16.3.2016

Kevät pelastettu

Eilen sain käteeni odotetun puutarhakirjan, Keittiöpuutarha, siemenestä lautaselle (Kati Jukarainen, Maria Kesänen ja Hanna Sumari, Readme.fi), ihan painotuoreena. Hyötypuutarhuri kiittää, kevät on pelastettu! Tuli miten pitkä odotus tahansa, aika kuluu rattoisasti uutta teosta maistellen. Taimihyllykin alkoi näyttää entistä toiveikkaammalta.

Kirjan tekijät ovat vanhoja tuttuja: Hanna Sumari, joka kirjoittaa blogia mm. Apu-lehden sivuilla, 100% Outdoor -blogin Kati ja Kanelia ja kardemummaa -blogin Maria. Tuttujen tekijöiden upea kirja tuottaa jännää myötäylpeyttä ja onnistumisen iloa itsellekin.
Kirja opastaa ihan "kädestä pitäen" keittiöpuutarhan perustamisen ja hoidon. Hanna on luonut kirjan herkulliset reseptit. Tänään kokeilin jo kukkakaalicouscousia. Vaikkei omasta maasta vielä satoa irtoakaan, kaikki aineet löytyivät kuitenkin keittiöstä.

Kirjassa yhdistyy kaikki hyvä: upeita, inspiroivia kuvia, paljon tietoa viljelystä ja kasveista sekä maukkaita reseptejä. Teoksen paksu paperi, joka tuntuu miellyttävältä koskettaa ja kangasselkä tuovat nostalgisen muistuman vanhoista tietoteoksista. Erityisesti iloitsen tietolaatikoista ja erilaisista taulukoista. Kirjasta on siten helppo löytää tarvitsemansa kun esimerkiksi kylvöaikaan miettii vaikkapa kumppanuus-kasveja.
Ainoa kritisoitava asia mielestäni oli kirjan typografia ja tekstiosuuksien horjuva taitto. Mutta, hei, kuka muu kuin minä katsoo tekstipintaa kun vieressä on mitä hienoimpia kuvia silmien iloksi.

Julkaisutilaisuudessa oli ilo tavata vanhoja tuttuja bloggaajaystäviä ja uusiakin.

Kiitos Hanna, Kati ja Maria!

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Helinä, Eila ja Aquila!

39 kommenttia:

 1. Kirja vaikuttaa oikein ihanalle. Luin siitä jo parista blogista. Niinpä kävin näppäilemässä nettikaupassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä kirjaa voi suositella puutarhureille, et varmaan tule pettymään.

   Poista
  2. Joo, odotan paljon tietoja ja ennen kaikkea sitä kaunista visuaalista ilmettä jota kuvat luovat. Vitsit, en malta odottaa ;)

   Poista
  3. Tässä paketissa on tuo kaikki :)

   Poista
 2. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa =) Oli taas niin ihanaa tavata ja julkkarit olivat oikein nautinnolliset kaikin puolin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli tosi kiva tavata, teidän kanssa aina naurua piisaa :)

   Poista
 3. Kiitos kivasta lahjavinkistä! Ja kyllä minäkin kiinnitän ulkoasussa huomiota myös typografiaan ja taittoon, vaikken varsinainen ammattilainen olekaan. Eräänlainen "occupational hazard", koska tuli entisessä elämässä toimitettua useampaakin erityyppistä vieraskielistä julkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kirjalahjasta puutarhaihminen ilahtuu takuulla. Minulle typografia on tärkeä esteettinen elementti ja tietysti myös lukemisen kannalta hyvä typografia ja selkeä taitto ovat ilo.

   Poista
 4. Tämä pitää ehdottomasti ostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä kirjasta riittää iloa ja hyötyä moneksi vuodeksi.

   Poista
 5. Varmasti kirja on mielenkiintoinen ja herättää halun kokeilla itse miten helppoa on kasvattaa yrttejä ja vihanneksia pienessäkin tilassa.
  Teillä oli varmasti tosi kivaa siellä julkaisutilaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjasta löytyy ohjeita ja inspiraatiota niin isoon kuin pieneenkin puutarhaan. Ja vielä puutarhasaaliin valmistusohjeet kaupan päälle. Hauskaa oli :)

   Poista
 6. Kiitos Cheri postauksesta:) Ja oli taas aivan huippua nähdä, juttua riittäisi aina vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi. Jutustellessakin sain taas paljon hyödyllistä tietoa ja hauskaa oli.

