2.10.2014

Luottamuspulaa

Poimin pihlajanmarjoja.

Ja tein hilloa. Hyvää, yksi purkillinen on jo melkein mennyt aamujugurttien kanssa. Luulisin hillon maistuvan myös juustojen kyytipoikana.
Autoni jätti minut karusti marketin parkkihalliin toissailtana. Olin tehnyt ostokset ja lähdössä kotiin, mutta auto oli jostakin loukkaantunut ja päätti jäädä mököttämään paikalleen. Kirottua, jo toisen kerran teki minulle tämän tempun. Hinauksessa taas lähimmälle korjaamolle, joka nyt sattui olemaan 50 kilometrin päässä kotoa. Sain onneksi sijaisauton, mutta kotona olin vasta puoli kymmenen illalla. Nero istui portailla ja ihmetteli pitkäksi venynyttä kauppareissua.
Auton tietokone ilmoittaa virhekoodia, mutta varsinaista vikaa ei löydetty. Taitaa olla aika vaihtaa ajoneuvoa.

Kärhöt kukkivat edelleen vaikka aamuisin lämpötila on känyt jo pakkasella.

Hajuherneetkään eivät ole pienestä pakkasesta hätkähtäneet vaikka keväisin ovat niin kylmänarkoja. Kukat eivät enää kestä kauan maljakossa, mutta tuovat hetkeksi kesän tuntua saliin.

Pelastettu alastonimpi tekee jatkuvasti lisää kukkia, se viihtyy selvästi uudessa kodissaan.

Tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Viola C.
Hyvää lokakuuta kaikille!

34 kommenttia:

 1. Tänä aamuna oli kuura maassa. Päivästä näyttää tulevan kauniin aurinkoinen. Syksy on nyt parhaimmillaan :)

  Autot ovat mystisiä. Minä en ymmärrä niistä mitään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamuisin kun Nero lähtee töihin on nurmikko valkoinen. Syksy on kaunemmillaan kirpeän kuulaina päivinä. Auto on täällä tarpeellinen ja kätevä väline, sen oikuttelu on pelottavaa.

   Poista
 2. Emäntä: Auto kannattaa myydä, kun vielä on toimiva :-) Meilläkin kissat ihmettelee, jos sanon lähteväni käymään kaupassa ja tuleekin muuta mutkaa matkalla. Katsovat oikein vihaisesti, että missä oikein viivyit :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtoon menee, en halua löytää itseäni talviyönä palelemasta korpitiellä. Vaikka auton kanssa oli kaikenlaista järjestelemistä, suurin huoli oli Nerosta, jonka illallinen myöhästyi kun piika viipyi luvattoman pitkään kauppareissulla.

   Poista
 3. Ei ole tuollainen luottamuspula hyvä! Upealta näyttää hillo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäluotettava auto tuo turhaa jännitystä elämään. Hillosta tuli hyvää, onneksi blogistania innosti valmistamaan pihlajanmarjaherkkua.

   Poista
 4. Herkullisen näköistä hilloa ja tuoksuherneet ovat hyvin kauniit (+ se tuoksu).
  Auto, tuo välttämätön paha (maalla asuvalle) ja samalla rakas rakkine ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka kylmä on koetellut jo monia kukkia, löytyy vielä kaikenlaista maljakkoonkin. Auto on välttämätön kulkupeli alueella, missä ei ole joukkoliikennettä, siihen pitäisi voida luottaa.

   Poista
 5. Voi ei noita autoja! Itse olen ollut siinä tilanteessa, että puoli tuntia ennen parkkihallin sulkemisaikaa auto ei vaan käynnisty. Tänään aamulla miehen auto ei lähtenyt kotipihassa liikkeelle. Todellakin aika vaihtaa autoa. Toivottavasti löydät kivan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin oli vähän hätä parkkihallin sulkeutumisesta, mutta onneksi sain apua nopeasti. Toistuva mystinen vika on liikaa, vaihtoon menee. Toivottavasti seuraaja on luotettavampi. Kyselin hinausauton kuljettajalta, mitä merkkejä vähiten näkyy heidän lavallaan :)

