18.11.2013

Ihana puutarhakirja

Sain aivan ihastuttavan puutarhakirjan, nythän tarvitaankin lääkettä talven puutarhaikävään. Lämmin kiitos lähettäjälle! Pihakalenteri 2014/2015 on paitsi kalenteri, myös hyvä tietopaketti.
Jokaiselle kuukaudelle on mielenkiintoisia, ajankohtaan sopivia artikkeleita ja hyödyllisiä ohjeita kasvien ja puutarhan hoidosta. Ja paljon muitakin vinkkejä, tuunauksista kananhoitoon. Kalenterin on tehnyt joukko puutarha-alan ammattilaisia, mukana on mm. Saaripalstan Saila Routio.

Jokaiselle päivälle on tilaa tehdä tärkeimmät puutarhamerkinnät, lisätilaakin löytyy muistiinpanoille.
Niistä on hyötyä seuraavaa kasvukautta suunnitellessa.

Kalenteri on tehty ilahduttavan huolellisesti, se on kaunis ja selkeä. Lopun puutarhapuhteet-osasta löytyy mm. kylvökalenteri, kasvien leikkuutaulukko sekä lannoitus- ja torjunta ohjeet. Kirjan tulee entistä arvokkaammaksi kun lisään siihen omat merkintäni ja vinkkini. Luulen, että tästä tulee yksi luetuimpia puutarhaoppaitani, pidemmäksi aikaa kuin vuodeksi. Suosittelen lämpimästi, kalenteri on myös ilahduttava joululahja jokaiselle puutarhaihmiselle. Sitä voi tilata täältä.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon Vikki ja
Irmastiina Ruusukummusta!
Kaikille kaunista viikkoa, marraskuu on jo yli puolen,
kevät on joka päivä lähempänä!

33 kommenttia:

 1. Minulle tuli samanlainen ilopakkaus :) Sain siitä heti oitistaan niin paljon inspiraatiota, että kaivoin eilen vähän uutta kukkamaata ja istuttelin siihen muutaman kasvin. Tosi paljon tuo kalenteri antoi vireyttä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta tämä on paras puutarhakalenteri, jonka olen nähnyt, paljon asiaa ja iloa kompaktissa paketissa.
   Sain eilen viimein sipulikukat maahan.

   Poista
 2. Tiosi kätevä! Minulla on kirja, jossa blacot sivut ja sinne liimaan vaikka siemenpussin tiedot, osan kasvista etc. ja kirjoitan paljon. Minulla on nyt kalenteriongelma, sillä löysin viime vuonna seinälleni Perhekalneterin, jonka nimi on Magic Garden, tekijä Judith Glower ja nyt en meinaa löytää ensi vuodeksi samanmoista. Olen hurmaantunut kaleneterin puutarhapiirroskuviin ja isoon tilaan, jota on muistiinpanoille. Tulee kalenterille hintaa, sillä seuraavaksi lähdemme etsimään Tampereen Akateemisesta...

  Kaunista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulla on myös ollut blanco kirja puutarhapäiväkirjana. Ongelma on ollut se, että aloitan muistiinpanot innokkaana keväisin, mutta kesän mittaan into hiipuu. Ehkä kalenterimalli toimii minulla paremmin, varsinkin kun haluan täydentää valmiiksi kirjan, jonka aion säilyttää puutarhakirjastossani.

   Poista
 3. Kalenteri näyttää kivalta, varmasti siitä löytyy myös paljon tietoa. Onko se kooltaan A5 vai kenties pienempi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko on A5, juuri sopiva tähän käyttöön, mahtuu omatkin tekstit. Sisältö on monipuolinen ja kiinnostava.

   Poista
 4. Tuo on varmasti oiva kapistus puutarhaihmisille! Ajanmittaan sitä kalenteria täyttämällä huomaa kirjoittaneensa itsellensä omiin tarpeisiin sopivan puutarhakirjan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo juuri on tavoitteeni, itse täydennetty puutarhakirja :)

   Poista
 5. Kiitos vinkistä! Kävin tilaamassa itselleni lahjaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun itse hankkii lahjansa, saa varmasti mieleisiään :) Toivottavasti olet yhtä ihastunut kalenteriin kuin minäkin.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Pieneen kirjaan on saatu mahtumaan ison kirjan asiat :)

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Odotan jo innolla, että pääsen kirjoittamaan omaa puutarhakirjaani.

