16.5.2012

Vaahtopäitä skillameressä

Etupihalle on levittäytynyt upea valkoinen matto.
Täyttäkööt skillat ja valkovuokot maan!

Meillä kävi kutsumattomia vieraita. Olin puutarhassa ja jokin kuudes aisti sanoi, että joku meni sisään. Ovi oli tavalliseen tapaan auki ja sisältä löytyi tuiki tuntematon heppu. Määrätietoisesti (ehkä jopa uhkaavasti) näytin hänelle ovea. Muukalainen oli tullut kaukaa, vierailta mailta, aina Balkanilta asti. Hänellä oli mukanaan jokin lappu, jota en kuitenkaan käynyt lukemaan. Mies palasi polkupyörälleen ja ajoi tiehensä.
En huomannut mitään kadonneen, mutta soitin kuitenkin lähikaupungin poliisiasemalle. Sieltä ei ehditty vastaamaan, joten tein ilmoituksen tuntomerkkeineen sähköpostilla.
Poliisi soitti nopeasti takaisin parikin kertaa, kyselivät tarkempia tietoja ja kehoittivat seuraavan kerran soittamaan heti hätänumeroon. Tämä on kesämökkialuetta ja luulen, että vorot käyvät vain kartoittamassa paikkoja. Asun todella syrjässä, taloja on täällä harvakseen, en usko, että kukaan tuloshakuinen kerjäläinen tuhlaisi panoksia täällä kiertelyyn. Näitä kulkijoita on liikkunut ennenkin, ei tosin muutamaan kevääseen.

Sain Kartanonrouvalta Kaunis blogi -tunnustuksen. Hän on tehnyt tämän uuden, hienon embleemin. Iloitsen tunnustuksesta, olen jo vastannut tähän, joten nyt vain kiitän nöyrästi. 

Lämpimästi tervetuloa mukaan Kati!
Mukavaa helatorstaita kaikille!

28 kommenttia:

 1. Ihana, ihana kukkameri.

  Onneksi kutsumaton sai häädön, toivottavasti pysyy poissa. Tulee mieleen että kyllä on melkoisen röyhkeää toimintaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautin tavattomasti joka päivä tästä luonnon muovaamasta kukkamerestä.
   Häätö tuli, ikävää, että täällä korvessakin joutuu pitämään ovia lukittuna. Eilen kuulin ison kylän hermokeskuksessa, eli asiamiespostissa ikäviä tarinoita noiden levittäytymisestä alueelle. Minä aion panna kampoihin.

   Poista
  2. Jotenkin tuntuu kauhealta ajatus että edes omassa kotonaan ei voi olla turvassa. Eikös kodin pitäisi olla turvapaikka? Täälläpäin oli toissakeväänä samankaltaisia tyyppejä, poliisit tosin totesivat että jos jotain saadaan anastettua, tyypit häipyvät samantien seuraavaan kaupunkiin. Ja siellä sama homma jatkuu.

   Poista
  3. Kylällä kerrottiin, että tänä kesänä on odotettavissa ennätysmäärä noita vieraita maahamme. Täällä kyllä isännät alkavat käydä kuumana jos jotakin tapahtuu. Työkoneita ja -kaluja on pitkin metsiä ja peltoja, nyt pitäisi kaikki laittaa lukkojen taakse. Paikallisen rekkaliikennöitsijän pihaa on kierrellyt pakettiauto dieselvarkaissa ja huoltoasemalla on varastettu tavaraa lukitsemattomista autoista. Kun on totuttu luottamaan lähimmäisiin, on vaikea ryhtyä epäluuloiseksi.

   Poista
 2. Tulvillaan on piha sulla kukkasia, hienoja:)

  Meillä kävi kans viimeviikolla joku ihan samoilla asioilla "pyöräilemässä", lappuansa esitteli...onneksi olin kotona ja seurailin hieman touhuja naapureidenkin pihalla, kun siellä ei oltu kotosalla...tosiaan epäilyttävää puuhaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, olen luvannut pitää vähän naapurustossa olevia mökkejä silmällä ja varoitin muita naapureita asiattomista kulkijoista. Kannattaa ajoissa ilmoittaa näistä paikalliselle poliisille, heitä kiinnostaa näiden tyyppien liikkeet.

