26.5.2017

Nautinnollista uurastusta

Päivämme ovat kuluneet pihalla ja varsinkin kasvimaalla. Pehtoorilla on monia kiireitä ja piikaakin on ehdittävä pitää silmällä.

Kylmä kevät myöhästytti puutarhatöitä ja nyt tuntuu, että joka paikka huutaa puuhastelemaan. Pehtoori rehkii minkä kerkiää.

Kevään puutarhatyöt ovat raskasta uurastusta, mutta ah, niin nautinnollista.

Helatorstaina meidän kylällä oli Maatiaisen taimipäivä ja siellä piti tietysti piipahtaa.

Pionit tekivät hyvin kauppansa, tarjolla oli mitä erikoisempia lajeja.

Oma saaliini oli varsin maltillinen. Tertturotkolemmikki, lehtoimikkä ja varjohiippa, jonka lajiketta myyjä ei tiennyt. Jos joku tunnistaa lehdestä niin vinkatkaa. Kukkien pitäisi olla valkoiset, mutta voivat olla muunkin väriset, sanoi myyjä. Jos kuitenkin ovat siniset niin kasvin saa palauttaa.

Mukavaa viikonloppua kaikille! Aurinkoisia päiviä ja sateisia öitä!

40 kommenttia:

 1. Tuo tertturotkolemmikki olisi ihana! <3
  Meille on tänä vuonna putkahtanut luonnonlemmikkejä myös vaaleanpunaisena ja valkoisena. Aikaisemmin kaikki ovat olleet aina vaaleansinisiä. Olen huokaillut ihmetyksestä ja ihastuksesta luonnon töitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tertturotkolemmikki valloitti minut. Minulla on lapsena keräämääni lemmikkikantaa täällä. Mummun kanssa haettiin taimia yhdeltä tyhjältä tontilta. Ne kukkivat monen värisinä ja pystyvät aina yllättämään.

   Poista
 2. Eiks ole pehtoori kivaa, kun piika viettää sinun kanssa niin paljon aikaa ulkona? Musta on ainakin kun emäntä tekee sitä ja tätä puuhaa!- Max puutarhuri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on juuri noin. Kyllä piian rehkintää on mukava seurailla. Yhdessä tekeminen on aina mukavampaa. Terkuin Nero, pehtoori.

   Poista
 3. Ihanat kuvat! Nyt on tosiaan kiire puutarhassa. Hyvät hankinnat teit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt pitäisi saada kevättyöt valmiiksi, jotta ehtisi kesäpuuhiin :) Mutta puutarhatöistä pitää nauttia, muuten ei kannata hommaan ryhtyä.

   Poista
 4. Kovin näyttää raskaalta, pehtoori parka! : ))

  Kivat ostokset, varjohiipan kehittymistä on varmasti jännä seurata. Kukinta menee ehkä ensi vuoteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sääliksi käy pehtooria, jokaa rehkii itseään säästämättä :D Tämä varjohiippa kasvaa kuulemma mattomaiseksi. Kukintaa joutuu ehkä odottamaan, mutta lehdistökin on varsin kaunis.

   Poista
 5. Pehtoori näyttää osaavan nauttia työstään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori on nauttimisen jalon taidon mestari.

   Poista
 6. Kiirettä pitää, niin piioilla kuin pehtooreillakin. Niin on ihanaa aikaa, että ihan voisi kaiken päivää viettää pihamaalla.
  Varsin maltilliset, mutta sitäkin mukavammat ostokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi viimein sää suosii puutarhureita, aika kuluu enimmäkseen pihalla, eikä tekeminen lopu. Vaikka taimet olivat kovin edullisia, säilytin malttini kiitettävästi :)

   Poista
 7. Kevät on pehtooreille kiireistä aikaa. Ei taimipäiviä ilman saalista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toukotyöt pitävät pehtoorit kiireisinä :) Puolustuksekseni saalistamisesta voisin sanoa, että olen kerännyt puutarhastani jakotaimia ystävien melko uuteen puutarhaan, joten tavaraa myös lähtee eikä vain tule :)

   Poista
 8. Karvakaverisi on vaan niin hurmaavan söpö :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhatyöt sujuvat sutjakasti hurmaavan pehtoorin kanssa :)

   Poista
 9. Pehtoori on aina niin komea puutarhapantteri :). Piti googlata tuo rotkolemmikki. Todella kaunis kasvi. Sopisi meidänkin hieman hämyiseen puutarhaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta pantteri on puutarhan paras koristus, vai mitä :) Juuri hämyiseen puutarhaan tai vaikka metsäpuutarhaan rotkolemmikki on omiaan.

