21.2.2015

Ruusuista

Miesvieras toi jättipuskan ruusuja, mikä ilo. Silmät hakeutuvat niihin koko ajan. Aurinko on taas kätkeytynyt paksujen pilvien taakse ja vaikka on lämmintä kevään tuntu vähän loittoni.
Valkoisen Villery & Bochin suuren kannun löysin kerran kirpparilta.

Ensimmäiset sirkkalehdet näkyvissä. Latva-artisokka Violet de Provence. Kylvin muutamia siemeniä kokeeksi näin aikasin, jospa vaikka onnistuisin saamaan sen kukkaan kesän aikana.

Unohdin syksyllä kylvää salkoruusut, joten kokeilen saisiko ne aikaisella esikasvatuksella kukkimaan jo ensi kesänä. Jos ei, niin sitten seuraavana.
Enempiä kylvöjä en ole vielä tehnyt, odottelen valoisampia aikoja.
Puutarhurin mieltä rauhoittaa kummasti kun on edes jotain kasvua seurattavana.

Hyvää viikonloppua kaikille!

34 kommenttia:

 1. Kauniit ruusut näyttävät niin tuoreilta nyt, kun joka puolella tulvii pelkkiä tulppaaneja :). Minäkin tykkään laittaa kukkia huolettoman kauniisti kannuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaihtelu virkistää ja ruusujen väriskaala on ihanan kesäinen.

   Poista
 2. Upea kimppu ja kannukin on kaunis! En ole vielä uskaltanut tehdä kylvöjä, sisäkukille vaihdoin multia, kun oli niin kova hinku saada sormet multaan =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin kylvin vasta tuollaisen kokeilusetin. Varsinaisen esikasvatuksen aloitan paljon myöhemmin. Mutta pääsinpä kosketuksiin mullan kanssa :)

   Poista
 3. No mäkin JUST ihailin äsken kaupassa kaikemmaailman tulppaaneja ja muita kukkia, ...(ja taaskaan en raaskinu ostaa).
  Mut wow, sä oot jo kylväny! Ja noinkin eksoottista kuin latvamikä artisokk?? Ei hajuakaan koko kasvista, vaikka Blackien kanssa puutarhureita ollaankin.
  -Hellu ja Blackie Kahden Naisen Loukussa-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka muuten olen tarkka euroistani, niin kukkiin sijoitan usein. Latva-artisokka on vähän kuriositeetti kasvimaalla, kasvattelen sitä komean ulkonäön vuoksi. Haluaisin joskus saada sen kukkimaan, mutta Suomen kasvukausi on sille liian lyhyt. Komeita kukintoja se kuitenkin ehtii tehdä.

   Poista
 4. Kukat lämmittää aina ja erityisesti saatuna;) Kauniin kannunkin olet löytänyt. Kevättä selvästi ikkunalla ilmassa! Mukavaa helmikuun loppua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Yhä vihertyvää tiedossa, talvi on nyt selätetty kun ollaan kohta maaliskuussa. Kukat ovat aina ilahduttava tuominen.

   Poista
 5. Ruusut ovat usein liian piikikkäitä syödä. Mutta ei meille ole niitä usein näkynytkään vaikka emäntä haluaisi. - Pepsi + Max

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuista kannatta syödä vain terälehdet :) Tosin voi olla, ettei emäntä tykkää.

   Poista
 6. Toivotan menestystä latva-artisokille! Minä ilostutin itseäni todella tuuhealla ja vankalla timjamipuskalla ja toivon että saan pidettyä sen hengissä kevääseen asti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo viikkoja sitten ihailin puutarhalla komeita yrttiruukkuja, mutta en tohtinut ostaa, sillä kohta on joka paikka täynnä yrttejä :) Ehkä myöhemmin keväällä haen itselleni komean rosmariinin.

