16.5.2017

Kuormittavaa

Ihanaa että saimme viimein lämpöä. Puutarhatyöt ovat myöhässä, mutta viikonloppuna ensimmäisen lämpimän päivän lojuin enimmäkseen aurinkotuolissa ja totuttelin outoon olotilaan.
Nerolla on kiireitä. Liekö rästitöitä tai reviiriongelmia, mutta kissaa ei juuri näe kuin pikaisesti ruokakupilla. Kävin ostamassa lois- ja punkkihäädön, pitäisi vain saada se tuikattua kissan niskaan.

Ruukussaan odotteleva tarhajouluruusu oli pitkään kuistilla ja muuttui kokonaan vihreäksi. Kun se pääsi ulos palasi väri taas punaiseksi. Kesä etenee nyt vauhdilla ja eilen otettu puutarhakuva on tänään jo out of date.

Toissa talvesta viisastuneena talvisuojasin ruusuherukan hyvin. Vaikka talvipeitto onkin jo poistettu niin laitoin harson suojaamaan yökylmältä. Nyt se varmaan tarkenisi jo ilman vaatteita.

Kylmänkukalla on karvoitus omasta takaa, se kyllä pysyy lämpimänä kevään keikkuvissa säissä.
Kylmäsi minuakin kun maanantaina avasin tietokoneen, deadline on huomenna ja kiirettä pukkaa, mutta ohjelmat eivät toimineet. Jouduin poistamaan kaiken ja uudelleen asentamaan ja päivittämään ohjelmat. Onneksi ihana tukihenkilöni, Marko, osasi rauhallisesti antaa neuvoja puhelimessa. Tietotekniikka on hirveän kuormittavaa. Kaikki muuttuu niin tiheää tahtia, ettei meinaa mukana pysyä ja elämässä olisi niin paljon kaikkea muutakin tekemistä kuin jatkuvaa päivittämistä. Vaikka omat ongelmani eivät liity perjantain WannaCry-hyökkäykseen, osoitti se miten pelottavan haavoittuvainen tietotekniikkaan perustuva maailmamme on.

Onko tosiaan tarpeellista lenkillä katsoa mitä jääkaapissani olikaan tai käynnistää pesukone. Onko mieltä liittää sähköhammasharja applikaatioon, joka kertoo tuliko harjattua kunnolla ja sitten ylpeänä jakaa tulos somessa. Ja ketä syytät kun joku hakkeroi hammasharjasi. Esineiden Internet on vasta alkutaipaleellaan, mihin vielä ehdimme? Tuleeko meistä robotteja, joita koneet määräilevät? Kotiin ei ole tulemista jos et ole ostanut maitoa, sanoo jääkaappi.

Ensimmäiset tulppaanit kukkisivat jo jos eivät olisi kauriin vatsassa.
Mutta meillä on nyt kauan kaivattua lämpöä eikä ainakaan vielä puutarha-applikaatio ole esittämässä vaatimuksia, joten ihan omaan tahtiin kylvän tai olen kylvämättä.

Lämpimästi tervetuloa seuraamaan Autuasta oloa, Kati!
Aurinkoista viikkoa kaikille!

38 kommenttia:

 1. Taisin ostaa kukkimattomia tulppaaneja, sillä nuppuja ei näy missään! Lehdet alkavat olla jo aika isot. Kissoilla on keväisin ihan omat kujeet. Meillä lauletaan aamusta iltaa "Tahtoo ulos!" biisiä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne kukatkin sieltä vielä ilmestyvät, minullakin kukkii vasta kaikkein aikaisimmat lajit, muut kasvattavat vasta lehtiä. Onneksi meillä on kssanluukku, muuten ei ehtisi mihinkään portsarin toimilta :)

   Poista
 2. Ihana kissan kuva. Minä en ole mökille laittanut tulppaaneja juuri tämän takia meillä on siellä paljon ulkopuolisia ottajia. Tarhankylmänkukkia minulla on ja aion istuttaa lisääkin. Kyselinkin tossa sinun taimistasi. Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onneksi suurin osa tulppaaneistani on vielä syömättä. Kauriit ehkä odottelevat herkullisia kukintoja. Kannattaa istuttaa komeita laukkoja tulppaanien sijaan, ne eivät näy kelpaavan sorkkaeläimille. Muiden sipulikukkien vieressä lemuavat keisarinpikarililjat näyttäisivät myös karkottavan kauriita. Vastasin taimikysymykseesi, toivottavasti siitä on hyötyä.

