4.7.2018

Neropatti

Taas jouduimme vierailemaan eläinlääkärillä.
Lauantaina huomasin Neroa silitellessä sen hännässä patin. Kissa ei aristellut sitä ja käytti häntäänsä ihan normaalisti, joten kipeä se ei ollut. Maanantaina soitin Neron henkilääkärille ja hän lupasi katsoa pattia tiistaiaamuna ennen varsinaista vastaanoton alkua. Halusin varhaisen aamuajan, koska omia polkujaan kulkeva pehtoori ei välttämättä ilmesty jos huutelen pihalla, että nyt lähdettäisiin eläinlääkäriin. Yöksi pehtoori kuitenkin köllähtää mielellään piian viereen nukkumaan, joten aamutkin vietämme yleensä yhdessä.

Kissanluukku kolahti puolenyön tietämissä ja pehtoori kotiutui noutoruoka mukanaan. Neron pistellessä mehevää myyrää, kävin lukitsemassa kissanluukun varmistaakseni, että kisu löytyy sisältä vielä aamulla. Pehtoori tuli oitis tutkimaan mitä puuhailen hänen ovensa kanssa ja aavisti pahaa. Luukkua rynkytettiin kaksin tassuin, mutta lukitus piti. Laitoin vielä suuren tyynyn luukun eteen. Kävimme nukkumaan, mutta kissaa jäi lukittu ovi vaivaamaan ja parin tunnin unien jälkeen alkoi taas ankara räpellys luukulla, piikaakin käytiin välillä herättämässä ovea avaamaan. Puoli kolmelta luovutin ja lähdin viemään kissaa valjaissa ulos. Emme ole valjastelleet moneen vuoteen, mutta ilmeisesti valjasretkistä on jäänyt hyvät muistot, sillä tyytyväisenä kehräten Nero antoi valjastaa itsensä.

Teimme pienen aamulenkin. Pellolta kuului outoa ääntelyä, johon Nero vastasi muristen. Kyllästyttyään vetämään piikaa fleksin perässä pehtoori suunnisti kotiin ja pääsimme takaisin nukkumaan.
Parin tunnin päästä kissa päätti taas kokeilla saisiko luukun auki ja kun se ei onnistunut, piti herätellä piikaa avaamaan ovea.
Piika yritti sinnikkäästi nukkua ja lopulta Nero luovutti ja käpertyi peitonkulmalle nukkumaan.
Sitten pitikin jo nousta ja lähteä tapaamaan tohtoria.
Neron luottolääkäri tarkasteli pattia ja totesi sen rasvapatiksi, jolle ei kannata tehdä mitään. "Sellaisia vanhuuden patteja", hän totesi, eikä ottanut edes maksua, "kun vain katsottiin".
Menetetyt yöunet korvattiin päikkäreillä.
Olen kokonaan unohtanut juhlia Neron synttäreitä täällä blogissa; Nero saavutti juhannuksena 12 vuoden kunnioitettavan iän.
Sellainen neropatti.


52 kommenttia:

 1. Onnea Nero. Onneksi oli vain rasvapatti.
  Luukku taitaa nykyisin antaa piialle paremmat yöunet, ei tarvitse yöllä olla ovea avaamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Onneksi patti oli harmiton, eikä näytä kissaa vaivaavan. Kissanluukku on tuonut paljon vapautta meidän molempien elämään.

   Poista
 2. Onnea Nerolle, vuosia jo kunnioitettava määrä! Onneksi kyseessä oli hyvänlaatuinen kasvain, varmasti helpotti myös sinun oloasi! Nero tuntee sinut tosi hyvin, varmaan kissanluukun lukitseminen ihmetytti, saati valjaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Viikonlopun huolestuminen muuttui helpotukseksi kun saimme diagnoosin.
   Nero on tarkka ja herkkä kissa, kaikki normaalista poikkeava on siitä erittäin epäilyttävää. Se osaa katsoa pukeutumisestanikin, olenko lähdössä jonnekin vai vain menossa pihapuuhiin.

