinkin..toivon niin. Mukavaa sunnuntain jatkoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikki varmaan tietävät, että eläimet näkevät unia, mutta miten todistaa se tieteellisesti :) Onneksi pahimmat kiireet ovat nyt ohi, vielä on yksi deadline ensi viikolla, mutta se sujuu rauhallisemmin kun muut projektit ovat jo alta pois.

   Poista
 8. Naureskeleva Nero, ihanaa! Toivottavasti jatkossa työkiireesi helpottavat ja yhteydet pysyvät päällä.
  Täällä ainakin tuulee välillä tosi kovaa. Saa nähdä, minkälaisia tuhoja Eino saa aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kiva nähdä kun kissa on rento ja hyväntuulinen kireän jakson jälkeen. Sen olemus muuttuu melko täydellisesti, leikki ja ilo ovat tulleet takaisin. Täällä tuntuu kuin tuuli puhaltaisi talon läpi ja niin se varmaan tekeekin :)

   Poista
 9. Ikäviä sattumia, tuollaiset saavat kyllä ihmisen hetkeksi ihan sekaisin! Toivottavasti tämä myrsky ei tuo lisää haasteita ja ongelmia. Nero ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yönä viimeistelin kiireellä töitäni, sillä sähkökatkot myrskyn aikana ovat aika todennäköisiä täällä maaseudulla. Sehän tästä enää puuttuisi. Onneksi kaikki kuitenkin toimii nyt.

   Poista
 10. Samaa mieltä :) Välillä kissan jalat sätkivät, välillä kuuluu murinaa, välillä suu lätskyttää kuin söisi. Voi vaan kuvitella millaisia unia näkyy... juostaan pakoon tai jonkun perässä, kohdataan vihamielinen vieras kissa, syödä mässytetään tai ehkä nähdään unta äidistä ja hyvin pienenä olemisesta.... Voi kun pääsis näkemään :) Ruhtinas on edelleen komea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva tietää millaisia unia kissat näkevät, mutta todennäköisesti juuri tuollaisia kun kuvasit. Ihan samoja elkeitä Nerollakin on syvässä unessa. Tuntuu, että Nero vain komistuu vuosien mittaan :)

   Poista
 11. Miten ne vastoinkäymiset aina ajoittuvatkin juuri samaan aikaan, kun olisi muutenkin kädet täynnä hommia. Loppu hyvin kaikki hyvin! Hyvä, että Neronkin stressi on helpottanut :) Aivan ihana kuva hänestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta, ja miten ne ongelmat tulevatkin juuri kiireisimpään aikaan vai onko niin, ettei niille anna niin suurta painoa jos ne tulevat muulloin. Tekniikka tekee meistä haavoittuvia, mutta onneksi viat saatiin korjattua. Nero on jossakin tuolla myrskyssä, tai todennäköisemmin jossakin suojassa torkuilla.

   Poista
 12. Toivottavsti tuleva viikkosi on rauhaisampi.
  Huippua, että Nero on taas oma naureskeleva? itsensä. Hieno kuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minun työssäni joulukiireiden huippu on nyt, pian tämä helpottuu ja aikaa jää taas muullekin elämälle. Kissan kireä ja rento olomuoto ovat kuin yö ja päivä.

   Poista
 13. ai että näitä kuvia, soot kuvamestari.
  terkut Nerolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välitän terkut kun prinssi palaa myrskysuojastaan kotilieden lämpöön :)

   Poista
 14. Mukavaa kuulla, että teillä Neron kanssa on tyyntynyt, vaikka ulkona tuulee ja myrskyää, ainakin täällä etelässä puut heiluvat kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on vapautunut stressistä, ilmeisesti rajalinjat ovat taas kunnossa. Kova tuuli täälläkin, mutta varsinainen myrsky taisi olla yöllä.