   Poista
 3. Herttinen miten säikähtäisin.
  Toivon että heppukin säikähti sinun määrätitoisuutta niin, että lähtee livohkaan siltä seudulta.
  Rauhallisia puutathapäiviä sinulle jatkossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ehtinyt säikähtää ennen kuin jälkikäteen. Voin sanoa, että heppu pelästyi :) Hän myös näki, että aloin soittamaan jonnekin ja kaiketi osaa laskea 1+1 ja pysyttelee poissa. On vain muistettava sulkea ovet kun menee kasvimaalle touhuilemaan.

   Poista
 4. Hurja, mikä juttu! Varmaan tuo on sellainen tilanne, että ensin toimii ja sitten vasta alkaa miettiä mitä olisi voinut tapahtua. Inhottavaa ajatella, että joku voi kartoittaa ryöstettäviä kesämökkejä. Hyyh.
  Syrjäisen saaren etu on se, että tänne ei pääse kuin yhteysaluksella, jonka henkilökunta varmaan huomaisi jos epämääräiset tyypit lähtisivät auto täynnä telkkareita. Tai sitten niiden pitäisi olla niin organisoituneita, että olisi oma vene. Onhan se mahdollista. Onneksi naapurit on ihan vieressä, itse tykkään asua kylässä.
  ihanat kukat, voi että miten kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin! Maailmaa kiertäessään on oppinut että hyökkäys on paras puolustus. Jos vastapuoli huomaa, että pelkäät on peli menetetty. Ja olihan minulla kotikenttäetu :) Meidän kylän keskustassa tyhjennettiin yksi talo keskellä päivää, monta vuotta sitten. Saaressa on varmasti hyvässä turvassa tai pitäisi olla todella houkutteleva saalis tiedossa jos sinne asti vaivautuisi ryöstelemään. Kukkameri ilostuttaa joka päivä!

   Poista
 5. no hui ! kamalaa kun joku tunkeutuu omaan kotiin ! me kans asutaan vähän syrjemmässä...mutta vielä on saatu olla rauhassa.
  uskomattoman ihana kukkaismeri :) huokaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosi pahalta ja loukkaavalta, että joku tulee omalle reviirille. Poliisi sanoi, että kotirauhan häirinnän tunnusmerkit täyttyivät ja voisin tehdä rikosilmoituksen. En kuitenkaan vielä tehnyt, mutta teen jos tänne vielä joku eksyy.
   Kukkameri on todella laaja ja laajenee joka vuosi. Pitäisi olla laajakulma kamerassa, että saisi kaiken kuvaan.

   Poista
 6. OOh huokaan kukkamerellesi.
  Karsea tuo hiippari, onneksi vaistosi toimi ja sait tyypin häädettyä heti pois. Pistä kampoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä luonto osaa tehdä kauneimmat kukkapenkit! Kampoihin pistetään, oikein reippaasti!

   Poista
 7. Ihana kukkameri!

  Pelottava vierailija... Viime kesän jälkeen olen pitänyt ovia lukossa, kun näin kylällä epämääräisiä ihmisia. Meillä on tosin ovi pihan puolella, niin sen kyllä näkisi, jos joku on tulossa. Äitini luokse (kaupungissa) pyrki joku ulkomaalainen kaupustelija. Soitti ovikelloa, mutta kun kukaan ei tullut avaamaan, niin kokeili ovenkahvaa! Meillä on tunkeilijoita vastaan sängyn vierellä pesäpallomaila ja äksy kartanonrouva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö ole tylsää, että rento luottamus menee ja ovia on pidettävä aina lukossa. Jos menen vaikka yläkertaan on lukittava ovet. Pesäpallomaila on kuistilla, pitääkin siirtä se lähemmäksi. :) Olen rauhaa rakastava ihminen, mutta minua kun ärsyttää niin siitä on leikki kaukana. Entisenä koiraihmisenä sanon, että tässä on sellainen kohta missä koira on kissaa parempi. Nimittäin vahtimisessa.

   Poista
 8. Kun yksin asun olen alkanut päivälläkin pitämään ovea lukossa vaikka olen sisällä. en halua niitä kauppiaita käymään sisällä ollenkaan, en lapullisia enkä muitakaan. Onneksi Himmu rientää ovikellon jatkeeksi ilmoittamaan, että täällä määrää hän.
  Mutta kyllä on pihasi kaunis nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taas on ovet sepposen selällään. Kuten tuossa ylempänä jo totesin, koira on kyllä siinä mielessä hyvä turva, että se hälyttää heti kun vieras tulee lähelle. Olen saanut syntymälahjana sisua varmaan yliannostuksen, enkä pelkää helposti. Huolestuttaa kuitenkin jos kutsumattomat vieraat tunkeutuvat jonkun avuttoman mummon mökkiin. Siinähän voi jo pelästyä kuoliaaksi. On väärin jos ihmiset joutuvat pelkäämään kotonaan.

