26.3.2016

Ihanat naiset puutarhassa

Elokuussa kasvimaallani käyskenteli viehättävä asiantuntijakaksikko. Toimittaja Outi Tynys ja valokuvaaja Teija Tuisku uskalsivat tulla tekemään juttua kasvimaasta, kasvun kannalta vuosisadan katastrofaalisimpana kesänä. Onnistuiko kaksikko haalimaan mitään kokoon selviää Kotipuutarhalehden juuri ilmestyneestä numerosta 4. Moni oli jutun jo bongannutkin edellisen postauksen kommenteista päätellen.

Oli todella kiva käyskennellä puutarha-asiantuntijoiden kanssa omalla kasvimaalla, joka onneksi elokuussa rehotti jo melkein normaalikesän malliin.
Meillä oli mukava ilta, eikä jutunaiheista ollut puutetta. Nauttiessamme iltapalaa puutarhassa, tuli Nerokin tervehtimään ja merkkasi puskemalla molemmat naiset hyväksytyiksi. Ei mitenkään itsestäänselvyys prinssiltä.
Olin aivan sulaa vahaa kun Outi seuraavana päivänä lähetti minulle Teijalta saamansa viestin: ’’Tuollaiset keikat ovat niin energisiä ja meidän ammatin kohokohtia!
Ihanan valovoimainen tarhuri!’’

Ja kun Outi jutun valmistuttua, nyt keväällä, kirjoitti: "Kasvimaasi on kaunein ja ennen kaikkea elämyksellisin, jossa olen vieraillut."  - eivät jalkani koskettaneet maata pitkään aikaan. Kasvimaani on puutarhanhoitoni ykkösprioriteetti on kannustavaa kun joku muukin arvostaa sitä.

Kuva: Teija Tuisku
Otsikko ainakin osuu aivan nappiin. Puutarhaestetiikkaa on niin monenlaista; joku tykkää mittanauhalla vedetyistä linjoista, minä suosin puolivilliä rehotusta. Keväällä valmistelen kasvimaata kuin maalausta, istuttelen ja kylvän ajatellen miltä lopputulos tulee näyttämään struktuureineen ja väreineen. Tälläistä jälkeä syntyi "huonona" kesänä.

Kuvat: Teija Tuisku
Kiitos Outi ja Teija hauskasta elämyksestä ja kauniista jutusta.

 Jutun ja kevään kunniaksi skoolasin itsekseni ruusulimonadilla. Uutta viljelykautta odotellessa.

100 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Sinä olitkin jo ehtinyt lukea jutun :)

   Poista
 2. Pidän niin paljon tuosta sinun tyylistäsi! En pidä minään ihmeenä, jos lehtiväki on ollut haltioissaan. ♥ Onpa sinulla ollut kaunista juomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harrastan sekaviljelyä. Haluan myös, että kasvimaa tuottaa hyvin satoa, kaikilla kukillakin on hyötytarkoitus, ne parantavat maata, karkottavat tuhohyönteisiä ja houkuttelevat perhosia ja pörriäisiä. Lisäksi ne ovat tietysti ilo silmälle :)

   Poista
 3. Voi! Iloitsen saamastasi ansaitsemastasi huomiosta♡
  Lehtiostoksille tänään :) Niin upeata on sulla siellä Neron kanssa.
  Hyvää pitkän viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Harmi kun Nero ei osunut jutun kuviin, mutta tekstissä pehtoorin tärkeä rooli tuodaan hyvin esille.

   Poista
 4. Oli kiva päästä tutustumaan puutarhaasi lehtijutun muodossakin. Jos se on noin upea huonona kesänä, niin hyvänä kesänä... huh huh! =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaa kukoisti huonona kesänä kuitenkin hyvin jo elokuussa. Vain muutamat lajit kasvoivat huonosti kylmyydessä, mutta toiset taas viihtyivät hyvin kosteudessa. Toivotaan lämmintä kesää tänä vuonna.

   Poista
 5. Upea puutarha sinulla, lukiessani lehtijuttua melkein tunsin ne ihanat tuoksut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvimaa tarjoaa herkkua kaikille aisteille, tuoksuja, makuja, silmänruokaa ja usein melko pörräävän äänimaailman :) Harmi, että kaikkia noita ei saa painettuun juttuun, mutta mielikuvitus auttaa. Tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa!