   Poista
 3. Onnea Nerolle! 💕 Hauska tarina ja jotenkin samalaista touhua, kuin meillä eläinlääkäri reissut Lakritsan kanssa . Joka muuten on myös 12 vuotias.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää!
   Lakritsa ja Nero voisivat olla kaksosia :)

   Poista
 4. Onnea ihanalle pehtoorille patteineen tai ilman! Hyvä tietää, että patteja voi tulla, Mustipantteri kun on tismalleen saman ikäinen kuin Neropantteri. Toki kaikista pateista joutuu kumminkin lähtemään lääkärille, mutta huoli on sitten vähäisempi. Rasvapateista olinkin kuullut joskus aiemmin, ilmeisesti ei mitenkään harvinaisia.
  Nero on niin mainio, kovin herkkävaistoinen. Söpöä, että lähdit valjastelemaan keskellä yötä ja sitten nukuitte vähän yhdessä lopulta.
  Musti on maailman helpoin kiinni otettava, se ei ala osoittaa mieltään, kun luukku lukitaan, menee vain alistuneena sänkyyn. Ulkonakin se tulee lähes aina luokse, kun sitä kutsuu. Tässä yhtenä päivänä kutsuin sitä, kun piti samana päivänä lähteä, mutta se ei tullut heti. Palasin sisälle ja muutaman minuutin päästä kuului pihalta Mustin harmistunutta mou'untaa. Mitä täällä kutsutaan ja sitten ei edes olla paikalla, kun tulen, se kuulosti purnaavan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori kiittää kehräten!
   Ikääntyville koirille tulee usein rasvapatteja, mutta niin näköjään kissoillekin (ja myös ihmisille). Nerolla on näköjään monta samanikäistä kaksoisolentoa :)
   Musti on ymmärtäväisempi mamman kutsuille. Nero on jääräpäinen, se on tottunut saamaan tahtonsa läpi ja luulen, että se halusi öisellä kävelyllä vain osoittaa kuka täällä määrää, koskapa pienen lenkin jälkeen palasi tyytyväisenä kotiin. Piian osa on alistua ja palvella. Nero ei tule juuri koskaan ulkona kutsusta jos ei ole näköyhteyttä, sen mielestä kutsussa piilee aina potentiaalinen vaara joutua hankalaan tilanteeseen. Kuitenkin pehtoori liikkuu aika pienellä alueella pihapiirissä, joten kutsu kuuluu kyllä, kissan kuulo vain on valikoiva.

   Poista
 5. Vai on pehtoorilla tapana hakea noutoruokaa..:))
  Hienoa, ettei ollut mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pehtoori on suuri noutoruuan ystävä.
   Helpotuksen huokaus siitä, että patti on vaaraton eikä tuota kissalle kipua tai vaivaa.

   Poista
 6. Onnea komea Nero <3
  Kiitos hyvistä nauruista, tämä oli aivan ihanasti kirjoitettu juttu !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitospusku Nerolta!
   Vaikka kissan piikana on ihan mukava olla, on vaativa isäntä kuitenkin joskus rasittavan jääräpäinen.

   Poista
 7. Onnea Nerolle! Hyvä, että oli vain patti. Emännän sielunrauhan vuoksi ne kaikki pitääkin käydä lääkärille näyttämässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Vaikka eläinlääkärikäynnit ovat hankalia, niin mieluummin vaikka turha käynti ajoissa, kuin kipua ja vaivaa kissalle tai huolta emännälle.

   Poista
 8. Sulla on hyvä palvelija, kun sait sen valjastelemaan siihen aikaan! Minä ehdotin emännälle puoli neljältä varhaisaamun lenkkiä täällä mökillä, mutta se vaan mutisi että nukutaan.. Minulla on rasvapatiksi luokiteltu patti korvan takana. Emäntä aikoo sitä näyttää taas ensi käynnillä, koska siitä lähti kuori vähän aikaa sitten. - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Palvelijan kouluttamisessa on suuri työ, mutta kyllä ihminenkin oppii kaikenlaista kun vain toistaa opetuksia kyllin usein ja on peräänantamaton.
   Ollaan sitten molemmat pattitilanteessa, mutta onneksi tuo ei vaivaa.
   Terveisin Nero

   Poista
 9. Onnittelut neropatille näin vähän myöhässä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Olemme kulkeneet Neron kanssa pitkän ja osin kivisenkin tien, mutta päivääkään en vaihtaisi pois.

