11.11.2012

Omasta maasta

Maljakossa kukoistaa vielä jättimaksararuoho ja koiruoho. Ehdin poimia kukat talteen ennen pakkasia. Maksaruohot kehittävät maljakossa juuret ja ne voi keväällä istuttaa takaisin puutarhaan.

Viikonloppu on kulunut työn merkeissä, ihanan rauhallista ja tehokasta aikaa. Minulle sopii huonosti sirpaleinen työaika.
Se, että sähköposti tai puhelin keskeyttävät ajatuksenjuoksun. Pystyn olemaan luova vain rennossa tilassa kun tiedän, että keskeytymätöntä aikaa on tarpeeksi päästä ajatuksen loppuun asti. Useimmiten saan työskennellä rauhallisissa merkeissä, mutta dead linen häämöttäessä tunnelma tihenee. Työskentelen mielelläni myös öisin jos olen päässyt nautinnolliseen flow-tilaan. Olen melko hyvä nukkumaan, joten unenpuutteesta en kuitenkaan kärsi. On valtavan hienoa, että voi työskennellä oman rytminsä mukaan, työ on silloin paljon nautinnollisempaa ja tehokkaampaa.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin Hannamari!
Kaikille mukavaa isänpäivää!

28 kommenttia:

 1. I-ha-na kannu! Tassut ja kaikki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä suositaan tassutavaraa :) Kirppislöytö vuosien takaa.

   Poista
 2. Kuka uskoisi, että maksaruohosta saa noin komean asetelman. En ole myöskään tiennyt, että ne voi istuttaa uudelleen. Tilasin kerran postimyynnistä maksaruohoa, mutta en vieläkään tiedä, mitä ne lopulta olivat. Maistuivat ainakin siilille. Kaunis, kaunis kuva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole siilejä, joten en tiedä kelpaisiko kasvi niille :) Maksaruohojakin on tavattoman monia lajeja. Nämä isot ilahduttavat myöhään syksyllä.

   Poista
 3. Ihana maljakko. Mun maksaruohot jäivät penkkiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin jätin osan penkkiin pihan kaunistukseksi, siellä ne vieläkin törröttävät vaikka pakkanen on purrut jo monesti.

   Poista
 4. Selailin vanhempia postauksiasi ja täytyy kyllä sanoa, että sinulla on upea blogi, mukavia juttuja, kauniita kuvia kiehtovista esineistä!

  On ilo käydä täällä kylälemässä, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kun kävit kyläilemässä, tervetuloa toistekin.

   Poista
 5. Voi, olispa tuon tiennyt aikaisemmin, suretti kun komea maksaruoho jäi Lillan pihaan - eihän siellä enää sitä kukaan ollut katselemassa!
  No, voi ola että ensi vuonna.....(kaan en muista asiaa :D )

  Ja kuten jo todettu, kannu on upea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joku halusi viedä tuon kannun kirpputorille. Täytyy muistuttaa ensi vuonna ennen pakkasia :)

   Poista
 6. Mun piti kerätä maksaruohoja maljakkoon, mutta unohdin. Mustakin ne on kauniita, vähän erilaisia. Mäkin olen hissun kissun tehnyt kuvitustöitä viikonloppuna. Niitä voi tehdä lasten ohessakin. Suunnitteluvaiheessa kaipaan kyllä rauhaa, mutta sen jälkeen voi jutellakin samalla. Toivon mukaan voin jossain vaiheessa tehdä omaan tahtiin kirjoitus-, kuvitus- ja suunnitteluhommat.

  Kaipaatko sä ikinä työkavereita? Ja mitä sä muuten teet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on ihania työkavereita, joita tapaan aina joskus. Siis asiakkaita. En kaipaa jokapäiväisiä tapaamisia työkavereitten kanssa. Joskus on myös tarpeen tavata kollegoita ja päivittää työasioita(kin) heidän kanssaan. Teen suunnittelutyötä, yritän keksiä ainutkertaisia ratkaisuja ja yllätyksiä niin että ne ilahduttavat, tukevat kokonaisuutta, mutteivät ole vain minun itseilmaisuani :)

   Poista
 7. Kauniita maksaruohoja kauniissa maljakossa!