   Poista
 6. Oi, nyt täytyy kurvata lehtihyllyjen äärelle vähän lähikauppaa kauemmas, tuleepa suunta päivän ulkoilulle.
  Kuvat näyttää aivan huikean ihanilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa ulkoilua :) Jännä nähdä miten toinen kuvaa omaa kasvimaata; näyttää tutulle, mutta jotenkin myös oudolle.

   Poista
 7. Kasvimaasi näyttää hurmaavalta! Lehtikin on tässä juuri vieressäni, täytyy lukea juttu pikimmiten :)

  VastaaPoista
 8. Ei ole mikään ihme! Puutarhasi on lumoava ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä oli luotettava silminnäkijän lausunto :D

   Poista
 9. Juuri noin, hyöty ja ilo tai sopivassa suhteessa miten luoja suo ja kesä kasvattaa.
  Olet ahkera hyötyviljelijä ja samalla upean kuvakollaasin rakentaja joka kesä aivan omanlaisensa.
  Me vaihdamme puutarhalehtiä seinänaapuri Eilan kanssa, mutta nyt ostan itselleni iki oman Kotipuutarhalehden palatakseni aina silloin tällöin ihanaan hyötypuutarhaasi rentoutumaan ja virkistymään.
  Yhdessä kuvassa näkee tuon tiilikäytävän, ihan samanlaisia tiiliä ei meillä ole, joten ilmeisesti sopivat parhaiten kasvukehikon tekoon.
  Menestystä puutarhaasi tänäkin vuonna ja Nerolle runsaasti pehtoorin tehtäviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pehtoori on aloittanut jo myyrien harvennuksen, jotta viljelykausi voi alkaa rauhallisissa merkeissä. Siinä ne ovat, hyöty ja huvi, erottamattomina :) Kuvassa näkyykin hyvin kattotiilikäyrävä, pitää rikat kurissa.

   Poista
 10. Juttu oli kiinnostava, ehdin vaan selailla lehteä ja nyt on aikaa oikein kunnolla paneutua juttuun.
  Tykkään juuri tuollaisesta rehevästä ja rönsyävästä puutarhasta!
  Hyvää pääsiäisenaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä rönsyillään yli äyräiden :) Loppukesällä liikkuminen laatikoiden välissä on vähän hankalaa kun koko ajan on joku kasvi tarttumassa jalasta kiinni. Kuvastakin näkee, että tarhurin meno on hieman horjuvaa :)

   Poista
 11. Hienoa! Tänään on katsottava löytyykö meidän kaupasta kyseistä lehteä. Ja ihan Nerokin hyväksyi jutun teon :D - emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jutulla on Neron myöntämä sertifikaatti :)

   Poista
 12. Vau! olen aina ihaillut kasvimaasi kuvia. Kyllä ansaitseekin sitä esitellä!
  Täytyypä hankkia tuo lehti.

  Minäkin tykkään rennosta ja rehevästä tyylistä. Saas nähdä millainen omastani tulee. Toki siellä on melko suoraviivaista noiden lavojen ja tiililootien vuoksi, mutta ajattelin saada ilmettä ruukuilla. Vähän sen vuoksi teinkin käytävät aika leveäksi. Toivottavasti saan myös syötävää. Tulen sitten inspiraatioin hakuun tänne blogiisi ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Kyllä minullakin on kasvimaalla suoraviivainen pohjakaava laatikoineen ja käytävineen, rehevyys vallitsee laatikoissa ja kasvimaata rajaavissa penkeissä, joissa kasvaa esimerkiksi aitaan kiipeilevää tuoksuhernettä ja muita korkeita kukkia. Porkkanat ja muut kasvavat tietysti riveissä, muuten kasvien hoito olisi hankalaa. Mutta porkkanarivien välissä voi kasvaa esimerkiksi kehäkukkaa rehevyyttä luomassa. Lisäksi on nuo villiintyneet minttukasvustot, jonne Teija melkein hukkuu toisessa kuvassa :) Olen iloinen jos voin jakaa inspiraatiota.

