20.8.2015

Aamu

Päivät ovat helteisiä ja yöt kylmiä. Lämpötilanvaihtelu nostaa aamulla mystisen usvan. Ilmassa oli niin paljon vesihöyryä, että sen saattoi nähdä auringonsäteissä kuin tihkusateen.

Maisema tuli esille vähitellen kuin kehitysnesteessä uiskentelevassa kuvassa.

Kasvimaan aita kukkii ja tuoksuu. Olen poiminut suuria kimppuja hajuherneitä ja sisällä tuoksuu myös.

Kestosuosikkini kääpiösamettikukka rehottaa kasvimaan joka kolkalla. Sekä ulkonäkö, tuoksu, että maku miellyttävät.

Kohmeiset pörriäiset ovat viettäneet yönsä auringonkukassa ja jatkavat töitään auringon lämmitettyä ne toimintakuntoon.

Kurkkuyrttiä





Vanha kuollut oliivi on hyvä pesäpuu siniselle linnulle.

Uusi oliivipuu voi hyvin. Puutarhuri voi levähtää sen juurella.

Olen tyytyväinen tälläisestä kastekastelusta, sillä kaikki alkaa olla jo melko kuivaa vaikka iltaisin kiikutankin ahkerasti kastelukannuja.

Lämpimästi tervetuloa Autuaaseen oloon, Ulla!

58 kommenttia:

  1. Super ihanat aamu-usva kuvat!!

    VastaaPoista
  2. Sumuisissa aamuissa on todellakin jotain mystisen kaunista. Hienosti olet saanut usvan kuvattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumu on vaikea kuvattava, mutta tällä kertaa se oli niin sankkaa, ettei voinut epäonnistua. Tunnelma oli omalaatuinen, kukkea kesä ja uhkaileva syksy.

      Poista
  3. Kauniit aamu usvaiset kuvat:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aurinko häivytti usvan nopeasti, kannatti olla varhain liikkeellä.

      Poista
  4. Onpas kivan erilaiset aamukastekuvat! Jotenkin alkaa olla jo ilmassa ns. kastelukannuväsymystä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on vakava kastelukannuväsymys, kaikkea en enää viitsi juottaa. Onneksi kasvimaalla on katetta, se pitää maan kosteana kuivinakin kausina. Mutta ruukkuja täytyy kastella ahkerasti.

      Poista
  5. Tuon vanhan olivipuuidean nappaan kyllä korvantaa....vielä on puuni elossa, mutta jos/kun kuolee en heitäkkään sitä pois...:)
    Sumu on kaunista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oliivipuu on kaunis kuoltuaankin ja päässyt hyvään käyttöön. Voihan lintu pesiä sisälläkin, mutta tänä kesänä se on vartioinut kasvimaalla.

      Poista
  6. Aivan uskomattoman upeat kuvat! Mikä tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sumu muutti kotipihan aivan uuden näköiseksi ja astuin aamuun kuin Liisa ihmemaahan.

      Poista
  7. Upeat aamu-usvat! Täällä sitä ei juurikaan huomaan kun kasvillisuus on niin lähellä, mutta aamukaste viipyy nurmikolla yllättävän pitkään vaikka päivä lämpeneekin pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usva nousee tehokkaasti järveltä ja pelloilta. Kaste on hyvää automaattikastelua.

      Poista
  8. Aivan ihania satu kuvia, voi että kun jaksaisin ulos ennen auringon nousua. Suunnitellut jo monta päivää mutta taas vaan ilta venähti liian myöhäksi. Ihana puutarha . Hyvää jatkoa sinulle

    VastaaPoista
  9. Kiitos näistä kauniista kuvista. Puolukat on liian täydellisiä melkein! Puutarhakuvistasi saan aina jotain ideoita omaankin pihaan joka on vielä mallia tyhjä pelto, joka pitäis muuttaa viidakoksi. Lisää kuvia vaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Edellisen postauksen puolukat kasvavat puutarhassa, lammen rannalla, ihana, täydellinen mätäs. Lohdutukseksi voin sanoa, että minunkin puutarhani oli mallia villi pelto. Nyt osa on mallia villi viidakko :) Kiva jos kuvista löytyy inspiraatiota ja ideoita.

