24.8.2014

Musta huijari

Kirsikkapuussa roikkuvat tuikkulyhdytkin ovat vesilastissa. Eilen oli kuitenkin pitkään satamatta ja raivasin vesakkoa, koska Sari kertoi, että kuukalenterin mukaan perjantaista sunnuntaihin on iltapäisin otollinen hetki kitkeä rikkaruohoja ja karsia vesakkoa.

Siinä karsiessani ajoi vieras auto pihaan, mutta huomatessaan minut pöpelikössä se kääntyi ja kaasutti tiehensä. Tai yritti kaasuttaa, se jäi jumiin mäkeen ja ehdin kuin ehdinkin yhyttää itänaapurin rekisterissä olevan ajoneuvon kysyäkseni millä asioilla täällä liikutaan. Nuorten miesten selitys oli ontuva: "Etsittiin paikkaa missä voisimme kalastaa". Joopa joo.

Vieläkin löytyy kukkivia unikoita, kannatti kylvää jaksottain.

Ja tässä mustat tomaatit. Huijausta, ne muuttuvat kypsinä punaisiksi. Odotin ja odotin niiden kypsymistä, poimin jo jonkun, joka oli mielestäni pehmeä. Petyin koska se ei maistunut millekään, mutta se ei siis ollutkaan vielä valmis, punaisina ne ovat oikein maukkaita.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Autuaaseen oloon, Myriah! Leppoisaa sunnuntaita kaikille!

66 kommenttia:

 1. Olikohan niillä kalastusluvat kunnossa ;-) Hyvän näköisiä tomaatteja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että olivat luvattomilla asioilla.

   Poista
 2. Hui! Otitko auton rekkarin ylös? Ainakin Turun ympäristössä, Salosta Uuteenkaupunkiin liikkuu mökkeihin ja taloihin murtautuvia naapurimaan kansalaisiksi sanottuja tyyppejä, jotka käyvät rymsteeraamassa ihmisten koteja ja loma-asuntoja sillä aikaa kun väki on poissa. Poliisia voisi kinnostaa tuo havaintosi, kovasti ovat näköhavainnoista pyydelleet vinkkejä.

  Tuo kuukiertokasvatus on asia, joka kiinnostaa itseäni paljon ja meinaankin uppoutua siihen talven aikana kirjojen kautta. Kiitos kun muistutit siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin rekisterin ylös, taidan laittaa sen poliisin tietoon.
   On olemassa hyvä kirja; Kuun vaikutus puutarhassa, terveydessä, maanviljelyssä ja metsänhoidossa. Siinä on mukana kuukalenteri monelle vuodelle. Netistä löytyy.

   Poista
 3. Kauneutta sunnuntaihisi! Inhottavia kaiken maailman hiipparit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaikenlaisia kulkijoita tänne syrjään eksyykin.

   Poista
 4. Minulla mustat tomaatit olivat ruskeita, kun joskus niitä kokeilin kasvattaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain ystävältä suklaatomaatin loppukesän hoitoon, sen tomaatit ovat ruskeita, mutta en ole vielä päässyt maistaamaan maistuvatko suklaalle :)

   Poista
 5. Just jossain uutisissa kerrottiin, että Suomessa on nyt näitä ammattimaisia rosvojoukkoja ollut liikkeellä. Ensin tulee tunnunstelukäynti ja sitten organisoidusti ryöstö jossain kohtaa, jos paikka on todettu varteenotettavaksi. Pitäisi saada rosvot telkien taakse! Ole varovainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asun mökkialueella ja usein syksyisin ja keväisin on näitä tiedustelukäyntejä, joskus liikkuvat polkupyörillä tai tulevat kävellen isommalta tieltä. Yritän olla varovainen, mutta pelottava.

   Poista
 6. Mitähän aikoivat kalastaa?
  Kaunis kuva tomaatti-huijareista :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokin saalis taisi siintää mielessä.
   Tomaatissa pääasia on maku, värillä ei ole niin väliä :)

   Poista
 7. Upeat kuvat. Vai oikein kalamiehet olivat liikkeellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sellaisia saalistajia tällä kertaa.

