6.11.2013

Oranssia

Sain ystävältä suuren, vihreän kurpitsan, se ei ollut ehtinyt kypsyä kesän aikana. Kiitos Leena! Vaan eipä hätää, kurpitsa jatkoi kypsymistään täällä lieden lämmössä ja nyt se on muuttunut oranssiksi. Mitähän tästä valmistaisi?

Marraskuun ankeutta torjuu keittiön ikkunassa palava valosarja. Lamput ovat valkoisia, mutta lämmin valo muuttaa ne lähes oransseiksi. Pelakuu kukkii edelleen.

Welcome to follow Autuas olo, Miss Whitesmith!
Mukavaa keskiviikkoa kaikille!

54 kommenttia:

  1. Näin just jossain kurpitsa-aurajuustokeiton ohjeen,se ainakin KUULOSTI herkulliselta:)

    Minua ei ole marraskuu masentanut,päinvastoin,ihanaa kun kunnon kesän jälkeen on kunnon syksy,nyt vaan sitten sitä kunnon talvea odotellaan;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsakeitto on ollut mielessä.
      Tänään paistaa aurinko ja marraskuu näyttää parhaat puolensa, heti ajattelen, ettei kiirettä talvella ollenkaan.

      Poista
  2. Ihana!!! Jotain keittoa varmaan voisi tehdä?

    VastaaPoista
  3. Kurpitsa muuttuikin kauniin oranssiseksi.!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsa jatkoi elämäänsä poimimisen jälkeenkin, raatsiiko tuolle näyttää veistä jos se onkin elossa :)

      Poista
  4. Samettista keittoa tai kurkista tätä
    http://blog.giallozafferano.it/ricetteditina/frittelle-di-zucca-salate/
    Sulje se video klikkaamalla CHIUDI, se kurpitsaresepti on alla. Olemme kokeilleet ja ne ovat tosi hyviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielenkiintoinen ohje, kuulostaa hyvältä. Kiitos reseptistä.

      Poista
  5. Ihanaa, lämmintä oranssia! :) Väreistä syksyisin, sanon ma.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kypsän syksyn väri ja niin sopiva pimeään vuodenaikaan.

      Poista
  6. Valosarjat ovat tämän vuoden ajan ehdoton juttu! Minulla ei ole epäilystäkään siitä, ettetkö keksisi jotain herkkua tuosta ihanasta oranssista kurpitsasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tunnelmavalot ovat nyt paikallaan, tänään onneksi tarjotaan taivaallistakin valoa, se tuntuu paistavan suoraan mieleeni.

      Poista
  7. Keitto varmasti maistuisi,näin marraskuun sateisina päivinä)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaunis keitto olisi paikallaan, lisäksi on aika helppo valmistaa.

      Poista
  8. miun lempiväri. Tuo oranssi. Kah, hyvinpä on kuripitsa kypsyny ihan itestään, en tiennytkään että voi kypsytellä kuin tomaattia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi on ihana, lämmin väri. En minäkään tiennyt, että kurpitsaa voi kypsytellä, mutta kokeilin ja ainakin väri muuttui kypsäksi :)

      Poista
  9. Kivoja väripilkkuja synkeässä marraskuussa!

    VastaaPoista
  10. Siis kurpitsa oli kuitenkin vielä raaka eikä vihreää lajiketta! Meillä on syöty tänä syksynä kurpitsakeittoa, kurpitsapiirakkaa (herkullista, voin suositella!) ja kurpitsavuokaa!
    Säilöttynä löytyy kurpitsahilloa, kurpitsapikkelsia, etikkakurpitsaa ja puolukka-kurpitsaa! Ei lopu meiltä kurpitsa ensi talvena kesken :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiedettiin kyllä, että kurpitsan olisi pitänyt olla oranssi, mutta se poimittiin pakkasten alta vihreänä. Voi miten ihanalta kuulostaa teidän kurpitsamenunne! Taidanpa itsekin kokeilla ensi vuonna kasvattaa suuria kurpitsoita. Kurpitsapiirakkakin voisi olla herkullinen.