   Poista
 3. Hahaa! Puutarha ei olekaan pelkkää säilyttämistä ja harmoniaa, vaan siinä on myös kapinan ja muutoksen siemen. Hiiteen kontrolli ja kädet multaan! Tykkään sun asenteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hiiteen kontrolli, eläköön kapina :) Puutarha olkoon kontrollivapaa alue. Vaikka kyllä kuukle käy sitäkin kuvaamassa :) Mutta kädet multaan ja talikko omaan hallintaan!

   Poista
 4. Kuormittavaa, todellakin. Mutta tietotekniikka on välttämätön paha nykymaailmassa. Onneksi ihmisellä on (vielä) oma valinnanmahdollisuus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietotekniikka mahdollistaa tämänkin vuorovaikutuksen, joten on siinä hyvätkin puolensa. Valinnanmahdollisuudet alkavat olla yhä rajallisempia, mutta pidetään kiinni yksityisyyden rippeistä.

   Poista
 5. Älyn lisääminen kaikkiin laitteisiin on vähän pelottavaa.
  Miten se jääkaappi tietää, mitä haluan syödä. ;))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jääkaappi tietää ja lopulta alat kuunnella sen vaatimuksia :) Omassa kodissani haluan hoitaa älypuolen itse, laitteet voivat olla älyttömiä.

   Poista
 6. Hyvä kun muistutit punkkilääkkeestä. Vielä noita punkkeja ei ole kissoissa täällä näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmä on pitänyt punkkeja loitolla, ei meilläkään ole vielä näkynyt. Lämpö saa ne kuitenkin pian liikkeelle, paras varautua.

   Poista
 7. Kauriit voisivat keskittyä voikukkiin ja vastaaviin.

  Onneksi lämpöäkin alkaa tulla. Sitä on kaivattu paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauriitkin pitävät enemmän tulppaaneista kuin voikukista :)
   Heti alkoi puissa vihertää kun saimme hieman kaivattua lämpöä.

   Poista
 8. Asiaa kirjoitit. Astianpesukoneenme hajosi ja selasin tabletilla erilaisia vaihtoehtoja uudeksi koneeksi. Kun sitten muutama päivä uuden koneen hankinnan jälkeen googletin jotain, tuli ensimmäisenä mainos ostamastamme laitteesta ja kaupasta, josta koneen hankimme. Toki on tiedossa, että nettihakumme jää muistiin ja niitä hyödynnetään mainosmaailmassa, mutta silti tulee epämukava "isoveli valvoo"-fiilis tällaisissa tapauksissa. Viimeisintä kyberhyökkäysuutista seuratessani olen pohtinut, kuinka valtavan haavoittuvaiseksi koko ihmiselämä on nykytekniikan myötä mennyt. Tekniikan pitäisi olla helpottava apuväline, mutta onko se pian kaiken määrittävä isäntä?
  Tämä viivästynyt kevät on taas opettanut, että luontoa vastaan ihmisen on turha pyristellä. Kaikki hienot aikataulut ja suunnitelmat ovat paukkuneet toinen toisensa jälkeen. Paras vaan nauttia auringosta ja lämmöstä ja tehdä sen, minkä ehtii ja jaksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän yllätyin Tallinnassa kun avasin mobiilin kartan; siihen oli merkitty varaamani hotelli ja oleskeluni päivämäärät. Me olemme vapaaehtoisesti, osin ymmärtämättömyyttämme luovuttaneet yksityisyytemme ja astuneet kontrollin alle. Pelottavan paljon maailma alkaa muistuttaa George Orwelin dystopiaa kirjassa Vuonna 1984. Isoveli tarvitsi vähän enemmän aikaa kuin Orwelin mielikuvissa, piti odottaa 2000-luvulle.
   Puutarhan hoidosta pitää nauttia, muuten se on raskasta puurtamista. Nautitaan siis! Jos jotain ei ehdi, siirretään se ensi vuoden suunnitelmaan.

   Poista
  2. Luin Orwellin "1984":n muutama vuosi sitten uudelleen ja ihan kylmäsi, miten moni kirjan aikanaan utopistisilta tuntuneista asioista onkin täyttä totta. Pelottavaa.
   Juuri niin, puutarhan(kaan) vuoksi ei kannata itseään loputtomiin ruoskia. Mitä ei ehdi, sen voi toteuttaa myöhemmin. Joskus pakolliset esteet johtavat jopa parempiin ratkaisuihin.

   Poista
  3. Orwell osui pelottavan oikeaan. Puutarhan hoito vaatii luovuutta ja luovuus ei kukoista stressissä. Huonot ratkaisut usein vain lisäävät työmäärää.

   Poista
 9. Minun ruusuherukka selvisi hyvin talvesta, odotan kovasti joko se kukkisi tänä vuonna. Tietotekniikka on kuormittavaa, etenkin silloin kun se ei toimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin odottelen kovasti ruusuherukan kukintaa. Tietotekniikka on sekä siunaus, että kirous.