   Poista
 7. Upea opus!
  Olisi itsekin kiva tuo saada!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos aiot hankkia kirjan tänä vuonna, osta tämä :)

   Poista
 8. Kirjaa on jo useassa blogissa kehuttu, joten pakkohan on itsekin lähteä sitä hankkimaan. Siitä saattaa tulla joka puutarhurin perusteos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perusteoksen kaikki ainekset taitavat olla tässä ja vielä upeat fiilistelyt bonuksena. Sivuilla myös touhutaan oikeissa puutarhahommissa :)

   Poista
 9. Tuo kirja on ehkä pakko saada :). Vaikuttaa siltä, että tällainen harrastelija - eli vähemmän pro - viljelijäkin siitä inspiroituisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirja sopii erittäin hyvin vaikka aloittelijalle, silti kokenut hyötyviljelijäkin saa siitä paljon uutta virikettä :)

   Poista
 10. Heh, kyllä minäkin arvostelen taittoja vaikka en ole graafikko. Saahan sitä... kai... ;-)
  Kirja vaikuttaa aivan ihanalta. Kaikkein kivointa on silti jokaisessa blogissa näkyvät ihanat kuvat tekijäkolmikosta, niin kauniit hymyilevät naiset! Ihania kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki mielipiteensä saa sanoa :)
   Tekijäkolmikolla on syytä hymyyn, suuri urakka takana ja lopputuloksesta voi olla ylpeä.

   Poista
 11. Vaikuttaapa mielenkiintoiselta kirjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teoksesta tulee puutarhakirjastoni suosikkeja.

   Poista
 12. Kivan näköinen kirja. Tuo ensimmäinen kuva on niin kaunis:).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on toinen toistaan kauniimpia kuva-aukeamia, mutta tuo sadonkorjuusta kertova iski hyötyviljelijän herkkään kohtaan :)

   Poista
 13. Kuulostaa todella tutustumisen arvoiselta kirjalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokainen pienen tai suuren hyötyviljelmän omistaja tai sellaista suunnitteleva löytää kirjasta perusasiat ja jatkokurssinkin :)

   Poista
 14. Julkkaritilaisuuden kuvissa kaikilla oli niin onnellinen ilme, niin tekijöillä kuin vierailla, voiko muuta olla kun puutarha on innostanut!

  Kiva kun tällainen kirja on tehty, se varmaan innostaa monta aloittelevaa puutarhuria kokeilemaan ja kasvattamaan parvekkeella, pienessä pihassa... ja vinkkejä tulee varmasti jo kauan kasvattaneellekin. Kaunis kirja ilahduttaa ja houkuttelee selailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekijöillä oli takanaan koko päivä julkkaria, eikä hymy hyytynyt illallakaan. Iloinen ja rento tilaisuus. Nyt kun hyötyviljelystä on tullut kovin muodikasta monissa muodoissaan, tarvitaan myös kunnon käsikirja. Kirjassakin sanotaan, että puutarhaopin perimyslinja on monilla katkennut ja jostain opit on ammennettava. Tarpeellinen teos.

   Poista
 15. Niin on kevät pelastettu! :)
  Oli ihana ilta ja taas niin hauska tavata! <3
  Mitä enemmän luen kirjaa, sitä ihastuneempi olen siihen. Kirjassa on kauniit ja elämänmakuiset kuvat, mutta myös valtava määrä tietoa.
  Näistä sun kuvista välittyy hienosti illan iloinen tunnelma. Puutarhaihmiset ovat ihan huippusakkia! Nähdään taas jossain! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvän kirjan merkki; sitä ei halua laskea käsistään :)
   Oli tosi kiva tavata ja toivottavasti kesä tuo mukanaan uusia kohtaamisia.

   Poista
 16. Ihana postaus ja upea juttu uuden kirjan julkaisemisesta. Vaikuttaa mielenkiintoiselta ja kauniilta kirjalta, johon täytyy päästä ajan kanssa tutustumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maasta nousevien piippojen lisäksi kevään odotukseen kuuluvat uudet puutarhakirjat. Hienoa, että jotkut jaksavat uurastaa niitä meidän iloksemme.

   Poista
 17. Kiva postaus. Varmasti lukemisen arvoinen kirja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen jos hyötypuutarhailu kiinnostaa :)

   Poista
 18. Tätä on odotettu! Mahtava kirja upeilta tekijöiltä. Maltan tuskin odottaa, että saan oman kappaleen käteeni:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä opus kuuluu puutarhaihmisen käsikirjastoon :)

   Poista
 19. Tuo kirja vaikuttaa kyllä niin lupaavalta! Täytyy käydä ostamassa itsellekin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista