Viikonlopun kunniaksi avasin ensimmäisen kurpitsan.
Joku kyseli kurpitsakeiton ohjetta.
Tein vähän tulisemman version keitosta.
Tarvitaan
kurpitsaa
sipuli
pari valkosipulin kynttä
kookoskermaa
kurkumaa, korianteria, chiliä. mustapippuria ja suolaa.
Kuullotin sipulit kookosöjyssä, lisäsin mausteet ja kurpitsarouheen (olin kovertanut kurpitsan kuoren) sekä vettä niin paljon, että ainekset pääsivät hyvin hautumaan. Kun kurpitsa oli kypsynyt soseutin keiton sauvasekoittimella ja lisäsin kookoskerman. Tarkistin mausteet ja lisäsin pinnalle paahdettuja kurpitsansiemeniä. Nautin keiton nauravan kissan seurassa.
Keiton hautuessa veistelin kurpitsan kuoresta lyhdyn ja kuinka ollakaan siitä tuli kissa.
En ole ennen tehnyt kuorista lyhtyjä, mutta tämä oli kyllä hauska ja nopea projekti, hedelmälihan kovertamiseen meni eniten aikaa.
Welcome to join Autuas olo, Monika MW!
Mukavaa viikkoa kaikille!
39 minuuttia sitten
Mikä kurpitsakissa!!! WAU!!!!
VastaaPoistaKurpitsakissa on yöllä vartiossa pihalla. Saa nähdä kuinka pian sen hymy hyytyy :)
PoistaTodella hieno lyhty, ihan huippu!
VastaaPoistaYksi kissa lisää :)
PoistaTarvittais vaan kurpitsa.
VastaaPoistaKomean kissan teitkin, mutta sinulla onkin hyvä malli siellä. Ihanaa loppusyksyä!
kiitos! Kurpitsa on aika oleellinen osa keittoa, sitä ei voi oikein jättää poi :)
PoistaMutta tilalla voi käyttää vaikka bataattia tai porkkanaa. Ei ollutkaan muita malleja saatavilla.
Komea lyhty:)
VastaaPoistaHienosti tuo naama. Loistaa yössä.
PoistaTeit hienon lyhdyn! Ja kaunista keittoa.
VastaaPoistaElilen kun palasin Santornilta, mieheni oli vastassa lentokentällä. Kotona oli odottamassa lämmin, kauniinvärinen kurpitsakeitto. Hän oli tehnyt myös pienen erän kurpitsapikkelsiä, josta emme kylläkään kumpikaan erityisesti välitä. Meillä on monta isoa kurpitsaa ja ongelmana, miten käyttää kurpitsat. Onko sinulla muitakin hyviä kurpitsareseptejä? Olemme tarjonneet ystävillekin niitä, mutta kukaan ei toistaiseksi ole halunnut.
Ihana palata kotiin lämpimän keiton ääreen. Minäkään en juuri välitä pikkelseistä, mutta kurpitsasta voi tehdä myös hilloa tai sen voi pakastaa soseena. Kurpitsapiirakka on kuulemma myös hyvää, tänään aion kokeilla. lahjoitin eilen yhden kurpitsan ystävälle, se otettiin riemulla vastaan. Onneksi kurpitsat säilyvät hyvin, kaikkia ei tarvitse valmistaa yhtä aikaa.
PoistaKääk miten upea lyhty, mää tahtoo kans! Kurpitsan metsästykseen siis ;)
VastaaPoistaKeitto-ohje vaikuttaa tooosi namilta, mahtaisikohan töllin muut asukkaat innostua...tai sitten mulle vaan jäisi enemmän, ei huono vaihtoehto sekään:) kokeilen kyllä!
Toivottavasti vielä löytyy kurpitsa :)
PoistaLyhty on helppo ja hauska askartelu kunhan on jaksanut kovertaa kuoren tyhjäksi. Keitonhan voi maustaa kaikkien makuun sopivaksi. Makoisia kurpitsahetkiä!
Eikä! Cool mikä lyhty!! oot taitava :))
VastaaPoistaJa kurpitsakeittoo oon syöny koko syksyn, se on tosi hyvä pohja keitoille. Miekin julkaisen joku päivä omat ohjeeni.
Kurpitsa on tosi monikäyttöinen :)
PoistaKaikki uudet ohjeet ovat tervetulleita, kurpitsaa kun riittää, riitttää ja riittää.