      Poista
  11. Käännyn puoleesi, kun olet ollut muutenkin niin avulias Bloggeriin liittyvissä asioissa täällä blogissasi. Minulla jatkuu edelleen se ongelma oman blogini kohdalla, että postaukseni eivät näy reaaliajassa lukijoideni lukuluetteloissa. Se on erittäin ärsyttävä ja harmittava ongelma, joka alkoi yllättäen heinäkuun lopussa. Voisitko tehdä ystävänpalveluksen ja kertoa, onko sinulla joku osoite blogisi asetuksissa kohdassa Asetukset > Muu > Blogitekstin syötteen uudelleenohjaus-URL? Minulla se on aina ollut tyhjänä, mutta lukuluetteloihin postaukseni ovat päivittyneet silti tuohon heinäkuun loppuun asti usean vuoden ajan. Sain Blogger-foorumilta neuvon kokeilla kohdassa yhtä osoitetta, jonka tein, mutta ei se auttanut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Johan on harmillista. Ainakin nyt postauksesi on päivittynyt lukulistaani. Minulla tuo kohta asetuksissa on tyhjä, salli blogisyöte -kohta on täysi. Joskus kestää vähän aikaa ennen kuin postaus päivittyy listoihin se ei toimi aina ihan reaaliajassa.

      Poista
    2. Kiitos, kun tarkistit. Tosiaan, en ihan tarkoittanut tuolla reaaliajalla täysin viiveetöntä päivittymistä, mutta minun postaukseni saattavat näkyä lukijoiden blogiluetteloissa vasta 12 tunnin kuluttua. Esim. tuon nyt näkyvän ajastin julkaistuvaksi ensin yöllä klo 1, koska silloin se yleensä tulee näkyville blogiluetteloihin joskus aamulla. Nyt se ei tullut edes aamulla, kävin päivittämässä sen ja julkaisin uudestaan, jolloin sain sen näkyville. Huoh. Minulla tuo Salli blogisyöte -kohta oli Väliin saakka, muutin sen nyt tuohon täyteen. Kiitos avustasi, Cheri!!!

      Poista
    3. Harmi, etten voi auttaa enempää. Minulle on joskus käynyt niin, että olen vahingossa julkaissut luonnospostauksen ja sitten poistanut sen. Postaus on näkynyt heti lukulistoilla, mutta kun olen uudelleen julkaissut tekstin niin se ei olekaan enää ilmestynyt listoille.

      Poista
  12. Oranssi on just tähän aikaan se paras lämmin väri! kurpitsasta on moneksi, mukavia vinkkejä noissa aiemmissa kommenteissa:) Vielä yksi lisää: Siemenet, terveellisiä kuin mitkä, kokeile esim paahdettuina, maistuvat pähkinäisille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin muistaa ottaa siemenet talteen. Olen ostanut kaupasta kurpitsansiemeniä ja käyttänyt niitä moniin ruokiin ja leivonnaisiin. Innoissani olisin ehkä heittänyt nuo omasta kurpitsasta kaivetut kompostiin. Kiitos vinkistä!

      Poista
  13. Oranssi virkistää juuri tähän vuodenaikaan, niin kuin noissa aikaisemmissa kommenteissakin jo todetaan. Ja keitto lämmittää kyllä enemmän kuin pikkelsi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssi tosiaan virkistää ja lämmittää nyt. Keitto taitaa saada eniten pisteitä, mutta suuresta kurpitsasta (toinenkin on jemmassa) riittää moneksi ruokalajiksi.

      Poista
  14. Ihania tunnelma kuvia sinulla jälleen kerran.Olen itsekin alkanut pitämään oranssista ehkä se vaan on nyt tän hetken väri.Suosittelen tekemään sitruunaistakurpitsahilloa on todella hyvää.Googlaa se niin löydät ohjeen.Olen tehnyt sitä nyt pari vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Hillo kuulostaa herkulliselta, kiitos vinkistä.

      Poista
  15. Valot ovat kuin pieniä kurpitsoja itsekin. Tosi kauniita tunnelmakuvia sinulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyöreät valot muuttuvat sen oranssimmaksi mitä pimeämpi tulee. On jotenkin lohdullista, että jossain on koko ajan valoa, aurinko laskee jo neljältä :(

      Poista
  16. Ihku valosarja :)
    Ennen äiti teki kurpitsa puolukka hilloa, en ikkään ole itse tehnyt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Piti hankkia uusi valosarja, aiempina talvina keittiön ikkunassa on tuikkinut joulutähti, mutta sille on vielä liian aikaista :) Kurpitsasta on moneksi, en ole paljon tehnyt kurpitsaruokia, mutta nyt aion parantaa tapani.