   Poista
 9. Onneksi kulkija jatkoi kulkuaan viemättä mitään - paitsi ehkä sen turvallisuuden tunteen. Sekin on suuri varkaus. Kun autioituneesta mummolastani rikottiin ovi ja vietiin vanhaa tavaraa, siitä jäi kurja olo. Ajatella, jos kävijä olisi ottanut lähtijäislahjaksi mukaansa tietokoneesi. Poliisi ei vastaa puhelimeen etkä saa lähetettyä sähköpostia (ellet sitten kännykällä). Jos lähiseudulla ei ole lennätintä, jää vain savumerkit. Tai pikakirje. Tai kyyhky. Turvallista mieltä ja hyvää helatorstaita toivottaen, Papy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kaikkea turvallisuuden tunnetta kulkija ei ehtinyt kaapata mukaansa ja jättihän hän tilalle vähän varovaisuutta. Ei täällä onneksi ole paljon varastettavaa, kännykkä tietysti kelpaisi, mutta sekään ei ole kovin hitec. Tietokone on niin monella piuhalla kiinni, ettei sitä noin vain kaapata mukaan. Ehkä hän himoitsee rikkinäisiä sinkkiämpäreitäni. Mukavaa helatorstaita!

   Poista
 10. Sido siis sinkkiämpärit tanakalla ketjulla yhteen niin ainakin kuulet, jos voro niitä yrittää viedä. Papy

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ketjutan kaiken mikä pihalla on. Ja pulttaan kiinni.

   Poista
 11. Ihana kukkameri! Minun valkovuokkoni ovat vielä vähän nuppuisia, muuta kohta nekin puhkeavat täyteen kukkaan. Isäni istutti joskus muutaman taimen tontin reunalle, ne ovat levinneet hienosti.

  Meilläkin liikkuu silloin tällöin noita kauppiaita. Joskus näen ikkunasta, kun pitkää kujaa pitkin saapuu joku outo kaveri reppu selässä, silloin ehdin laittamaan oven lukkoon, usein pääsevät yllättämään. Tutulta kauhakauppiaalta ostan aina puuhaarukoita ja -lastoja, vaikka niitä on jo laatikot pullollaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovuokot ilmeisesti leviävät hyvin suotuisissa paikoissa. Nuo meidän pihan vuokot alkoivat hiipiä metsästä kun karsin pusikkoa ja ne saivat enemmän valoa. Nyt ne peittävät jo ison osan nurmikkoa.
   Meillä käynyt vierailija ei varmaankaan myynyt mitään, ainakaan hänellä ei ollut kantamusta mukanaan. Kylällä ovat kuulemma kaupitelleet rihkamakoruja.

   Poista
 12. Nurmikkosi juhlii kevättä.

  Huh, tulen ihan vauhkoksi tuollaisista tapahtumista. Hyvä ettei mitään sen kummempaa sentään tapahtunut etkä menettänyt rohkeuttasikaan. Ikävä että tuollaista väkeä liikkuu maaseudulla(kin) horjuttamassa turvallisuutta ja luottavaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukilla on varsinaiset kevätkarkelot!
   Onneksi ei tosiaan tapahtunut mitään ikävää. Yritän olla edelleen luottavaisella mielellä, mutta varovainen. Jokin uusi sävy olemiseen on kuitenkin tullut.

   Poista
 13. Skillat ja valkovuokot sopivat ihanasti yhteen!
  Meilläpäin liikuskelee kesäisin irlantilaisia "työmiehiä", jotka tarjoutuvat tekemään pihakivetyksiä ym. hommia. Vaan kun eivät ole oikein rehellistä porukkaa, huijaavat, siitä on omakohtaista kokemusta. Sen jälkeen sitä on tullut tosi varovaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kukat ovat tosi luontevia yhdessä.
   En ole kuullutkaan irantilaisista kuljeskelijoista. Tuollaiset kokemukset ovat ikäviä. Kyllä tässä varmaan täytyy heittäytyä terveen epäluuloiseksi kulkijoiden suhteen.

   Poista

Kiitos kommentista