7.4.2018

Tunnelmasta toiseen

Kevät alkoi tulla vauhdilla, mutta ikävä kyllä vesisateiden avulla. On nimittäin märkää ja viime vuoden jälkeen olen tullut hieman yliherkäksi märkyydelle.
Tätä kirjoittaessani alkoi taivaalta putoilla valkoisia nenäliinoja, mutta ensi viikoksi on lupailtu etelään jo kesälämpötiloja.
Päivän paras uutinen on se, että Nero sai myyrän saaliikseen pitkästä aikaa. Puhuin puhelimessa kun saalis tuotiin saliin, enkä kai kiinnittänyt tarpeeksi huomiota kissan riemuun, sillä yhdellä tassun tempaisulla hiiri lensi kaaressa syliini. Keskustelukumppanini hämmästyi puhelimesta kuuluvaa kirkaisua.

Kasvuun lähtenyt punasipuli tuottaa makua salaattiin.
Rannan puusavottaa siivotessani, lähelleni lennähti palokärki. Se tarkkaili aikansa puuhiani, kirkaisi pari kertaa ja laskeutui aivan lähelle maahan. Se löysi jotain syötävää kaatamani lahopuun kannosta. Olisipa ollut kamera mukana, aurinko osui mustatakin punaiseen lakkiin kun se touhukkaasti puuhaili varvikossa minusta välittämättä.

Ajattelin lopettaa kauriiden ruokinnan maaliskuun lopussa. Sitten tuli hurja lumimyräkkä ja bambit tulivat pihaan kertomaan, että vielä tarvittaisiin rehua.
Piti käydä ostamassa vielä yksi rehusäkki, mutta sen loputtua saavat selvitä omillaan.
Toivottavasti kasvimaan aita pitää, sipulikukkien elämä taitaa kuitenkin loppua lyhyeen tänä keväänä. En ole saanut taottua noiden päähän kasvioppia sen vertaa, että erottaisivat koristekasvit villeistä.
Joutsenpariskunta saapui kotijärvelle pari viikkoa sitten kun se oli vielä tuhdissa jääpeitteessä. Kuuntelin niiden keskustelua rannalla. En saanut sanoista selvää, mutta se kuulosti tältä: "Kuka sanoi, että lähdetään vaan jo pohjoiseen, saadaan hyvä pesäpaikka." Melkoista marmatusta.
Eilen minua tervehti kurki kun illalla olin taas siistimässä rantametsikköä.

Jostain syystä en ole vielä kauheasti innostunut esikasvatuksesta. Muutamia taimia on kyllä jo tulossa, mutta enin osa odottelee vielä siemenpussissa. Metsänkarsinta ja jälkien siivoaminen on vienyt kaiken ylimääräisen ajan enkä halunnut taimihyllyjä/pöytiä esille pääsiäiseksi. Nyt pitäisi tarttua rivakasti toimeen.

Aurinko lämmittää paistaessaan saunamökin sopivaksi viettää taukoa ja saunan kuistin nojatuolissa istuskellessa tuli jo ihan kuuma. Lumet sulavat nyt vauhdilla kun yöpakkaset eivät enää pitkitä niiden elämää.

Mukavaa viikonloppua kaikille!

30 kommenttia:

 1. Kyllä sen vesisateenkin kestää, jos se lumia auttaa sulamaan. Voin hyvin kuvitella kiljumisesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumien katoaminen ilahduttaa, mutta sateella ei viitsi touhuta ulkona ja metsäryöurakka viivästyy :) Onneksi ei ollut virallinen puhelu, ystävälle voi selittää, että ups, kuollut myyrä lensi syliin.

   Poista
 2. Kevään ensimmäiset hiiret taitavat olla erityisen makoisia. Joutsenia on näkynyt jo täälläkin mutta ei vielä kurkia, ihan hyvä sillä suot ja pellot ovat vielä lumen alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissan riemulla ei ollut rajoja kun viimein löytyi jyrsijäateria. Luultavasti joutsenet ja kurjet löytävät jostakin sulapaikasta ravintoa, sillä järvi on vielä jäässä. Ensi viikolla alkavat rannat vapautua ja pesän rakentaminen voi alkaa.