   Poista
 13. Voi että, ihanaa! Olen niin samaa mieltä, itsekin puutarhoissa työkseni kun käyn. Joistakin puutarhoista ja puutarhureista saa niin paljon virtaa, että sillä elää monta päivää hymyssä suin. Ammatin ehdottomia plussapuolia!
  Täytyykin heti mennä rantaan hakemaan posti, jos lehti on jo tullut. Kasvimaasi on tosiaan oikea runsaudensarvi ja keidas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rakkaus ja intohimo puutarhaan säteilee energiaa muihin samanmielisiin, itsellänikin on siitä kokemusta ihan blogienkin kautta. Onnellisia ne, jotka saavat kokea sitä työkseen :)

   Poista
 14. Kiva juttu oli puutarhastasi lehdessä. :)

  VastaaPoista
 15. Hieno kesäinen postaus ja puutarha, tämä kyllä ansaitsi lehtijutun ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juttu ilmestyi phimman puutarhakuume-epidemian aikaan.

   Poista
 16. Ihastuttava puutarha! Jo lehtikirjoituksen lukeminen antoi itselleni uutta virtaa.... miten jaksan odottaa maan sulamista.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Puutarhalehtien tarkoitus on antaa virtaa ja inspiraatiota. Kun nyt katson lumen alla nukkuvaa kasvimaatani, on vaikea uskoa, että kohta se taas kukoistaa runsaana.

   Poista
 17. Vau, pitääkin kaivaa tuo lehti käsiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloisia lukuhetkiä :) Lehdessä on paljon muutakin mielenkiintoista.

   Poista
 18. Puutarhasi näyttää niin rehevältä ja runsaalta. Todella kaunista jälkeä. Täytyykin mennä heti ensi viikolla kirjastoon lukemaan uusinta lehteä. Kiitos vinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi kesänäkin on rehevyyttä ja runsautta esiteltäväksi. Ainakin esikasvatus on jo täydessä vauhdissa.

   Poista
 19. Ihastelin juttua jo Kotipuutarhan toimistolla. Sä oot kuvannut niin napakoilla kuvakulmilla, että kuka arvasi, että sun piha on tällainen paratiisi! Vaikka tykkään suunnitella muille "siistejä pihoja", niin tällainen sun tyyli istuu mun mielenmaisemaan paremmin. Ja jestas miten kuvauksellinen sä olet! Aivan superihana juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, vai kuvauksellinen :D, taitava kuvaaja. Tosiaan itse olen usein käyttänyt napakampia kuvakulmia ja tuohon Teijan suosimaan suuntaan olen kuvannut yllättävän vähän. Erittäin hyödyllistä nähdä asiat toisen silmin. Minäkin osaan arvostaa ja ihailla säntillisiäkin puutarhoja, minulle vain tälläinen tyyli on luontaista. Se on viljelykäsiala :)

   Poista
 20. Ja just kun meillä kirjasto kiinni melkein kuukauden! No, ehdin varmasti lukea kun taas aukeaa ovet lukutoukille. Viljelykautta odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi kurja. Sinun täytyy hakeutua lehtihyllylle pläräämään :)

   Poista
 21. Cheri, kasvimaasi onkin ihanan runsas, sellainen jota voi kutsua kauniiksi ja hyödylliseksi.

  <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Leena. Pääosassa viljelyssäni on hyötynäkökulma, mutta samalla vaivalla kasvimaasta voi tehdä myös kauniin. Sitäpaitsi kauneudestakin suuri osa palvelee hyötytarkoitusta.

   Poista
 22. Onneksi olkoon!
  Upealta kasvimaasi näyttääkin :-)

  VastaaPoista
 23. Oi kuinka ihanaa! Upean herkullinen potager sinulla! Ylitsepursuavan runsas kuten pitäisikin olla ♥ täytyy kipaista lehtipisteeseen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vietän suurimman osan kevättä, kesää ja syksyä kasvimaalla puuhastellen. Se on koko ajan muuttuva, kaikkien aistien nautinnon lähde minulle.

