24.5.2012

Tragedia metsäretkellä

Metsäretkellä Nero löysi  rikkoutuneen munan. Kooltaan se oli noin puolet kananmunasta. Aika tuore koska kissa maisteli sisältöä tyytyväisenä.

Vähän matkan päässä sammalikossa näin toisen, ehjän munan. Kokeilin sitä varovasti, se oli kylmä ja kuollut.

Sulasta päättelin, että kyseessä on sepelkyyhkyn perheenlisäys.
Pienessä kuusessa huomasin risupesän.
Tuuli oli katkaissut läheisen koivun latvaosan, se oli pudotessaan tönäissyt kuusta niin, että munat ovat ilmeisesti tärähdyksen voimasta pudonneet maahan.
Surullista, sepelkyyhky munii kaksi munaa ja nyt koko katras tuhoutui. Ehkä ne ehtivät yrittää uudestaan.

Löysin sen mitä menin hakemaan, korvasieniä. Juuri yhden aterian verran.

Nero on harmaantunut, kuten melkein kaikki täällä. Siitepölyä on aivan valtavat määrät kaikilla pinnoilla. Sade olisi tervetullut.

10 kommenttia:

 1. Voi surku. Todennäköisesti ne yrittävät toisenkin kerran. Hyvinä kesinä kyyhkyt tekevät kaksi- ellei kolmekin pesuetta.
  Jos jotain positiivista täytyy asiassa nähdä niin Nero sai ainakin terveellisen, vitamiinipitoisen ja proteiinirikkaan välipalan.
  Korvasieniä on täälläkin keitelty!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos kyyhkyillä on tapana tehdä monta pesuetta, ei mene koko pesintä hukkaan. Nero pääsi munan makuun ja hyvältä tuntui maistuvan.

   Poista
 2. Toivottavasti kyyhkyt saavat kokea vielä perheonnea tämän kesän aikana. Ystäväni kerrostalokodin pihalla on sorsa pesinyt kukkalaatikossa. Viimeksi kylästä lähtiessä huomasin, että munat olivat murskana ja emo haahuili kävelytiellä. Tuli surullinen olo.
  Aamulla olin koiran kanssa ulkona raikkaassa ja aurinkoisessa säässä. Vastaantulijatkin olivat kevään koskettamia ja oli kiva jutella parin ihmisen kanssa. Kaunista päivää kaikille!
  Papy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On surullista nähdä tuhottuja pesiä, eläimillä on paljon uhkia kaupunkiympäristössäkin. Meillä teki kerran lokki pesän portaanpieleen. Pellolla oli keväällä tulvavettä ja lintu luuli kai pesivänsä järven rannalla. Kovasti jännitti mitä tapahtuu pesälle niin keskeisellä paikalla, mutta hyvin taisi pesintä onnistua. Silloin ei vielä ollut Neroa. Nyt taitaa olla jo kesä.

   Poista
 3. Ihanat sienet, minäkin kävin ystäväni kanssa korvasieniretkellä muutama päivä sitten. Onneksi niitä löytyi :-)
  Voi mikä tragedia... mutta kai ne munivat uudestaan. Luonnoneläimillä on monta mutkaa ja vastoinkäymistä elämän aikana. Jännää, meillä kissat eivät ollenkaan välitä munasta, ainakaan kananmunasta, olen kokeillut. Tai pitäisiköhän sen olla vastamunittu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä munan pitää olla tuore. Kokeilin antaa Nerolle kananmunaa, vähän se sitä lipoi, mutta jätti siihen. Ei se ollut niin maukasta kuin kyyhkyn muna.

   Poista
 4. Nyyh.
  Meillä on kaikki ihan keltaisena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ovat jo värikkäät kukatkin kellan harmaita. Toivon tosiaan sadetta, joka pesisi paikat puhtaiksi. Kohta tuota täytyy ryhtyä lapioimaan pois.

   Poista
 5. Täälläkin päin kaikki ulkona muuttuu kellertäväksi. Pesän kohtalo oli surullinen. Tule aina haikea olo, kun joku eläin menettää poikasensa, tässä tapauksessa pesänsä ja munansa. Ja niinhän usein luonnossa tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään aamukahvilla puutarhassa näin tummaa metsää vasten, miten siitpöly satoi maahan. Nyt sitä on todella paljon, niiskuttelen pihalla vaikken ole erityisen allerginen. Lohduttavaa ajatella, että kyyhkyt voivat aloittaa alusta pesähommat, toivottavasti nyt onnistuu.

   Poista

Kiitos kommentista