   Poista
 8. Kaikenlaisia huijareita sitä onkin! Tomaattejakin...Huh huh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tomaatti petti odotukseni, mutta vain värin suhteen :)

   Poista
 9. Vai semmosia kalamiehiä... Täällä Satakunnassa just oli tapaus, jossa kolme naamioitunutta miestä hyökkäsi yli 80-kymppisen miehen kotiin, sitoi kiinni (millanen bodari se pappa mahtoi olla, kun ihan kiinni piti pistää), rikkoivat puhelimen ja varastivat arvotavarat.

  Toivottavasti sait rekkarin ylös, poliisi on siitä varmasti kiinnostunut, näitä porukoita tuntuu nyt pyörivän vähän joka suunnalla tehden hyvin suunniteltuja ryöstökeikkoja ihmisten koteihin ja mökeille. Eräs paikkakuntalainen oli päivittänyt facebookiin, että yhtenä iltana kun ukkosti ja salamoi, oli heidän pihalla hiippaillut mies taskulampun kera. Hyi olkoon...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan rekisterinumeron poliisin tietoon varmuuden vuoksi. Täälläkin on noita varkausaaltoja, joskus hiippailevat öisin ihmisten kodeissa isäntäväen nukkuessa. Koira olisi hyvä kaveri ja hälyytin. Luulen, että täällä arvotavara ei olisi vaivan väärti.

   Poista
 10. Kauniisti viellä unikko kukkii,upeat tomaatit:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikenlaista kukkijaa vielä löytyy, asteritkin ovat vasta nupulla.

   Poista
 11. Huh, hyvä tietää että taas outoja "onkimiehiä" liikkeellä.
  Upean punaiset nuo mustat tomaattisi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmillisia nuo kaikenlaiset kalastelijat. Tomaattisato on pieni, mutta maukas.

   Poista
 12. Ihania kuvia ja nauti viimeisistä kukkijoista. Inhottavaa kun saa pelätä tuollaisia kalamiehiä, tuntuisi tosi pahalta jättää koti edes päiväksi tyhjäksi jos olis kalamiesten pelko päällä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on vielä kukkijoita ilahduttamassa näin loppukesästäkin. Kalamiehet eivät tiedä, että täällä ollaan aina kotona :)

   Poista
 13. Hyvä, kun satuit olemaan paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli voimasakset aseena :) Kirves olisi tehnyt ehkä paremman vaikutuksen.

   Poista
 14. Ketaleet, hyvä kun sait rekisterinumeron ja olit vielä 'aseistautunutkit'! Meidät on aikoinaan putsattu, vain päiviä ennen uuteen kotiin muuttoa. Kaikki uudet kodinkoneet, valaisimet, työkalut, jopa lasten säästölippaat vietiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla, teidän kodin vandaloinnista. On tylsää kun täällä maallakin joutuu koko ajan lukitsemaan ovia, vaikka lähtisi vain kasvimaalle puuhastelemaan. Pelloille ja metsiin ei voi enää jättää mitään työkaluja kuten ennen. Täällä on yksi talo tyhjennetty kerran keskellä päivää ja keskellä kylää.

   Poista
 15. Voi kaasuttelevat kalamiehet!
  Onneksi olit kotosalla ja näkösällä.
  Upeita kukkijoita riittää vielä :) Kiva kukkiva kiitos keväällä tehdyistä kylvöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisin olla pelottava näky :)
   Nyt iloisen kevään kylvöistä ja taimikasvatuksista, tsinniat kukoistavat upeasti ja kukkivat pitkään.