      Poista
  17. Voiko kurpitsasta sanoa: Kaunokainen. No, sanon nyt kumminkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sanoa :) tuohan on varsinainen kaunokainen ja syksyn piriste.

      Poista
  18. Ihana valosarja!! Niitä tarttis itekin alkaa viritellä, on niin hämyisää varsinkin sadepäivänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sadepäivät alkoivat jo käydä luonnolle, mutta auringonpaiste tänään piristi kummasti ja synkeys unohtui. Lisää tälläisiä päiviä niin pihatyöt saattavat tulla valmiiksi ennen lumia :)

      Poista
  19. Taas niin kaunista blogissasi! Pimeys alkaa vaivata ettei viitsi eikä jaksa hirveästi tehdä ylimääräistä. Toivottavasti saat pihahommat pian valmiiksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Harmi kun pitää tehdä oikeitakin töitä, jää valoisa aika kovin lyhyeksi tehdä pihatöitä. Nytkin istun työn ääressä, jotta voisin huomenna (jos ei sada) nipistää vähän valoisaa aikaa pihapuuhille.

      Poista
  20. Ihana tunnelma, juuri sellainen kun marraskuuhun kuuluukin! Tuo kurpitsakin on niin kaunis, että malttaako sitä ruaksi valmistaakaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin mitenkä tuohon kaunokaiseen raatsii kajota, tosin jotain on tehtävä, kurpitsakaan ei ole ikuinen.

      Poista
  21. Mulla on elinikäinen kurpitsakammo.
    Johtuu siitä, että mun isä kasvatti takapihan kompostissa kurpitsoja, joista tuli niin suuria, että niistä sai aina kellarillisen hilloa, joka ei koskaan loppunut ennenkuin seuraavan satokauden kurpitsoista tehtiin lisää hilloa jnejne. En oikeasti kestä edes katsoa niitä keltaisen kurpitsan palasia. Kiintiö täynnä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsin ymmärrettävää, ihminen voi nauttia eläissään kurpitsaa vain tietyn määrän :) Liika on liikaa joka sorttia.

      Poista
  22. Onpas jännää, että kurpitsa kypsyi, eikä alkanut pilaantua. Toisaalta, niinhän tomaatitkin kypsyvät huoneenlämmössä ; )
    Hauska tuo valosarja... kuin pikkukurpitsoja nauhassa ; )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kurpitsahan ei hevin pilaannu, sillä on paksu, suojaava kuori. Joskus olen säilyttänyt kurpitsaa koristeena kuukausia. Pikkukurpitsat minullekin tuli mieleen tuosta valosarjakuvasta.

      Poista
  23. Kurpitsasi on niin kaunis tuossa uunin kyljessä, että sen soisi kestävän ihan vaikka koristeena. Mutta kyllähän siitä jotain herkullista ruokaakin mielellään valmistaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla on ollut toinen ostokurpitsa koristeena nyt pari kuukautta, taidan pistellä ne suihini vaikka ovatkin kauniita katsella.

      Poista
  24. kylläpä nuo sun pallovalot näyttävät upeilta ! pakko saada ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Törmäsin noihin Wanilla Rosessa ja tarttuivat heti matkaan. Oli kannattava ostos, sillä ovat tuoneet jo paljon iloa ja tunnelmaa.

      Poista
  25. Mitä voimakuvia! Minäkin huomasin, että Wanilla Rosessa oli oransseja juttuja;) Oranssi poistaa väärää harmautta ja sopii yhteen kauniin sisustusharmaan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oranssin ja harmaan sointi on hyvin kaunis ja lämmin. Ja tosiaan oranssi poistaa yleistä harmautta, melkein kuin aurinko.

      Poista
  26. Oranssi on ihana väri, juuri sopivaa vastapainoa tälle hiukan harmaalle hetkelle. Olen vähän päättänyt, etten ankeudu tästä marraskuusta, mutta iloisista väreistä on aina apua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei suostuta ankeutumaan, vaan valot ja värit eturintamaan taistelemaan puolellamme ;)

      Poista

Kiitos kommentista