28.7.2018

Punainen kuu

... luo järvelle siltaa, 
ei tulla koskaan voisi kai tälläistä iltaa.
Vuosisadan toiseksi pisin kuunpimennys perjantaina sai ihmiset hakeutumaan aitiopaikalle katsomaan komeaa näytelmää.
Järven rannoilla vallitsi jännittynyt ja hiljainen tunnelma kun pääesiintyjää odotettiin näyttämölle.

Mekin istuimme ystäväni kanssa saunarannassani hyvissä ajoin odottelemaan. 
Pilvikerros näytti huolestuttavalta.

Ystäväni toi noitarumpunsa mukanaan ja lauloi upeita mantroja sen säestyksellä. Tunnelma ei olisi voinut olla mystisempi, mutta kuu ei näyttäytynyt. Kokemuksesta tiedän, ettei kuuhun voi luottaa, mutta se on mestari luomaan yllätyksiä. Juuri kun alkoi tuntua toivottomalta, astui diiva esiin pilviverhon takaa upeassa punaisessa asussaan, jota hän ei kovin usein esittele.

Viimeinen kuva on napattu tänään 0.42.
Näytelmä kesti pitkään ja oli lumoava, mutta aivan loppuun asti en pysynyt valveilla.
Olitko sinä katsomassa samaa näytelmää?

32 kommenttia:

 1. Tästä taloyhtiöstä meitä oli täällä pihalla kolme, yli kahdeksankymppinen, yli seitsemänkymppinen ja ehkä yli kolmekymppinen. Meille ei kuu näyttäytynyt, tosin sitten kun kaikki oli ohi se kulkea möllötti tuolla etelän taivaalla ihan entisen lailla ja kello oli silloin jotain kaksi. Minä olin parvekkeella vilvoittelemassa kun sisällä nukkuminen on niin tukalaa.
  Niin ei kyllä kuuhun voi aina luottaa ja sekin seikka tuolla pihalla seisoessamme selvisi, että me ei olla sitä seuraavaa näyttävää verikuuta näkemässä, se on ihan toisten ihmisten homma se tai keitä silloin täällä maan päällä vahtia pitävät.? 🌓

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin lohduttavaa ajatella, että kuu jatkaa kiertoaan entiseen malliin vaikka ihmissukupolvet vaihtuvat.
   Kuu ei näyttäytynyt monille, vaikka hyvin mainostettu näytös keräsi paljon katsojia. Sellaisia diivat ovat.

   Poista
 2. Kovin yritin tiiruilla taivaalle toivoen kuun näkeväni, mutta illalla jo alkoi kokoontua pilviä taivaakke ja eihän sitä täällä sitten näkynytkään....tosi harmi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suuri vääryys; auriko porottaa kirkkaalta taivaalta (mittari näytti auringossa +40), mutta upean kuun eteen levitetään pilviverho.

   Poista
 3. Hieno tunnelma ja kuvat!
  Eipä diiva näyttäytynyt meille, vaan pysytteli pilvien takana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma oli upea, sitä lisäsi muiden kuun ihailijoiden hiljainen läsnäolo lähirannoilla ja saarissa, oltiin yhteisellä asialla. Onneksi en luovuttanut, vaan jaksoin odotella kuun ilmestymistä vaikka uni alkoi painaa silmiä helteisen päivän jälkeen.

   Poista
 4. Vai sait kuukuvan kuitenkin napattua! Monessa paikassa sitä eilen odoteltiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuun vaikutus on ihmeellinen, kamerakin alkoi temppuilla, mutta onneksi olin varautunut kahdella kameralla ja kiikareilla :)

   Poista
 5. Minäkin odottelin innokkaana merenrannalla satojen muiden ihmisten kanssa ja meren ulappa oli huolestutavan sumun peittämä, vaikka taivas muuten olikin kirkas.
  Vihdoin näin häivähdyksen vaaleanpunaista kuuta sinisen sumun verhosta ja sain vieressäni olleet espanjalaiset mummot ja papatkin innostumaan. Heillä kesti tovin tiirailla heikkoa kuunkajoa, mutta riemu oli valtava kun sen vihdoin näkivät. Odottivat kuitenkin jotain verenpunaista valtavaa superkuuta ja kylläsyivät puolessa tunnissa koko spektaakkeliin. Sain sentää yhden papan jäämään vielä hetkeksi ja hän lainasi kiikareitaan minullekin.
  Pian kuu värjääntyi ruosteenpunaan ja kirkas punainen Mars syttyi sen seuraksi.
  Kuu oli paljon tuon sinun ensimmäisen hienon kuvasi näköinen täälläkin, mutta minun kameralla siitä kuvaa ei napattu.
  Hienot kuvat saitkin!
  Kaunis kosmoksen taika oli varmasti upea noitarummun kera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, miten hienolta kuulostaa kuun odotus usvaisen meren äärellä. Hih, minä harmittelin, että minkä ihmeen ennennäkemättömän tornin punainen valo syttyi pilaamaan kuunäkymää. Vähänkös nolotti kun taivassovellukseni kertoi sen olevan Mars. Se ei ikävä kyllä tallentunut kuviin minun laitteillani.

   Poista
 6. Upeita kuvia sait otettua, vautsi. Itse nukuin jo tuossa vaiheessa. Millään ei jaksanut valvoa :D Onneksi pääsen ihailemaan muiden ottamia kuvia tuosta mahtavasta tilanteesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesäyön näytelmä alkoi melko myöhään, onneksi olen tottunut valvomaan, sillä vasta illan ja yön viileydessä voi tehdä töitä.

   Poista
 7. Hienoa, että kuu näyttäytyi ja onnistuit nappaamaan siitä kuvan. Monena iltana kuu on ollut täällä näkyvissä, vaan eilenpä ei vilaustakaan. Ravasin pihalle ja sisälle varsin ahkerasti siinä toivossa, että edes siivun näkisin, vaan ei. Katselin sitten kauniita pilvimuodostelmia ja nautin illan lempeästä lämmöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tyypillistä kuuta, se esitteli täälläkin itseään joka ilta, mutta kun se tiesi joutuvansa maan varjoon se pysytteli piilossa. Kärsivällisyys palkittiin näillä niemillä esitys oli aplodien arvoinen.

   Poista
 8. Hienoja kuvia! Odotin eilen kuunpimennystä kuin kuuta nousevaa, mutta pilvipeitteen takia mitään ei harmikseni näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olikohan tällä seudulla vain hyvä onni pilvien suhteen, vai luovuttivatko muut liian aikaisin? Täällä kuu ilmestyi vasta puolenyön tietämillä.

   Poista
 9. Valitettavasti Nukku Matti vie minut kovin aikaisin unten maille, kun työrytmi on taas alkanut. Hienot kuvat sinulla ja teillä ollut varmasti upea tunnelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näytelmä oli eilen, tänä iltana myrskysi, salamoi, jyrisi ja satoi rankasti. Yösade on ollut toivelistalla :)

   Poista
 10. Kylläpä sait upeita kuvia, minulla jäi yritykseksi ja olin väärässä paikassa kun en uskaltanut yksin mennä rantaan hiippailemaan ja nyt harmittaa tietenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arka henkens pitää, sanoi mummuni. Monelta näyttää jääneen spektaakkeli näkemättä, mutta uusia, vaikkei näin pitkäkestoisia, kuunpimennyksiä on tulossa.

   Poista
 11. Upean kuvan sait kuusta, täällä ei kyllä nähty oli sen verran pilvistä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvet ovat haitanneet kuun näkymistä monin paikoin, täällä onneksi pilvet hälvenivät.

   Poista
 12. Olips teillä hienot kuun valvojaiset. Minä näin kuun parvekkelta nukkumaan mennessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritimme kaikin keinoin houkutella kuuta esiin, mutta se ilmestyi kun sille sopi ja onneksi se viimein näyttäytyi.

   Poista
 13. Upeat kuvat, harmi kun silloin juuri tuli pilviä, ja kun sitä iltaa olin odottanut,
  vilaukselta vain näin, kyllä harmittaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aluksi täälläkin näytti epätoivoiselta ja moni taisi luovuttaa. Kärsivällisyys kuitenkin palkittiin puolenyön tietämissä.

   Poista
 14. Upeat kuvat olet saanut ikuistettua - ei ole helppoa ottaa moisia! Heh, me väsähdimme jo klo 21 ja en siten jäänyt katselemaan tuota näytöstä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltauniset jäivät paitsi näytelmää :)
   Kuuta on vaikea kuvata, mutta ihan pokkarilla onnistuin saamaan muutaman otoksen.

   Poista
 15. Oli se komean näköinen. Itse en sitä nähnyt, sillä olisi pitänyt tähän aikaan vuodesta kiivetä jollekin korkeammalle paikalle kuuta ihailemaan. Komeita kuvia punaisesta kuusta olen kyllä nähnyt useampia. Kiitos myös Sinulle kuvistasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannet kamerat zoomasivat taivaalle kohti punaista kuuta. Näky oli kiehtova silloinkin kun täysikuu varjon vetäytyessä näytti puolikuulta.

   Poista

Kiitos kommentista