  Omaan tahtiin tekeminen on minullakin ihannetila (humanistista tutkimusta teen, en siis sen luovempaa). Aina kun ei ole sitä flow tilaa. Sitten kun on, sen mielellään käyttää hyödykseen. Joskus sitten taas ei yrittämisestä huolimatta saa virettä päälle. Nyt tosin koitan keskittyä äitiyslomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen sitä mieltä, että lähes kaikki työ on luovaa. Tosiaan, kun sitä flow-tilaa ei voi pakottaa niin on tarpeen, että voi käyttää sen hyväksi kun se kytkeytyy päälle. Äitiyslomalla varmaankin saa ajan hyvin kulumaan ilman ongelmia :)

   Poista
 8. Olen samaa mieltä, että lähes kaikki työ on luovaa tai ainakin sitä voi tehdä luovasti, asenne ratkaisee. En tiennytkään, että maksaruoho kasvattaa maljakossa juuret. Ensi vuonna täytyy pihistää jostain muutama varsi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen varma, että työn miellekkyys lisääntyy jos tuntee, että voi edes jotenkin määritellä omaa työtään voi tehdä luovia ratkaisuja ja saa työstään palautetta. Kun katselen noita naapurin isäntiä, jotka viljelevät maitaan, hoitavat karjaa, tekevät metsähommia ja kaikkea mitä maatalon pitoon kuuluu, niin olen varma, että se työ on luovaa. Maksaruohon varren voi myös pätkiä moneen osaan, jokainen pala juurtuu. Joskus kesäisin nipistelen latvoja ja tuikkaan ne maahan juurtumaan. Näin lisääntyy maksaruohojen suku :)

   Poista
 9. Sinä onnekas, saat päättää työaikasi ja -paikkasi:) Luova työ on antoisaa, mutta sillä on varmasti kääntöpuolensakin.
  Mukavaa ja rauhallista sunnuntai-iltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voin määritellä työaikani jossain määrin. Kääntöpuoli yrittäjänä on ainakin se, että työt voivat olla epäsäännöllisiä; joskus on hiljaista ja joskus kaikki projektit kasautuvat. Kiireessä ja paineessa luovuus ei ole kukoistavimmillaan. Olen tosin tottunut tälläiseen elämään pitkän ajan kuluessa. Rennoissa merkeissä työn ääressä, Neroa kotiin odotellen :) Mukavaa sunnuntaiehtoota sinnekin, kovikset.

   Poista
 10. Ihana maljakko maksaruohoineen,en tiennyt että ne voi kevällä ituttä maahan ,kiitos vinkistä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun juuret ovat kehittyneet kasvit voi laittaa ruukkuun. Viime talvena säilytin maksaruohot maljakossa. Vettä täytyy tietysti joskus vaihtaa, ettei se pilaannu.

   Poista
 11. Oman rytmin ja oman mielen mukainen työaika kuulostaa melko ianteelliselta. Mutta vaatii myös itsekuria ja hyvää motivaatiota. Deadline on kyllä aina aika hyvä motivaattori.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Motivaatiota minulla riittää, pidän työstäni, jos itsekuria uupuu se kostautuu dealinella. Muistan kun hyvin kauan sitten jäin itselliseksi, niin jotkut saattoivat iltapäivällä soittaessaan kysyä: en kai herättänyt? Oletusarvo tuntui olevan, että jos ei ole pakko lähteä työpaikalle niin ei kannata herätä ollenkaan.

   Poista
 12. Ihana kannu ja maksaruohot :) Todella sopivat pariksi.

  VastaaPoista
 13. Luovuus ei kulje kellokortin rytmissä tai edes auringon kierron mukaan. Hienoa että sulla on mahdollituus tehdä työtä juuri tuolla asenteella. Dead line on tarpeellinen mutta lähestyessään raastava.
  Sinulla on silmää kauneudelle. Kannu oikein kauniisti kantaa sylissään suo upean väriset maksaruohot :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos. Onneksi en elä jatkuvaa deadline-elämää. Vain joskus ne kiihdyttävät liikaa, mutta niiden läheisyydessä voi olla myös positiivista stressiä; tekemisen meininki.

  VastaaPoista
 15. Maksaruohot sopivat hyvin kannun tyyliin.

  Sama juttu täällä: saan pääosin itse määrätä työrytmini, kun kotona työskentelen. Työstä ei tahdo tulla mitään, jos se keskeytyy monta kertaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo jatkuva keskeytyminen ja työn monenlainen pirstaleisuus on monien työpaikkojen ongelma. Osasyynä on tietenkin tietotekniikka, joka määräilee aika paljon. Sähköpostin liipasinsormi on joillakin kovin herkkä ja turhaakin postia tulee paljon.

   Poista

Kiitos kommentista