   Poista
 16. Yksi ulkomaalaisten varasliigojen kikoista on pistää postilaatikon päälle tai kuistin oven eteen kivi. Myöhemmin he tulevat tarkistamaan onko kivi vielä paikallaan, jos on paikallaan niin se on heille merkki siitä että nyt kannattaa murtautua. Kamalaa sakkia, onneksi olit paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistää vihaksi tuollainen toisen omaisuuden vaaniminen. Vieraat kulkijat tallentuvat riistakameraan, joten tuntomerkit jäävät sähköpostiin ja puhelimeen.

   Poista
 17. Voi hitsi, tunkeilijoita! Onneksi olit paikalla. Hirmuista tuollainen (mökki)varkailu. Äh.
  Onpa siellä kaunista sateellakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateiden välissä on oikein kaunista. Harmillisia nuo epämääräiset kulkijat, mutta niille pitää tehdä tiettäväksi, että vaara vaanii tälläkin puolella ja valppaina ollaan.

   Poista
 18. Täällä meidän kotinurkilla on murtauduttu omakotitaloihin ja mm. facebookissa poliisi kehottaa ottamaan ylös vieraiden autoilijoiden rekkareita. Meillä ei paljon varastettavaa ole, mutta tuntuisi tosi ikävältä, jos joku luvaton vieras kävisi tonkimassa omaa kotia. Ja vaikka veisi vain kännykän, sekin kylllä harmittaisi ja aiheuttaisi lisätyötä.
  Oikeastaan nuo tuikut täynnä vettä on ihan kauniita. Tomaateista olet ottanut niin houkuttelevat kuvat, että tekisi mieli puraista punaista kylkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni mökkiin tässä lähellä murtauduttiin joku talvi sitten. Sisään mentiin ovesta, mutta ikkunat rikottiin ja sisällä riehuttiin kaistapäisesti, kaikki käsiin saatu tuhottiin. Jotain tavaroita myös vietiin. Syylliset löytyivät kuitenkin läheltä, paikallista nuorisoa. Suuri murhe ja harmi mökin omistajalle.
   Kypsänä poimitut tomaatit ovat maukkaita.

   Poista
 19. Olitpas rohkea, hienoa!
  Voi olla, että käytöksesi ansiosta muutamat mökit/asunnot jäivät pöllimättä!

  Onneksi tomskuissa edes maku oli hyvä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökkinaapurit ovat kiitelleet, sanovat että on turvallisempaa kun alueella asuu joku vakituisesti ja pitää paikkoja silmällä.
   Makuhan se on tärkeintä :)

   Poista
 20. hienoja kuvia ja mustat tomaatit, en oo ennen kuulutkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus aiemmin esittelin noita mustia tomaatteja täälä. Ovathan ne eksoottisen näköisiä kasvaessaan :)

   Poista
 21. Tylsää ja ikävää, että nykyisin liikkuu näitä 'tiedustelijoita' varmaan melkein joka kylällä. Naapurivalppaus on todettu hyväksi asiaksi täälläkin. Hyvä Sinä;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Naapurivalppaus on tässä hyvä asia. Onneksi nykyään on myös kaikenlaisia hyviä valvonta/hälytinlaitteita. Ehkä tietoisuus niistä hieman hidastaa kalastajia.

   Poista
 22. Ahaa :) Sittenpä sattui oikeaan hetkeen mökkipuutarhan siistiminen. Emme olletkaan käyneet kolmeen viikkoon siellä, hieman oli tietyt asiat ryöstäytyneet hallinnasta. Kuten ystäväni rönsyleinikki ja sen kaverit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin valittu ajankohta. Syksyllä kitkeminen helpottaa kevään kiireitä, minullakin on kaverina rönsyleinikki.

   Poista
 23. Suuri tomaattihuijaus:D Onneksi olit satuit olemaan paikalla kun toiset huijarit saapuivat. Raivostuttavaa. Pistää vihaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin jo suunnitellut eksoottisen salaatin mustin tomaatein :)
   Onneksi noita kutsumattomia vieraita ei käy kovin usein, täällä on varas pahasti ansassa jos joku sattuu tulemaan kotiin ja blokkaa yksiraiteisen pihatien.