   Poista
 24. Luin eilen puutarhaesittelysi lehdestä ja ihan pakko on yhtyä toimittajien kehuihin. Olet luonut hyötypuutarhan, joka on kaikessa runsaudessaan kuin Monetin maalaus. Salaperäinen ja kaunis. Pidän myös siitä, kuinka olet ottanut huomiooon perhoset ja ötökät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos. Kasvimaa on pörriäisten ja perhosten paratiisi. Vastalahjaksi myrkyttömästä ja runsasravinteisesta kortteerista ne pölyttävät viljelykseni, marjapensaat ja hedelmäpuut tehokkaasti. Hyönteiset taas houkuttelevat paikalle lintuja, jotka popsivat kesän mittaan hurjat määrät tuhohyönteisiä. Kaikki voittavat :)

   Poista
 25. Virtuaalinen skål täältä! Hienot kuvat vierailijoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Skål! On toiveikasta katsoa kesäisiä näkymiä vaikka meillä on vielä maa valkoisena.

   Poista
 26. Luin jutun Kotipuutarhasta. Sinulla on upea, kasvistoltaan ja eläimistöltään monilajinen keittiöpuutarha! Harvalla on omaa Vaskitsaporukkaa pitämässä kotiloita kurissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari kertaa olen säikähtänyt noita isoja matoja, mutta sopuisasti me elelemme. Ne ovat todella kauniita ja hyödyllisiä olentoja. Niillä on erinomaiset elinolot ravinnonlähteen äärellä suojaisassa kodissaan.

   Poista
 27. En ole lukenut juttua enkä käynyt puutarhassasi enkä siis omin silmin nähnyt sitä. Silti saatan helposti eläytyä jutuntekijöiden kommentteihin ja yhtyä niihin. Sillä perusteella, mitä olen blogissasi nähnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula! Samoja näkymiä jutussa on kuin blogissakin, mutta eri silmin katsottuja virkistäviä kuvakulmia.

   Poista
 28. Tämä juttu on päästävä lukemaan! Sinä ja Nero saatte olla ylpeitä puutarhastanne. Löytyisiköhän tämä lehti anopilta...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me olemme vähän ylpeitä ja iloisia kun voimme esitellä uurastuksen tuloksia. Kohtapuoliin päästään taas yhteisen harrastuksemme pariin.

   Poista
 29. Ihan mahtava homma! Itse en ole juttua päässyt lukemaan, mutta kai se lehti on jostain esiin kaivettava :D Oikein ihanaa pääsiäistä ja kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juttu julkaistiin sopivaan aikaan; nousi hurja innostus uutta kasvukautta suunnittelemaan.

   Poista
 30. Wau, upea juttu. Puutarhatoimittajien työ on varmasti yksi parhaimmista, olen ehkä jopa hieman kateellinen heille. Ihanaa, miten joku hurahtaa hyötyviljelyyn niin kuin sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, että olen hurahtanut täysin hyötyyn :) Muukin puutarhan suunnittelu on kivaa, mutta vain pieninä sivujuonteina. Jos ei olisi kauriita ja peuroja, asuisin varmasti valtavan hyötytarhan keskellä :)

   Poista
 31. Olet todellinen taiteilija Cheri, aivan upea hyötytarha ja näissä kuvissa vielä avautuu sen mittakaava, vaikuttavaa! Sinulla on vahva henki jonka olet puhaltanut kaikkeen ympärillä olevaan, se näkyy kodistasi ja puutarhastasi ihanalla tavalla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kauniista sanoistasi, Maria! Olen iloinen, että pitkän harkinnan jälkeen suostuin jutun tekoon, siitä on seurannut pelkkää iloa.

   Poista
 32. Bongasinkin jutun lehdestä ja ihastuin. Miten rehevää ja hyvinvoivaa, vaikka alkukesä oli mitä oli. Tuosta illasta jäi varmasti mukavat muistot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä parani loppua kohden ja jos ei niin aikaisin olisi tullut kova pakkasjakso, olisi satokausi jatkunut jouluun :) Jutuntekijöiden vierailu oli kesän kohokohta.

   Poista
 33. En ole vielä saanut lehteä käsiini. Innolla odotan jutun lukemista. Upealta ja runsaalta näyttää potagerisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskoja lukuhetkiä, toivottavasti jutusta irtoaa jotakin hyödyllistä. Ainakin koko lehden sisältö antaa paljon uutta ja innostavaa puutarha-asiaa.