   Poista
 3. Kaikesta huolimatta kevät etenee omassa aikataulussaan tasaiseen tahtiin. Tänään meillä aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta, yön pakkasten jäljiltä on kyllä melkoisen liukasta. Meilläkin on palokärki häärännyt pihapiirissä ja joutsenetkin ovat saapuneet ja pari kurkeakin on suorittanut ylilennon.
  Nero on ihan oikeassa, kun toinen esittee kevään ensimmäisen myyräpaistin, piian on syytä keskittää kaikki huomio häneen ja lopettaa puhelimeen puhuminen🐾🙂
  Keväistä viikonloppa sinulle ja Nerolle💚

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt täälläkin paistaa täydeltä terältä ja lumi sulaa ihan silmissä. Liukasta on ja aurinko sulattaa tumman hiekoitusmurskeen nopeasti jään sisään, joten siitä ei ole juurikaan apua.
   Siksihän ne myyräpaistit tuodaan näytille, että piika kehuisi kuinka loistava saalistaja kissa on. Ei ole sopivaa puhua silloin muille, se tuli selväksi 😺

   Poista
 4. Kivoja keväthuomioita sinulla. Kissoilla on mainio huumorintaju ;) Meillä ei ole vielä kissaa myyrävahdiksi, mutta ollaan saatu pihapöllö, joka käy usein vahtaamassa saalista.
  Meilläkin huutelivat joutsenet lammen yllä eilen, lunta on vielä yli puoli metriä, mutta tuli keväinen fiilis niiden laulusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissoilla on tosiaan huumori hallussa 😺
   Pöllöt ovat mainioita saalistajia ja riippuvaisia jyrsijäkannasta.
   Linnut tuovat kevään, vai onko se päinvastoin. Pitääkin tänään kunnostaa maahan pudonnut telkänpönttö.

   Poista
 5. Tekstejäsi on aina yhtä leppoisaa ja hauskaa lukea! Nytkin mm Neron myyrä sylissäsi ja joutsenten ärtyisä keskustelu :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero osaa aina yllättää ja rannassa touhutessa näkee ja kuulee kaikenlaista 😼

   Poista
 6. Nero osaa konstit jos piika ei heti ehdi huomata tätä tärkeätä saalista.
  Miten monin eri keinoin luonto antaa merkkejä tästä jännittävästä ilmiöstä, kevät! Sinulla siellä luonnon keskellä on onnellinen tilaisuus tehdä havaintoja ja oppia lukemaan mitä luonto meille viestii.
  Minäkään en ole vielä oikeastaan mitään kylvänyt tulevaa kesää varten.
  Taas on kevät hitusen lähenpänä, aurinko paistaa....😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nerolla on oivia keinoja saada huomiota 😻
   Tämä on mielenkiintoista aikaa, luonnossa tapahtuu nyt niin paljon. Aurinko antaa energiaa ja toivoa kevään etenemisestä.

   Poista
 7. :D Hups, mikä yllätys! Ihana kuulla, että sinäkin pidät peuroista, vaikka ne ovatkin ymmärtämättömiä ihmisten puutarha-aarteiden suhteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko tarkentaa, etteivät valkohäntäpeurat kuulu suosikkeihini. Nämä pikku lemmikkini ovat metsäkauriita, joiden on kovina talvina vaikea saada tarpeeksi ravintoa. Ne ovat ehkä vielä viheliäisempiä puutarhurille kuin peurat. Ne osaavat ryömiä kasvimaalle pienestäkin kolosta aidan alta, ne myös yrittävät rikkoa aitoja. Peuroja täällä näkyy talvella vain satunnaisesti, mutta kesällä yleensä joku niistä tulee niemelle vasomaan. Vaikka olen ystävystynyt kauriiden kanssa, toivon kuitenkin, että bambit lähtevät pian kesälaitumilleen muualle :)

   Poista
 8. Palokärjen ääni on minulle se kevään ääni; siinä on jotain taianomaista, kun se takoo sarjojaan kumppania etsien.
  Kevät tulee nyt kohisten, vesisade antoi lumille oikein kunnolla kyytiä ja täällä paistaa nyt aurinko siniseltä taivaalta.
  Taavi aloitti jo sisiliskokauden ja pari hiirtä se nappasi viimeisillä pakkasilla ihan meiltä sisältä vaatehuoneesta. Hyvä hiirenloukku! Hyvä, että Nero antaa myyrille kyytiä, mutta ymmärrän kyllä kirkaisusi:)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sisiliskoja jo, ei meillä vielä ole näkynyt, mutta ehkä ensi viikolla. Nero on tehokas myyräntorjuja, enkä yleensä jätä saalista kehumatta :) Elävä hiirenloukku on kätevä, se yleensä hävittää myös raadot.

   Poista
 9. Kiva postaus taas!
  Vaikka vesisade sulattaa nietoksia vahtaan silti aurinkoa sääennusteissa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinko paistoi tänään ja lumiraja liikkuu hurjaa vauhtia. Aurinko on sadetta parempi sulattaja, se antaa paljon energiaa ihmisille ja eläimille.

   Poista
 10. Työkaverit kävivät eilen meillä syömässä ja tuliaiset viittasi vahvasti kevääseen ja kesään. Istutuslapio, siemeniä ja iso pussillinen Ponin papanoita. Sanoinkin, etten ole ikinä aiemmin saanut pussillista P:tä lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sait ihania tuliaisia, tuo p...... on arvokasta tavaraa puutarhurille.

   Poista
 11. ”Bambit tulivat pihaan kertomaan ”😁😊💞
  Kiitos! Hyvästä päivästä tuli entistä parempi 😘

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, erinomaista jos onnistuin piristämään päivää. Bambit osaavat kommunikaation, talvella ne tulivat ikkunan taakse kurkkimaan, että onko piika nukkunut pommiin, jos ei ruokaa tarjoiltu tarpeeksi aikaisin.

   Poista
 12. Hieno punasipuli. Bambit voisivat kiertää vähän kauempaa kesällä kasvimaasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sipulit ovat säilyneet hyvin ja jos jku lähtee kasvamaan, siitäkin otetaan kaikki hyöty. Toivottavasti bambit muuttavat pois kesäksi, ne ovat jo vähän liian kesyjä, mutta hyvin suloisia. Kasvukauden alettua saatan muuttaa mieltäni suloisuuden suhteen :)

   Poista
 13. Kevät on ottanut aimo harppauksen viime päivinä. Minä oikein ihmettelin omaa iloani, kun kuulin sateen ropisevan. Luulin, että minäkin olisin jo allerginen sateelle viime kesän jälkeen. Mutta tämä sade tiesi hyvää. Lumihanget ovat vajuneet silmissä.
  On ollut vaikea asennoitua keväthommiin, kun tuntuu, ettei kevät etene mihinkään.
  Minullakin esikasvatukset ovat hieman hitaalla, mutta vielä ehtii.
  Mukavaa viikonloppua sinulle ja Nerolle!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tänään sataa taas :) kohta lumi on kadonnut, metsärinteet ovat jo aivan paljaat ja osa peltoakin, kevät tuoksuu. Vielä ehtii kylvöjen kanssa hyvin jos ei kasvata mitään todella pitkän itämisajan vaativaa.

   Poista
 14. Kevät on tehnyt tuloaan täälläkin. Vai et huomannut Neron saalista .Hieno veiviheitto onkohan ottanut jääkiekosta mallia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät etenee harppauksin. Nero hallitsee ilmaveivit, jääkiekko on ottanut mallia kissoilta 😺

   Poista
 15. Onpa bambilla vakava ilme. Mahtava kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On vakava paikka kun ruoka loppuu. Nyt on bambeilla helpompaa kun maa paljastuu ja ruokapöytä monipuolistuu.

   Poista

Kiitos kommentista