6.5.2013

Vulkaani

Lauantaina puuhastelin kasvimaalla ja muokkasin kasvilavat viljelykuntoon.
Pellonreunassa oli toimiva tulivuori kun polttelin samalla risuja. Jossain kohdassa oli siis lämmintäkin.
Sunnuntaina ei juuri voinutkaan työskennellä ulkona, satoi ja tuuli jäätävästi. Parempi oli olla sisällä ja syödä pizzaa ystävän kanssa. Hän kävi kolmatta kertaa hakemassa perunoita ja tällä kertaa perunat myös muistettiin pakata auton kyytiin.

Jouluruusun kukat alkavat vähitellen avautua.

Joku aloittelee hyvin värikkäästi, mutten muista mitä istutin tähän syksyllä. Joku perenna, jännityksellä odottelen mitä tuleman pitää.

Ensimmäinen parvi tulppaaneja purskahtaa kohta kukkaan.

Pihapiiri alkaa olla valkoisenaan vuokkoja.

Lämpimästi tervetuloa Autuaan olon piiriin,
Sim/sininiitty, Minna sekä Leena ja pojat!

Tuuletonta ja aurinkoista viikkoa kaikille!

55 kommenttia:

 1. Jestas tuo jouluruusu on kaunis!!
  Arvaapa paleliko mua vielä koko illankin kotona - vaikka se ulkona oleilu jäi tosi vähiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on vasta puolivälissä, kukat kasvavat vielä vartta ja muuttuvat suuriksi kerratuiksi ruusuiksi. Uskon, että paleli, ilma oli hyytävä. Aamukahvilla puutarhassa katselin tokkuraisia pörriäisiä, yöllä oli pakkasta. Mutta nyt onneksi paistaa taas!

   Poista
 2. En ole nähnyt noin upean väristä jouluruusua!

  Kevät on ihanaa aikaa seurata mitä kaikkea maasta taas lähtee kasvuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on silmäteräni :)
   Nyt joka-aamuiset kierrokset venyvät pitkiksi kun on yhä enemmän ihmeteltävää ja ihailtavaa.

   Poista
 3. Siellä on oltu ahkerana! Eilinen oli aika kylmä, mutta onneksi loppuviikkoa kohden lämpenee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi on luvassa lämpöä, keskiviikon kohdalla oli sääkartassa +20! En usko ennen kuin näen :)

   Poista
 4. Taitaa olla melko yleinen ongelma puutarhureilla: Mitähän sinne maahan tuli oikein syksyllä laitettu...? Hieman samaa vikaa täällä!

  Tällä viikolla lämpenee, uskaltauduin aamulla pukemaan kevättakin ylleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä tuli taas paljon noita vaihtoperennoita ja vaikka yritin laputtaa kaikki hyvin niin talvi on tehnyt tepposet :) Odottelen innolla lämpöaaltoa, hieman vihreää saisi jo tulla maisemaan.

   Poista
 5. Kiitos näistä kuvista ! jouluruusu on kuin silkkipaperia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa jos kuvat ilahduttivat! Jouluruusu osaa olla herkkä ja voimakas yhtäaikaa.

   Poista
 6. Näiden keväisten versojen väri-ilotulitus jaksaa ihastuttaa joka vuosi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Versoilla on uskomattomia värityksiä, hämmästyneenä jään usien tuijottamaan niitä. Mikä muodonmuutos kasveilla onkaan.

   Poista
 7. Upeanvärinen jouluruusu! Mitäpä meinaat laatikoissa viljellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laatikoissa (jotka olen tehnyt itse laudoista ja vanhoista kattotiilistä) viljelen hyötykasveja kuten: porkkana, punajuuri, salaatit, yrtit, sipulit, kurkut, pinaatit, kaalit, pavut.... Mutta jottei kasvimaa olisi liian järjestelmällinen, siellä kasvaa paljon myös kukkia; kehäkukkaa, samettikukkaa, sormustinkukkaa, erilaisia minttuja ja muuta. Paitsi, että kukat ovat silmänruokaa ne karkottavat myös tuholaisia.

   Poista
 8. Kyllä on kaunis jouluruusu.Aurinkoista viikkoa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusun nimi pitäisi meillä olla kevätruusu, se tuo kyllä paljon iloa!

   Poista
 9. Upean värinen jouluruusu. Innostuin jostain vanhemmasta jouluruusutarinastasi hankkimaan itselleni sellaisen. Talven pidin sitä kellarissa, mutta lomaviikkojen aikana kaikki lehdet olivat kuivuneet ja ajattelin heittää koko kasvin roskiin - sieltähän paljastuikin uudet vihreät alut. Vähän kituvainen se vieläkin on, mutta yritän pitää siitä hyvää huolta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla kävi yhden jouluruusun kanssa samoin. Se talvehtisisällä ja näytti kuolleelta, roskiin heittäessäni katsoin sitä tarkemmin ja siinä näkyikin pienet silmut. Siinä tilassa se oli koko lopputalven sisällä ja nyt istutin sen ulos. Istuta ruususi ulos niin ehkä se virkistyy nopeasti.

