17.5.2012

Kukkii

Käenrieskoilla menee hyvin.

Ne levittäytyvät suurina parvina vähän joka puolelle.
Takana kukkivat skillat joilla myös on laajentumispyrkimyksiä.

Jouluruusu on pudottanut terälehtensä ja kehittää siemeniä. Lisääntyykö tämä siemenistä? Hän on edelleen hyvin kaunis
ja terhakka.

Osalla tulppaaneista kukinta alkaa olla ohi.

Toiset vasta aloittelevat.

Kiurunkannukset ovat perintökasveja. Olen siirtänyt näitä lapsuudenkotini pihamaalta. Mummuni kutsui kukkaa nunnanhunnuksi, sen ruotsinkielinen nimi on nunneört.

Lämpimästi tervetuloa mukaan New England Rose!
Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!


16 kommenttia:

 1. Tänään juuri katselin yhden talon pihassa kukkia ja meitin, että mitähän ne ovat ja niinpä sinä esittelet Kiurunkannuksen :) Kiitos tiedosta, taas viisastuin. Voi tuota käenrieska-perhonen otosta, ihqu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiurunkannuksissa on miellyttävä tuoksu, joka liittyy lapsuuteni keväisiin tuomen lisäksi. Kukittuaan se katoaa kokonaan, nyt täytyy olla tarkkana, sillä aion siirtää sitä toiseen paikkaan.

   Poista
 2. Ai nunnanhuntu, kiva nimi sekin =D
  Upeita kuvia olet ottanut. Jotenkin minusta tuntuu, että oikein nautit siellä puutarhassa kuvakulmaa hakiessasi. Niin upea on tuo käenrieskan värityskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän laiska kuvaamaan yleensä, tämä bloggaaminen on siitäkin hyödyllistä, että tulee kuvattua puutarhaa. Siitä on paljon hyötyä suunnittelussa. Kyllä kuvaaminenkin voi olla nautinnollista.

   Poista
 3. Kaunista, kaunista! Ja hyvä ettet anna pelolle tilaa, varovaisuus olkoon meidän kaikkien repussa, muttei pelko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kevät on kaunista aikaa, kaiken huomaa niin selvästi kun ei vielä ole kesän runsautta. Niin totta, varovaisuus on järkevää, mutta pelko vie voimat ja toimintavalmiuden.

   Poista
 4. Ihan mielettömän kauniita ja värikylläisiä kuvia. Mikähän edesauttaisi skillojen leviämistä? Minun pihaltani löytyy vain pari hassua muutamasta paikasta. Kerro salaisuutesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Suoraan sanoen en tiedä skillojen leviämismekanismia, ne taitavat siementää. Tärkeää on ainakin, että kasvi saa tuleentua rauhassa. Eli kun ne minulla kasvavat nurmikolla se tarkoittaa, ettei nurmikkoa voi leikata ennen kuin skillat ovat kuihduttaneet lehtensä. Aluksi minullakin oli vain muutamia, ostin sitten pussillisen skillan sipuleita ja istutin erään syksynä nurmikolle ja hups, ne alkoivat levitä. Se taitaa olla yksi helpoimpia kasveja :)

   Poista
 5. Kun syntyy kiintymyssuhde johonkin kasviin tai kukkaan, siitä tulee jotenkin persoonallinen ja "hän", niin kuin sinun jouluruususi. Minäkin käytän joskus orkideoistani persoonapronominia "hän". Terveisiä siis heille, kukkasillesi. Käenrieska on kiva pikkuriikkinen, kiurunkannus vaikuttaa uudelta tuttavuudelta minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, jouluruusu on hän. Ymmärrän hyvin, että orkideat ovat ovat myös hän. Käenrieska on hauska ja pirteä minililja. Kiurunkannus on vanha puutarhakasvi, mutta ilmeisesti jäänyt vähän unholaan, koska moni ei sitä näköjään tunne. Se on kuitenkin helppohoitoinen kevään airut.

   Poista
 6. Siis niin kauniita kuvia (taas)! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon ja mukavaa viikonloppua, Helmille rapsutukset.

   Poista
 7. Kiitos kauniista kukkakuvista! Ne ovat todella taidokkaasti kuvattu!

  VastaaPoista
 8. Käenriskat ovat kuin pieniä aurinkoja vehreällä nurmella, upeat kuvat! Itselläni ei ole tulppaaneja myyrien takia, mutta narsissit jaksavat kukkia aina vaan. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kasvatin ennen tulppaaneja ruukuissa, juuri tuon myyräongelman vuoksi. Peura kävi usein popsimassa kasvustot, ennen kuin kukat puhkesivat. Sitten kävi niin, että myyrä kävi talvella kellarissa popsimassa tulppaaninsipulit ruukuista. Päätin kuitenkin kokeilla ja kuin ihmeen kaupalla sipulit ovat säästyneet sekä myyriltä, että peuroilta. Tänä vuonna on kuulemma myyräkato.

   Poista

Kiitos kommentista