Vau. Loistava lyhty! Sananmukaisesti. Olet taitava.
VastaaPoistaLyhty on tosiaan loistava :) varsinkin yön pimeydessä. Yllättävän helppo tehdä.
PoistaNo onpa kiva lyhty :)
VastaaPoistaJa keitot on aina hyviä, nammmm.
Jätteestä saa noin kivan lyhdyn :)
PoistaKeitot ovat mukavaa syysruokaa.
Herkullisen kuuloinen tuo keitto, täytyy kokeilla jos jostain löytyy kurpitsaa ja lyhty on tosi upea!
VastaaPoistaKeitto maistui ja lämmitti mukavasti. Täytyy tehdä toinenkin lyhty kun avaan ison kurpitsan.
PoistaVoi mikä taidonnäyte tuo kurpitsa-lyhty on!
VastaaPoistaOn siinä ollut kovertamista.
Keitto näyttää tosi herkulliselta....
Kurpitsalyhdyn teko on yllättävän helppoa, kannattaa kokeilla. Keitto oli hyvää, täytyy tehdä sitä taas joskus.
PoistaNAMIII!! :P
VastaaPoistaKyl ol herkkua :)
PoistaVau, miten upea lyhty tulikaan!
VastaaPoistaSulla näyttää tuota materiaalia olevan. Upeita kuvia Nerosta ja kurpitsoista tuolla aiemmin :)
Vielä pari kurpitsaa odottelee vuoroaan, josko niistäkin viitsisi tehdä lyhdyt.
PoistaParas kurpitsalyhty evö! Keittokuviasi kun katselin ja luin reseptiä... alkoi kuola lähes valumaan...
VastaaPoistaVoin huoletta sanoa, että tämä on paras minun tekemäni kurpitsalyhty :)
PoistaKeittoaineita riittää vielä pitkäksi aikaa.
Ihana kissalyhty! Todella mainio :-)
VastaaPoistaKurpitsat ja kissat näyttelevät täällä nyt pääosaa :)
PoistaUpea lyhty ! Mä yritän säästellä mun kurpitsat halloweeniin :) Kiitos houkuttavasta keitto ohjeesta !
VastaaPoistaAinakin loppukuuhun minäkin säästelen loput kurpitsat, sillä tuollaisen kurpitsalyhdyn elinkaari ei ole kovin pitkä :) Keittokin sopii Halloweeniin, se on vähän sellainen noitakeitos, vielä jos lisää vähän sammakonkutua ja hämähäkinseittiä :)
PoistaSe kovertaminen oli aika työlästä, pidin kurpitsaa uunipellillä ja lapoin sisusta vieressä olevaan kattilaan. Tuo lyhty on pienin kurpitsani. Taisin kovertaa kuoren liian ohueksi kun lyhty alkaa jo lysähtää. Tuin sitä vähän ja ajattelin, että jospa se kuivuisi hiukan ja säilyttäisi muotonsa. Pidän lyhtyä nyt kylmällä kuistilla, sillä pihalla joku varmasti pistäsi sen poskeensa :)
VastaaPoistaMielettömän hauska lyhty, ihailen.
VastaaPoistaVoi, kiitos, ei tuon tekeminen ollut vaikeaa.
PoistaHerkullinen kurpitsalyhty. Oivallisesti keksitty ja taitavasti koverrettu.
VastaaPoistaKurpitsalyhty on tosi kiva öisellä pihalla, miksiköhän en ole ennen viitsinyt ryhtyä tekemään lyhtyjä vaan olen karusti viipalaoinut kurpitsan :)
PoistaHauska tuo lyhty ja varmasti hyvää tuo keitto.
VastaaPoistaKeitto oli oikein maukasta ja lyhdystä on ollut paljon hupia :)
PoistaKomea lyhty! Neromainen! En ole koskaan tehnyt lyhtyä, kuullut vain, että kovertamiseen menee aikaa. Hmm..en ole koskaan syönyt kurpitsakeittoakaan, nyt sain eilen kääretorttua, jossa oli välissä kurpitsahilloa, jota en tunnistanut kurpitsaksi, sen teki varmasti nätti vaniljan maku.
VastaaPoistaLeivoin eilen amerikalaistyylistä kurpitsapiirakkaa ja kyllä sitäkin syö, mutta kyllä omenapiirakka on parempaa :)
Poista