   Poista
 10. Onpas tuo jouluruusu tosiaan kauniin värinen!
  Kauniit liekitkin olet saanut aikaseksi.

  Mukavaa alkavaa viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuosta jouluruusu kaunistuu vielä tulevina päivinä. Onneksi ehdin polttaa roskat, nyt on varoitettu maastopaloista. Olen kyllä hyvin tarkka tulien kanssa, niitä ei passaa jättää vartioimatta vaikka olisivat keskellä savipeltoa.

   Poista
 11. Hyvin tuo eilinen meni komposteja käännellessä ja siirrellessä, tarkeni :) Pitäisi saada kahden avokompostin tilalle "oikeat" kompostilootat ja kolmas täytyy muuten vaan siirtää. Josko saisi tämän illan lämmössä tehtyä loppuun, nyt keli näyttää mahtavalta.

  Jouluruusu on kyllä ehdoton! Ei valittamista vuokoissakaan ;)

  Itse ostelin viikonloppuna Namuun amppeleita (tosin ovat vielä yöt sisällä), orvokkeja ja upeita isoja atsaleoja ulos, sisälle puolestaan ruukkuruusuja ja hortensioita... Jotain täytyi harmauden ja kylmyyden keskelle keksiä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä maatöissä onkin parempi, ettei ole liian kuuma, mutta meillä satoi, joten ulkohommat saivat odottaa otollisempaa hetkeä.
   Nyt tekee hurjasti mieli kukkia ja väriä pihalle, minäkin tein ensimmäiset kukkaistutukset; orvokkeja ja tähtisilmiä ja murattia. Siitä se lähtee! Viimevuotiset hortensiat kehittelevät kukkia sisällä. Onneksi nyt on ainakin jonkin aikaa aurinkoista, saadaan paljon kasvua puutarhassa.

   Poista
  2. Minulla puolestaan viime kesänä maahan istuttamani "normi"hortensiat talvehtivat hyvin - jokainen pukkaa uutta alkua! (Vaikka väitetäänkin, etteivät hortensiat talvehdi maahan istutettuina - tuli kuitenkin toisin todistettua jo toisena talvena). Tosin kestäähän tuo ennen kuin kunnolla kasvuun lähtevät. Saas nähdä sítten...
   Samoin ruukkumuratit talvehtivat hyvin kun nostin ne talven ajaksi maahan, talvehtivat lumen alla ihan hyvin - sain jo pari viikkoa sitten kukkalaatikot ikkunoiden alle; murattia ja orvokkeja :)
   Tää onnea on :D

   Poista
  3. Uskomatonta, että olet saanut hortensiat talvehtimaan. Minulla oli Endless Summer pari talvea ulkona, se on talvenkestävä. Mutta kun se ei ehtinyt kukkia kesän aikana laitoin sen ruukkuun ja talvetin kellarissa, pääsee sisällä nopeammin vauhtiin. Taisi kyllä olla enemmän auringonpuutetta kuin kasvukauden pituus syynä kukkimattomuuteen, nyt kun isoja puita on kaadettu voi tilanne olla toinen.
   Minulla muratti menehtyi ulkona, koska en kaivanut sitä maahan :( ensi syksynä olen viisaampi. On tämä onnea :D

   Poista
 12. Ihanaa viikkoa! Täällä aurinkoista ja 15 astetta, mutta tuuli sen kun jaksaa puhaltaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin hellii nyt aurinko ja tuulikin on kohtuullista aiempiin päiviin verrattuna. Nyt pitää nauttia lämmöstä :)

   Poista
 13. Vulkaanikuva kiehtoo ja jouluruususi on todella kaunis. Vähän sama "vika", ei muista mitä mihinkin tuli syksyllä laitetuksi. Nytkin manasin ettei syksyn tulppaani-istutuksista mitään eloa .. No, olivat ihan eri paikassa mitä luulin.. Kai se on alettava kirjata ylös mitä missäkin on:)

  Keväistä viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksyllä oli kova paniikki etsiä kaikille taimille istutuspaikka. Osa joutui väliaikaisistutukseen kasvimaalle :) Kirjaaminen on hyvä keino, mutta se unohtuu helposti kaaoksessa. Toivottavasti en kitke mitään vahingossa pois :)

   Poista
 14. Voi mitä ihanuuksia sinulla edessäpäin, puutarhan hoitoa ja kukkien kauneutta Kaipaan juuri niitä tosi paljon, siis kiitos että saan katsella sinun puutarhaasi ja saada siitä iloa. Kaikkea hyvää viikollesi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on juuri parasta aikaa puutarhurille kun saa tutkia mitä maasta nousee. Kohta alkavat viljelykiireetkin. Olet tervetullut vierailemaan virtuaalisesti puutarhassani milloin haluat.

