20.8.2015

Aamu

Päivät ovat helteisiä ja yöt kylmiä. Lämpötilanvaihtelu nostaa aamulla mystisen usvan. Ilmassa oli niin paljon vesihöyryä, että sen saattoi nähdä auringonsäteissä kuin tihkusateen.

Maisema tuli esille vähitellen kuin kehitysnesteessä uiskentelevassa kuvassa.

Kasvimaan aita kukkii ja tuoksuu. Olen poiminut suuria kimppuja hajuherneitä ja sisällä tuoksuu myös.

Kestosuosikkini kääpiösamettikukka rehottaa kasvimaan joka kolkalla. Sekä ulkonäkö, tuoksu, että maku miellyttävät.

Kohmeiset pörriäiset ovat viettäneet yönsä auringonkukassa ja jatkavat töitään auringon lämmitettyä ne toimintakuntoon.

Kurkkuyrttiä

Vanha kuollut oliivi on hyvä pesäpuu siniselle linnulle.

Uusi oliivipuu voi hyvin. Puutarhuri voi levähtää sen juurella.

Olen tyytyväinen tälläisestä kastekastelusta, sillä kaikki alkaa olla jo melko kuivaa vaikka iltaisin kiikutankin ahkerasti kastelukannuja.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Ulla!

58 kommenttia:

 1. Super ihanat aamu-usva kuvat!!

  VastaaPoista
 2. Sumuisissa aamuissa on todellakin jotain mystisen kaunista. Hienosti olet saanut usvan kuvattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu on vaikea kuvattava, mutta tällä kertaa se oli niin sankkaa, ettei voinut epäonnistua. Tunnelma oli omalaatuinen, kukkea kesä ja uhkaileva syksy.

   Poista
 3. Kauniit aamu usvaiset kuvat:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko häivytti usvan nopeasti, kannatti olla varhain liikkeellä.

   Poista
 4. Onpas kivan erilaiset aamukastekuvat! Jotenkin alkaa olla jo ilmassa ns. kastelukannuväsymystä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on vakava kastelukannuväsymys, kaikkea en enää viitsi juottaa. Onneksi kasvimaalla on katetta, se pitää maan kosteana kuivinakin kausina. Mutta ruukkuja täytyy kastella ahkerasti.

   Poista
 5. Tuon vanhan olivipuuidean nappaan kyllä korvantaa....vielä on puuni elossa, mutta jos/kun kuolee en heitäkkään sitä pois...:)
  Sumu on kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oliivipuu on kaunis kuoltuaankin ja päässyt hyvään käyttöön. Voihan lintu pesiä sisälläkin, mutta tänä kesänä se on vartioinut kasvimaalla.

   Poista
 6. Aivan uskomattoman upeat kuvat! Mikä tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sumu muutti kotipihan aivan uuden näköiseksi ja astuin aamuun kuin Liisa ihmemaahan.

   Poista
 7. Upeat aamu-usvat! Täällä sitä ei juurikaan huomaan kun kasvillisuus on niin lähellä, mutta aamukaste viipyy nurmikolla yllättävän pitkään vaikka päivä lämpeneekin pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Usva nousee tehokkaasti järveltä ja pelloilta. Kaste on hyvää automaattikastelua.

   Poista
 8. Aivan ihania satu kuvia, voi että kun jaksaisin ulos ennen auringon nousua. Suunnitellut jo monta päivää mutta taas vaan ilta venähti liian myöhäksi. Ihana puutarha . Hyvää jatkoa sinulle

  VastaaPoista
 9. Kiitos näistä kauniista kuvista. Puolukat on liian täydellisiä melkein! Puutarhakuvistasi saan aina jotain ideoita omaankin pihaan joka on vielä mallia tyhjä pelto, joka pitäis muuttaa viidakoksi. Lisää kuvia vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellisen postauksen puolukat kasvavat puutarhassa, lammen rannalla, ihana, täydellinen mätäs. Lohdutukseksi voin sanoa, että minunkin puutarhani oli mallia villi pelto. Nyt osa on mallia villi viidakko :) Kiva jos kuvista löytyy inspiraatiota ja ideoita.

   Poista
 10. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia :). Ihailen tuota kasvimaatasi, siellä näkyy usvasta huolimatta olevan täysi kukkakesä ja kasvit viihtyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kovin iloinen, että kasvimaa kukoistaa vaikka kesä on ollut kylmä ja sateinen. Eipä tarvitse usein käydä kaupassa :)

   Poista
 11. Ihanan seesteiset sumukuvat!

  VastaaPoista
 12. Kauniita kuvia, kuin satumaailmaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oma aamuinen satumaailmani. Ihana kahvihetki puutarhassa.

   Poista
 13. Satumainen aamu. Tämä on sellainen vuodenaika, että uni tuntuu turhalta. Se on melkein haaskausta. Pitäisi saada valvoa läpi yön ja ihmetellä kaikkea kauneutta, mitä elokuinen maisema tarjoaa :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokuun öissä on taikaa. Millään ei malttaisi käydä illalla nukkumaan vaan hiippailla viilenevässä yössä kun vielä on hiukkasen valoa ja sytyttää lyhtyjä puutarhaan.

   Poista
 14. Kaunista aamuisin nyt :) Tänä aamuna oli usvaa pellon päällä ja aurinko alkoi pilkottaa taivanrannan reunalla :)Ihana hiljaisuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aamut ovat hiljaisia, linnut ovat vaienneet. Kohta alkavat kuitenkin kurkien haikeat huudot kuulua pelloilta ja se tuo maisemaan oman tunnelmansa.

