8.2.2015

Vainaja ja vastauksia

Tikka löytyi vainajana ruokintapaikan läheisyydestä. Siinä ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä, rinnan yläosassa näkyi vähän punaista paljasta ihoa, ikään kuin pieni näppylä, mutta se saattoi tulla siitä kun nostin lumeen jäätynyttä lintua. Tikka nakuttaa nyt onnellisimmilla käpyapajilla ilman tuskia.

Paketoin linnun ja suoritin sille polttohautauksen roskienpolttotynnyrissä, ettei mahdollinen tauti pääse leviämään. Siinä poltellessani kuului ympäriltä iloinen tityy, tityy, elämä jatkuu.

Iloisempiin aiheisiin, kompostori pöhisee lämpimänä. Tein sille lisäeristeen lumesta, sitähän riittää.
Vielä yksi haaste odottelee plakkarissa. Kiitos Molley kivoista kysymyksistä, vastaukset tulevat tässä:
1. Mikä on lempikukkasi tai koristepensas ja miksi?
Vaikea kysymys heti alkuun, vähän kuin äidiltä kysyisi kuka on lempilapsesi. Vastaan tällä kertaa lemmikki, pihallani kasvaa kanta, joka on seurannut mukanani kymmeniä vuosia. Hain ensimmäiset taimet aikoinaan mummuni kanssa tyhjältä tontilta joskus lapsena. istutimme ne kotipihaamme ja ei aikaakaan kun piha täyttyi keväisin lemmikkien sinisistä pilvistä.

2. Jos olisit naispoliitikko, niin kuka ja miksi?
Olisin tietysti kuningatar Cheri I ja määräisin heti perustuslakiin lisättäväksi bruttokansanonnellisuuden tavoitteen ja perustaisin prinssi Nerolle nimetyn onnellisuuden tutkimuslaitoksen. Kuningattaren palkka ja  valtionlaitosten johtajien bonukset ja optiot käytettäisiin täysimääräisinä tutkimuslaitoksen tukemiseen.

3. Pidät kissoista, mutta onko se tavallinen lyhytkarvainen kotikissa vai sinisilmäinen puolipitkäkarvainen Ragdoll (räsynukkekissa)?
Tavallinen lyhytkarvainen kotikissa on luonnollisesti sydäntäni ja syliäni lähinnä, mutta ei Ragdolleissakaan mitään vikaa ole.

4. Voitat lotossa ja lähdet rentoutuslomalle, Suomen Lappiin vai Kreikan saaristoon ja miksi?
Lähtisin Kreikan saaristoon, se on minulle paljon oudompi paikka kuin monin tavoin tutuksi tullut ihana Lappi, jonne pääsee ilman lottovoittoakin.

5. Oletko mieluimmin palkkalistoilla vai yksityisyrittäjä ja miksi?
Firmani täytää tänä vuonna 25 vuotta ja aion jatkaa valitsemallani tiellä, eli yrittäjyys on minua varten. Juuri nyt minusta on hienoa, että voin työskennellä kotona, pidän kovasti työstäni eikä haittaa vaikka ajoittain on tolkuton kiire jos vastapainoksi voi viettää kiireettömiä hetkiä puutarhan parissa.

Viiden kysymyksen haaste on kiertänyt jo niin kauan, etten nyt laita tätä enää edelleen.
Mukavaa sunnuntaita kaikille!

34 kommenttia:

 1. Meilläkin pöhisee pikakompostori, lumi on mainio eriste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talvisessa kompostin pöhinässä on sitä jotakin, kylmässä viimassa lämmintä ja tyytyväistä pöhinää :)

   Poista
 2. Tikka parka, toivottavasti se ei kärsinyt kauaa. Mukavampi ajatella, että se kuoli vanhuuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan se olla tiensä päähän tullut vanhustikka, mutta harvoin eläimet kuolevat luonnollisesti "julkisella paikalla", yleensä ne vetäytyvät jonnekin piiloon kuolemaan.

   Poista
 3. Elämä on täynnä suruja ja iloja.

  VastaaPoista
 4. Oijoi, onneksi hän sai arvokkaan lopun, kiitos sinun :) Ihania vastauksia, todellakin Lappiin pääsee ilman lottovoittoakin ja monesti ulkomaanmatkailu on edullisempaa kuin kotimaanmatkailu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi löysin tikkavainajan, mahdollisen taudin eteneminen muihin olentoihin estyi. Lapissa on tullut käytyä hyvin usein, Kreikassa paljon harvemmin.

   Poista
 5. Onkohan tämä se aiemmin postaamasi pörheä tikka, jonka epäilit olevan sairas. Hyvä että hoidit pois, ei jää taudit leviämään.

  Mäkin jättäydyin yritykseni varaan. Katsotaan kantaako. Vuoden verran ajattelin katsella. Toistaiseksi startti on ollut hyvä ja töitä riittänyt. Lisäksi on ihanaa olla kotona, kun esikoinen tulee koulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo oli se samainen tikka, josta olin aiemmin huolissani.
   Onnea yrityksellesi! Nykyään kun kukaan ei voi olla varma työpaikastaan on yrittäjyys turvallisempaa, varsinkin jos kaikki munat eivät ole samassa korissa. Kotona työskentelyssä on paljon hyviä puolia, vain kivat työtoverit puuttuvat.

   Poista
 6. Voi miten murheellinen kohtalo tikalla, onneksi huolehdit loppuun saakka.

  Tosi kivoja ovat vastaukseksesi haasteeseen.

  Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tikka on nyt saatettu turvaan tuonpuoleiseen, elämä jatkuu ja onneksi muut pihan linnut vaikuttavat terveiltä.

   Poista
 7. Kunnialliset hautajaiset kunnialliselle tikalle ja pelastukseksi kaikille muille ruokintapaikan vieraille!

  Kauniita vastauksia, voin kuvitella lemmikin kukkien kauniin vaaleansinisen maton ja sen muiston mikä niihin liittyy! meilläkin kasvaa omenapuiden alla lemmikkejä ja keloja. Lemmikki on ihana kukka!

  Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkitaivas on yksi kevään ihanuuksista. Tarkoitukseni on levittää niitä kukkimaan marjapensaiden ympäristöön.

   Poista
  2. Siis lemmikkien kanssa kasvaa kieloja ei keloja :)

   Poista
  3. Minä kyllä luin sujuvasti ihan oikein :) Kielot ja lemmikit ovat ihana pari.

   Poista
 8. Voi kun pöhisis omatkin kompostorit, tai voi kun pääsis ainakin ajoissa sulattelemaan, että alkaisivat taas pöhistä, mutta jotenkin tuntuu siltä, että tänä vuonna saadaan kevättä odotella.
  Voi kun olisin väärässä... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivon kovasti, että olisit väärässä :)
   Kompostori pöhisee tyytyväisenä vain jos sitä ruokkii säännöllisesti, muutoin se käy talviunille.

   Poista
 9. Hyvä, kun tikka menehtyi ja löysit sen.
  Lemmikkitaivas.....ajattelin ensin lemmikkieläinten taivasta...=^..^= Sielläkin on varmasti ihanaa.
  Lemmikit on suloisia ja takuuvarmoja kylväytymään.
  Kuningatar Cheri I ja Prinssi Nero...kannatetaan!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkitaivas, voi taivas tosiaan, siitähän tulee ihan toinen mielleyhtymä. Olisi pitänyt sanoa lemmikkimeri :)
   Kiva kuulla, että kuningashuoneemme saa kannatusta :)

   Poista
 10. Cheri miten hassu sattuma, että juuri olin lukemassa blogiasi ja huomasin samalla että kirjauduit blogiini lukijaksi. <3 Voi että toista ja miten kuvaat elämän jatkumista titityyn laulannalla.

  Näin se on ja välillä vain mietin hassuja, että voi niitä kaikkia kirjoja ja elokuvia joita ei sitten ehdi nähdä oman parasta ennen päivän jälkeen.

  Voi mahtava miten olit vastannut haastekysymyksiin. Tuo yksityisyrittäjyys on mielestäni kutsumusasia ja se ei sovi kaikille, mutta ne kenelle sopii, eivät varmasti voisi muuta ajatellekaan. Ja Cheri I aivan mahtava. Katsoin tänään CNN jutun japanilaisen lentoyhtiön toimarista, miten tekee töitä samassa avokonttorissa muiden kanssa, jonottaa ruokansa ja toivoo ettei ruoka ehdi kylmetä. Nostaa normaalia jopa vähäistä palkkaa toimenkuvaan nähden, nauraa jenkkipomojen miljoonapalkoille ja bonuksille, miten heillä on kadonnut elämän avaimet. Kyseinen toimari olisi oivallinen neuvonantaja sinun kuninkaalliseen hallitukseen.