   Poista
 10. Ihana ettei Nerolla ollut sen suurempaa vaivaa. Hauskasti kerroit yöstänne ja nauratti välillä Neron sinnikkyys, se on tuttua täälläkin. Pinkkupinkertonille on tullut vähän vakavampia vaivoja, mutta yritän nyt ab-kuurilla, josko menisivät ohi. Aamulla lensi lääkeruisku lahjakkaasti pitkin sohvia ja kynnet upposivat kipeästi käteen ja veri lensi ennenkuin älysin kiertää pyyhkeen säihkysilmän ympärille. No lääkkeet eivät koskaan maistu kovin hyvälle, mutta ruokakin menee pilalle jos siihen tippoja sotkii, eikä syö sitten sitäkään. Mukavaa kesää Piialle ja komealle neropatti-Pehtoorille Pinkku-mamsellilta ja tohelolta hoitoapulaiselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja ja Pinkku!
   Tunnen olevani täysin tassun alla, mutta piika on roolinsa valinnut. Lääkkeiden antaminen kissalle on aika toivotonta. Neron lääkäri on onneksi antanut tarvittaessa ab:t pitkävaikutteisena piikkinä, yksi piikki vaikuttaa monta päivää.
   Toivottavasti mamsellin vaivat paranevat kuurilla, lemmikin sairastaminen on iso stressi.

   Poista
 11. Ihanaa, että Nerolla on kaikki hyvin!

  Ja onnittelut Nerolle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Taas selvisimme säikähdyksellä.

   Poista
 12. Niin kissamaista käytöstä :) Onneksi kyseessä oli vaan rasvapatti. Onnittelut Nerolle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Kissat osaavat olla sinnikkäitä saadakseen tahtonsa läpi.

   Poista
 13. Kyllä on niin tuttua touhua tuo, että ovea ei laiteta kiinni yö-aikaan. Siinä ei nuku kukaan talossa, jos ei kissa pääse vapaasti kulkemaan ulos ;) Noita rasvapatteja tahtoo ilmestyä meille vanhuksille (ihmisillekin), mutta hyvähän ne on kuitenkin tarkistuttaa ettei ole mitään vakavampaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi pitänyt etukäteen lukita luukku niin, että kissa pääsee sisään, muttei ulos. Nero olisi tuskin huomannut mitään ja vetänyt onnellisena sikeitä aamuun.
   Onneksi pattitilanne ratkesi helpotukseen.

   Poista
 14. Lämpimät onnittelut neropatille ja hänen huolehtivaiselle emännälleen.

  VastaaPoista
 15. Onnea vuosipäivästä ja vaivattomasta sekä vaarattomasta patista. Kissoja on helppo passata, kun ne eivät lakkaa vaatimasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tita! Kissat osaavat olla vaativia eivätkä ne koskaan tingi saavutetuista eduista :)

   Poista
 16. Voi Nero, olet kyllä tosiaan neropatti ja ihanista ihanin kattikomistus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero aivan kiiltää tyytyväisyydestä tälläisiä kehuja saadessaan.

   Poista
 17. Hyvä blogin otsikko! Vanhoille koirille tulee noita patteja myös jostain syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otsikko tuli ihan itsestään :) Onneksi rasvapatit ovat vaarattomia. Vähän pelkäsin, että kyseessä on paise, ne ovat hankalia ja erittäin kivuliaita.

   Poista
 18. Onnea pehtoorille!
  Nerokas postaus. <3

  VastaaPoista
 19. Onnittelut Pehtoorille! Ja pitkää ikää, tietty 💞

  VastaaPoista
 20. Onneksi kyse ei ollut mistään pahasta.

  Isot synttärionnittelut Nerolle!

  VastaaPoista
 21. Onnittelut ja rapsutukset Nerolle! Onneksi selvisitte vain säikähdyksellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero kiittää! Pattitilanne selvisi parhain päin.

   Poista
 22. Onneksi olkoon ja paljon vuosia lisää Nerolle piialle.

  Onneksi ei ollut mitään vakavampaa.

  Kissat kyllä osaavat olla vaativaisia, kokemusta on, mutta mitäpä sitä ei tekisi kaverinsa hyväksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Kissat osaavat olla vaativia erikoisen viehättävällä tavalla :)

   Poista
 23. Onnea vanhalle herralle!
  Onneksi oli viaton patti.

  VastaaPoista
 24. Myöhästyneet onnittelut! Hienoa, että oli rasvapatti. Vaan kyllä tuollainen kulkureittien sulkeminen on varsin huolestuttavaa pienestä kissasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Nero on kovin epäluuloinen jos puuhataan jotakin poikkeavaa, siltä ei jää mikään huomaamatta.

   Poista
 25. Sellainen tarina, niinhän se menee että kissat inhoaa lukittuja ovia varsinkin jos ovi normaalisti on auki. Pattitilanne selvisi ja päikkärit maistui makoisalle. Nähdään Suvikummussa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nero on villi ja vapaa, suljetut ovet ovat kammotus.
   Pikaisiin näkemisiin!

   Poista
 26. Hyvä että pääsitte vain vanhuuden pateilla.
  Hyvää alkanutta viikkoa myös Nerolle.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista