14.5.2012

Hyvää mieltä

Sain jokin aika sitten Hyvän mielen -haasteen
a Kiss from the past-blogista. Kaunis kiitos sinne!
Tässä muutamia viimeaikoina mielialaani kohottaneita asioita:  
Tällä hetkellä ykkösenä taitaa olla puutarhanhoito. Suhtaudun siihen aika kiihkeästi, mutta samalla rennosti.
En halua mitään täydellistä (mahdoton vaatimus puutarhan suhteen) mutta puutarhakauneuden luominen on yksi taiteenlaji. Siinä kokee samanlaista innostusta, pettymyksiä, riittämättömyyttä ja onnistuessaan huikeaa onnentunnetta kuin kaikissa luovissa prosesseissa.
Hyvät ystävät ovat jatkuva mielihyvän lähde.

Kissakumppanin seura ja hyvinvointi lämmittää 
sydäntä joka päivä.
Työni, sen haasteet ja onnistumiset, intensiivisen keskittymisen luoma flow-tila on ekstaattinen. 
Hyvän kirjan tarinaan uppoutumien on parhaimmillaan kuin matka, jonka varrella kietoutuu tapaamiensa ihmisten elämään.

Luokkakokous. Tapasimme viikonloppuna pitkästä aikaa. Meitä oli koolla enää pieni joukko, mutta oli tavattoman hauskaa. Oli todella mukavaa tavata ihmisiä, joiden kanssa on kasvanut ja viettänyt nuoruutensa. Tuntuu, että mitä enemmän aikaa kuluu sitä ohuemmiksi vuosien luomat kerrokset välillämme käyvät. Päätimme tavata pian, ehkä jo joidenkin vuosien kuluttua, uudestaan. Eivät ne ihan kahvikutsut olleet :) Mutta erityisesti sydäntäni lämmitti kun kun sain luokkatoveriltani lahjaksi tälläisen upean, vanhan Kutsukahvi-purkin. "Rakennat Suomelle Stadionia juomalla Stadion- kahvia". Lämmin kiitos Kaitsu
Tässä päällimmäiset mielihyvän aiheuttajat.
Mukavaa hyvän mielen viikkoa kaikille!

17 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Samoin sinulle! Ja paljon hyvän mielen aiheita.

   Poista
 2. Oma mieli ja kroppa lepää, kun asiat tekee rauhallisella mielin. Silloin löytää sen hyvänkin juuri siitä hetkestä.
  Ihania asioita kerroit =D
  Leppoisaa ja antoisaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on niin totta, rauhallinen mieli takaa varmasti parhaan lopputuloksen ja tekemisen ilon. Mukavia asioita viikkoosi!

   Poista
 3. Vau, luokkakokous! Itse en päässyt ala-enkä yläasteen luokkakokouksiin, pidettiinköhän lukioajan kokousta ollenkaan... Meillä ei ollut mitenkään hyvä luokkahenki, niinpä olin ihan iloinen kun satuin asustamaan ulkomailla luokkakokousten aikaan. Oli koulukiusausta, tiettyjä jengejä ym. ja olisin ihan tyytyväinen, jos en tapaisi joitakin heistä enää ikinä.
  Ihana kuva Nerosta! Aurinkoista viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meistä meillä oli melko hyvä luokkahenki ja tietty yhteenkuuluvaisuuden tunne on säilynyt, ainakin osalla. Muistoja on tietysti monenlaisia ja joitakin kavereita ei ole koskaan näkynyt kokouksissa. Kokousten henki on muuttunut vuosien myötä, ihmiset muuttuvat ja tasaantuvat eikä enää tarvitse vertailla itseään muihin. Kaikilla on jo takanaan elämää, onnistumisia ja pettymyksiä. Minusta on hienoa tavata ihmisiä joiden kanssa on pitkä pätkä yhteistä historiaa vaikka huomaan, että itse muistan kouluajoista paljon vähemmän kuin muut. Myös luokanvalvojamme matkusti pitkän matkan tapaamiseemme, sekin oli iloinen yllätys.

   Poista
 4. Hyvää alkanutta viikkoa sinulle ja kissakumppanillesi. Upea kuva Nerosta. Toivottavasti saatte iloita puutarhan ihmeistä yhdessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nero näyttää kieltä! Yhdessä me täällä ihmettelemme ja iloitsemme! Hän taitaa nyt tosin olla torkuilla jossakin yövuoron jälkeen. :)

   Poista
 5. Hyvä lista! Aivan erityisen hyvä lista.

  VastaaPoista
 6. Ihanat mielihyvä aiheet sulla, niin tuttuja myös omalta listaltani useimmat. Mutta luokkakokous on jotain extraa, enpä muista kymmeneen vuoteen keskikoulukavereitani tavanneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti vielä kuvat kehua! Tuo tulppaani ja silmut on kaunis yhdistelmä, oikea kevät. Ja kissakuvat tietysti on kaikki mieleeni, mutta Neron keikistely erityisesti. Purkkikin on hieno.

   Poista
  2. Luokkakokous oli bonusta. Kymmenen vuotta mekin olemme pitäneet kokousväliä. Nyt tosin suunnittelimme vähän pienempää väliä. Saahan nähdä.
   Kiitos kehuista :) Tulppaani on kääntynyt japaninruusukvittenin puoleen. Nero on hyvä malli, jotkut väittävät ettei eläimillä ole huumorintajua, luulen kyllä että on.

   Poista
 7. Aivan mahtava kuva Nerosta! Kyllä se on upea kissa!
  Minulla on samanlaiset kokemukset luokkahengestä kuin Sailalla. Eipä niitä kokouksia olekaan taitanut olla montakaan. Koskaan en aikonutkaan mennä. Ylioppilaaksi tulosta meikäläisellä on jo yli 40 v.!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Nero on kulmakunnan komein! Monenlaisia muistoja voi kouluajoista olla. Meillä oli aika hyvä luokkahenki ja paljon upeita opettajia, jotka vaikuttivat monin tavoin oppilaittensa tulevaan elämään. Johtuu varmaan siitä, että koulumme oli uusi ja opettajat nuoria ja innokkaita.

   Poista
 8. Ihania aikoja ja puutarhadementiaa, heh. Ihana kahvipurkki! Vautsi, en ole koskaan nähnyt ja joka tapauksessa olen nähnyt elämäni aikana aika paljon.

  VastaaPoista
 9. Ihania aikoja tosiaan ja melkoista hajakeskittyneisyyttä :) Minulla on toinenkin Kutsukahvi-purkki, jonka olen perinyt. Siinä on tuossa seiskan paikalla Stadionin merkki. Ehkä Pohjanmaalla ei osallistuttu Stadionin rakentamiseen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista