12.5.2012

Puutarhadementiaa


Ensiksi monet kiitokset teille kaikille, jotka kommentoitte edellistä postausta ja annoitte informaatiota koskien tuota
pop up -ongelmaa. Erityisesti kiitos Elinalle, joka ensimmäiseksi toi ongelman esiin ja viismummoiselle, joka vielä vahvisti viestin. Se, että joillekin mainokset avautuvat ja joillekein ei johtuu ehkä siitä onko selaimessa ponnahdusikkunoiden esto päällä vai ei. Eli ne, jotka haluavat välttää tälläisiä mainoksia voivat kieltää selaimen asetuksissa ponnahdusikkunat. Yritän edelleen tehdä asialle jotain.

Luulin, että kylmänkukka on kadonnut puutarhasta, mutta ilokseni iltakierroksella huomasin sen kirsikkapuun juurella.

Minulle on kehittynyt jonkinasteinen puutarhadementia. Sillä on monenlaisia ilmenemismuotoja. Esimerkiksi: Nautin aamiaista ulkona, kesken aterian saatan äkkiä nousta ja lähteä kierrokselle. Pitkän ajan kuluttua työpöydän ääressä mietin miksi minulla on nälkä, joko minä söin? Palaan ateriapaikalle, puurokuppia ei näy, veinkö sen sisälle? Se ei ole tiskipöydällä, vaan se löytyy kasvimaan penkiltä. Puuro on syömättä. Samassa huomaan, että raparperi on vehnähtänyt melkoisesti, ajattelen, että sille pitäisi antaa vähän kalkkia. Lähden hakemaan aitasta kalkkia, matkalla huomaan että... ... ... Lopulta olen touhunnut yhtä ja toista, puuro on edelleen syömättä.
Muita dementian ilmenemismuotoja: kasvien lajit ja nimet hukassa. Penkeistä nousee outoja kasveja, joita en muista sinne istuttaneeni, penkeistä ei nouse kasveja, joita muistan sinne istuttaneeni...

Puutarhaharrastajille pitäisi määrätä lakisääteinen kevätvapaa. Pelkkään ihmettelyyn ja ihailuun tarvitaan paljon aikaa, keskittymiskyky on niin ja näin kun mieli vaeltelee koko ajan puutarhassa. Jos satun tekemään jonkin massiivisen virheen vetoan siihen, että olen syyntakeeton, minulla on puutarha.

PS jos inhoatte kaikkea kissoihin liittyvää niin älkää käykö  katsomassa Suden blogista linkkiä täplikkään perheen elämään. Minulla on ikkuna koko ajan auki, olen jäänyt koukkuun.

Lämpimästi tervetuloa mukaan Inka.
Hyvää äitienpäivää ja mukavaa viikonloppua kaikille!

20 kommenttia:

 1. Ai niin, minä keitin jo aamukahvia tunti sitten. Pitäisi mennä kai juomaan... Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Niin paljon kukkia ja ihmeellisyyksiä puutarhassa, ja sinulla niin vähän aikaa!

  Mukavaa puutarhapitoista viikonloppua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työ häiritsee ikävällä tavalla puutarhaharrastusta. Hankalinta lienee se, että työpaikka on täällä puutarhan keskellä. Joskus kesken työn huomaan kykkiväni kukkapenkissä enkä muista siirtymävaiheesta mitään. Rauhaa teidän reviirille!

   Poista
 3. Epäilen, että on! Nyt kahvi on kupissa, mutta piti käydä kuivattamassa hiukset ja käydä kurkkaamassa täälläkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä taitaa olla sen varhaiskeväällä sairastetun puutarhakuumeen jälkitauti :)

   Poista
 4. Minullakin on ajatukset koko ajan jossain muualla... mökkipihalla tietenkin. Ja jostain syystä nämä viikonloputkin menevät nyt jatkuvasti näin, etten pääse vietämään niitä mökillä. Siellä käydessä otan kymmeniä kuvia, joita sitten selaan uudestaan ja uudestaan. Keväistä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmaan kuitenkin ihana tunne kun on joutunut vähän aikaa olemaan pois pihalta ja palatessa näkee miten valtavasti kasvu on edennyt. Kuvien parissa on hyvä haaveilla ja niistä näkee näin keväällä miten hurjan nopeasti kaikki muuttuu. Kastelu taitaa tänä viikonloppuna olla hoidossa vähän joka suunnalla.

   Poista
 5. Ponnahduksikkunoiden kielto ei ole hyvä ratkaisu, koska silloin ei pysty kommentoimaan niihin blogeihin, joissa kommenttilomake ponnahtaa omakseen.
  Pilkkukissojen linkki on tosi kiva, käytiin siellä jo pitkään ihmettelemässä.
  Sulla on taas niin kauniit kuvat! Puuutarhanhoitovapaat olisi todella tarpeen, kannatan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ponnahdusikkunakielto ei blokkaa tuollaisia itse avattavia ikkunoita, vain tuollaiset piilotetut mainosikkunat. Voin hyvin kommentoida kaikkia blogeja vaikka minulla on aina tuo kielto päällä.
   Tuo leopardiperhe on aivan vienyt sydämeni.
   Puutarhanhoitovapaat kaikille puutarhaharrastajille!

   Poista
 6. Kiva kun annoit oireille nimen..mie jo ihmettelin mikä se minuakin vaivaa..työkaluja pitkin pihaa ja kahvinkeitin päällä ym. huolimatonta...:D Hyvää viikonloppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa kuulla, että muilla on samankaltaisia oireita. En ole vaivani kanssa yksin :) Täällä blogimaailmassa voi saada vertaistukea.

   Poista
 7. Lakisääteinen kevätvapaa =D
  Niin hyväntahtoinen kirjoitus taas kerran.
  Ja miten upealta kuulostaa työpaikka puutarhan keskellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi onnekas kun saan ansaita leipäni täällä puutarhan keskellä, mutta sitten on nämä lieveilmiöt :)

   Poista
 8. Eiköhän laiteta adressi vireille,että saatais tuo lakisääteinen kevätvapaa?Tässähän ollaan ihan syyntakeettomassa tilassa monta kuukautta.Mä löysin yhtenä aamuna aamupuuroni miedolla lämmöllä hautumasta kivikovana koppurana,kun teinkin oikein antaumuksella tarkistuskierroksen pihalla,vaikka menin vain äkkiä tyhjentämään kompostiastian...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Adressi viereille, kannatetaan! On lohdullista kuulla, että epidemia vaivaa muitakin, tosin arvelinkin etten voi olla ainoa taudista kärsivä. Juuri noin minulle usein käy puutarhan taikavoima vetää puoleensa.

   Poista
 9. minusta taas on tullut hajamielinen kun olen kirjoittanut tutkielmaani valmiiksi. Jääkaapista on löytnyt joskus muutakin kuin ruokaa, avaimet ovat milloin tippuneet kengän sisään, milloin laitettu astiakaappiin :D
  onneksi tää on kohta ohi ja paluu normaaliin elämään alkaa :D
  upeita kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla niin, että täydellinen keskittyminen yhteen asiaan (niin ihanaa kuin se onkin) väistämättä sulkee pois kaiken toisarvoisen ja tarkkaavaisuus rutiineissa herpaantuu. Toivotan voimia tutkielmasi kanssa!

   Poista
 10. Osui ja upposi!:) Erityisesti tuo, miten lähtee tekemään yhtä ja matkalla huomaa että pitäisi tehdä myös toista ja kolmatta... Ja sitten on voikukkarautaa, istutuslapiota, lannoitetta yms. ympäri pihaa, kun jokainen projekti on kesken. Mutta ihanaahan tämä on!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varsinainen epidemia näinä aikoina. Kesällä ehkä vähän helpottaa, mutta oireista taitaa päästä kunnolla eroon vasta talven tultua. Tauti ei onneksi aiheuta kipua, vaan ihanaahan tämä on.

   Poista

Kiitos kommentista