  Sydämellistä sunnuntaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Yritin jo aiemmin kirjautua blogiisi, mutta jostain syystä se ei onnistunut, nyt ilokseni toimi.
   Hovi ottaa mielellään vastaan viisaita neuvonantajia :)

   Poista
 11. Sääli tikkaa, mutta parempi näin. Ja hyvä että hoidit sen viimeiselle lennolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääli, mutta lintu oli selvästi erittäin huonossa jamassa, joten parempi näin. Viimeinen lento oli upea, savuna ilmaan.

   Poista
 12. Enpä olisi vielä viime talvena osannut ymmärtää, että mikä ilo on pöhisevä kompostori, mutta nytpä osaan ja keskustelen aina anopin kanssa tavatessa kompostin kuulumiset:). Meilläkin siis pöhistään tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kompostin hyvinvointi ilahduttaa. Ihanaa kun jäte muuttu muhevaksi ja ravinteikkaaksi mullaksi puutarhaan.

   Poista
 13. Kiitos Cheri 1, kun kirjoitit kivat vastaukset kysymyksiini. Oikeaastaan näiden kysymysten asettelu on aika vaikeata tai olisiko niin, että aina ei vain osaa.Lemmikki on minunkin kukkani ja se menestyy ja kotiutuu mukavasti kotipihaan tosin kaikki eivät pidä siitä kun se niin vapaasti levittäytyy.
  Tuollainen hieno kompostori on hyvä ja kun sitä hoitaa ja herättelee se kyllä palkitsee.
  Meillä tänä keväänä lähtee kylmäkompostoori roskikseen ja sen sisältö pensasaidan juurelle. Näin päätin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienot kysymykset, Molley, kiitos vielä kerran. Kunnon kompostori on hyvä sijoitus, jätteestä pääsee eroon siististi ja vaivattomasti. Lemmikit eivät kukittuaan ole kaikkein kauneimpia, mutta jos ne sijoittaa oikeisiin paikkoihin ei haittaa.

   Poista
 14. Tikka on kaunis vainajanakin. Minä olen viime aikoina kunnostautunut kyyhkysten eli pulujen hautausurakoitsijana. Lähemmäs kymmenen on päässyt maan lepoon – tai ainakin se, mitä niistä on kissojen jäljiltä ollut.

  Lemmikit ovat hurmaavia kukkasia, ja ihanaa kun niihin liittyy tuollainen tarina! Itse muistan lemmikkimeren lapsuudenystävieni isoäiden pihalla omenapuiden alla. Sitä katseltiin etäämmältä kukinnan aikaan, ei tohtinut mennä tallomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikka on komea lintu, oli mielenkiintoista päästä katsomaan sitä oikein läheltä, upea väritys. Kuinkas pulut ovat noin varomattomia, meillä kissa saa erittäin harvoin linnun napattua. Ruokailupaikatkin olen asettanut niin, että kissa ei pääse ruokailijoita yllättämään vaan paljastuu jo paikkaa lähestyessään. Nero ihaileekin niitä useimmiten vain kaukaa.

   Poista
 15. Creri I:n valtakunta kuulostaa kyllä aika hienolta paikalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli minut kannattaisi valita kuningattareksi :)

   Poista
 16. Hienoa, että hoidit tikan "hautuun" siten, ettei mahdollinen tauti pääsisi leviämään. Täällä päin käpytikat ovat mielestäni viime vuosina runsastuneet selvästi, tai ainakin niitä näkee ja kuulee useammin kuin ennen. Lähimetsässä niitä liitelee pari.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on aina ollut käpytikkoja, mutta nyt en ole nähnyt yhtään. Kuusimetsän kaataminen saattoi saada ne etsimään parempia käpymaita, onneksi jäljelle jäi kuitenkin muutamia mahtavia käpykuusia. Saa nähdä kuuluuko keväällä tikan reviirirummutusta.

   Poista

Kiitos kommentista