   Poista
 24. Pohjois-Savossa liikkuu porukka missä pyöräilevä lapsi tarkistaa pihan liikkeet. Aikuiset odottavat pakussa tien varressa. Toivottavasti jäävät kiinni! Komeat tomaatit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita pyöräilijöitä ja jalkamiehiäkin on täällä liikkunut tarkastelemassa paikkoja. Toivottavasti yritykset vähenevät kun kontrolli paranee.

   Poista
 25. Kauniit ovat lyhdyt vesikuormassakin!

  VastaaPoista
 26. Näitä "kansainvälisiä matkailijoita" on alkanut pyörimään maaseuduilla aika tiuhaan. Minunkin poikani sattui mökillään tulemaan juuri metsästä kirves olalla, kun huomasi romaanimiehen kurkkimassa mökinikkunasta sisälle. Oli aika vauhdikkaasti kyllä lähtenyt karkuun kun poika juoksi kirvestä heilutellen pihaan, hihihi. Onneksi sattui olemaan paikalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirves ja puukko tekevät varmasti hyvän vaikutuksen ;)
   Kohta meilläkin pitää varmaan olla kalteroidut ikkunat ja teräsvahvisteiset ovet kuten Keski-Euroopassa.

   Poista
 27. Oli hyvä, että satuit olemaan paikalla agenttina. Kauniit nuo lasilyhtysi vedessä.

  VastaaPoista
 28. Vai että on nyt otollinen kuun asento rikkaruohojen kitkemiseen. Ilmankos ne kaikki lähtivät huomattavan helposti irti, kun tänään kyseistä hommaa harrastin. Oikein ihmettelin puuhan helppoutta, joten ensi kesänä kannattaisi tutustua tuohon kuukalenteriin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä kitkemispäiviä tulee vielä lisääkin syksyn mittaan. Tuosta Sari-linkistä pääset sivulle, jonka sivupalkissa on kerrottu, mitä minäkin päivänä kannattaa tehdä puutarhassa ja mitä ei kannata tehdä tiettynä aikana.

   Poista
 29. Taas löytyi yksi blogihelmi luettavakseni - aamukahvi venähti pitkäksi lukiessani postauksiasi pitkälle taakse päin. Kiitos tästä!

  Itselläni ihan tuo sama "Kuun vaikutus" kirja tuossa pöydällä ja tänään pitäisi kerätä äkkiä pavut talteen - kuu on vielä neitsyessä ja ratastasossaan laskeva :D. Muutenkin on tunne, että puutarhaterapia olisi tarpeen sekä minulle että puutarhalle - kasvimaa on saanut olla oman onnensa varassa jonkin aikaa…

  Tervetuloa vastavierailulle Norjaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa tänne Autuaaseen oloon! Kiva kuulla, että olet viihtynyt.
   Keräsin aamulla papuja ja nyt ne ovat menossa kattilan kautta pakastimeen. Ehdin juuri ennen sadetta.
   Tulen mielelläni Norjaan, se on suosikkimaani ja kaikkein rakkain matkustuskohteeni. Tosin tunnen hyvin vain Lofootit ja Finnmarkin.

   Poista
 30. Ihania kuvia taas, täällä on hyvä vierailla, sielu lepää. Kiitos. Paljon lämpimiä terveisiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina! Kiva kun ehdit vierailulle ♥

   Poista
 31. Toivottavasti tyypit eivät tule uudestaan "etsimään kalastuspaikkaa"!

  Tomaatit ovat oikein mehevän näköisiä ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä he oppivat, että tänne ei kannata palata :)
   Kotona kasvatetut tomaatit maistuvat parhaalta.

   Poista
 32. Blogissani on sinulle haaste :).

  VastaaPoista
 33. Huijarihan se on tuo tomaattikin, jos musta tomaatti onkin punainen :) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täysi huijari! Lapsena musta ja aikuisena punainen :)

   Poista

Kiitos kommentista