      Poista
  10. Kauniita ja tunnelmallisia kuvia :). Ihailen tuota kasvimaatasi, siellä näkyy usvasta huolimatta olevan täysi kukkakesä ja kasvit viihtyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen kovin iloinen, että kasvimaa kukoistaa vaikka kesä on ollut kylmä ja sateinen. Eipä tarvitse usein käydä kaupassa :)

      Poista
  11. Ihanan seesteiset sumukuvat!

    VastaaPoista
  12. Kauniita kuvia, kuin satumaailmaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oma aamuinen satumaailmani. Ihana kahvihetki puutarhassa.

      Poista
  13. Satumainen aamu. Tämä on sellainen vuodenaika, että uni tuntuu turhalta. Se on melkein haaskausta. Pitäisi saada valvoa läpi yön ja ihmetellä kaikkea kauneutta, mitä elokuinen maisema tarjoaa :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elokuun öissä on taikaa. Millään ei malttaisi käydä illalla nukkumaan vaan hiippailla viilenevässä yössä kun vielä on hiukkasen valoa ja sytyttää lyhtyjä puutarhaan.

      Poista
  14. Kaunista aamuisin nyt :) Tänä aamuna oli usvaa pellon päällä ja aurinko alkoi pilkottaa taivanrannan reunalla :)Ihana hiljaisuus :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamut ovat hiljaisia, linnut ovat vaienneet. Kohta alkavat kuitenkin kurkien haikeat huudot kuulua pelloilta ja se tuo maisemaan oman tunnelmansa.

      Poista
  15. Yksi aamu töihin pyöräillessä piti oikein pysähtyä ottamaan kuvia aamusumusta, niin kaunista kaikki oli. Ihanasti olet saanut kuviin vangittua tuon kauniin hetken!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmeellisesti usva muuttaa tilavaikutelmaa, on kuin kaiken ympärillä olisi vaaleat seinät.

      Poista
  16. Oikea salainen puutarha! Täällä kastelua kaivattaisiin, sillä lutraan nurmikolle vettä noin viiden tunnin ajan joka päivä:). Ennen sen asentamista vettä riitti, mutta asennuksen jälkeen ei ole tainnut sataa kertaakaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisipa kiva jos olisi jonakin yönä sateista. Uusi nurmikko vaatii paljon vettä, sitä pitää sadettaa varmaan kaiket päivät näillä helteillä. Minullakin vanha nurmikko lakkasi kasvamasta ja sitä on ajeltava harvemmin.

      Poista
  17. Aamu oli tänään todella satumainen, tulimme kesäkotiin eilen ja jo ilta oli ihana mutta usvainen aamu oli parasta. Täydellinen kuvaus elokuun ihanasta aamusta, kiitos Cheri ja minunkin yksi lempikukistani on kääpiösamettiruusu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tälläiset säät ovat elokuuta parhaimmillaan. Kääpiösamettiruusu karkottaa lisäksi hitallisia ötököitä, siksikin sitä kannattaa viljellä kasvimaalla.

      Poista
  18. Ihanan näköistä, mystistä tosiaan. Ihana auringonkukka <3 Kaunista katseltavaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä ilo, että tänäkin kesänä saadaan nauttia helteistä ja viileät yöt aiheuttavat tälläisia näytelmiä. Nautinnollista.

      Poista
  19. Siemenkylvöjen aikaan alkaa aina väsyä, mutta kyllä sitä vain kannattaisi sen verran jaksaa. Samettikukat kasvimaalla jotenkin vain kuuluvat sinne, sekä hyödyn että myös kauneuden vuoksi.
    Hurjia lämpötilaeroja viime päivinä on ollut. Meidän alapihalla on alimmillaan ollut +5 asetta aamuyöstä ja päivällä sitten +25. Ja kosteudesta huolimatta maa alkaa olla todella kuivaa. En vain ääneen viitsi ruikuttaa, kun tuli niin ahkerasti manattua alkukesän sateita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kääpiösamettikukat ovat järkyttävän hidaskasvuisia aluksi. Kylvin tänä keväänä ne omista siemenistä ja luulin, ettei niistä tule mitään. Nyt ne ovat päässeet vauhtiin ja kukoistavat upeasti. Ne ovat syötäviä ja kauniita salaatin koristeita.

      Poista
  20. Lämpimät päivät ja kylmät yöt tekevät tästä elokesästä jotenkin riipaisevan kauniin. Nyt täytyy tarttua hetkeen ja nauttia, kesää on vielä vähän jäljellä... Kauniit sumukuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin juuri, nyt on nautittava joka hetkestä ja kerättävä lämpöä ja valoa talven koitoksiin. Iltaisin tuntuu jo syksyn tuoksu ilmassa ja maa on kylmää paljaiden jalkojen alla.

      Poista
  21. Vastaukset
    1. Eipä olisi alkukesästä uskonut, että elokuussa saa katsella rehottavaa kasvimaata. Parempi myöhään jne...

      Poista
  22. Nämä kuvasi ovat ihmeellisiä… aivan ihania. Pystyn niin aistimaan tuon aamun viileyden ja lupauksen lämpimästä päivästä, joka odottaa tuloaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa jos tunnelma välittyy kuvista. Aamun kostea viileys on nautinnollinen kun tietää, että sitä seuraa helteinen päivä.

      Poista
  23. Oi miten satumainen keijukais aamun tunnelma!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keijukaiset varmaankin kylpivät kasteessa :)

      Poista
  24. Nämä lämpötilan vaihtelut ovat kyllä aika hurjia! Ja kastekastelu on kyllä hyvä juttu, siitä huolimatta täytynee vastoin tapoja kastella kohta uudehkoja kukkapenkkejä jos ei taivaalta tipu vettä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on kastekastelu ja viileät yöt, muuten kukinta olisi hetkessä ohitse. Kastelukannut eivät nyt jouda olemaan jouten.

      Poista
  25. Epätodellisen kauniita nuo usvakuvat, varsinkin viimeinen. Siinä taitaa olla vaaleanpunaista väriminttua ja valkoista syysleimua - ihana yhdistelmä. Olen tainnut nähdä nuo kukat blogissasi jo aikaisemmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti olet nähnyt nämä kasvimaalla kukkivat aiemminkin täällä. Ryytimaalla kasvaa väriminttuja, joista vaaleanpunainen kukkii nyt. Lisäksi tuossa on valkoista syysleimua ja suopayrttiä.

      Poista
  26. Niin kauniita kuvia! Kaikkea ei jaksa kyllä kastella, perennat saavat tällä pihalla opetella erilaisiin (myös kuiviin) jaksoihin istutusvuoden jälkeen. Tomaattejani kastelen. Kerrankin kun lämmintä, niin ei voi luovuttaa tässä vaiheessa tomaattien kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perennoita minäkään en kastele, vain kesäkukat ja kasvimaa saavat vettä silloin tällöin. Nyt ei viitsi tehdä siirtojakaan kun on niin kuivaa.

      Poista
  27. Onneksi on sentään tuo kastekastelu, ei ihan niin paljoa tarvi kantaa kastelukannuilla......Ihania kuvia sinulla....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen illalla kannoin 700 litraa vettä kasvimaalle :)
      Onneksi harrastan kateviljelyä, ei tarvitse joka ilta kastella. Kastekastelu auttaa myös ja kun sato kulkeutuu laareihin vähenee kasteluntarvekin.

      Poista

Kiitos kommentista