19.2.2015

Kissan maadoittaminen

Kevät aurinko lämmittää jo ja ramasee mukavasti. Pakkasella meillä on ongelmia sähköisyyden kanssa, Nerosta olisi kiva olla sylissä, mutta välillämme kulkeva sähkövirta tuntuu epämiellyttävältä. Kun ojennan käteni laittaa prinssi korvat luimuun ja kyyristyy odotellen sähköiskua. Mutta onneksi ongelmaan on ratkaisu; kissan voi maadoittaa sivelemällä sitä metalliesineellä. Meillä on käytössä metallinen harja. Yksi käsittely riittää ja voimme taas nauttia läheisyydestä ilman räiskettä. Onko teillä sähköä ilmassa?

Vaihdoin pelakuille multia ja otin muutamia pistokkaita. Kaksi pelargoniaa on kukkinut koko talven ja jatkavat edelleen, toivottavasti ne jaksavat kukoistaa kesälläkin.

30 kommenttia:

 1. Täytyykin kokeilla tuota maadotusta. Kiitos vinkistä. Meillä varsinkin Béla ja Gebsu sähköistyvät, jostain syystä Nipsu ei koskaan.

  Suloinen pikku pelargonia lasikuvun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissaa tuntuu sähköisyys kiusaavan eikä se minustakaan tunnu mukavalta, onneksi siihen on apukeinoja. Pakko päästä viljelemään, edes pelakuita :)

   Poista
 2. No, ei meillä kyllä tuollaista sähköä ole! Hyvä, että keksit keinon ettei kissan tarvitse luimuilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä pienikin pakkanen sähköistää ilman, johtuukohan siitä, että kissa käy ulkona latautumassa :)

   Poista
 3. Onpas siellä sähkökissa. Kaunis tuo pistokas kuvussaan. Pelakuu on yksi lemppareistani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen iloinen, että pelakuitten talvetus onnistui noin hyvin, kaikki taitavat selvitä kesään asti.

   Poista
 4. Voi, onko Nero sähköistynyt :D. Ihana. No onneksi kissan maadoitus on mahdollista. Watistakin tuli sähköiskuja silloin paukkupakkasilla muttei onneksi ei ole tullut nyt vähään aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Watti kuulostaa hyvinkin sähköiseltä :) Heti kun lämpötila nousee plussalle sähköongelma katoaa.

   Poista
 5. Loistava vinkki, kiitos! Täälläkin on pakkasilla ollut sähköisyyttä havaittavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun maadoittamaan :) Joskus Nero hyppää syliin ja samantien pois kun saa mojovan sähköiskun. Onneksi prinssikin on ymmärtänyt harjan funktion ja odottelee maadoitusta.

   Poista
 6. Menen heti hankaamaan päätäni metalliin!

  Nim. Ei täällä tartte kännykkää ladata. Riittää kun vie sen ritisevän kuontalon lähelle ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toimii muuten ihmiskuontaloonkin. Kissa olisi pakkasella hyvä agregaatti :)

   Poista
 7. Voi luimukorvaa.. Hyvä idea tuo metalliharja. Meillä ei jostain syystä niin sähköistä ole, johtuneeko siitä, ettei ole ollut kovia pakkasiakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ongelma esiintyy vain pakkasilla onneksi. Nero on hyvä kehittämään sähköä leipomalla fleece-peitettä. Kyllä sillä varmaan kännykän lataisi, kuten Johanna tuossa yläpuolella, jos osaisi valjastaa virran käyttöön.

   Poista
 8. Sähkötäräykset ovat kamalia. Varsinkin kun tulee nenään.. Mutta tänä talvena niitä ei ole ollut montaa onneksi. Maadoitus idea oli ihan uusi - Pepsi ja Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaadin nykyisin maadoitusta ennen läheistä kanssakäymistä. Puskut sähköisessä ilmapiirissä ovat tuskallisia. Terveisin Nero.

   Poista
 9. Olipas hyvä idea tuo metalliharja. Kiitti vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos vinkistä on apua, se toimii ihmisenkin karvaan :)

   Poista
 10. Kiitos metalliharjavinkistä, kyllä tuosta Kukastakin sellasia tällejä irtoaa että ihan tuntuu, varmasti puolin ja toisin:) Kerran luulin tulleeni hulluksi (nykyisin jo tiedän sen) kun Kukka hyppäsi yöllä pilkkopimeässä viereen ja silitin sen päätä niin korvannipukat iski kipinää:O Että kyllä sähköä piisaa, ihan ällisykseen asti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kokenut saman efektin pimeässä, kissan turkki oikeasti salamoi. Ei ole varmaan kivaa olla sähköpurkausten kohteena, joten maadoitusta tarvitaan.

   Poista
 11. Meilläkin Sulo on sähkökissa, Nöpö ei. Sulo kiertää minut kaukaa kun huomaa silitysilmeeni! Tuo metalliharja onkin hyvä vinkki. Leikkasin myös pelakuut ja meinaan ne laittaa multiin, mutta ovat vielä vedessä, aktiviteetteja on kerrytetty lomalleni niin että omat jutut ovat jääneet melkein tekemättä, no onneksi kevättä piisaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä juttu, että jotkut kissat ovat sähköisempiä kuin toiset. Lomat täyttyvät helposti, sillä "silloinhan on aikaa" :)

   Poista
 12. "Sähkökissa Nero", meillä ei tämä sähköisyys ole ollut kovinkaan suuri ongelma.
  Olisiko siksi, että yleensä kampaan kissojani metallikammalla.
  Joskus kyllä on noita moksuja kissaparka saanut ja silloin kissa ikäänkuin väistää ja laittaa päänsä matalalle.
  Terveiset sinne... meiltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä! Nyt kun päästiin taas plussan puolelle ei sähköisyys ole ongelma, mutta pakkasella kissa on kuin rikkaimuri, sähköinen turkki kerää pölyn ja roskat leikkiessä ja lattialla pyöriessä.

   Poista
 13. Kyllä, sähkö on satunnaisesti ilmassa. Meillä sähköisyys riippuu kissan lepopaikan materiaalista. Ja kyllä, tämä on ikävä ongelma:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä syntyy varmaan silityskitkasähköä ja kyllä keinokuitu selvästi lisää kissan varausta.

   Poista
 14. Onpa taas upea kuva mustasta kissasta, tällä kertaa maadoitetusta. En ole ennen kuullutkaan, mutta hyödyllistä tietää.
  Kun kissanpennut lähtevät meiltä, rupean minäkin vaihtamaan multia pelargoneihin ja myös esikasvattamaan taimia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimikasvatus ja kissanpennut ei sovi yhteen :) Ensin kissan taimet valmiiksi, sitten vihreiden pariin, on parempi vaihtoehto.

   Poista
 15. Meillä sähköä on esiintynyt tässä nykyisessä asunnossa, aiemmissa ei. Tässä asunnossa onkin todella lämmin ja kuiva ilma talvisin, minunkin ihoni reagoi. Ilmankostuttimet on pöhissyt jo marraskuun lopusta, niiden avulla kissaa voi silittää ilman sähköiskuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän vetoisassa talossa on kyllä hyvä ilma, eikä liiasta lämmöstä ole riesaa :) Onneki ilmankostuttimet auttavat teillä, kissa ei tykkää sähköisestä ilmapiiristä.

   Poista

Kiitos kommentista