   Poista
 6. Kauniin näköistä hilloa ja jos vielä maisuu hyvälle, niin se on pelkkää plussaa :-)
  Jätit marjat kokonaisiksi? Itse murskasin marjat mössöksi, vaikuttaneeko makuun mitenkään. Meilläkin ensimmäinen pihlajanmarjahillopurkki on kohta syöty, sopii hyvin rahkan kanssa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jätin marjat kokonaisiksi, ne antavat mukavan suutuntuman juuri jugurttirahkassa. Mutta jos haluaa käyttää hilloa vaika paahtoleivällä on varmaan kätevämpää jos murskaa marjat. Vielä ehtii poimia lisää pihlajanmarjoja jos hillolla on kysyntää :)

   Poista
 7. Itse mietin hillon tekemistä pihlajanmarjoista, mutta eikö siihen pidä laittaa aivan tuhottomasti sokeria?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sokeria vähän vähemmän kuin ohje (1,5 litraa marjoja ja 6 dl sokeria) neuvoi. Käytin hillo- ja muscavadosokeria. Maku on kitkerän suloinen, ei ollenkaan hapan. Maultaan vähän saman luonteinen kuin vanha englantilainen, kitkerä appelsiinimarmeladi.

   Poista
 8. Aijai, taas saan olla tyytyväinen, etten omista autoa ;) Eipä tule tuommoisia harmeja . Vaikka eipä se polkupyörällä räntäsateessa kulkeminenkaan herkkua ole =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auto on varsin kätevä peli paitsi silloin kun se ei tomi :) Ja varsinkin silloin kun se jättää taipaleelle. Polkupyörä harvemmin tekee topin :)

   Poista
  2. Polkupyörästä puhkeaakin kumi jossain korpitiellä kilometrien päässä kotoa. Kännykkä on tietenkin unohtunut kotiin ja ihan varmasti alkaa satamaan. Kokemusta on , hihi.

   Poista
  3. Jännä juttu, että polkupyöräkin rikkoutuu aina kaukana kotoa. Kesärenkimme joutui taluttamaan pyörää kilometritolkulla kun ketjut katkesivat metsätiellä. Kumma kyllä silloin ei sattunut satamaan vaan oli hirveä helle.

   Poista
 9. Auto-ongelmat ovat aina tosi harmittavia :(
  Ihanat tuoksuherneet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Autot ja niiden tietokoneet, huokaus. Vielä voi iloita tuoksuherneistäkin.

   Poista
 10. Pihlajanmarjoista on tänä syksynä ylitarjontaa, millaista ohjetta käytit? Ja samalla osanotto autosta. Meidän maasturissa meni viime viikolla dieselhiukkassuodatin tukkoon, samalla jouduttiin tekemään määräaikaishuolto. Ja siihen vielä päälle jarrupalojen ja levyjen vaihto. Ei todellakaan ollut halpaa lystiä:/ Muuten on kyllä toimiva ja pätevä kulkuväline.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli tälläinen perusohje:
   1,5 litraa marjoja, 6 dl sokeria, 2 dl vettä. Käytin hillosokeria ja muscovado-sokeria ja laitoin ohjetta vähemmän ja vettäkin laitoin vain vähän, sen verran, että marjat alkavat kiehua. Marjoja keitetään 10 minuuttia, lisätään sokeri, keitetään vielä 10 minuuttia. Kuoritaan vaahto ja purkitetaan kuumiin purkkeihin. Desinfioin purkit kuumentamalla uunissa ja kannet laitan kuumaan veteen hetkeksi. Autoissa on tietysti kuluvia osia, jotka silloin tällöin pitää vaihtaa, mutta minun autoni vika ei ole edes korjattavissa kuin vaihtamalla koko vaihdekeppi (automaatti) ja se on kallista puuhaa.