   Poista
 15. Kevääseen saa jännitystä, kun ei liian tarkkaan pane mieleen, mitä istutti minnekin.:) Nuo kukkakuvasi ovat ihan mielettömiä, tuo jouluruusu!!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on jännittävää, vaikka taimen vieressä on nimikin, jännittää minkälainen siitä kasvaa. Sain esimerkiksi päivänliljoja joiden väristä antaja ei osannut sanoa mitään ? Nähtäväksi jää :)

   Poista
 16. Sinulla on jo aika hyvässä vauhdissa tulppaanit ja perennat! täällä vaikuttaisi olevan vähän jäljessä. Pitääkin tehdä huomenna kunnon puutarhakierros. Tuosta jouluruususta olen kyllä vähän kade, aivan upean värinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osa tulppaaneista vasta tekee lehtiä, nuo aikaiset kukkivat ihan lähipäivinä. Jouluruusu on ylpeydenaiheeni, jos ei vielä ole jollekin tullut selväksi :)

   Poista
 17. Kuvasi tekevät ihan sanattomaksi, niin upeita ne ovat! Jouluruususta pitääkin olla ylpeä, kun noin hienon omistaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jouluruusu on ollut hintansa väärti, se on tuottanut paljon iloa jo kahtena keväänä. Sen hyvinvointi tuo minulle suurta tyydytystä.

   Poista
 18. Kaunista! Aina silmä ja mieli lepää blogissasi! :)

  VastaaPoista
 19. Upeat kuvat Cheri!
  Ihana käydä täällä kylässä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, olet tervetullut milloin vain :)

   Poista
 20. Kaunista ! Sekä pyromaanitulesi että kukat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin pieni pyromaani minussa pitää kokoista ja nuotioista :) Olen myös syntynyt tulen merkissä, ehkä silläkin on merkitystä. Lapsena partiossa olin hyvä tulien tekijä, sain aina nuotion syttymään.

   Poista
 21. Kiitos. Kuullostaa ihanalta kasvulavakylvösi, niissä pitää olla myös kukkia. Paljonko lavoillasi on kokoa ? Mulla on myös tilauksessa lavat ja nykyinen kasvimaa ( entiset omistajat kasvattivat perunaa ja sipulia siinä) pyhittyy nyt isoille yrteille ja yksivuotisille kukille sekä perennoille,jotka kasvavat maan reunoilla. Tosin itse lisään sinne niitäkin vielä.. Mikähän perenna tuo arvoituksesi mahtaa olla, on kaunis !
  Ihania kuvia, kiitos. Huomenna varmaan saadaan taas Nemosta kuva :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään kylvin jo porkkanan ja istutin sipuleita. Kasvilavani ovat eri koikoisia, oikeastaan vain lautareunaisia kohopenkkejä. Laitan jonain päivänä kuvia kasvimaalta. Nerolla on ollut vähän vaikeaa, kerron siitä ylihuomenna ja kuvan kanssa :)

   Poista
 22. Jännityksellä Neron kuulumisia odotan...toivottavasti ei mitään ikävää...kuitenkaan.Tarkennus täältäkin; minunkin kasvalavat ovat lautareunaisia kohopenkkejä
  ...mutta leikitään että ne on kohopenkkejä !

  VastaaPoista
 23. Vastaukset
  1. Nerolla on noita reviiriasioita ollut hoidettavana. Kasvilava tai kohopenkki, hällä väliä, pääasia, että saadaan satoa.

   Poista
 24. Hoo, kevätpyromaniaa! Minussa piilee pieni pyrottaja jossakin; innostun aina kovasti, kun saan mahdollisuuden poltella risuja tai muuta hyödykästä tai hyödytöntä. Täällä tiiviisti asutetulla alueella pihalla ei kuitenkaan kärytetä edes nurmikkoa tai rikkaruohoja. Höh.

  Olisiko tuo sinun pieni tulenlieskaperennasi mahdollisesti isotähtiputki? Hieno on, olipa mikä tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä, missä ei ole naapureita lähellä voi keväisin poltella risuja. Nyt on tosin varoiteltu polttajia, sillä yllättävän paljon on syttynyt maastopaloja tänä keväänä. Tarkkana pitää olla.
   Isotähtiputkeakin laitoin viime syksynä, mutta mielestäni toiseen paikkaan, sekin on noussut, mutta ei noin punaisena. En todellakaan muista vaikka sitä olisi tuossakin. Toivottavasti nimi paljastuu kesän mittaan.

   Poista
 25. Oi vitsit miten ihania kuvia! Tulppaanisi ovat jo pitkällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo tulppaanit ovat aikaien laji, peruspunainen. Muissakin näkyi jo pieniä nuppuja kun kävin illansuussa tarkastelemassa. Kasvu on nyt todella nopeaa.

   Poista
 26. Ettei olisi tuo värikäs perenna pioni? Ainakin näyttää ihan siltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näyttävät tosiaan vähän pionin aluilta, mutta olen melko varma etteivät ole. Kovassa paniikissa istutin taimia maahan syksyn viimeisinä hetkinä, mutta tuskin olisin tuollaiseen paikkaan laittanut pionia. Eiköhän mysteeri selviä viimeistään muutaman viikon kuluttua :)

   Poista
 27. ...kertakaikkiaan...ei varmasti ole yksistään kameran syytä, että kuvasi ovat joka kerran kauniita! aivan ihana jouluruusukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kamera on kyllä taitava, mutta kuvaajallakin on pieni panos tuloksessa :)

   Poista

Kiitos kommentista