   Poista
 15. Vaasassa jo aika tyyntä ja aurinkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tyyntyy. Meillä paistaa aurinko, mutta tuulee edelleen kovasti. Istutin juuri 110 tulppaaninsipulia :)

   Poista
 16. Sitä oppii vain luottamaan nykytekniikkaan vaikka hetkessä se voi pettää. Kiva kuulla, että Neron huolet ovat helpottaneet. Meillä Eino katkaisi männyn toisen isoista oksanhaaroista ja rikkoi 4 kasvihuoneen lasia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero lähti aamulla myrskyyn ja löysin päivällä sen nukkumasta aitasta talvipesästään kun etsin keväällä nostamiani tulppaanin sipuleita. Tuulen vähän tyynnyttyä katselin ympärilleni ja huomasin, että paljon puita on kaatunut. Yksi suuri kuusi oli nurin vain muutaman sentin päässä naapurin vajasta. Samassa kasassa oli kymmenkunta puuta, Myrskyllä on hurja voima. Täytyy kohta lähteä katsomaan onko naapurissa kaikki hyvin, se on kesäasunto eikä ketään ole nyt paikalla.

   Poista
 17. Hei Cheri...täällä uusi lukijasi ihanstellee mukavaa blogsiasi.
  Täällä Varsinais-Suomessa on puhallellut aika kovaakin välillä, mutta sähköt vielä pelaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Irmastiina. kiva, että löysit tiesi tänne. Meilläkään ei ole ollut yhtään sähkökatkoa, puita on tosin kaatunut hakkuualueen reunoilta, mutta se oli odotettavissa.

   Poista
 18. Kärsivällisyyttä vaaditaan, kun hektisinä hetkinä tekniikka jumittaa. Onneksi voi rupeaman jälkeen taas vähän huokaista.
  Myrsky alkaa täällä tyyntyä ja vaaleanpunaisia pilviä purjehtii taivaalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epätoivon hetken jälkeen on koottava itsensä ja tehtävä mitä voi. Kun vika ei ole omissa laitteissa niin paljon ei ole tehtävissä asian korjaamiseksi. Meilläkin myrsky on laantunut, mutta tuulee vielä aika kovasti. Toivottavasti ei ole ollut pahoja myrskytuhoja maassamme.

   Poista
 19. Tällaisten myrskyjen aikaan sitä miettii, miten haavoittuvainen yhteiskunta on. Kaikki ovat riippuvaisia yhdestä tai kahdesta piuhasta, joiden katkeaminen pimentää koko tienoon ja jättää meidät mottiin. Onneksi hätä keksi keinot sunkin tapauksessa ja sait materiaalit läehtettyä eteenpäin. Ja mukavaa, että Nero on leppynyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri luin uutisista, että Virve verkko on kaatunut jossain vaiheessa. Muistan, miten pitkän sähkökatkon aikana linkkitornit hyytyivät eivätkä puhelimet siten toimineet. Se on pelottavaa hädän hetkellä. Kaiken pitäisi olla langatonta ja silti toimintavarmuus ei ole täydellinen. Nero leppyi, mutta on nyt hieman hermostunut myrskyn takia. Se oli ulkona kun pihan reunalla kaatui valtava kuusi, tuntui kissasta varmaan maanjäristykseltä. Sisällä syli on ainoa turvallinen paikka.

   Poista
 20. Niin, kaupungissa rivitalossa asuessa tulee miettineeksi miten riippuvainen on sähkönjakelusta. Jos vaikka talvella sähköt olisivat poikki, loppuisi lämmin vesi ja lämpökin. Silloin alkeellisessa mökissämme ei olisi huolen häivää, lämpöä puuhellasta ja vedenlämmitystä muuripadassa. Ruokaakin pystyisi kokkailemaan surutta....
  Kiva että Nerolla on rauha maassa;)

  Ps. Eilen nukkuvan koiran koivet vipattivat ja ääntäkin tuli, mahtoi olla Iitalla mukava unijahti;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkä sähkökatko on paljon todennäköisempi täällä maalla, siksi on hyvä, että on alkeelliset elintavat käytössä. Viimeksi kului neljä-viisi päivää ilman sähköä ja ulkona paukkuivat pakkaset. Jos ei olisi uuneja, stressi ja vahingot olisivat hurjat, pelkästään putkien jäätyminen toisi suuret vahingot. Eläinten unennäkö on ehkä vielä selvempää kuin ihmisen, vai vipattavatko meillä jalat ja kädet ääntelyn kera :) ?

   Poista
  2. Totta kyllä nuo pitkät sähkökatkot maaseudulla. Alkeellisuus on tunnelmallista, mutta myös erittäin tarpeen:) Joskus asun vielä talossa josta löytyy puuhella, sellainen pieni haave olisi:)

   Harvemmin unissaan ihminen tuollaista touhua pitää;)

   Poista
  3. Parasta on jos on nykyajan fasiliteetit ja vielä alkeelliset elämisen muodot bonuksena. Eikös nykyään vaadita ainakin sähkölämmitystaloihin jokin vaihtoehtoinen lämmönlähde. Eläimet ovat unissaankin kokonaisvaltaisia. Jotkut ihmiset myös viuhtovat ja puhuvat unissaan, lapset aika useinkin.

   Poista
 21. Toivottavasti on jo helpottanut! Ainakin olet osannut ottaa taas niin upean seesteiset kuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt kun ei vielä olla maalissa, mutta voiton puolella kuitenkin, niin voi sanoa, että helpottaa. On myös mielenkiintoista miten nopeasti vaikeudet ja stressin unohtaa kun ne eivät ole jatkuvia. Ihminen taipuu ja joustaa moneksi lyhyen aikaa.

   Poista
 22. Ihana kuulla että Nero on iloisella tuulella. Meitä Eino koetteli, sähköt menivät aamuyhdeksältä pois ja palautuivat iltaseiskan jälkeen. Lämpöä kyllä riitti, mutta vesipumppu ei tietenkään toiminut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on tullut jo refleksiksi, että vettä pitää varata ennen myrskyä ja ukkosilmaa, Sähkökatkot ovat ihan liian yleisiä näillä main. Nyt ei kumma kyllä ollut katkoja, mutta parempi vara kuin vahinko. Onneksi teillä ei ollut harmia kaatuneista puista, ne saattavat olla todella vakavia jos taloon tulee reikä.

   Poista
 23. Asiaa joka sana. Taas kerran :)

  VastaaPoista
 24. No onpa harmillista nuo häiriötekijät kesken kiireisintä aikaa! Ja ihanaa että Nero on jo leppynyt;) Meilläkin Murukissa on onneksi aika lyhytvihainen.
  Ihania kuvia ja tunnelmaa taas tarjoat. Lämpimiä terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kissat elävät hetkessä, eivätkä kanna kaunaa. Luulisin :) Nero ei luultavasti ollut vihainen vaan turhautunut kun en ymmärtänyt sen erityistarpeita sillä hetkellä.

   Poista
 25. Niin ja sitten joktut vielä sanovat, että ei eläimellä ole makuaistia;) Minä olen testannut meidän noutajien kanssa monet jutut ja vakuutan, että niillä sitä vasta onkin.

  Olisipa kiva tietää, mikä Neroa niin harmitti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai ei makuaistia :) silloin ei olisi makumieltymyksiäkään ja niitä kyllä koirilla on, kissoista puhumattakaan. Kissat eivät kuulemma maista makeaa, mutta se tuskin haittaa niiden ruokavaliossa.
   Luulen, että Nero oli ärtynyt jonkin ulkona liikkuvan tekijän vuoksi ja suuttui kun en päästänyt sitä seikkailemaan vapaasti. Se on sisimmältään aina villikissa ja tuntee olevansa loukussa sisällä jos se tuntee, että ulkona on jotain uhkaavaa. Ehkä reviirillä vain liikkui toinen kissa.

   Poista

Kiitos kommentista