   Poista
 11. Minulla on isältä ostettu 12 vuoden ikäinen auto, jota ei tarvitse laittaa tietokoneen piuhan päähän. Eli sitä pystyy taitava Ukkokulta korjaamaan itsekin. Tosin nyt se ei mennyt katsastuksesta läpi ja siihen piti vaihtaa raidentangon päät + pari muuta pikkujuttua. Lasku 250 euroa. Ei ole halpaa olla autonomistaja, mutta tälläkin kylällä liikkumisen kannalta miltei pakollinen.
  Täytyy taas kehua sinuakin noista kuvista. Olet kyllä taitava kuvaaja. Luen aika montaa sellaista blogia, joissa kuvilla on pääosa. Mielenkiintoista on, että jokaisella on ihan oma persoonallinen tapansa valokuvata ja jokaisen kuvia katsoo mielellään ja ihastellen. Taideteoksia kukin. Sinä kuulut ehdottomasti tähän taiteellisten kuvaajien joukkoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan ensimmäisen autoni, Tipparellun, jossa oli niin yksinkertainen moottori, että itsekin opin pienet viat korjaamaan. Nykyisiin autoihin ei saa edes lampun polttimoa vaihdettua jos ei pura ensin puoli moottoria pois. Minun korjaamolaskuni oli kalliimpi kuin sinun eikä autolle tehty muuta kuin purettiin tietokonekoodia. Pah!!!!
   Kiitos kehuista, heti tuli parempi mieli autovaikeuksista huolimatta :) Minustakin on jännä nähdä miten erilaisia kuvaustyylejä bloggareilla on, oma käsiala. Aivan uskomattoman hienoja kuvia monet ottavat, varsinkin ruokakuvia ihailen suunnattomasti, se on nimittäin kovin vaikea alue ammattilaisillekin.

   Poista
 12. Toivottavasti ei Nero kostanut viipymistäsi, kissat kun tuntuvat ottavan korkojen kanssa takaisin kaikki rutiinien muutokset. Ihanat kuvat. En ole koskaan maistanut tuollaista hilloa mutta vaikuttaa hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero ei onneksi kuulu "kostajakissoihin", se pikemminkin kehrää tavallista enemmän kun rutiinit saadaan taas kohdalleen. Jos olen ollut vaikka viikon poissa ja Nerolla on ollut täällä hoitaja, kissa on ollut kyllä tyytyväinen paluustani, mutta mielenilmauksia ei ole näkynyt. Yllättävän hyvää hilloa noista tulee.

   Poista
 13. Voi, voi autoasi. Oma autoni on autotohtoreiden käsittelyssä eikä osoita juurikaan yhteistyön merkkejä. Ymmärrän luottamuspulan enemmän kuin hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luottamuspula ei ole hyvä autoasioissakaan. Korjaamolla sanottiin, että toivottavasti toimii :) Liian epävärmaa liikkumista jos vika voi ilmetä milloin tahansa kun lähtee liikkeelle.

   Poista
 14. Herkullisen väristä hilloa, varmaan melkoisen maukastakin!
  Voi noita pirssejä, ei niihin aina ole luottamista..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hillo on tosi makoisaa, välillä olen pistellyt sitä ihan pelkästään :)
   Autot ja tietokoneet tuottavat minulle harmaita hiuksia.

   Poista
 15. Voi ei, meillä edellisen auton ilmoitettua virhekoodista ensimmäisen kerran, syntyikin lopulta aika iso stressin aihe ja lasku. Ties mitä kaikkea siinä yritettiinkään korjata, tuloksetta, kun mistään kuitenkaan löytynyt virheilmoitukselle syytä. Sitten auto vaihtoon ja huolettomampaan elämään käsiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa joo, ensimmäinen kerta meni vielä sattuman tiliin, mutta toisto ei lupaa hyvää. Korjaamolla sanoivat, etteivät voi tehdä oikein mitään kun eivät saa autoa siihen virhetilaan??? Kuitenkin koodin purku osoitti, että jotakin on vialla. Huokaus. Päättelen tästä, että nykyautoja ei voi korjata vaan ne voi vain vaihtaa uuteen kuten printterit, kahvinkeittimet....

   Poista
 16. Muistanko nyt väärin vai tapasitko silloin edellisellä korjaamoreissulla sen "prinssin" ;) ? Tai siis sellaiseksi tahtoneen?

  Pihlajanmarjahillo kuulostaa ja näyttää pirteältä. Mulla on aloitusta vaille valmista :D

  VastaaPoista
 17. Prinssiehdokkaan tapasin renkaidenvaihtokeikalla huoltoasemalla :)
  Pihlajanmarjahillo on niin hyvää, että pitäisi varmaan tehdä lisääkin, että riittää koko talveksi. Nyt kun noita marjoja on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista