22.5.2012

Keltaista

Mystisesti yhteen kukkapenkkiin on ilmestynyt kaksi keltaista tulppaania. Olen täysin varma, etten ole laittanut sipuleita tähän penkkiin, lisäksi ne kasvavat oudosti aivan penkin ulkoreunassa. Penkissä on kyllä kerran kukkinut yksi peruspunainen tulppaani, vanhoja peruja. Olen istuttanut tulppaanin sipuleita ihan toisaalle. Värikään ei oikein kuulu valikoimiini, mutta sipuleistahan ei aina voi tietää.
En vastusta mitään värejä puutarhassa, mutta jonkinlaisia värisointuja haluan kokonaisuuksista.

Moni inhoaa voikukkia, mutta minusta ne ovat kauniita pikku aurinkoja.

Kultatyräkin vihertävän keltainen väri miellyttää. Kasvi muodostaa kauniin mättään.

Sain kerran ystävältä tuliaisiksi pussillisen villitulppaanin sipuleita. Ne ovat ilahduttaneet jo monta vuotta ja levinneet kiitettävästi.

Minililja käenrieskakin kukkii vielä.

14 kommenttia:

 1. Aurinkoinen hyvän aamun toivotus tuo erikoisen värinen keltapunainen tulppaani, joka on jostain tupsahtanut kukkapenkkisi reunalle. Minäkin viime viikonvaihteessa pohdiskelin voikukkaa. Jos en olisi voikukkaa koskaan nähnytkään, istuttaisin sitä mielelläni puutarhaan tai minne vain kukkapenkkiin ja vaikka parvekkeelle. Mutta kun sitä on koko piha täynnä, kaivoin muutamista kohdista voikukkaraudalla voikukkia ylös, ja niistä tuli ainakin kaksi puutarhakärryllistä. Kokonaisuudessa ei edes huomannut mitään eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aurinkoinen kesäaamu todellakin. Voikukka on harmillinen kun leviää niin tehokkaasti, kitken sitä pois kukkapenkeistä ja kasvimaalta, muualla se saa kasvaa melko vapaasti. Sen keltaiset matot ovat kauniita ja piristäviä. Olin suunnitellut kirjoittaa tähän, että jos se olisi harvinaisempi, sitä istutettaisiin kukkapenkkeihin. Tavallinenkin voi olla kaunista.

   Poista
  2. Meidän 9-v. toivoisi kovasti voikukkia pihalle, jotta saisi tehtyä seppeleitä :)

   Ihanat sävyt tuossa tulppaanissa, vaikka yllätyskukkija onkin.

   (P.S. En ymmärrä miksen saa jätettyä uutta kommenttia vaan ainoa vaihtoehto on vastata edelliseen. Hassu juttu, en vaan käsitä mistä johtuu...)

   Poista
  3. 9-v. ymmärtää voikukkien päälle :) Lapsuudessa niillä oli monta roolia, varsista saa tehtyä pillejä, kukista seppeleitä, kauppaleikeissä ne olivat voita. Niillä sai myös kivasti tahrittua ihon ja vaatteet.
   Kommentin voi huoletta jättää minne vain :) Eikö sinulla näy alareunassa, kommenttien alla laatikkoa tai tekstiä "Lisää kommentti", joka on linkki lootaan. No hällä väliä, kiva että jätit kuitenkin kommentin.

   Poista
  4. Nyt näkyy loota, mutta päivällä ei näkynyt. Eri koneella olin tosin.

   Mä tykkäsin lepsena kerätä voikukasta sitä keltaista keskiosaa, joka on vielä tiivistä ennenkuin kukka on kokonaan auki. Myös nuppuja oli kiva purkaa :)

   Monipuolinen leikkikasvi siis!

   Poista
  5. Blogger vikuroi joskus. Voi myös olla, että se vaatii ihan viimeiset päivitykset selaimiin.

   Minullakin on paljon leikkimuistoja voikukista. Siksi kai pidänkin niistä. Varsista tehtiin myös rannerenkaita laittamalla varren päät sisäkkäin. Ja kaikenlaista leikkiruokaa niistä myös tehtiin. Materiaalia oli runsaasti tarjolla :)

   Poista
 2. Tulppaanimysteeri. Puutarhayllätys.
  Kyllä se kaunis on vaikka ei ehkä kuulukaan joukkoon. Ihanaa väri-ilotulitusta taas kerran. Aurinkoista päivänjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulppaanimysteeri tosiaan. Ei kuulu joukkoon, mutta on tervetullut! Aurinkoisia päiviä sijaiskotiinkin!

   Poista
 3. Muukalaistulppaani, käenrieska ja voikukka sointuvat hyvin yhteen - ainakin blogisivuilla. Jos nyt kuitenkin istuttaisit sitä voikukkaa tulppaanin kaveriksi. Muutaman viikon kuluttua tapahtuisi ihmeellinen värimaailman muutos ja sinulle olisi vaalea harsomainen pilvi penkissä, ja ensi vuonna toisessakin kukkapenkissä ja kolmannessa jne...
  Istutin eilen ulkoruukkuun hohtavan valkoisen neilikan ja sinisen orvokin. Niistä tuli heti kaverit. Papy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muukalaistulppaanin penkin edustalla on voikukkaparvi, ne täydentävät toisiaan. Tälläinen yllätys, että jotain uutta ilmaantuu on mukavampi kuin sellainen, ettei ilmaannu sitä mitä odottaa. Sinivalkoinen istutuksesi kuulostaa kauniilta.

   Poista
 4. Kauniita ovat keltaisesi, kuin pieniä aurinkoja. Mutta voikukkia en suuremmassa määrin tahtoisi pihaani!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suuremmassa määrin :D Minullakin ne ovat keskittyneet yhdelle alueelle, leikkaan kukinnot pois ennen kuin ehtivät siementää. Mutta rantaan johtava polku on kohta keltaisenaan ja niin upea. Tosin ne ovat levinneet siitä heinäpellolle, eivätkä ehkä ole maukkaita rehun seassa.

   Poista
 5. Blogissani on sinulle haaste, 11 puutarha-aiheista kysymystä vastattavaksi. Olet kyllä ilmeisesti saanut haasteen jo ennenkin, mutta kysymykset ovat eri. Jos et jaksa vastata kaikkiin, voithan vastata vain vaikka yhteen kysymyksen, keksiä itse yhden kysymyksen ja lähettää se edelleen yhdelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula. Vastaan mielelläni. Nyt rämmin kaulaa myöten dead line -suossa, mutta heti kun saan projektit valmiiksi ehdin taas ajattelemaan :)

   Poista

Kiitos kommentista