   Poista
 34. Luin lehden ja tutkin kuvat huolella, näytin sen isännälle ja miniällekin joka vain huokaili! Niin ihanan kaunis ja rehevä puutarhasi on ja itse olit kuin hyvä haltia tarhassa! Hyvin hoidetussa ja pienelämää täynnä olevassa maassa saa kasvamaan mitä vain, se on täynnä ravinteita ja kapillaarisesti kosteus nousee maan uumenista! Ainoa mikä hirvitti käärmekammoista, oli ne vaskitsat, eikö Nero syö niitä! Meille tuli yksi vaskitsa ja Nöpö söi siitä heti puolet, peräpään siis!

  Juttu antoi minulle niin paljon hyvää mieltä ja virikkeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että juttu toi hyvää mieltä, Outi oli sisällyttänyt juttuun paljon puutarhainformaatiota. Hyvä haltija :D, ihana ilmaus. Nero nappaisi mielellään vaskitsat, se istuu pitkiä aikoja pellin päällä ja kuuntelee niiden kuorsausta. Joskus se yrittää kurkkia ja työntää käpälää pellin alle, mutta tuloksetta. Vaskitsat ovat aika hitaita, mutta onneksi Nero ei ole onnistunut yhtään nappaamaan. Minä olen joskus niitä varovasti siirrellyt kun aikoinaan tulivat eteen maata kääntäessä.

   Poista
 35. Ompa hienoa että sinun hyvät vinkit ja kaunis puutarhasi voi tuoda inspiraatiota ja iloa niin monille lehtijutun kautta! Linkitänkin heti tämän postauksen äidilleni Suomeen ... olen monen sinun postauksesi lähettänyt hänelle :-)
  Puutarhasi on todella kaunis - ja nyt on myös asiantuntioiden arvio siitä!
  Ihan kutkuttaa ilonkuplat vatsassa puolestasi - rakkautesi puutarhaan ja sen hellä huolenpito tuottaa parhainta hedelmää ja satoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nina, näistä kauniista lauseista. Vaikka emmin lehtijuttua, olen tosi iloinen, että se toteutui ja kohtaaminen kasvimaalla oli niin antoisa. Ilman työtä ja huolenpitoa ei kasvimaa kukoista, se on totta.

   Poista
 36. Mahtavaa! Tykkään niin paljon ' Ei niin säntillisestä', että pitääpä kurkata lehdestäkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei säntillisyys on kasvun riemua :)

   Poista
 37. Hienoa, tykkään kovasti tuosta tyylistäsi. Itsekin yritän antaa kasvimaan olla tiivis ja rehottava, silloin pääsee aika vähällä kitkemiselläkin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on sama päämäärä, kunhan taimet saa kasvuun, pärjää loppukesän melkein vain kastelulla. Katteet tietysti auttavat asiaa ja vähentävät kasteluntarvettakin.

   Poista
 38. Olipa kiva yllätys, kun eilen hain postin laatikosta ja a)siellä oli Kotipuutarha ja b) bongasin sieltä blogimaailmasta tutun puutarhurin ihanan rehevässä potagerissaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivat yllätykset ovat tervetulleita, vai mitä :)
   Puutarhalehti postilaatikossa saa aina hyvälle mielelle.

   Poista
 39. Hyväntuulenjuttu ihanasti pulppuavasta puutarhastasi! Tuon tapaista potageria olen itsekin suunnittelemassa ja vähän aloitellutkin vanhan hirsitalomme paraatipaikalle. En jaksa seurailla blogeja, mutta tein poikkeuksen ja kävin blogissasi. Sama iloinen tunnelma sielläkin! Olet ihanan luova ihminen. Hauskoja ideoita myös nuo löysä muna ja bataattileipäset! Oikein aurinkoista kevättä sinulle! t. Lenninsiipi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun poikkesit ja jätit viestin. Iloista kuulla, että juttu toi hyvää mieltä ja iloa potagerin rakenteluun. Kun on tuollainen runsas ja kukkiva hyötytarha, ei tarvitse välttämättä kukkapenkkejä lainkaan.

   Poista
 40. Olipas kiva juttu keittiötarhastasi! Se on juuri sellainen kuin haluaisin omani olevan sitten joskus. Hiukan villi ja sekoitus hyötykasveja ja kukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varma, että osaat luoda juuri sellaisen keittiötarhan kuin haluat. Kasveista kannattaa ottaa kaikki hyöty irti :)

   Poista
 41. Aivan mahtavaa saada tuollainen tunnustus. Hienoa !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otan tämän eräänlaisena tunnustuksena puutarhauurastuksesta :)

   Poista
 42. No kyllä vain onnistui, eikä ihme tuollaisessa puutarhassa, se on upea. Blogissa en ole ymmärtänyt että se on todella noin suuri!
  Minäkin nostan sulle maljan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja skål! Tässä näkee ammattilaisen ja amatöörikuvaajan eron, ammattilainen osaa hienosti tuoda mittakaavan esiin. Juuri kuten meille kerran opetettiin :) Outi varovasti kyseli loppukesällä, että siirretäänkö jutuntekoa kun oli niin huono kesä. Rohkenivat kuitenkin tulla. Ja saivat onnistunutta materiaalia vaikka kasvimaa ei ollutkaan ihan parhaimmillaan.

   Poista
 43. Mä näin tän postauksen ja lähdin säntäämään postilaatikolle. Mutta siellä ei ollut kuin Pirkka. Voi että muo ärsytti! Mulle tulee kyllä Kotipuutarha-lehti. Patin posti! Ehkäpä mä saan lukea sun jutun sun puutarhasta huomenna.
  Mä nostan sulle päiväkahvimaljan. Tiedän, että juttu on hieno, vaikken ole vielä sitä nähnytkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi kurjuus. Muille lehti on tullut jo torstaina, joten viimeistään tänään olisi pitänyt ehtiä joka kolkkaan. Toivottavasti saat omasi huomenna ja pääset näkemään oliko juttu maljan arvoinen :)

   Poista
  2. No, ei mennyt skoolaukset hukkaan! :)
   Tänään postilaatikosta löytyi tuo lehti.
   Voin yhtyä kaikkien edellisten mielipiteisiin. Juttu on aivan ihana ja en ole ymmärtänyt että potagerisi on noin laaja. Tunnelma on todella hurmaava. Minä voisin tulla istuskelemaan sen naapurisi kanssa ja ihailemaan vaan kasveja ja tunnelmaa. Voin kuvitella miltä siellä näyttää aamulla varhain ja illalla auringon laskiessa.
   Vaskitsoita minäkin voisin hieman säikähtää, mutta pörriäisistä pitäisin kovasti.
   Ja sä näytit tosiaan puutarhan hyvältä haltijalta. <3

   Poista
  3. Kiva kuulla! Kohta alkaa olla kasvimaan penkillä ruuhkaa :), mutta sopu sijaa antaa. Vaskitsat ovat kyllä erittäin ujoja, kovin harvoin niihin törmää. Uskon kuitenkin, että on paljolti niiden ansiota, ettei kasvimaalla ole kotilo- tai etanaongelmaa. Hyvä haltija kuulostaa oikein mukavalta :)

   Poista
 44. Niin rehevä ja inspiroiva kasvimaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taimilaatikoissa kasvaa jo uusi alku, toivottavasti rehevyys jatkuu ensi kesänä.

   Poista
 45. Luin tänään Kotipuutarhalehteä ja löysin jutun kasvimaastasi,se oli juuri sellainen kuin sinäkin,värikäs ja villi.Ryhdynkin tästä lähin seuraamaan juttujasi blogistasi oikein innolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Arja! Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa. Kohtahan alkaa puutarhakausikin ja esikasvatus vauhdittuu. Meno alkaa olla värikästä ja villiä :)

   Poista
 46. Kiitos Cheri!
  Näihin kommentteihin ei ole lisättävää! Kasvimaa on vain niin lumoava kuin olla voi! Oli ihana vierailla siellä! Kaunis kiitos!
  Outi Tynys

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Outi! Vierailusi oli kesän kohokohta ja koko juttuprosessi on tuonut minulle paljon iloa ja hyvää mieltä. Pidän kovasti tavastasi kirjoittaa, pääset asian ytimeen ja tunnelmaan.

   Poista
 47. Luin jutun tänään. Puutarhasi on niin ihana! Tuollaisen kun itselleen osaisi tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti osaisit. Ei minun kasvimaani heti ollut tuon näköinen. Alotin puolta pienemmästä ja laajensin vähitellen. Lisäsin kukkia ja yrttejä hyötykasvien sekaan ja päädyin tuollaiseen sekaviljelyyn :)

   Poista

Kiitos kommentista