   Poista
 15. Yksi aamu töihin pyöräillessä piti oikein pysähtyä ottamaan kuvia aamusumusta, niin kaunista kaikki oli. Ihanasti olet saanut kuviin vangittua tuon kauniin hetken!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeellisesti usva muuttaa tilavaikutelmaa, on kuin kaiken ympärillä olisi vaaleat seinät.

   Poista
 16. Oikea salainen puutarha! Täällä kastelua kaivattaisiin, sillä lutraan nurmikolle vettä noin viiden tunnin ajan joka päivä:). Ennen sen asentamista vettä riitti, mutta asennuksen jälkeen ei ole tainnut sataa kertaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisipa kiva jos olisi jonakin yönä sateista. Uusi nurmikko vaatii paljon vettä, sitä pitää sadettaa varmaan kaiket päivät näillä helteillä. Minullakin vanha nurmikko lakkasi kasvamasta ja sitä on ajeltava harvemmin.

   Poista
 17. Aamu oli tänään todella satumainen, tulimme kesäkotiin eilen ja jo ilta oli ihana mutta usvainen aamu oli parasta. Täydellinen kuvaus elokuun ihanasta aamusta, kiitos Cheri ja minunkin yksi lempikukistani on kääpiösamettiruusu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset säät ovat elokuuta parhaimmillaan. Kääpiösamettiruusu karkottaa lisäksi hitallisia ötököitä, siksikin sitä kannattaa viljellä kasvimaalla.

   Poista
 18. Ihanan näköistä, mystistä tosiaan. Ihana auringonkukka <3 Kaunista katseltavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä ilo, että tänäkin kesänä saadaan nauttia helteistä ja viileät yöt aiheuttavat tälläisia näytelmiä. Nautinnollista.

   Poista
 19. Siemenkylvöjen aikaan alkaa aina väsyä, mutta kyllä sitä vain kannattaisi sen verran jaksaa. Samettikukat kasvimaalla jotenkin vain kuuluvat sinne, sekä hyödyn että myös kauneuden vuoksi.
  Hurjia lämpötilaeroja viime päivinä on ollut. Meidän alapihalla on alimmillaan ollut +5 asetta aamuyöstä ja päivällä sitten +25. Ja kosteudesta huolimatta maa alkaa olla todella kuivaa. En vain ääneen viitsi ruikuttaa, kun tuli niin ahkerasti manattua alkukesän sateita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kääpiösamettikukat ovat järkyttävän hidaskasvuisia aluksi. Kylvin tänä keväänä ne omista siemenistä ja luulin, ettei niistä tule mitään. Nyt ne ovat päässeet vauhtiin ja kukoistavat upeasti. Ne ovat syötäviä ja kauniita salaatin koristeita.

   Poista
 20. Lämpimät päivät ja kylmät yöt tekevät tästä elokesästä jotenkin riipaisevan kauniin. Nyt täytyy tarttua hetkeen ja nauttia, kesää on vielä vähän jäljellä... Kauniit sumukuvat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin juuri, nyt on nautittava joka hetkestä ja kerättävä lämpöä ja valoa talven koitoksiin. Iltaisin tuntuu jo syksyn tuoksu ilmassa ja maa on kylmää paljaiden jalkojen alla.

   Poista
 21. Vastaukset
  1. Eipä olisi alkukesästä uskonut, että elokuussa saa katsella rehottavaa kasvimaata. Parempi myöhään jne...

   Poista
 22. Nämä kuvasi ovat ihmeellisiä… aivan ihania. Pystyn niin aistimaan tuon aamun viileyden ja lupauksen lämpimästä päivästä, joka odottaa tuloaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos tunnelma välittyy kuvista. Aamun kostea viileys on nautinnollinen kun tietää, että sitä seuraa helteinen päivä.

   Poista
 23. Oi miten satumainen keijukais aamun tunnelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keijukaiset varmaankin kylpivät kasteessa :)

   Poista
 24. Nämä lämpötilan vaihtelut ovat kyllä aika hurjia! Ja kastekastelu on kyllä hyvä juttu, siitä huolimatta täytynee vastoin tapoja kastella kohta uudehkoja kukkapenkkejä jos ei taivaalta tipu vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on kastekastelu ja viileät yöt, muuten kukinta olisi hetkessä ohitse. Kastelukannut eivät nyt jouda olemaan jouten.

   Poista
 25. Epätodellisen kauniita nuo usvakuvat, varsinkin viimeinen. Siinä taitaa olla vaaleanpunaista väriminttua ja valkoista syysleimua - ihana yhdistelmä. Olen tainnut nähdä nuo kukat blogissasi jo aikaisemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olet nähnyt nämä kasvimaalla kukkivat aiemminkin täällä. Ryytimaalla kasvaa väriminttuja, joista vaaleanpunainen kukkii nyt. Lisäksi tuossa on valkoista syysleimua ja suopayrttiä.

   Poista
 26. Niin kauniita kuvia! Kaikkea ei jaksa kyllä kastella, perennat saavat tällä pihalla opetella erilaisiin (myös kuiviin) jaksoihin istutusvuoden jälkeen. Tomaattejani kastelen. Kerrankin kun lämmintä, niin ei voi luovuttaa tässä vaiheessa tomaattien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perennoita minäkään en kastele, vain kesäkukat ja kasvimaa saavat vettä silloin tällöin. Nyt ei viitsi tehdä siirtojakaan kun on niin kuivaa.

   Poista
 27. Onneksi on sentään tuo kastekastelu, ei ihan niin paljoa tarvi kantaa kastelukannuilla......Ihania kuvia sinulla....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen illalla kannoin 700 litraa vettä kasvimaalle :)
   Onneksi harrastan kateviljelyä, ei tarvitse joka ilta kastella. Kastekastelu auttaa myös ja kun sato kulkeutuu laareihin vähenee kasteluntarvekin.

   Poista

Kiitos kommentista