27.11.2013

Suula

Luonnonhistoriallisen osaston lintuvalikoimassa on suulan (Morus bassanus) pää. Muumioitunut pää on löytö Islannista, joka on merilintujen paratiisi. Pesimiseen sopivia rantakallioita riittää. Suula on kaunis, suuri, pelikaanilintuihin kuuluva merilintu, siipien kärkiväli on 165-185 cm. Linnulla on vaaleansiniset silmät, tai oikeastaan silmät ovat värittömät, mutta niiden ympärillä iho on vaaleansininen. Myös nokka on siniharmaa. Muumion värit ovat haalistuneet.

Kuva: Wikipedia
Muutama pakkaspäivä sai meidät palelemaan ja taas ihmettelemään miten olemme tarjenneet täällä 30 asteen pakkasissa. Aurinkoiset päivät ilahduttivat ja maisema oli hetken valkoinen. Illalla satoi taas jo vettä, ruskean, vihreän ja harmaan sävyt palasivat maisemaan.
Taidan istuttaa loput kukkasipulit.

36 kommenttia:

 1. On sinulla näitä aarteita ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omituisten asioiden keräilijä :)

   Poista
 2. Sinun luonnonhistorialliselta osastoltasi löytyy aina jotain uutta ja ihmeellistä :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis lintu. Ja Islanti sitten - se on upea! Olen ollut siellä kahdesti ja vielä vaan voisin mennä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Islanti on oma maailmansa. Ajoin sinne auotolla :) pakkasin auton laivaan Bergenissä matkustin Seyðisfjorðuriin ja ajoin saaren ympäri. Se ei ollut ihan helppoa, perillä tajusin miksi islantilaisilla on nelivetoajoneuvoissaan traktorin pyörät :). Kaupunkiatoni, ei edes neliveto, oli aika kovilla kun tie näkyi vain kartalla. Mutta ympäri mentiin.

   Poista
  2. Mekin mentiin samaa reittiä autolla Islantiin. Ihan mahtava matka. Oli helmikuu ja pelkäsin hirmuisasti välillä Seydisfjordur- Egilstadir. Tuuli kovaa ja lunta pöllysi, eikä tietä näkynyt...huh huh..Kesäkuussa takaisin oli jo sujuvampaa:)

   Poista
  3. Apua, talvisaikaan taisi olla melkoista kun kesäkelilläkin oli vaikeuksia. Tuuli oli joskus niin kova, etten saanut autonovea auki kun pysähdyin, piti kömpiä ulos toiselta puolelta. Ei pöllynnyt lumi, mutta hiekka kylläkin.

   Poista
 4. Täällä on aina ihan omanlaista:).

  VastaaPoista
 5. Tässähän ihan mykistyy ♥
  Älä nyt vaan sano, että samalta osastolta löytyy lunninkin muumio - sen verran koville otti jo sen kauniin linnun syöminen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunninkin pää löytyy. Muistaakseni Färsaarten mallia oleva muumio. Kasvissyöjänä en ole maistanut lunnia, mutta Färsaarilla niitä näkyi marketin pakastealtaassa. Pyyntitapa verkoilla on mielestäni erittäin julma. Laivamatkalla ei tarjoiltu paljon muuta kuin lunnia ja kalaa, oma annokseni: 12 kpl perunoita oli näkemisen arvoinen ateria :)

   Poista
 6. Vai löytyy lunnikin! Ne ovat kyllä sympaattisia. Ei ihme jos jätit syömättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunni on kaunis ja sympaattinen pieni lintu. Nokka tosin menettää upean värityksensä kuoleman jälkeen. Färsaarilla näin myynnissä täytettyjä lunneja, jotka oli tökerön räikeästi yritetty maalata vastaamaan elävän linnun väritystä.

   Poista
 7. Oho! No on minulla vielä matkaa, jos aion myös saada joskus oman oudon kokoelman. Kauniitahan nämä omalla tavallaan ovat. Miten oikein säilytät näitä aarteita, vai oletkohan jo maininnut asiasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aarteet ovat osaksi erilaisissa, vaihtelevissa asetelmissa, tyhjässä akvaariossa, hyllyillään luonnonhistoriallisella osastolla, miten milloinkin. Osa on pakattuna laatikoihin, ne ovat kierrelleet rekvisiittana eri paikoissa, elokuvissa, installaatioissa, alttarisomisteina....

   Poista
 8. Upea lintu onkin!
  Tää kylmä ,ei olla todellakaan vielä totuttu, mutta kyllä tää tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita näki paljon elävinä Islannissa. Näyttäviä olentoja. Alkaa tuntua siltä, että lumi lämmittäisi jos tulee pakkasjaksoja :)

   Poista
 9. Tämä luonnonhistoriallinen osastosi on vaikuttava!
  Minäkin mietin, miten talo on viileä kun ulkona on niin tuulista. Ehkä pakkastalvena tuulee sitten vähemmän ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta voin järjestää opastettuja kierroksia :)
   Jos en tietäisi niin en uskoisi, että tässä talossa todellakin tarkenee talvella. Yleensä olen tehnyt lumesta vaipan kivijalan ympärille, se on ollut hyvä eriste.

   Poista
 10. Upea lintu tuo suula, siipiväli on valtava. Vaikuttavan näköinen on muumiosikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suulat tekivät komeita syöksyjä kalliolta mereen. Kuolleenakin siinä on oma henkensä :)

   Poista
 11. Onpas kerrassaan upea lintu :) täällä tuulee ja myrskyää, ei ole ollut lumesta tietoakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei meilläkään enää ole tietoa lumesta. Eilen oli kamalan liukasta, onneksi ehdin laittaa talvirenkaat juuri ennen pakkaskelejä.

   Poista
 12. Pakko oli kaikessa kiireessä tulla katsastamaan, mitä kaikkea olet kuvannut ja kertonut! Ja kannatti tulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos käynti kannatti :) Minullakin on ollut sellaisia kiireitä, ettei paljon ehdi netissä seikkailla kuin öiseen aikaan.

   Poista
 13. Minisaurus ! Ihan selvästi lentoliskon jälkeläinen.
  Minä tänään ihmettelin ikkunasta ulos katsoessani ( ilman rillejä) mikä ihme karvainen otus ( ei orava ei nirmiluntu) istuu lintulaudan päällä. Osoittautui maailman ( tai ehkä Satakunnan) paksuimmaksi ja pörheimmäksi närheksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan selvästi on vanhaa perua :) Närhi on kaunis lintu, sillä oli paksu tarvipalttoo päällä.

   Poista
 14. nirmiluntu =normilintu ( mitä sitten tarkoittaneekaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin nurmilintu ja ajattelin sinun heittäytyneen runolliseksi.

   Poista

Kiitos kommentista