   Poista
 7. Onpa kaunis kannu!
  Tuohon sopivat kukkaset täydellisesti. Omat leikkoni ovat myös kannussa, tosin huomattavasti yksinkertaisemmassa. Nykyjään kannuja käyttää hyvin vähän ja maljakoiksi niitä on mukava haalia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enimmäkseen kannu lepäilee keittiön hyllyllä, mutta joskus sille on mukavaa puuhaa kukka-astiana. Alkujaan lienee ollut pesukannu.

   Poista
 8. Upea ruusukannu, kukkineen päivineen. Keväällä tekee hyvää mullan ja siementen hypistely, pienet sirkkalehdet ovat niin herkän kauniita!

  Toivottavasti aurinko vähän vilkuttaisi pilvenreunan takaa viikonloppuna!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovasti tekisi mieli tehdä lisää kylvöjä, mutta on maltettava mielensä. Oikea ajoitus on yksi viljelymenestyksen salaisuus. Nyt sataa vettä, aurinko tekisi terää, mutta ainakin lumi sulaa kovaa kyytiä.

   Poista
 9. Oho, melkoisia miesvieraita sulla! Hieno ruusupuska! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta on komea näky kun mies seisoo ovella ruusupuskan kanssa ;)

   Poista
 10. Harvinaisen kaunis ja muhkea ruusukimppu. Minulla salkoruusut kukkivat viime vuonna ja edellisenäkin, vaikka kylvin ne vasta suoraan maahan. Veikkaan että sinun salkuruususi varmasti kyllä ehtivät kukkia, kun saavat näin varhaisen aloituksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas sinulla on käynyt hyvä tuuri salkoruusujen kanssa. Toivottavasti saan taimet pysymään hengissä kesään asti.

   Poista
 11. Tuntuu multa ja istutukset kovasti syyhyttävän puutarhureiden sormia näihin aikoihin!

  VastaaPoista
 12. Minun tulppaanit on ihan nuupallaan. Täytyy siis huomenna napata uudet kukat kaupasta. Ajattelin vielä pysyä tulppaaneissa, mutta ruusutkin näytti kyllä tosi kauniille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanit ovat kauniita ja väreissä on paljon valinnanvaraa. Minullakin tulppaanit juuri kuihtuivat ja nyt mennään ruusuilla jonkin aikaa.

   Poista
 13. Ihanat ruusut! Minä ostan salkoruusut juurakoina, ne saa varmasti kukkaan samana kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vain kerran olen onnistunut löytämään salkoruusun taimia. Ostaisin kyllä jos löytyisi lähistöltä. Katsotaan miten näiden kanssa käy :)

   Poista
 14. Tuo viimeinen lauseesi toi lempeän hymynkarheen suupieliini ... Tuli mieleen äitini samansuuntainen mietelmä - ja se onnentunne sisällä, kun on todella joku harrastus ja intohimo, joka tuottaa iloa, tyytyväisyyttä ja aitoa kasvua ... Sekä omat ilonhetkeni kesäisin, kun voi salaattiainekset ja marjat aamupalalle käydä puutarhasta - se on todella upeaa! Jotta voin hieman arvella sen iloa, joka sinulle tulee alkavan puutarhakauden valmisteluista ... Joskus valmistelut ja suunnittelut ovatkin jo puolet onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Joskus pelkkä viljelyn ajattelu tuo paljon iloa. Ja on suuri ilo poimia ruokansa omalta "torilta". Puutarhurin kevät on kiireistä, mutta palkitsevaa aikaa. Intohimo muuttaa vaivalloisenkin aherruksen iloksi.

   Poista
 15. Oi että miten upea ruusukimppu ja kannu. <3 Kukkia kaivataan täälläkin. Aurinkoista viikkoa Cheri <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aurinko näyttäytyi tänään tuoden kevään heti lähemmäksi. Sinulle myö aurinkoista ja kukkivaa viikkoa!

   Poista
 16. Ruusut näyttävät kauniilta tuossa kannussa. Kyllä kukkatuomiset ovat ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkatuomiset ovat aina tervetulleita, mutta varsinkin kylmänä vuodenaikana ne tuovat ihanan tunnelman tullessaan.

   Poista

Kiitos kommentista