   Poista
 10. Minulla menee ohi tänä keväänä monet kiinnostavat taimipäivät. Toisaalta, säästyy ehkä muutama lantti. Hyviä ostoksia olet tehnyt.
  Pehtoori on varmasti rehkinyt. Veikkaanpa, että piiallakin on ollut valtavasti tekemistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun taimipäivät tulevat omalle kylälle, on pakko lähteä mukaan. Nyt on paljon puuhaa, juuri tulin sisään kasvimaalta ja olen aivan poikki.

   Poista
 11. Ulos tekee mieli ja tunteja hurahtaa kuin huomaamatta. Illalla ei tarvitse unta odottaa, vaan tulee nopeammin kuin osasi odottaakaan. Ihanaa aikaa tämä loppukevät/alkukesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on ihanaa aikaa, koko kesä edessä. Onneksi meillä on valoisat yöt, näkee puuhastella ulkona vaikka vuorokauden ympäri :)

   Poista
 12. Olisiko tuo varjohiippa sittenkin varjosiippa? Siinä on ainakin valkoiset kukat eikä nuo lehdetkään ihan hiipalta näytä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin, kuuklasin tietoa ja kasvutapa lehdet ja kukkien väri täsmäävät. Kiitos tästä tiedosta, Irene. Varjohiippana sen kyllä ostin, mutta nyt tuli nimi oikaistua.

   Poista
 13. Pehtoori pitää piian työntouhussa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos piika aamulla yrittää nukkua liian pitkään, käy pehtoori taatusti herättämässä. Meillä ei laiskotella :)

   Poista
 14. Ihanaa kun voidaan vihdoin ja viimein puuhailla pihalla. Eläimetkin silmin nähden nauttivat auringosta. Mielenkiintoiset ostokset, lemmikkiä itsekin haeskelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki nauttivat kun viimein alkaa näyttää kesältä. Lemmikki on kaunis puolivilli alkukesän sulostuttaja. Rotkolemmikkiä minulla ei ole aiemmin ollut, tälläinen terttumalli näyttää mukavalta.

   Poista
 15. Meinasin kommentoida tuota varjosiippaa, mutta näköjään joku muu jo ehti :). Taimitorit on kivoja, kun niistä löytää yleensä harastajien kasveja. Ostoksesi näyttävät hyviltä ja puutarhasi rehevältä!

  Sini K.
  kasvihormoni.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogistanian riemuja, että aina löytyy asiantuntemusta. Montaa tarpeellista vastausta olen saanut puutarha-arvoituksiin. Taimitoreilta voi tehdä löytöjä pikkurahalla.

   Poista
 16. Kissanpäiviä ja ihania taimia!
  Suloisia kesäpäiviä vietellään!

  VastaaPoista
 17. Voi oispa täälläkin tuollaisia taimipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monin paikoin esimerkiksi Martat, omakotitaloyhdistykset ja sen sellaiset järjestävät taimipäiviä. Luulisi teilläkin päin onnistuvan vaikka taimivaihto torin kulmalla :)

   Poista
 18. Ihania ovat kaikki uudet taimet ja minä en ollut yhtä maltillinen ostoksista Türissä käydessä kuin sinä. Minä sekoan aina. Kiirettä on pitänyt en ole edes blokiani kerkinyt päivittämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin minäkään Türissä olisin pystynyt olemaan noin maltillinen :) Kokemuksesta tiedän, että kiireisimpään puutarha-aikaan perennan taimia ei aina heti ehdi istuttamaan maahan jos niitä on kovin paljon. Ihania kiireitä kuitenkin nämä puutarhahommat.

   Poista
 19. Ihanaa iskeä kädet multaan:) Vaikka nyt viileni niin ei haittaa.

  VastaaPoista
 20. Multaterapia on erittäin tervehdyttävää. Kesää kohti mennään säästä huolimatta.

  VastaaPoista
 21. Olipa pehtoorilla melkoisesti puuhaa! Nero on kyllä upea kissa :D

  Puuhaa - mieluisaa puuhaa riittää nyt ja sääkin sopiva puuhasteluun. Aika rientää ja ajatukset siinä mukana. Olipa mielenkiintoinen taimitapahtuma teidän kylällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pehtoori ei uuvu :)
   Puuha ei nyt lopu vaikka päätoimisesti puutarhuroisi, kasvimaakaan ei ole vielä valmis.

   Poista

Kiitos kommentista