   Poista
 10. Ihanasti alkaa jo kasvaa! Meilläkin koira olisi mieluummin koko ajan puutarhassa pitämässä vahtia naapureille. Harmi sinun tulppaaneita, näyttää että komeat olisi tullut! Mikähän minun tulppaaneissa on kun niistä tulee niin pienen ja kituliaan näköisiä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siri on vahtikoira :) Onneksi kauris nappasi vain yhden tulppaanimättään, ehkä muut ehtivät kukkia. Osa minunkin tulppaaneistani on kovin pieniä, ehkä kylmyyden vaikutusta.

   Poista
 11. Joo, minäkin olen miettinyt miten muka noita "äly-kodinkoneita" oikeastaan tarvitaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uusavuttomuus ehkä tuottaa älykoteja :)

   Poista
 12. Meilläkin on kevättyöt myöhässä, mutta ei haittaa! Tein tehokkaan hankinnan, kolmisormiharan ja uskon että sen avulla pääsen kevään kanssa tasoihin, toisaalta olen keväällä aina varovainen, joskus on kesäkuun alussa samettikukat kasvimaalla paleltuneet ja melkein tomaatintaimetkin kasvihuoneessa...syksy on jälleen lämmin, joten aikaa riittää!

  En halua koskaan tulla tekniseksi, koneista riippuvaiseksi, en halua että joku minut ajastaa tai ohjelmoi! Onnea on ihanat vanhat tavarat, ajan kanssa puuhailut!

  Nautinnollista viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ennen kesäkuun kymmennettä en yleensäkään vie herkkiä taimia ulos. Vahvemmat selviävät harsojen alla, mutta parempi vara kuin vahinko. Ehkä sitten kun olen oikein vanha, niin voi olla kätevää, että älyauto kulkee itsekseen ja vie paikasta toiseen :)

   Poista
 13. Onpas muhkea tuo Sinun jouluruususi.
  Onneksi on Marko, jolle voi soittaa ja joka osaa ja neuvoo. Tietotekniikka on todella kuormittavaa. Kaikkia aplikaatioita ei tarvitse hankkia ja onneksi niissä kaikissa on pois päältä -kytkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on säilynyt hyvin kuistilla. Nyt sille pitäisi löytää hyvä paikka puutarhasta.

   Poista
 14. Kun käyttäjä on ihan älytön, niin sille passaa älyttömät vehkeetkin. Mulla ei ole edes älyluuria, vaan vanha näppäimellinen malli, jolla ei netissä keikuta. Piisaa hyvin, sillä vierastan tätä kaikkialle tunkevaa digitalisaatiota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannatan vanhakantaista luuria. Nokia 3310 teki juuri paluun, se olikin oiva puhelin. Älypuhelin käyttää akun kapasiteetin nopeasti, paitsi jos ottaa toimintoja pois, jolloin käytössä on älytön puhelin :)

   Poista
 15. Samaa mieltä tuosta kuormittavuudesta. Sekä myös jääkaapeista ja muista. Vaan väärässä olen ollut aikaisimminkin kun esim olin joskus sitä mieltä etten matkapuhelinta tarvitsisi. Nero on komea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kehitys kehittyy. Höyrykonekin oli aikoinaan ihan kamala keksintö :) Välillä kuitenkin tuntuu, että liian paljon menee aikaa uusien temppujen opetteluun.

   Poista
 16. Kauniita kuvia kylmänkukista! Mukavaa sunnuntaita Nerolle ja sinulle, kyllä tässä lämmössä kelpaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Me nautimme lämmöstä ja ihailemme kasvua, joka etenee hurjaa vauhtia.

   Poista
 17. Minullakin olisi jo useampi tulppaani kukassa, jos eivät olisi peuran tai rusakon vatsassa :(
  Kylmänkukat ovat ihme kyllä saaneet olla rauhassa, vaikka en ole niitä verkottanut. Aiemmin ovat akileijat olleet myös sellaisia kasveja, joita peurat eivät pahemmin ole syöneet. Nyt, kun olen entistä ahkerammin suojannut mökillä kasveja verkoilla tai muovikoreilla, ovat akileijapuskat saaneet aika parturoinnin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paha mieli tulee kun hellästi vaalitut kasvit joutuvat jonkun ateriaksi. Jäniksistä ei juuri ole ollut vaivaa, vaikka näen niitä lähes päivittäin pellolla. Minulla on suuri sipulikukkapenkki säästynyt ehkä siksi, että komeuden keskellä lemuaa keisarinpikarililja.

   Poista
 18. Ihana Nero ja kivat kuvat, en malttanut olla jakamatta 💛

  VastaaPoista

Kiitos kommentista