   Poista
 8. Ompas tosiaan ihana idea! Minulla täytyykin aina olla joku muistuttamassa milloin perunat sun muut täytyy istuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt toivon, että viimeinkin tulen merkinneeksi muistiin kaikki kylvöajankohdat, lajikkeet, kasvimaan vuoroviljelyt, siirrot yms. Sitä luulee muistavansa kaiken, mutta seuraavan kasvukautena taas ihmettelee, että mitä olen tuohonkin istuttanut.

   Poista
 9. Ostin viime syksynä samaisen puutarhakalenterin ja ihastuin niin paljon, että tilasin sellaisen ensi vuodellekin. Aivan ihana kaikin puolin. Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että sinulla on hyviä kokemuksia kalenterista. Minulla oli joskus jonkinlainen puutarhakalenteri, mutta ei näin monipuolinen ja tietäväinen.

   Poista
 10. Vaikuttaapa kivalle! Ehkäpä tuon tilaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina voi vinkata joulupukille :)
   Minusta on hienoa, että tunnelmoinnin ja tuunailujen lisäksi kirjassa on paljon hyödyllistä tietoa. Esimerkiksi kasvien leikkaaminen tuo minulle aina päänvaivaa, joudun etsimään tietoa sieltä täältä, miten, mihin aikaan.

   Poista
 11. Enpä mukisisi vastaan, jos joku tuollaisen haluaisi minullekin antaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla oli liian hyvä suositus - en malttanut odottaa, että joku äkkäisi lahjaksi, kävin ostamassa netistä. Saa olla mun oma joululahja itselleni. Tosin juuri hankin toisen, nimittäin uuden monitoimitulostimen. Oli pakkohankinta, vanha lopetti toimintansa.

   Poista
  2. Joulupukki on hieman epäluotettava :) Tekniset laitteet on pakko korvata kun ne menevät rikki, sillä ilman niitä ei nykyisin tule oikein toimeen. Esimerkiksi jos puhelin rikkoontuu on uusi hankittava välittömästi tilalle, ei voi miettiä milloin hankkisi uuden.

   Poista
 12. Olipa tehokas 'mainos', heti tilasin itselleni ;)

  Täytyy kyllä tunnustaa, että jonain aikaisempanakin vuonna olen tilaamista ajatellut, mutta on jäänyt sille asteelle. Nyt siis päätin toimia heti, kun oli tuo linkkikin sopivasti tyrkyllä. Kiitos :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua ei ole pyydetty mainostamaan kalenteria, mutta koska se on mielestäni hieno, ajattelin vinkata muillekin :) itse en aiemmin nimittäin tiennyt tälläisen kalenterin olemassaolosta mitään.

   Poista
  2. Niin ajattelinkin, siksi laitoin sanan mainos lainausmerkkeihin ;)

   Poista
  3. Juu, ymmärsin kyllä, mutta ajattelin tarkentaa kun ei tullut postauksessa sanottua, että tämä ei ole maksettu mainos :)

   Poista
 13. Hyödyllinen vinkki minullekin, kiitos! Minäkin olen kolmena keväänä aloittanut puutarhamuistiinpanojen tekemisen, mutta olen ollut liian kärsimätön, niin että syksyyn mennessä intoni on lopahtanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihan sama juttu, innokas alku ja sitten puutarhakiireitten keskellä homma alkaa tuntua toisarvoiselta ja unohtuu. Mutta olen kuitenkin huomannut, että muistiinpanoista olisi hyötyä taas seuraavalla kasvukaudella.

   Poista
 14. Kiitos vinkistä. Tilasin heti itselleni. Olen ahkera puutarhassa vain keväällä ja alkukesästä, mutta tuo kalenteri näyttää siltä, että se pitäisi melkein tilata, vaikkei olisi puutarhaa ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväällä onkin ihana ahkeroida puutarhassa ja ihailla kasvun ihmettä. On myös hienoa jos osaa kesällä ottaa myös rennommin ja vain nauttia. Toivottavasti iloitset kalenteristasi yhtä paljon kuin minä.

   Poista
 15. *huokaus* -saispa edes kaikki osoitteet yms talteen yksiin kansiin, ne on nykyisin näköjäään simkorteilla, eli ei ollenkaan hyvässä tallessa. kokemuksen syvällä rintaäänelllä....ai niin, haaste olis...tuolla jossain...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauhulla ajattelen, että puhelinnumerot jonain päivänä katoavat simkortilta tai puhelimen muistista. Siksi olen tallentanut numerot myös vanhan puhelimen muistiin. Omassa muistissa ei ole kuin oma numero. Kiitos haasteesta vastailen siihen pikapuoliin.

   Poista

Kiitos kommentista